-
-
Τι είναι αυτά ρε σεις;;;; πω πω.
Ρε σεις σταματήστε επιτέλους τον υπολογισμό του κόστους του φα στο σύνολο του μίγματος και τελειώνει η υπόθεση. Να επιβαρύνει μονάχα στο ύψος της συμβολής του.
Τι πιο απλό;;;
Όλη η μάσα στηρίζεται στον υπολογισμό της τιμής του ρεύματος με βάση το ακριβότερο καύσιμο (όχι το φτηνότερο, ούτε καν το μέσο όρο). Αυτος που καίει φυσικό αέριο (που ειναι το ακριβοτερο) παίρνει ένα καλο κέρδος, ενώ οι ΑΠΕτζηδες τινάζουν τη μπάνκα στον αέρα.
-
Ενώ αν καταφέρεις και βάλεις φωτοβολταϊκά στο σπίτι σου, έχει μηδενική τιμή το ρεύμα σου, για να μη χαλάς τη πιάτσα.
-
-
This post is deleted! -
Για να μην ξεχνάμε ότι ζούμε στη μόνη αφρικανική χώρα της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρώπη, εκτός απ τις μαθηματικές φόρμουλες αυξήσεων που δεν καταλαβαίνει κανένας, θέσπισαν όλοι οι "πάροχοι" μηνιαίο πάγιο 5€, αντί για 0-2€ που ήταν μέχρι σήμερα, εύκολα κατανοητό σε όλους...
-
Ισχύει ότι μπορούμε να φύγουμε οπότε θέλουμε από έναν παροχο ή πληρώνουμε ποινή;
-
@georgemit said in Περί ΔΕΗ:
Ισχύει ότι μπορούμε να φύγουμε οπότε θέλουμε από έναν παροχο ή πληρώνουμε ποινή;
Ανάλογα με το χρώμα που επιλέγεις. Σε κάποια έχει ρήτρα ανάλογη με τους μήνες που είσαι στο πρόγραμμα σου...
-
Ρε τι ζούμε;;;;
Εντωμεταξυ όλο αυτό στην ουσία είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής, την οποία κάπως είχαν σταματήσει μετά την γενική κατακραυγή, σωστά;;;;
Από αγαθό το ρεύμα έγινε εμπόρευμα...
Τα καταφέραμε ως χώρα.
Υ.γ Στην ουσία δύο χρώματα μας ενδιαφέρουν. Το πράσινο και το κίτρινο.
Πρέπει να αναλύουμε τις τιμές της αγοράς χρηματιστηρίων ενέργειας και να διαλέγουμε χρώμα αλλά και πάροχο κάθε μήνα μπας και σώσουμε κάποια ευρώ στην τσέπη μας και δεν μας τα πάρουν χοντρά.Το μπλε κλειδώνει τιμή κιλοβατώρας για ένα έτος στα 0,25-0,28€ (Χαχαχαχαχα) και το πορτοκαλί αφορά μονάχα όσους έχουν ηλεκτρονικούς καταμετρητές
Οι κυμαινόμενες τιμές ενέργειας θα παίζουν τις ώρες αιχμής. Δηλαδή από τις 10:00-14/15:00 και από τις 18:00-22:00 κάθε ημέρα.
Μετά θα κοιμόμαστε.
Δηλαδή όσες ώρες όντως χρησιμοποιώ το ρεύμα, αυτό θα έχει κυμαινόμενο τιμολόγιο.
-
Κανένα πρόβλημα, μπορείς και συ να χρεώνεις με κυμαινόμενο τιμολόγιο τους πελάτες/αφεντικό σου, ανάλογα το πότε και τι σου ζητάνε και ανάλογα το προσδοκόμενο ποσοστό κέρδους σου, κοινώς όσα σου λείπουν και όπου τους πιάσεις.
Αρκεί να βρεθείτε άλλοι 5-6 Λάπηδες να κάνετε ένα ολιγοπώλειο και να παρέχετε ένα αγαθό ζωής ή θανάτου που υποχρεωτικά πρέπει κι ο τελευταίος κάτοικος της χώρας να αγοράζει μόνιμα δια βίου.
Γι αυτό άλλωστε ζούμε σε Δημοκρατία.
Όχι Νέα, την άλλη, την παραδοσιακή. -
Δεν εχω κοιτάξει ακόμα αλλα αν εχετε δει εσεις το πορτοκαλί με εξυπνο μετρητη συμφέρει?
Εγω τέτοιον εχω και σύντομα θα μπουν και τα φωτοβολταικα πάνω αλλά δεν το έχω ψάξει
-
Θεωρητικά με τον έξυπνο μετρητή θα σε χρεώνει realtime την κατανάλωση με βάση την μέρα ώρα που έκαψες.
-
@antonakis said in Περί ΔΕΗ:
Θεωρητικά με τον έξυπνο μετρητή θα σε χρεώνει realtime την κατανάλωση με βάση την
ευχαριστώ πολύ.
Θεωρητικά αυτές τις ώρες που παράγω αντίστοιχη ενέργεια από τα φωτοβολταικα θα με χρεώνει μόνο ότι παραπάνω καταναλώνω σύμφωνα με το κυμαινόμενο της μέρας εφόσον είναι έξυπνος σωστά?
-
Σωστά, αυτή είναι η λογική του έξυπνου μετρητή.
Έτσι, για παράδειγμα τις μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού οπότε κορυφώνεται η παραγωγή των φωτοβολταϊκών και η χρηματιστηριακή τιμή πέφτει (ή συχνά μηδενίζεται), θα ισχύουν αντίστοιχα χαμηλότερες τιμές καταναλωτή ενώ τις ώρες αιχμής (π.χ. τα απογεύματα όταν εκλείπει η παραγωγή των φωτοβολταϊκών) οι χρεώσεις θα είναι ακριβότερες. Οι καταναλωτές θα μπορούν να εξοικονομούν χρήματα μεταφέροντας την κατανάλωση κατά τις ώρες χαμηλής χρέωσης και αποφεύγοντας τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών τις ώρες αιχμής.
-
@antonakis said in Περί ΔΕΗ:
Σωστά, αυτή είναι η λογική του έξυπνου μετρητή.
Έτσι, για παράδειγμα τις μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού οπότε κορυφώνεται η παραγωγή των φωτοβολταϊκών και η χρηματιστηριακή τιμή πέφτει (ή συχνά μηδενίζεται), θα ισχύουν αντίστοιχα χαμηλότερες τιμές καταναλωτή ενώ τις ώρες αιχμής (π.χ. τα απογεύματα όταν εκλείπει η παραγωγή των φωτοβολταϊκών) οι χρεώσεις θα είναι ακριβότερες. Οι καταναλωτές θα μπορούν να εξοικονομούν χρήματα μεταφέροντας την κατανάλωση κατά τις ώρες χαμηλής χρέωσης και αποφεύγοντας τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών τις ώρες αιχμής.
σωστα μόνο που δεν ξέρω αν και το απόγευμα που γυρναω και χρησιμοποιω ρεύμα θα είναι αποθηκευμένο σε μπαταρίες που θα βάλω οπότε πάλι δεν με χρεωνει μεχρι να αδειασουν οι μπαταριες
-
Τι να σου πω, εγώ ήδη έχω γυρίσει πράγματα σε smart home εφαρμογές με ένα ή άλλο τρόπο.
Οπότε μεγάλες καταναλώσεις είναι ήδη προγραμματισμένες να τρέξουν σε νυχτερινό τιμολόγιο.
Κάποιες άλλες είναι ανελαστικές βέβαια (π.χ. μαγείρεμα). -
Τα περίπου 0.003€ που είναι η διαφορά νυχτερινής χρέωσης, μάλλον κάνουν την οικονομία, επί καμιά κατοστη κιλοβατωρες που είναι η νυχτερινή κατανάλωση ενός σπιτιού, φτάνει δε φτάνει η εξοικονόμηση το ποσό του παγίου.
Δεν ξέρω αν οι έξυπνοι μετρητές, που θα ναι τζάμπα το μεσημέρι και μέγιστη τιμή τα βράδια, τελικά θα μειώσουν ή αυξήσουν συγκριτικά τη χρέωση...
-
Οπότε, και παλι γίνονται της μόδας οι θερμόσυσσωρευτές!!!!
Ούτε κυκλώματα, ούτε συντήρηση, ούτε καυστήρες, ούτε τίποτα.
Φορτίζουν τις ώρες που παράγουν τα φωτοβολταϊκά και έχεις τζάμπα θέρμανση όλη μέρα 24/24 ωρες. Στην ουσία και αυτοί μια μπαταρία είναι, αλλά θερμική
-
-
Εγώ ψηφίζω θερμόσυσσωρευτές
Είναι απίστευτη η ζέστη τους αλλά δεν ήταν οικολογικός τρόπος να ζεσταθείς επειδή το ρεύμα μας ήταν από κάρβουνο.
Σήμερα κάποιος είτε με ηλεκτρονικους μετρητές είτε με φωτοβολταϊκά μπορεί να έχει θερμόσυσσωρευτές και να έχει ζέστη άνω των 22-24 βαθμων από πολύ φθηνά έως και τζάμπα.Γενικά μια έξοδο τριφασικού θέλει και τον τοποθετείς. Ούτε κυκλωμα καλοριφέρ, ενδοδαπεδια, fan...κάτι πως τα λένε, ούτε τίποτα.
Και μηδέν συντήρηση
Άσε που βάζεις το πιατάκι με τα μελομακάρονα πάνω του και τα τρως ζεστά ζεστά, ή απλώνεις τα ρούχα και στα κάνει τοστ και ζεστή όλο το 24ωρο όχι να κλείνουμε τα καλοριφέρ και να παγώνουν τα δάχτυλα
Περί ΔΕΗ