-
Mασκαραλικι ειναι ο κοτσαδορος. Οι μηχανικοί να φτυνουν αίμα να κόψουν κιλά και ΕΣΥ να βαζεις μπάρες οροφής και κοτσαδορο. Ανούσια και αδιάφορη αναζήτηση μοναδικοτητας και πρωτοτυπιας. Πάρε ένα Navara ρε μποζο...
-
Δηλαδή στο Nurburgring πόσο χρόνο να ψάνει λόγω του κοτσαδόρου?
-
quote='art911']
Τις συνιστώ ανεπιφύλακτα ειδικά λόγω του ΠΟΛΥ χαμηλού κόστους συντήρησης και χρήσης.[/quote][/quote]
Και γω αυτη την απορια εχω. Ποσο χαμηλο δηλ? Οσο ενα σαξοραλλο ας πουμε?
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Τις συνιστώ ανεπιφύλακτα ειδικά λόγω του ΠΟΛΥ χαμηλού κόστους συντήρησης και χρήσης.
συγκριτικα με Ferrari και Lambo και άλλα εξωτικά το έλεγε μάλλον...
-
... ή συγκριτικά με καινούργια 911, με τιμές σέρβις και ανταλλακτικών αντιπροσωπείας...
Σε πολύ συγκεκριμένες χώρες, μάλιστα, (Αγγλία, Γερμανία) υπάρχει επαρκής αριθμός ανεξάρτητων εξειδικευμένων συνεργείων Πόρσε, συχνά ανώτερων ποιοτικά του επίσημου δικτύου, τα οποία είναι πολύ φθηνότερα. Τα δε παλαιότερα (έως 993) αμάξια είναι σχεδιασμένα και φτιαγμένα ως α-θά-να-τα (σε αντίθεση με τα υδρόψυκτα 996, 997, Μπόξτερ κλπ).
Υπάρχουν και οσβαρά διαδυκτιακά μαγαζιά με πολύ καλές τιμές σε ανταλλακτικά και αναλώσιμα (euro car parts, pelikan parts κλπ)Πάντως, όπως έγραψε πρόσφατα το εξειδικευμένο αγγλικό περιοδικό '911 and Porsche world', σε άρθρο του 'τι Πόρσε παίρνεις με 20 χιλιάδες λίρες', καλόν είναι να καταλάβει ο τυχόν ενδιαφερόμενος ότι η μτχ Πόρσε που στοιχίζει όσο ένα Μιατάκι θέλει σαφώς περισσότερα λεφτά απ' το Μιατάκι για συντήρηση...
-
Mασκαραλικι ειναι ο κοτσαδορος. Οι μηχανικοί να φτυνουν αίμα να κόψουν κιλά και ΕΣΥ να βαζεις μπάρες οροφής και κοτσαδορο. Ανούσια και αδιάφορη αναζήτηση μοναδικοτητας και πρωτοτυπιας. Πάρε ένα Navara ρε μποζο...
Εγώ υποκλείνομαι στο supercar που μπορεί να γίνει και χρηστικό, όντας το μοναδικό αμάξι του μερακλή αλλά φτωχού (σχετικά...) ιδιοκτήτη...
-
Και η Φερράρι ΦΦ σε αυτό το δρόμο δείχνει να προσπαθεί να κινηθεί, σουπερκάρ με ολίγη από χρηστικότητα.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Εγώ υποκλείνομαι στο supercar που μπορεί να γίνει και χρηστικό, όντας το μοναδικό αμάξι του μερακλή αλλά φτωχού (σχετικά...) ιδιοκτήτη...Παλιοζωή! Το κρασί παλιό, το χαβιάρι μαύρο, το ροκφόρ μουχλιασμένο και η Porsche με κοτσαδόρο... α ρε κατακαημένη φτωχολογιά!
-
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
Τις συνιστώ ανεπιφύλακτα ειδικά λόγω του ΠΟΛΥ χαμηλού κόστους συντήρησης και χρήσης.
συγκριτικα με Ferrari και Lambo και άλλα εξωτικά το έλεγε μάλλον...
Δεν εννοώ συγκριτικά με Ιταλικά supercars, αλλά με ποιο 'κοινά' αυτοκίνητα (BMWs, Mercs, Audis,)
Μια Cayman S κοστίζει λιγότερο από ένα M3 ή μια SLK55 ή ένα ΤΤRS. Αξίζει να δει κανένας πόσο κοστίζει ένα σετ Δίσκους/τακάκια στην Cayman και πόσο στον ανταγωνισμό
Το ίδιο ισχυει και και για την τακτική συντήρηση -
Τα κόστη είναι παρόμοια με ένα Q5...
-
Ναι αλλά αυτές οι τιμές δεν είναι αντιπροσωπείας...
-
Σωστό. Αυτός δεν είναι εξουσιοδοτημένος?
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ε και ? Εχει καμιά διαφορά στην ουσία ?
Εγώ κανένα δεν πάω στην αντιπροσωπεία.Ακόμα και το καινούργιο.
Εξαρτάται ποιους εμπιστεύεσαι και ποιους όχι... Ο Στέφανος από ότι ξέρω το πάει σε αντιπροσωπεία όποτε η σύγκριση δεν είναι δίκαια.
-
Εγώ το πάω σε αντιπροσωπεία κυρίως λόγω των updates που χρειάζεται και επειδή δεν έχω κάποιον έμπιστο μηχανικό σε Audi. Άσε που τα κόστη τα ρίχνω επειδή πάω μόνος μου λάδια και λοιπά αναλώσιμα. Άρα μία η άλλη καλά λέω...πάνω κάτω όσο ένα Q5...
Y.Γ. τι δουλειά έχει ο Todd και ο Schumi στον Αστερίξ!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι αλλά αυτές οι τιμές δεν είναι αντιπροσωπείας...Απο τη στιγμή που τα ανταλλακτικά είναι όλα γνήσια (αλλά με τεράστια διαφορά στις τιμές) και υπάρχει όλος ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός, (ειδικά εργαλεία, το εργοστασιακό πανάκριβο διαγνωστικό και πλήρης τεχνικη βοβλιογραφια) όπως και η αντίστοιχη εκπαίδευση, ποιός είναι ο λόγος να πηγαίνει κανείς μια Πόρσε που έχει βγει από την εγγύηση στην αντιπροσωπεία ?
Υπάρχουν μάλιστα κάποιοι ανεξάρτητοι που έχουν πολύ καλύτερη και πιο προσωπικη προσέγγιση σε σχέση με τις απρόσωπες αντιπροσωπείες...
Ασε που η εργασία είναι 40 με 60% φθηνότερη.... -
Με παρεξηγήσατε. Ούτε ξέρω την δουλειά τους, ούτε τίποτα. Απλά είπα στον stefan147 ότι δεν μπορεί να συγκρίνει με τις τιμές που του χρεώνει η Audi για το Q5 του καθώς εκείνος το πάει στην αντιπροσωπεία. Αν οι τιμές που έβαλε ο SV2 ήταν της αντιπροσωπείας της Porsche, τότε θα μπορούσε να γίνει δίκαιη σύγκριση!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με παρεξηγήσατε. Ούτε ξέρω την δουλειά τους, ούτε τίποτα. Απλά είπα στον stefan147 ότι δεν μπορεί να συγκρίνει με τις τιμές που του χρεώνει η Audi για το Q5 του καθώς εκείνος το πάει στην αντιπροσωπεία. Αν οι τιμές που έβαλε ο SV2 ήταν της αντιπροσωπείας της Porsche, τότε θα μπορούσε να γίνει δίκαιη σύγκριση!Οχι αγαπητέ REALZEUS, δεν παρεξήγησα κάτι. Απλά είπα ότι υπάρχουν πολλές φορές λύσεις πολύ καλύτερες από την αντιπροσωπεία και το τεκμηρίωσα
-
Εδω και ένα μήνα περίπου πήγα για service το q5 και την cayman. Το ίδιο σέρβις (30.000χλμ στο audi, των 2 χρόνων στην cayman καθώς έχει μόλις 11.000χλμ) κάνει περίπου 400 στο q5 και 500 στην cayman. Και τα 2 από τις επίσημες αντιπροσωπίες.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ε και ? Εχει καμιά διαφορά στην ουσία ?
Εγώ κανένα δεν πάω στην αντιπροσωπεία.Ακόμα και το καινούργιο.
Εξαρτάται ποιους εμπιστεύεσαι και ποιους όχι... Ο Στέφανος από ότι ξέρω το πάει σε αντιπροσωπεία όποτε η σύγκριση δεν είναι δίκαια.
Σωστά ,προτιμώ μερικούς πολύ περισσότερο από τους εξουσιοδοτημένους. Ερχονται και το παίρνουν και από το σπίτι .
Δεν υπαρχει περιπτωση να το ξεσκιζουν στο πηγαινε- ελα και να περνανε αερα απο ολες τις λακουβες της διαδρομης;
Porsche Forum