-
Υπάρχει εσωτερική κεραία και το πίσω τζάμι αν πάς σχετικά γρήγορα δεν έχει ανάγκη υαλοκαθαριστήρα.
-
Φαντάζομαι ότι το παρέχουν ως έξτρα για να γίνεται ευκολότερη η καθημερινή χρήση ... Όσο μπορεί να είναι μια gt4 για καθημερινή χρήση
-
Η εμπειρία μου απο την σκληροπυρηνική GT3, που δεν μου φανήκε ιδιαίτερα δύσκολη παρά τον βαρύ σχετικά συμπλέκτη και τον σφιχτό επιλογέα ταχυτήτων, λέει πως μια απλή 4S είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση. Άλλωστε ανέκαθεν αυτό ήταν ένα απο τα δυνατά σημεία της 911 στις απλές τις εκδόσεις.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η εμπειρία μου απο την σκληροπυρηνική GT3, που δεν μου φανήκε ιδιαίτερα δύσκολη παρά τον βαρύ σχετικά συμπλέκτη και τον σφιχτό επιλογέα ταχυτήτων, λέει πως μια απλή 4S είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση. Άλλωστε ανέκαθεν αυτό ήταν ένα απο τα δυνατά σημεία της 911 στις απλές τις εκδόσεις.Δεν έχω εμπειρία καθόλου !!! Ούτε καν συνοδήγησης ( ) οπότε δεν μπορώ παρά να ενστερνιστώ την αποψή σας αγαπητέ Μιράγιε ...
-
Ο χρήστης art911 έγραψε:
Η 'κλασσικη' εξωτερική κεραια ήταν optional οπως και ο πίσω υαλοκαθαριστήρας.Το θέμα είναι γιατί επιλέγεις μερικά έξτρα...Η εξωτερική κεραία είναι πρώτα απ'όλα άχρηστη, μιας που με τις κεραίες ραδιοφώνου, τηλεφώνου, GPS (από την στιγμή που έχει το full PCM) στα παρπριζ έχουν απίστευτο σήμα σε σημείο που στο δικό μου, το ραδιόφωνο πιάνει πολλές φορές και σταθμούς εκτός ελάδος, αλλά κυρίως είναι άσχημη και πιστεύω χαλάει την γραμμή του αυτοκινήτου. Είναι ίσως η μοναδική 996/7 που έχω δει με εξωτερική κεραία...
Όσον αφορά τον πίσω υαλοκαθαριστήρα, μπορώ να πω ότι με έχει βολέψει στο παρκάρισμα με βροχή, άντε και σε κανένα σινιάλο στον από πίσω μου, και δεν θεωρώ ότι είναι τόσο άσχημος...μεγάλη έλλειψη βέβαια ότι δεν υπάρχει παροχή νερού! Πίσω υαλοκαθαριστήρα έχουν τα περισσότερα 4 & 4S που δεν 'φοβούνται' (οι ιδιοκτήτες τους) τον 'κακό' καιρό.
Νίκος.
-
Έχοντας την τύχη να έχω 'ζήσει'/συμβιώσει με κάμποσες 911 κάθε γενιάς (απο 2,0ltr 1969 2,7 RS, 3,0 SC, Carrera 3,2, Turbo 3,3, 964RS, 964 Turbo 3,3 & 3,6, 993C2 & Turbo μεχρι όλες τις συγχρονες C2/C4/S GT3/RS GT2, Turbo) θα ήθελα να προσθέσω την αποψη μου στα θέματα αυτά
Η κεραία δεν είναι στον στανταρντ εξοπλισμό, όχι γιατι είναι τσιπιδες/τσιγκουνιδες οι Γερμανοι (όχι οτι δεν είναι..), αλλα γιατι απλά σύμφωνα με έρευνες, δεν αρέσει στους αγοραστές καθότι χαλάει το προφίλ/καμπουρα της 911. Πράγματι, αν κινειται κανείς με συνέχεια με ταχύτητες πάνω από 60-70 χλμ/ωρα (βλ. Autobahn) ο πισω καθαριστήρας είναι άχρηστος. Στην Ελλάδα όμως τα αυτοκίνητα αυτά όπως είπε και ο΄sv 'γραφουν' στο black box τους μεση ωριαία ταχύτητα 35 με 40 χλμ/ωρα, οπότε είναι χρήσιμος για μεσα στην πόλη.
Υποτίθεται ότι η εξωτερική κεραία (optional στις 997) βελτίωνε τη λήψη του ραδιοφώνου ειδικά στα ΑΜ.!!!!
Πολλοί την έβαζαν γιατι τους άρεσε το λουκ της....Σχετικά με την εμπειρία καθημερινής χρήσης μιας πιο απόλυτης 911 (βλέπε 996 ή 997 GT3/RS/ GT2)αυτο που θα έλεγα
είναι ότιδεν είναι τόσο φιλικές ειδικά στην έκδοση CLUB SPORT με το rollcage και τα bucket καθισματα που είναι μεν άνετα στη χρήση, δύσκολα όμως στο μπες/βγες (ειδικά αν είσαι άντρας.,,,,)
Όταν μάλιστα έχουν εφοδιαστεί με το πολύ ελαφρύτερο βολάν μονής μάζας, τότε ο εμπειρια συνοδευεται από τον ενοχλητικό θόρυβο και κραδασμο της μετάδοσηςΑν προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι οι περισσότερες έρχονται με semislicks απο το εργοστάσιο αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι πολύ φιλικές στην Ελληνική βροχή-γλίτσα
Οι διάφορες πολιτικές C2/4/S/Targa/Cabrio κλπ είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, και είναι πολύ πιο user friendly
-
Πολλοί θα σκότωναν για να είχαν το παλμαρέ σου στις Porsche!
Eίχα διαβάσει παλιότερα ένα άρθρο σε κάποιο αγγλικό περιοδικό για Πόρσε κάποιου παλιού οδηγού αγώνων (δεν θυμάμαι όνομα) που του είχαν δώσει για να τεστάρει την 997. Κατέληγε μέσες άκρες στο ότι ναι μεν τα κάνει όλα πιο 'καλά' από τις παλιότερες αλλά ταυτόχρονα είχε απωλέσει το 'feeling' των παλιότερων. Συμφωνείς σε αυτό?
Γενικότερα ποια θεωρείς ότι είναι τα 'προσόντα' μια 911 (όλες οι γενιές) για να την κρατάνε τόσες δεκαετίες σαν ένα από τα μεγαλύτερα auto icon symbol? Ταλαντούχοι μηχανικοί, καλό μάρκετινγκ, γερμανική ποιότητα, 'λογικές' τιμές ή λίγο από όλα?
-
σημερα είδα κάτι ανοίγματα (αρα σχεδόν μπορουμε να πούμε οτι τα ο-
δήγησα ) μεταξύ τουρμπο και τουρμπο Σ.η Σ επέμενε να κανει εκκινήσεις (υποθέτω) με το λοντς κοντρόλ. πέρα από το θέμα της ηχητικής ηδονής , πόσες φορες μπορεί να αντεξει τέτοιες εκκινησεις ο συμπλέκτης;
(ποιο κιβώτιο ήταν που μπορει να κάνει ολη μερα εκκινήσεις με το λοντς χωρίς να ζαλιστεί καθολου; του GTR?)
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
(ποιο κιβώτιο ήταν που μπορει να κάνει ολη μερα εκκινήσεις με το λοντς χωρίς να ζαλιστεί καθολου; του GTR?)
Της Turbo S !
-
παντως μύριζε (κάτι). ισως να ηταν και τα ελαστικά...
-
Πολλοί θα σκότωναν για να είχαν το παλμαρέ σου στις Porsche!
Eίχα διαβάσει παλιότερα ένα άρθρο σε κάποιο αγγλικό περιοδικό για Πόρσε κάποιου παλιού οδηγού αγώνων (δεν θυμάμαι όνομα) που του είχαν δώσει για να τεστάρει την 997. Κατέληγε μέσες άκρες στο ότι ναι μεν τα κάνει όλα πιο 'καλά' από τις παλιότερες αλλά ταυτόχρονα είχε απωλέσει το 'feeling' των παλιότερων. Συμφωνείς σε αυτό?
Γενικότερα ποια θεωρείς ότι είναι τα 'προσόντα' μια 911 (όλες οι γενιές) για να την κρατάνε τόσες δεκαετίες σαν ένα από τα μεγαλύτερα auto icon symbol? Ταλαντούχοι μηχανικοί, καλό μάρκετινγκ, γερμανική ποιότητα, 'λογικές' τιμές ή λίγο από όλα?
Εγώ που δεν έχω το όντως εντυπωσιακότατο παλμαρές του art911, αλλά έχω απλά οδηγήσει διάφορες 911 και Καϋμάν σε πίστα, παλαιότερες 911 σε simulator :lol: (με πολύ πιστά physics πάντως) και έχω διαβάσει για τις υπόλοιπες, θα πω ότι η 911 είναι σχήμα, συναίσθημα, αισθητική, μύθος και ποιότητα. Αυτά πουλάει. Σε τιμές καθόλου μα καθόλου λογικές για αυτοκίνητο, λογικότατες για μύθο.
Ίδιον των παλαιότερων, ήταν η πολύ ανδρική, απαιτητική, βιτσιόζικη, ειδική, ιδιότροπη, ιδιόρρυθμη, επικίνδυνη, απαράδεκτη (όλα τα παραπάνω αλήθεια είναι, αναλόγως οπτικής γωνίας) οδική συμπεριφορά. Αυτή έχει αμβλυνθεί εξαιρετικά πλέον, το αμάξι (το πισωκίνητο!) είναι ουδέτερο σαν Άουντι S4 μέχρι και ταχύτητες σχεδόν εξωπραγματικές στο στεγνό, και αυτό, κατά την άποψη εμού του κουλού, είναι καλό.
Οι λίγοι, που μπορούσαν να 'πάνε' τις παληές, βλέπουν αυτήν την εξέλιξη με αηδία ('η Γκουανταλκανάλ δεν είναι πια Γκουανταλκανάλ' είπαν οι επιζώντες της πρώτης σειράς πεζοναυτών όταν στο μαρτυρικό νησί του Ειρηνικού στρώθηκε διάδρομος προσγείωσης).
Η ουσία είναι ότι 'με δεμένα τα μάτια', ή αν δεν είχε υπάρξει ήδη επί μισό αιώνα, οποιαδήποτε 911 (σχεδόν μέχρι τις 997), ως πρωτοεμφανιζόμενο σήμερα μοντέλο, θα χαρακτηριζόταν από τον καλοπροαίρετο και επαρκή (competent) δοκιμαστή στο όριο 'αλλοπρόσαλο αυτοκίνητο, πάτα=μούτρα, άσε=σκαμπίλι της ουράς'. Κουραστικό και επικίνδυνο για τον αδαή. Ο μέσος οδηγός, ειδικά στο βρεγμένο (δεν μιλάμε καν για ελληνική άσφαλτο) θα πάει πολύ πιο γρήγορα και ευχάριστα με ένα Έβο, ένα hot hatch, ένα καλό Μπεμβέ Μ ή στημένο α-λα Μ.Αλλά, αναμένω την τοποθέτηση του φίλτατου Art.
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Της Turbo S !
Kαι της 458 italia.. Και γενικά όλα τα double clutch νομίζω..
-
Η Παναμέρα σε πετρέλαιο, για τους αναξιοπαθούντες βιοπαλαιστές που έχουν πρόβλημα με τη βενζίνη στα 1,70.
Άντε, μέχρι την Φρανκφούρτη θα έχει βγει και η 911 με το ίδιο μοτέρ, και θα κάψει καρδιές για άλλη μία φορά. -
http://www.porsche.com/microsite/911gt3rs4/uk.aspx GT3 RS 4.0... κούκλα! και τέρας...
-
Σαφεστατα ζηλευτο και ποθητο το οδηγικο παλμαρε του art911, και μεταξυ αλλων αναμενω και εγω την ιδιαιτερα
ευστοχη ερωτηση/απορια του professeur...
Σπευδω βεβαια και εγω απο την πλευρα μου, μιας και εχω την τυχη με σαφως λιγοτερα απο του art, αλλα με καμποσα μοντελα
να εχω οδηγικη επαφη, να προσθεσω οτι ακομα και το πιο ταπεινο, προσφατο entry level μοντελο της Porsche, σου δινει μια διαφορετικη αισθηση, απο οτιδηποτε αλλο εχεις οδηγησει μεχρι προτινως. Ξαφνικα ανακαλυπτεις οτι ολα τα χειριστηρια, εχουν το καθε ενα ξεχωριστα (τιμονι, πενταλ, κιβωτιο), τις σωστες και οσο το δυνατον πιο αμεσες-μηχανικες δοσεις μεταφορας αισθησεων, αλλα και ολα μαζι, με την σωστη 'ενορχηστρωση τους' (πως τα λεω ο 'ποιητης'... ), σε πανε σε ενα αλλο οδηγικο επιπεδο, αισθησης αλλα και ακριβειας, σαφως ανωτερο, προσφεροντας σου την δυνατοτητα, εφοσον σεβεσαι 'εργαλειο' και φυσικους νομους, βημα-βημα να ανεβαζεις τα ορια σου, και να μαθαινεις να πηγαινεις ακομα πιο γρηγορα, και με ασφαλεια. Ολα αυτα φυσικα
με τα μοντελα της τελευταιας 10ετιας, ισως και λιγο παραπανω, καθως τα προηγουμενα, απαιτουσαν σαφως υψηλοτερες οδηγικες ικανοτητες.
Απο την πλευρα μου, και συμφωνα με τα λιγα μοντελα που εχω καταφερει να εχω οδηγικη επαφη, θεωρω εξαιρετικο αυτοκινητο, αλλα και value for money, μια 'απλη' και 'ταπεινη' προσφατη 987/245ps
ως καθαρα εργαλειο οδηγικης ευχαριστησης, χωρις να ξεχνω βεβαια και την υπεροχη, ακομα πιο δυνατη αισθηση 'σπρωξιματος' ενος μικρου 'εργοστασιου' που κινει μια 997S, με την απιστευτη ευελιξια, πατημα, ζυγισμα της στις στροφες, και οχι μονο...
Απ' οσο εχω διαβασει παντως κατα καιρους σε ξενα αλλα και Ελληνικα εντυπα, το πιο οδηγοκεντρικο μοντελο της Porsche, αυτο που φερεται να κουβαλαει ως φιλοσοφια, και το προβαλλει με τον καλυτερο τροπο,
για τους περισσοτερους, αλλα παραλληλα και σχετικα λιγους τυχερους που την εχουν οδηγησει, λεγεται οτι ειναι
η Carrera RS παραγωγης του 1971-73 (αν δεν κανω λαθος) με τους 210ιππους, και την ducktail χαρακτηριστικη αεροτομη... -
Εξαιρετικη πεννα, και προσωπικες εντυπωσεις φυσικα, απο τον Henry Catchpole, για την 997 GT2 RS.
Tετοια αρθρα θα θελαμε να διαβαζουμε πιο συχνα στους 4τροχους, οπως συνεβαινε σε παλιοτερες καλες εποχες...http://community.evo.co.uk/users/HenryC ... che-GT2-RS
-
Ελλείψει χρόνου άργησα να μπω και να απαντήσω, αλλά απ' ότι βλέπω ο Γρηγόρης τα έγραψε σα να τα έγραφα εγώ.
Θα συμφωνήσω απόλυτα στην περιγραφή της εμπειρίας οδήγησης των σπορ μοντέλων της Πόρσε, και να τονίσω -αυτό που γράφει κι εκείνος- το πόσο καλές οδηγικά είναι και οι σύγχρονες 987 (2,7 2,9, 3,2 και 3,4) που προσφέρουν 'pure drivin' experience, ειδικά στους γλιστερούς Ελληνικούς δρόμους
Δεν χρειάζεται κανείς να πάρει 911 για να πάρει 'πραγματική Πόρσε' όπως λένε διάφοροι οι οποίοι δεν έχουν ισως ποτέ συμβιώσει με μια Boxster/Cayman.
Αυτές τις μέρες ζω με μια Boxster χειροκίνητη και λατρέυω κάθε χιλιόμετρο που διανύω. Τις συνιστώ ανεπιφύλακτα ειδικά λόγω του ΠΟΛΥ χαμηλού κόστους συντήρησης και χρήσης. -
Αυτό που περίμενα.
Έφυγα για παραγγελία!
-
Ο χρήστης art911 έγραψε:
Τις συνιστώ ανεπιφύλακτα ειδικά λόγω του ΠΟΛΥ χαμηλού κόστους συντήρησης και χρήσης.
Π.χ.;
-
Ασυμβιβαστη η GT3!!
Porsche Forum