-
Τι να πει κανείς;
-
Ο χρήστης nickpaip έγραψε:
Τι να πει κανείς;Μην ξανά πάρετε αμάξι με έκπτωση!!!!!
-
Να τα βλέπουν αυτά όσοι γελάνε με το ότι το μπιπ για τη ζώνη δίνει ποντάκια στο EURONCAP.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να τα βλέπουν αυτά όσοι γελάνε με το ότι το μπιπ για τη ζώνη δίνει ποντάκια στο EURONCAP.Μπιπ στο μυαλό μας χρειάζεται και όχι στο αυτοκίνητο!
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Αν κρίνω από αυτά που βλέπουμε σε αγωνιστικά αυτοκίνητα, μπορεί να αποκτάς σημάδι προσωρινό από τις ζώνες αλλά μέχρι εκεί.
Αν είναι σφιγμένες σωστά ούτε σημάδι δεν αφήνουν.
λαθος (και το γνωριζω απο πρωτο χερι). Κατ'αρχας τι εννοεις 'αν ειναι σφιγμενες σωστα'? Τεσπα, αμα ειναι σφοδρη η συγκρουση φυσικα και αφηνουν σημαδια, ειδικα πανω στην κλειδα και το στηθος.
Καποιος ειπε οτι μπορει να 'ηταν χαλαρη η συγκρουση και για αυτο να πηγε σιγα σιγα μεχρι το παρ μπριζ χωρις να κλειδωσουν οι ζωνες'. Επισης λαθος, εφ'οσον ανοιξαν οι αεροσακοι, ενεργοποιηθηκαν και οι προεντατηρες και θα επρεπε σε ΚΑΘΕ περιπτωση να την κρατησουν σωστα.
Μια συγκρουση διαρκει κλασματα, οπως και η ενεργοποιηση των αεροσακων. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ η φιλη σου να ειναι σε θεση να συνειδητοποιησε και μπορει να θυμαται αν ανοιξαν πριν ή μετα οι αεροσακοι. Αυτο που συνεβη ειναι οτι ανοιξε κανονικα και οταν επρεπε ο αεροσακος και η φιλη σου, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη δεν φοραγε ζωνη, περασε απο πανω του και εσκασε στο παρ-μπριζ.
Να πεις στην φιλη σου να σταματησει να λεει βλακιες και να χαιρεται που εμαθε το μαθημα της και δεν επαθε τιποτα παραπανω.
-
@ Kacey
Το έμαθε το μάθημα της;
Πιστεύω ότι είναι λίγο δύσκολο να το μάθει. Γιατί από την στιγμή που δεν φοράει ζώνη όταν οδηγεί, πάει να πει ότι δεν φοράει / φόραγε ζώνη ποτέ στην ζωή της.
Είναι στον άνθρωπο… και ακόμα πιστεύω ότι κανείς από τους δικούς της δεν θα την κράξει… γιατί βλέπετε είναι από σοκ… και πιθανότατα θα πιστέψουν και οι δικοί της άνθρωποι την ψευτο-ιστορία ότι πρώτα γύρισε στο κάθισμα και μετά άνοιξαν οι αερόσακοι… αφού το πίστεψε ο interland που υποτίθεται (χωρίς να θέλω να θίξω) ότι είναι μέσα στα αυτοκινητικά δρώμενα, πόσο μάλλον ο Πατέρας της ο Άνδρας της και οι λοιποί συγγενείς.
Ακόμα πιστεύω ότι θα πάει όντως να ζητήσει τα ρέστα, όπου φυσικά θα φάει το κεφάλι της και αν τρέξει και σε δικαστήρια θα πληρώσει και τους δικηγόρους της εταιρίας μιας και θα έχει χάσει την δίκη…
Και μετά θα φταίει το ελληνικό κράτος που δεν προστατεύει τους πολίτες του αλλά τα συμφέροντα μεγαλοεταιρίων…Κανονικά έπρεπε να της κόψουν και κλήση που δεν φόραγε ζώνη… αλλά τεσπά…
-
Ας παρουμε ως πιθανο, για την κουβεντα μας, οτι ο αεροσακος δεν ανοιξε οταν πηγαινε προς το παρμπριζ (και για αυτο, συμφωνα με εκεινη, εσκασε στο παρμπριζ με το κεφαλι...) αλλα μετα αφου ειχε επιστρεψει στο καθισμα της. Πες της οτι αν ειναι ετσι, ειναι ΠΟΛΥ τυχερη που δεν την πετυχε ενω πηγαινε head first προς το παρμπριζ γιατι τωρα θα ηταν ή αναπηρη ή νεκρη (αφου θα της ειχε σπασει τον αυχενα ο αεροσακος) και για αυτο να σταματησει να κλαιγεται και να μαθει να φοραει ζωνη...
αλλα το γεγονος παραμενει οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να εγινε αυτο που λεει εκεινη, οπως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ειχε καταλαβει τι εγινε και ποτε ανοιξε τι...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν κρίνω από αυτά που βλέπουμε σε αγωνιστικά αυτοκίνητα, μπορεί να αποκτάς σημάδι προσωρινό από τις ζώνες αλλά μέχρι εκεί.
Αν είναι σφιγμένες σωστά ούτε σημάδι δεν αφήνουν.
λαθος (και το γνωριζω απο πρωτο χερι). Κατ'αρχας τι εννοεις 'αν ειναι σφιγμενες σωστα'?
Μιλά για ζώνες 4 ή 6 σημείων σταθερες που χρησιμοποιούντε στους αγώνες και όχι οι αυτόματες που έχουμε στα καθημερινά μας αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Καλά έκαναν και δεν άνοιξαν οι αερόσακκοι. Μπορεί να την σκότωναν την φίλη σου αν άνοιγαν!!Προφανώς υπάρχει πρόβλεψη για αυτό το θέμα, για να μη χτυπάει με τόση πολύ δύναμη ο αερόσακος, όσους δεν φοράνε ζώνη...
Περαστικά στην κοπέλα και την επόμενη φορά να φοράει τη ζώνη της.Να τα βλέπουν αυτά όσοι γελάνε με το ότι το μπιπ για τη ζώνη δίνει ποντάκια στο EURONCAP.
Όντως.
Όμως τα μόγγολα έχουν βρει και για αυτό λύση. Κουμπώνουν μόνιμα τις ζώνες... Kακό του κεφαλιού τους... -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Εντάξει βρε παιδιά, δεν είναι ανάγκη να πέσουμε να το φάμε τον άνθρωπο.
Όταν από ηλιθιότητα κάποιου οδηγού σπιλώνεται το όνομα μιας εταιρίας, φυσικά και ΕΙΝΑΙ ανάγκη.
Δεν σπιλώνονται έτσι εύκολα ονόματα εταιρειών. Ειδικά τέτοιου μεγέθους.
Όσοι διαβάσαμε το θέμα καταλάβαμε ότι το λάθος είναι το ότι δε φορούσε ζώνη.
Αυτό αρκεί και μπορούμε να το πούμε στον άλλο χωρίς χαρακτηρισμούς. Αυτό εννοώ λέγοντας ότι δεν είναι ανάγκη να πέσουμε να φάμε τον άλλο.
Το 'κράξιμο', έστω και έμεσα, θα φτάσει στην τραυματισμένη, από δικό της λάθος. Δεν είναι ανάγκη να τη βρίζουμε.Πολυ σωστα και να ηρεμησουμε λιγακι, ποσες φορες δεν εχετε συνεπιβατη που αρνειται να βαλει τη ζωνη του, τοτε εσεις φταιτε η εκεινος κι εν πασει περιπτωσει συζητηση γινεται!
Επισης το ποτε θα ανοιξει καθε αεροσακος εξαρταται απο το ποτε χτυπησε ο αντιστοιχος αισθητηρας στον προφυλακτηρα, πολυ πιθανο απο τη μερια της κοπελας επειδη ηταν προοδευτικο το χτυπημα να καθυστερησε σε σχεση με αυτον του οδηγου, ας μην ειμαστε απολυτοι και ας μην κατηγορουμε τους αλλους γιατι πολλες φορες εμεις ειμαστε χειροτεροι εστω σε αλλες καταστασεις (εγω τουλαχιστο αυτο πιστευω για τον εαυτο μου αν θελω να μιλησω ειλικρινα). -
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Πολυ σωστα και να ηρεμησουμε λιγακι, ποσες φορες δεν εχετε συνεπιβατη που αρνειται να βαλει τη ζωνη του, τοτε εσεις φταιτε η εκεινος κι εν πασει περιπτωσει συζητηση γινεται!Αρκετές φορές. Ή τον κατεβάζω κάτω, ή ακούει μπινελίκια μέχρι να την φορέσει. ΕΙΔΙΚΑ οι πίσω επιβάτες, αν δεν φορέσουν ζώνη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνουν ζημιά στους εμπρός σε περίπτωση σύγκρουσης. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, ας παίρνει ταξί, εκεί η ζώνη δεν είναι υποχρεωτική
-
Μια θεωρητικη προσεγγιση:
Το Focus (1&2) εχουν ψηλα τοποθετημενα τα καθισματα τοσο του οδηγου οσο και του συνοδηγου, οποτε σε σχεση με τη θεση των αεροσακων εισαι παντα σχετικα ψηλα.
Η αποψη μου ειναι πως ανοιξαν κανονικα οι αεροσακοι και ηταν αυτοι που συγκρατησαν την κοπελλα στο σημειο περιπου της κοιλιας/λεκανης και δεν εκσφενδονιστηκε περνωντας μεσα απο το παρμπριζ. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πολυ σωστα και να ηρεμησουμε λιγακι, ποσες φορες δεν εχετε συνεπιβατη που αρνειται να βαλει τη ζωνη του, τοτε εσεις φταιτε η εκεινος κι εν πασει περιπτωσει συζητηση γινεται!
Αρκετές φορές. Ή τον κατεβάζω κάτω, ή ακούει μπινελίκια μέχρι να την φορέσει. ΕΙΔΙΚΑ οι πίσω επιβάτες, αν δεν φορέσουν ζώνη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνουν ζημιά στους εμπρός σε περίπτωση σύγκρουσης. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, ας παίρνει ταξί, εκεί η ζώνη δεν είναι υποχρεωτική
Πολυ σωστος!!Αν οι εμπρος επιβατες φορουν ζωνη και οι πισω ΟΧΙ
σε περιπτωση συγκρουσης πεφτουν με ολο τους το βαρος (το οποιο πολλαπλασιαζεται λογω της ταχυτητας με την οποια συγκρουεται το αυτοκινητο...) στους εμπρος οι οποιοι ''συμπιεζονται'' αναμεσα στη ζωνη τους και στην πιεση απο το βαρος των πισω!!ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ!Σε καποιο περιοδικο (4τροχοι? ) νομιζω ειχα διαβασει πως σε συγκρουση με 80km/h ενας ενηλικας βαρους 75 κιλων θα ασκησει πιεση ιση με 4 τονους περιπου στο εμπρος καθισμα!!
Το γιατι ακομα οι οδηγοι δεν φορουν ζωνη ειναι ενα ανεξηγητο φαινομενο!!Βγαινουν και το λενε στην τηλεοραση,το γραφουν στα περιοδικα, το λενε ολοι οι ''ειδικοι'' κατα καποιον τροπο σε θεματα αυτοκινησης κι ομως!!Καποιοι κανουν του κεφαλιου τους!!
Απο ποιον τελικα πρεπει να το ακουσουν για να το εφαρμοσουν??
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Παιδιά η κοπέλα δεν φορούσε ζώνη.
.............Το θέμα είναι γιατί δεν άνοιξαν οι αερόσακοι έγκαιρα
Το Θέμα είναι ότι η φίλη σου κόλλησε στο παρπριζ και ψάχνει δικαιολογίες .-
Το θέμα φίλε μου εγώ το άνοιξα για έναν συγκεκριμένο λόγο που αναφέρω στον τίτλο. Τώρα αν εσύ και μερικοί άλλοι θέλετε να είστε εκτός θέματος πρόβλημα σας.
Καλό είναι να ανοίξετε ενα θέμα για ζώνες ασφαλείας ή οτι άλλο θέλετε και να μην γεμίζετε με άσχετα post.Επί της ουσίας ελάχιστες απαντήσεις.
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Το θέμα φίλε μου εγώ το άνοιξα για έναν συγκεκριμένο λόγο που αναφέρω στον τίτλο. Τώρα αν εσύ και μερικοί άλλοι θέλετε να είστε εκτός θέματος πρόβλημα σας.
Καλό είναι να ανοίξετε ενα θέμα για ζώνες ασφαλείας ή οτι άλλο θέλετε και να μην γεμίζετε **με άσχετα post.Επί της ουσίας ελάχιστες απαντήσεις**.
-
Καλό είναι να ανοίξετε ενα θέμα για ζώνες ασφαλείας ή οτι άλλο θέλετε και να μην γεμίζετε με άσχετα post.Επί της ουσίας ελάχιστες απαντήσεις.
Όσοι απαντήσαμε, είμαστε ΤΟΣΟ εκτός θέματος και τα ποστ μας είναι ΤΟΣΟ άσχετα, ΟΣΟ άσχετος είναι ο αερόσακος με τη ζώνη ασφαλείας.
Κατάλαβέ το και αν αγαπάς τη φίλη σου φρόντισε να την κάνεις να το καταλάβει κι εκείνη: αερόσακος και ζώνη ασφαλείας πάνε ΜΟΝΟ μαζί. Η ζώνη είναι το ΚΥΡΙΟ μέρος προστασίας και ο αερόσακος το ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ. Ξέρεις τι σημαίνουν τα αρχικά SRS που μπαίνουν μπροστά από τη λέξη AIRBAG?
Δεν υφίσταται ΚΑΝ συζήτηση για σωστή λειτουργία του αερόσακου, χωρίς την απαραίτητη ύπαρξη της ζώνης.-
-
Επι της ουσίας: Οι αερόσακκοι είναι σχεδιασμένοι να λειτουργούν μαζί με τις ζώνες σωστα; Αυτό σημαίνει ότι έχουν κάποιο 'συγχρονισμό' στο πότε θα ανοίξουν σωστά; Επειδή η φίλη σου δεν φορούσε ζώνη έχασε το 'συγχρονισμό' και εκσφενδονίστηκε στο παρμπίζ και έτσι ο αερόσακκος δεν πρόλαβε να ανοίξει στην ώρα του. Αν πραγματικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον αερόσακκο ίσως θα μπορείς να το καταλάβεις έαν φοράς
ζώνη αλλιώς τζάμπα μιλάμε νομίζω.Φιλικά πάντα..
-
Ισως θα επρεπε να θεσπιστει απο το EURO NCAP το τεστ προσκρουσης με τα ανδρεικελα να ΜΗΝ φορουν ζωνη ασφαλειας....
-
Ο συγκεκριμένος λόγος ποιος είναι;; τα 2.000 ευρώ έκπτωση της Ford που θα διέλυαν δύο οικογένειες μήπως; Επειδή το ίδιο θα συνέβαινε και σε άλλα αυτοκίνητα θα το γράφες και για Opel ε;
Εκτός θέματος οι ζώνες με τον αερόσακο;
Μήπως να...
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Επι της ουσίας: Οι αερόσακκοι είναι σχεδιασμένοι να λειτουργούν μαζί με τις ζώνες σωστα; Αυτό σημαίνει ότι έχουν κάποιο 'συγχρονισμό' στο πότε θα ανοίξουν σωστά; Επειδή η φίλη σου δεν φορούσε ζώνη έχασε το 'συγχρονισμό' και εκσφενδονίστηκε στο παρμπίζ και έτσι ο αερόσακκος δεν πρόλαβε να ανοίξει στην ώρα του. Αν πραγματικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον αερόσακκο ίσως θα μπορείς να το καταλάβεις έαν φοράς
ζώνη αλλιώς τζάμπα μιλάμε νομίζω.Φιλικά πάντα..
Επιτέλους και ένα μήνυμα επι της ούσίας χωρίς icons παιδικής χαράς.
Λοιπον φίλε μου άκου λοιπόν ποια είναι η απορία μου. Τα περι ζώνης και τα άλλα που μου λένε όλοι τα γνωρίζω πολύ καλά και δεν περιμένω κάποιον να με πείσει με χαρακτηρισμούς της πλάκας ή προσωπικές αγενείς επιθέσεις απο κανα δυό 'αγνοούμενους' εδώ μέσα. Εννοείτε ότι πρέπει να υπάρχουν οι ζώνες για αυτό δεν λέω πουθενά για ευθύνες και μηνύσεις και ότι φαντασίωση έρθει σε μερικούς 'τσαντίλες'.
Επι της ουσίας λοιπόν. Πες οτι φόραγε ζώνες ασφαλείας. Και γινόταν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Το σώμα τις θα έκανε μια κίνηση μερικά εκατοστά μπροστά και θα κρατιόταν απο την ζώνη. σωστά? Σίγουρα αυτός ο χρόνος θα ήταν μικρότερος απο τον χρόνο που θα έκανε να διανύσει το σώμα της μέχρι το παρμπρίζ στις ίδιες συνθήκες ταχύτητας μιας και μιλάμε για συγκεκριμένο γεγονός. Σωστα?
Δεδομένο λοιπόν ότι ο χρόνος για να ανοίξει ο αερόσακος ήταν τόσος ώστε να διάνυση το κεφάλι την απόσταση απο το κάθισμα - στο παρμπρίζ και πάλι πίσω στο κάθισμα.
Και αυτός ο χρόνος όπως έίπαμε παραπάνω ήταν μεγαλύτερος απο τον χρόνο που θα έκανε να διανύσει την μικρότερη απόσταση αν φόραγε ζώνη.
Άρα και την ζώνη να φορούσε πάλι ο αερόσακος θα έιχε ανοίξει όταν ήδη το κεφάλι είχε κάνει όλη την κίνηση μπροστά και είχε επιστρεψει στο κάθισμα. Τότε λοιπον ο αερόσακος και που σκάει τι ακριβώς όφελος έχει δεν καταλαβαίνω.Είμαι σίγουρος ότι κατάλαβες τώρα την απορία μου και τον λόγο ύπαρξης του θέματος μου.
Για ελάχιστους που δεν κατάλαβαν τις παραπάνω λέξεις το γράφω με άλλα λόγια για ποιο ευκολία:
Νέο Focus και αερόσακοι!!