-
Πως σας φαίνετε το γεγονός ότι στο νέο focus που μας έχει πάρει τα αφτιά η ford για την ασφάλεια του στις μετωπικές τράκαρε με 60-65 χιλιόμετρα στην Βείκου και πρώτα το κεφάλι μιας φίλης μου έσκασε στο παρμπρίζ και μετά, αφού γύρισε πίσω το σώμα, άνοιξαν οι αερόσακοι? Επιτρέπετε σε αυτοκίνητο με αερόσακους να βλέπεις κεφαλιά σε παρμπρίζ!!!
Κανένα σχόλιο απο κάποιον που ξέρει συγκεκριμένα κάτι για το θέμα?
-
Πως σας φαίνετε το γεγονός ότι στο νέο focus που μας έχει πάρει τα αφτιά η ford για την ασφάλεια του στις μετωπικές τράκαρε με 60-65 χιλιόμετρα στην Βείκου και πρώτα το κεφάλι μιας φίλης μου έσκασε στο παρμπρίζ και μετά, αφού γύρισε πίσω το σώμα, άνοιξαν οι αερόσακοι? Επιτρέπετε σε αυτοκίνητο με αερόσακους να βλέπεις κεφαλιά σε παρμπρίζ!!!
-
-
Δεν έχω focus ούτε θα εκφέρω καλή/κακή γνώμη για το focus αλλά...
Ζώνη φορούσε?.
α) Αν φορούσε αποκλείεται το κεφάλι της να έφτανε στο παρμπρίζ ειδικά αφού έχουν
και προ-εντατήρες (και να μην είχαν, πάλι δεν θα έφτανε)β) Αν ΔΕΝ φορούσε, είναι τυχερή που δεν έσκασε ο αερόσακος στα μούτρα της.
-
edit edit...
ακυρο... ειπα μαλατσια... κατι καταλαβα λαθος. my bad -
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Πως σας φαίνετε το γεγονός ότι στο νέο focus που μας έχει πάρει τα αφτιά η ford για την ασφάλεια του στις μετωπικές τράκαρε με 60-65 χιλιόμετρα στην Βείκου και πρώτα το κεφάλι μιας φίλης μου έσκασε στο παρμπρίζ και μετά, αφού γύρισε πίσω το σώμα, άνοιξαν οι αερόσακοι? Επιτρέπετε σε αυτοκίνητο με αερόσακους να βλέπεις κεφαλιά σε παρμπρίζ!!!Κανένα σχόλιο απο κάποιον που ξέρει συγκεκριμένα κάτι για το θέμα?
Την ίδια απορία κι εγώ: Ζώνη φορούσε?
-
Ζώνη???
-
Εφόσον έσκασε το κεφάλι της πάνω στο παρμπρίζ προφανώς δέν φορούσε ζώνη.
Η κοπέλα είναι καλά?
-
Σήμερα περίμενα στο super market...δυο κυρίες πίσω μου συζητούσαν για ανάλογο περιστατικό...Χωρίς ζώνη - η φίλη σου φορούσε ζώνη?- ο οδηγός τρακάρει μέσα στην πόλη οι αερόσακοι άνοιξουν αλλά τον τραυμάτιζουν παραλίγο θανάσιμα αντι να τον προστατεύσουν...Συμπέρασμα...'οι αερόσακοι είναι επικίνδυνοι χρυσή μου'....μου ήρθε να γυρίσω και να της πώ της οξυζεναρισμένης θείας οτι τα μυαλά σου είναι επικίνδυνα αλλά τέλος πάντων...Το βιβλιαράκι λεεί ο αερόσακος είναι συμπληρωματικό μέσο προστασίας πάντα να φοράτε την ζώνη γιατί αλλιώς μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό αλλά εμείς τα δικά μας και μετά μας φταίει το αμάξι, ο αερόσακος αλλά ποτέ η ξεροκεφαλιά μας...
-
Θα κάνουν και μηνύσεις στις εταιρείες σε λίγο
-
Ήδη κάνουν και ζητάνε τα ρέστα γιατί χτυπήσαν χωρίς να φοράνε ζώνες
-
Οι αερόσακοι ανοίγουν με μεγάλη ταχύτητα. Αν δεν φοράς ζώνη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρουν το κεφάλι σου στο άνοιγμα τους και να το χτυπήσουν με μεγάλη ταχύτητα και να το εκτοξεύσουν προς τα πίσω με ολέθρια αποτελέσματα ιδίως για τον αυχένα. Δεν είναι κρίμα να σε σκοτώσει ο αερόσακος που τον πλήρωσες για να σε σώσει;
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία από την οδήγηση χωρίς ζώνη, ανεξαρτήτου θέσης μέσα στο αμάξι. -
Σωστά. Ο αερόσακος είναι σχεδιασμένος ώστε να λειτουργεί σωστά ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ. Μάλιστα, πρέπει, όταν το σώμα ακουμπήσει στον αερόσακο, αυτός να έχει ήδη περάσει στη φάση όπου ξεφουσκώνει. Με την ταχύτητα που ανοίγει (ας μην ξεχνάμε ότι γίνεται έκρηξη αερίου εκεί μέσα), στην περίπτωση που ο επιβάτης ΔΕΝ φορά ζώνη, χτυπάει τον αερόσακο την ώρα που ακόμη ανοίγει και η ζημιά είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη από το να μην άνοιγε καθόλου.
-
Έτσι ακριβώς! Πρέπει το κεφάλι να πετύχει τον αερόσακο κατά το ξεφούσκωμα του ώστε αυτός να καταφέρει να επιβραδύνει την ταχύτητα του κεφαλιού ώστε να μην πάθει κάτι ο αυχένας και να τον προστατεύσει φυσικά από την όποια επαφή με σκληρά σημεία όπου η επιβράδυνση θα είναι σχεδόν ακαριαία με δυσάρεστα αποτελέσματα. Αν θυμάμαι καλά ο αερόσακος πιάνει ταχύτητα κοντά στα 300 χιλιόμετρα όταν ανοίγει!!! Φαντάσου να σε χτυπήσει κάτι στο κεφάλι με τόση ταχύτητα; Δεν νομίζω να το θέλει κανένας μας.
-
Το προφανές είναι να μην φορούσε τη ζώνη
Μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση θα ήταν , ενώ φορούσε τη ζώνη , να είχε αρχικά μια ελαφριά σύγκρουση , όπου συνέβησαν τα εξής ακραία:
1.Δεν κρατήθηκε αρκετά από το τιμόνι
και 2.Γλίστρησε αρκετά 'γλυκά' ώστε να μην κλειδώσει η ζώνη (βέβαια ήταν αρκετό ώστε να σπάσει το παμπρίζ? )ΚΑΙ έπειτα είχε δεύτερη σύγκρουση όπου ενεργοποιήθηκαν οι αερόσακοι.Τραβηγμένο σκηνικό....
-
Παντως σε καποια αυτοκινητα αν δεν φορας ζωνη δεν ανοιγουν οι εμπρος αεροσακοι για προφανεις λογους, και δεν πρεπει να ειναι λιγα αυτα τουλαχιστο στο δικο μου αυτο κανει - η μαλλον λεει οτι κανει - μακαρι να μη χρειαστει ποτε να το διαπιστωσω.
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Παντως σε καποια αυτοκινητα αν δεν φορας ζωνη δεν ανοιγουν οι εμπρος αεροσακοι για προφανεις λογους, και δεν πρεπει να ειναι λιγα αυτα τουλαχιστο στο δικο μου αυτο κανει - η μαλλον λεει οτι κανει - μακαρι να μη χρειαστει ποτε να το διαπιστωσω.Αυτο ειναι πολυ καλο και χρησιμο σκεψου ομως οτι επειδη υπαρχουν beepers για τις ζωνες η βλακεια που κανουν ολοι ειναι να τις δενουν πισω απο το καθισμα οποτε στην ουσια ειναι δεμενη η ζωνη οποτε παλι θα την παθουν...
-
Παιδιά η κοπέλα δεν φορούσε ζώνη. Το θέμα δεν είναι όμως γιατί χτύπησε στο παρμπρίζ το κεφάλι της αλλά οτι οι αερόσακοι έσκασαν αφού είχε γυρίσει όλο το σώμα της πίσω στην θέση του. Δεν ισχύει λοιπόν αυτό που ήξερα και εγώ και όλοι εσείς απο τα σχόλια σας ότι ο αερόσακος ξεφουσκώνει ήδη όταν έχεις φτάσει μπροστά. Εδώ μιλάμε ότι κάν δεν πρόλαβε να σκάσει!!!
Και να πείς οτι τράκαρε με 120 να πώ δεν πρόλαβε να ανοίξει γιατί οι ρυθμίσεις του γίνονται στα 60-65 αλλά στην περίπτωση αυτή τα χιλιόμετρα ήταν 60-65.
Ωραία αν φορούσε ζώνη δεν θα πήγαινε τόσο μπροστά αλλά ο αερόσακος τι ρόλο παίζει έστω σε αυτή την περίπτωση που ανοίγει ήδη όταν έχεις κανει την πλήρη κίνηση πρός τα μπροστά!!!!
Τέλος πάντων είναι απαράδεκτο το γεγονός αυτό και αν ήμουν στην θέση του φίλου της που έχει το αυτοκίνητο απο τις απόκριες θα ζητούσα κάποιες εξηγήσεις πιστικές απο την ford.
Πάλι καλά που δεν έπαθε κάτι σοβαρό η κοπέλα γιατί τότε ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Πάντως μετά απο αυτό τι να πω, προβληματίστικα πολύ σχετικά με τα ford.Δεν ξέρω για τα άλλα αυτοκίνητα σε αντίστοιχη περίπτωση αλλά για τα 2 χιλιάρικα έκπτωση που έκαναν του φίλου μου για να το πάρει παραλίγο να διαλυθούν δυο οικογένειες.
Άσχετο αλλά αφού έσκασαν όλοι οι αερόσακοι στην καμπίνα έγινε τέτοιος χαμός μέσα απο την καπνίλα που μέσα στον πόνο τους πανικοβλήθηκαν ότι πήρε φωτιά το αυτοκίνητο!!! Πάντως οι πόρτες άνοιξαν κανονικά...
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Παιδιά η κοπέλα δεν φορούσε ζώνη.
............. -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Παιδιά η κοπέλα δεν φορούσε ζώνη.
.............Το θέμα είναι γιατί δεν άνοιξαν οι αερόσακοι έγκαιρα
Νέο Focus και αερόσακοι!!