-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Στα αμερικανικά είναι μεγαλύτερος για άλλους λόγους.Κι εγώ πως είχα διαβάσει ότι οι Αφρικάνοι έχουν τον μεγαλύτερο.
Μύθος ήταν τελικά.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Στα αμερικανικά είναι μεγαλύτερος για άλλους λόγους.
Κι εγώ πως είχα διαβάσει ότι οι Αφρικάνοι έχουν τον μεγαλύτερο.
Μύθος ήταν τελικά.
Tι να σου πω, ρώτα κάποιον που τους έχει δοκιμάσει αμφότερους, εγώ δεν ξέρω γενικά από αυτά τα πράγματα...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εχμ, να γράψω ένα σενάριο;
Ο οδηγός βλέπει το εμπόδιο και πλακώνεται στα φρένα.
Η φίλη (του φίλου) μας και συνοδηγός εκσφενδονίζεται στο παρμπρίζ. *
Ακολουθεί το τρακάρισμα, με σαφώς χαμηλότερη ταχύτητα. Η φίλη μας επιστρέφει στη θέση της, βλέπει τον αερόσακο που έχει μόλις ανοίξει και νομίζει ότι άνοιξε αργά.
Από τα λίγα που γνωρίζω, αν τελικά το αυτοκίνητο τράκαρε αφρενάριστο με 60 - 65 χαω κι αυτή έζησε δίχως να φοράει ζώνη, πρέπει να πάρουμε όλοι φόκους.- Για φρενάρετε απότομα από 50 χαω και κοιτάξτε τον συνοδηγό, θα με καταλάβετε...
Το πιο σωστό και μάλλον πέρασε απαρατήρητο.
Η Κοπελιά χτύπησε στο παρμπριζ κατά την ώρα του φρεναρίσματος κάτι που είναι εύκολο να συμβεί με δυνάμεις 1G.
Αυτό συμβαίνει σε πολύ κόσμο που δεν φοράει ζώνη (και καλά να πάθουν!)
Ετσι την ώρα του ατυχήματος οι αερόσακοι άνοιξαν κανονικά (οι περισσότεροι ενεργοποιούνται ΑΜΜΕΣΩΣ μόλις παραμορφωθεί τμήμα του αυτοκινήτου) έτσι και της φάνηκε η υστέρηση.
-
abc
-
που ειδες να γραφω οτι το να φορα κανεις ζωνη ειναι βλακεια πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω και σε παρακαλω να μου υποδειξεις που ακριβως το γραφω γιατι ψαχνω και δεν το βρισκω!
το σχολιο μου αναφεροταν στο γεγονος πως πολλοι εδωμεσα, οπως εσυ στην προκειμενη περιπτωση, γραφουν μια χαζομαρα ( ειχε 99,5% πιθανοτητα να πεθανει) και κρυβονται πισω απο εναν τιτλο ( φοιτητης μηχ.μηχ.) προκειμενου να υποστηριξουν μια αποψη που δεν καμια μα καμια απολυτος βαση -
abc
-
abc
-
Ο χρήστης Argyrismm έγραψε:
ΥΓ: περιμένω απάντηση στο προηγούμενο μήνυμα, για να μάθω επιτέλους αυτό το ρημάδι ποσοστό που σε εξόργησε τόσο πολύ!
Επιτρέπεται;
Υποθέτω οτι ο φίλος αντέδρασε στην αντίφαση που προκύπτει από τη φράση 'εγώ ως μελλοντικός επιστήμονας λέω οτι η τάδε πιθανότητα είναι 99,5% ακριβώς. Ούτε 99,1%, ούτε 99,7%'
Αν 'έλεγες απλώς πολύ μεγάλη πιθανότητα' ή 'εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα' ή 'κάργα εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα' ή 'του θανατά κάργα εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα' δε νομίζω να έλεγε τιποτα. Οταν όμως προβάλλεις την επιστημονική σου ιδιότητα για να πείς ένα εντελώς αστήρικτο και 'συμβολικό' ποσοστό τότε είσαι λίγο φάουλ.
Ο τρόπος που θα εκφράσει κανεις την αντίρρησή του βέβαια σηκώνει συζήτηση... -
MODE OFF-TOPIC: ON Υποθέτω ότι ο Argyrismm επέλεξε να μιλήσει με αριθμούς γιατί έτσι πρέπει να μιλάει κάποιος μηχανικός! Π.χ όταν κατασκευάζουμε κάτι , όταν υλοποιούμε κάποιο έργο ,δεν λέμε απλά 'βελτιώσαμε σημαντικά το ΤΑΔΕ ' , 'πετύχαμε μεγάλη απόδωση στο ΔΙΝΑ' .Πάντα μιλάμε με αδιάψευστους αριθμούς MODE OFF-TOPIC : OFF
ΟΚ , το 99.5% μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Για να προσδιορίσουμε το ποσοστό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί crash test με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο , κάτω από τις ίδιες συνθήκες , με τον ίδιο σωματότυπο οδηγού . κτλ.
**Τεσπα , επειδή ξέφυγε το θέμα , θεωρώ άδική την επίθεση του karavlaxos όπως και ότι εκφράσεις του στυλ 'Λες πίπες...' δεν πρέπει να παραμένουν αναπάντητες. **
-
Ο χρήστης Traction έγραψε:
εκφράσεις του στυλ 'Λες πίπες...' δεν πρέπει να παραμένουν αναπάντητες.(off-topic)
Οχι, ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Δεν πρέπει να απαντάμε σε δημοσιεύσεις χωρίς επιχειρήματα, γιατί, κατά .... 99.5% , θα καταλήξει να είναι flamewar. Πιστέψτε με. Εχω εμπειρία 15 χρόνων από συμμετοχή σε BBS, newsgroups, forums κ.λπ.! -
Argyrismm πιστευω πως με τις απαντησεις σου με καλυψες ( απαντησες για εμενα)
λαθος εκφραση (πιπες) την παιρνω πισω -
ok
-
Παιδιά, ένα πράγμα θα πω... Το να μην ανοίγουν οι αερόσακοι όταν δεν είναι δεμένες οι ζώνες, είναι σωστό και ασφαλές μέχρι κάποια ταχύτητα.
Το 1998 είχα ένα σφοδρό ατύχημα, πλαγιομετωπική σύγκρουση (έπεσα σε έναν που μου έκλεισε το δρόμο). ΔΕΝ φορούσα ζώνη τότε (την έβαζα όταν έβγαινα εθνική, ο καψερός).
Αποτέλεσμα; Λόγω μεγέθους σώματος, ένοιωσα μία πολύ δυνατή σπρωξιά στο στήθος και στο πρόσωπο και κόλλησα στο κάθισμα. Αν ο αερόσακος ήταν προγραμματισμένος να μην ανοίγει χωρίς δεμένες τις ζώνες ασφαλείας, πολύ απλά, κατά 99,625% δεν θα σας έγραφα τώρα!
Βέβαια, ενδεχομένως αν ήμουν πιο κοντός, ο αερόσακος να με είχε χτυπήσει μόνο στο κεφάλι και να μου είχε σπάσει τον αυχένα όπως πολύ σωστά λέτε, άρα πάλι, κατά 98,75% αυτή τη φορά, πάλι δεν θα σας έγραφα τώρα.
Η ουσία είναι μία: Ζώνη ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται!
-
Παιδιά, χθες συνέβη μπροστά στα μάτια μου ένα ατύχημα με ένα καινούριο Focus το οποίο συγκρούστηκε με ένα παλιό διπλοκάμπινο Mitsubishi L200. Ενώ βρισκόμουν σε διαστάυρωση με φανάρια και ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω, διότι μόλις είχε ανάψει πράσινο, βλέπω τα δύο αυτά αυτοκίνητα, τα οποία έρχονταν από αντίθετες κατευθύνσεις να συγκρούονται. Και τα δύο είχαν παραβιάσει το κόκκινο και ενώ το Mitsubishi προσπάθησε να στρίψει δεξιά ανέκοψε το δρόμο του Focus. Το Focus, το οποίο οδηγούσε νεαρή γυναίκα, πρέπει να πήγαινε με 60χλμ/ώρα και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το Mitsubishi. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί (φορούσαν και οι δύο ζώνη) αλλά μόνο υλικές ζημιές . Η κοπέλα με το Focus είχε πόνους στην κοιλιακή χώρα και στο στήθος, μάλλον από τη ζώνη και τον αερόσακο. Πάντως το άνοιγμα των αερόσακων ήταν εντυπωσιακό θέαμα!!!
Νέο Focus και αερόσακοι!!