-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Παιδιά η κοπέλα δεν φορούσε ζώνη.
.............Το θέμα είναι γιατί δεν άνοιξαν οι αερόσακοι έγκαιρα
Το Θέμα είναι ότι η φίλη σου κόλλησε στο παρπριζ και ψάχνει δικαιολογίες .-
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Θα συμφωνήσω απόλυτα.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Καλά έκαναν και δεν άνοιξαν οι αερόσακκοι. Μπορεί να την σκότωναν την φίλη σου αν άνοιγαν!!
-
Αν δεν φορας ζωνη οι προεντατηρες ζωνων ενεργοποιουνται σε ατυχημα;Φανταζομαι πως ναι,οποτε δεν μπορεις να κοροϊδεψεις κανεναν οτι φοραγες ζωνη.
-
Σοβαρολογούμε;;;;
Δεν φορούσε ζώνη και ζητάει τα ρέστα; Για να κάνει μήνυση να δει τι θα πάρει
Οι αερόσακοι είναι προγραμματισμένοι να προστατεύουν κάποιον που ΦΟΡΑΕΙ ΖΩΝΗ
Αν γνωρίζεις -που πολύ αμφιβάλλω- οι αερόσακοι ΔΕΝ ανοίγουν αμέσως. Ανοίγουν ένα χρονικό διάστημα ΜΕΤΑ τη σύγκρουση ώστε να προστατεύσουν περισσότερο τον (συν)οδηγό που ΦΟΡΑΕΙ ΖΩΝΗ και του ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΙ την ταχύτητα πρόσκρουσης.
Καλύτερα να ευχαριστεί η φίλη σου τη Ford που δεν ΕΣΚΑΣΕ ΑΜΕΣΩΣ και δεν της έκοψε κανένα κεφάλι και να σκεφτεί πολύ περισσότερο αν θα φορέσει τη ζώνη της την επόμενη φορά ή όχι.
Να ζητήσουν και δωρεάν καθαρισμό της καπνίλας... τστστστσ χάλια έγινε χρυσό μου
Όσο για σένα, ταιριάζουν πολλές παροιμίες
Δεν πάμε καλά...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δεν φορούσε ζώνη και ζητάει τα ρέστα; Για να κάνει μήνυση να δει τι θα πάρει
-
Λυπάμαι, αλλά- χωρίς κανέναν χαρακτηρισμό- η φίλη σου έχει εντελώς άδικο. Δεν φταίει επ΄ουδενί η Ford και είναι απαλλαγμένη από κάθε ευθύνη. Όπως ανέφεραν όλοι σχεδόν πριν από μένα, οι αερόσακοι είναι συμπληρωματικό της ζώνης μέσο προστασίας. Δεν λειτουργούν σωστά ειδάλλως.
Μην σου πω πως ήταν εξαιρετικά τυχερή. Όσο δεν λέγεται.
-
Nα ρωτήσω κάτι?
Αν φοράς ζώνες 4/6 σημείων τι παίζει με το σύστημα ζώνες-αερόσακοι?
Θα προστατευτείς ή θα σε τραυματίσουν οι ζώνες?
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Nα ρωτήσω κάτι?Αν φοράς ζώνες 4/6 σημείων τι παίζει με το σύστημα ζώνες-αερόσακοι?
Σε τι αυτοκίνητο και με ποιές συνθήκες;
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Nα ρωτήσω κάτι?
Αν φοράς ζώνες 4/6 σημείων τι παίζει με το σύστημα ζώνες-αερόσακοι?
Σε τι αυτοκίνητο και με ποιές συνθήκες;
πες ρε παιδί μου σε ένα γιαρις,έχεις μπάκετ,και πας 'ειδική διαδρομή' και πέφτεις σε κανα δέντρο,και ανοίγουν οι αερόσακοι..
Λογικά οι ζώνες δεν θα σε αφήσουν να κουνηθείς και πολύ από τη θέση σου,οπότε όλη πίεση θα ασκηθεί στο στήθος,και δεν νομίζω το σύστημα των αερόσακων να βοηθήσει πολύ.Ολα αυτά τελείως σε θεωρητικό επίπεδο πάντως και με πολύ απλή γλώσσα..
-
Αν κρίνω από αυτά που βλέπουμε σε αγωνιστικά αυτοκίνητα, μπορεί να αποκτάς σημάδι προσωρινό από τις ζώνες αλλά μέχρι εκεί.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αν κρίνω από αυτά που βλέπουμε σε αγωνιστικά αυτοκίνητα, μπορεί να αποκτάς σημάδι προσωρινό από τις ζώνες αλλά μέχρι εκεί.Αν είναι σφιγμένες σωστά ούτε σημάδι δεν αφήνουν.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Και δεν θα πετύχει τιποτα οι ζώνες θα είναι κλειδωμένες ανεγγιχτες οπότε...Αντί να πεί σώθηκα ποτέ ξάνα χωρίς ζώνη της φταίει το αμάξι...Για όλα τα άλλα ( εκπτώσεις, Ford και λοιπά ) που λές να μην ανοίξω το στόμα μου καλύτερα
-
τι αλλο θα ακουσουμε.... απο τους ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ !!!!!
δεν φορουσε ζώνη και φταιει το αυτοκίνητο ......
γιατι δε γαμώτο να ειμαστε τοσο μα τοσο Μ$%$£%£$%
και οχι τιποτα αλλο, όλοι αυτοι οι ανάπηροι και στο μυαλο .....
θα μας στοιχιζουν πολλα $$$$ για να τους περιθαλπει το ΕΛΛ δημόσιο ....έσεις όταν βγαινετε από το σπίτι σας δεν φοράτε παπούτσια ???
γιατι όταν μπαινετε στο όχημα σας να μην φοράτε ζώνη ..... τοσο δύσκολο????? -
.Δεν ξέρω για τα άλλα αυτοκίνητα σε αντίστοιχη περίπτωση αλλά για τα 2 χιλιάρικα έκπτωση που έκαναν του φίλου μου για να το πάρει παραλίγο να διαλυθούν δυο οικογένειες.
.
θα διαλυθούν οικογένειες .... όχι απο την εκπωση της ford κτλ
αλλά απο το στόκο που έχουν οι φίλοι σου στο κεφάλι τους !!!!!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σοβαρολογούμε;;;;Δεν φορούσε ζώνη και ζητάει τα ρέστα; Για να κάνει μήνυση να δει τι θα πάρει
Οι αερόσακοι είναι προγραμματισμένοι να προστατεύουν κάποιον που ΦΟΡΑΕΙ ΖΩΝΗ
.
.
.
.Καλύτερα να ευχαριστεί η φίλη σου τη Ford που δεν ΕΣΚΑΣΕ ΑΜΕΣΩΣ και δεν της έκοψε κανένα κεφάλι και να σκεφτεί πολύ περισσότερο αν θα φορέσει τη ζώνη της την επόμενη φορά ή όχι.
Όσο για σένα, ταιριάζουν πολλές παροιμίες
Δεν πάμε καλά...
+1
Μιας και το έφερε η κουβέντα , εδώ είναι τα αποτελέσματα για το Focus στα crash test του EuroNCAP :http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=204
'The Focus’s body proved to be extremely strong and its passenger cell was stable, protecting the occupants. The car just missed achieving a maximum score in the frontal impact test. '
-
Εντάξει βρε παιδιά, δεν είναι ανάγκη να πέσουμε να το φάμε τον άνθρωπο.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Εντάξει βρε παιδιά, δεν είναι ανάγκη να πέσουμε να το φάμε τον άνθρωπο.Όταν από ηλιθιότητα κάποιου οδηγού σπιλώνεται το όνομα μιας εταιρίας, φυσικά και ΕΙΝΑΙ ανάγκη.
Δε νομίζω άλλωστε ότι κανένας εδώ μέσα 'πέφτει να φάει' τον συνομιλητή μας, αλλά την κοπέλα που οδηγούσε και που αξίζει το κράξιμο.
-
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
Εντάξει βρε παιδιά, δεν είναι ανάγκη να πέσουμε να το φάμε τον άνθρωπο.
Όταν από ηλιθιότητα κάποιου οδηγού σπιλώνεται το όνομα μιας εταιρίας, φυσικά και ΕΙΝΑΙ ανάγκη.
Δεν σπιλώνονται έτσι εύκολα ονόματα εταιρειών. Ειδικά τέτοιου μεγέθους.
Όσοι διαβάσαμε το θέμα καταλάβαμε ότι το λάθος είναι το ότι δε φορούσε ζώνη.
Αυτό αρκεί και μπορούμε να το πούμε στον άλλο χωρίς χαρακτηρισμούς. Αυτό εννοώ λέγοντας ότι δεν είναι ανάγκη να πέσουμε να φάμε τον άλλο.
Το 'κράξιμο', έστω και έμεσα, θα φτάσει στην τραυματισμένη, από δικό της λάθος. Δεν είναι ανάγκη να τη βρίζουμε. -
Και να πείς οτι τράκαρε με 120 να πώ δεν πρόλαβε να ανοίξει γιατί οι ρυθμίσεις του γίνονται στα 60-65 αλλά στην περίπτωση αυτή τα χιλιόμετρα ήταν 60-65.65 χιλιόμετρα περίπου είναι η ταχύτητα που γίνονται τα crash test. Έχεις δει πώς καταντάνε τα αυτοκίνητα με αυτή την ταχύτητα?
Ωραία αν φορούσε ζώνη δεν θα πήγαινε τόσο μπροστά αλλά ο αερόσακος τι ρόλο παίζει έστω σε αυτή την περίπτωση που ανοίγει ήδη όταν έχεις κανει την πλήρη κίνηση πρός τα μπροστά!!!!
Ο αερόσακος χωρίς ζώνη παίζει το ρόλο κομπογιαννίτη πλαστικού χειρουργού: σου χαλάει τη μούρη ανεπανόρθωτα. Η φίλη σου ήταν πολύ τυχερή.
Τέλος πάντων είναι απαράδεκτο το γεγονός αυτό και αν ήμουν στην θέση του φίλου της που έχει το αυτοκίνητο απο τις απόκριες θα ζητούσα κάποιες εξηγήσεις πιστικές απο την ford.
Παραδείγματα χρήσεως του επιθέτου 'απαράδεκτος':
-Απαράδεκτο είναι να οδηγεί κάποιος χωρίς ζώνη.
-Απαράδεκτο είναι να απορεί που χτύπησε στο παρμπρίζ, τρακάροντας χωρίς να φοράει ζώνη.
-Απαράδεκτο είναι να απορούν και οι φίλοι του (της) γι'αυτό.
-Απαράδεκτο είναι να ζητήσει κάποιος εξηγήσεις από μια αυτοκινητοβιομηχανία επειδή είναι ο ίδιος απαράδεκτος και οδηγεί χωρίς ζώνη.Πάλι καλά που δεν έπαθε κάτι σοβαρό η κοπέλα γιατί τότε ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα.
Όντως. Άγιο είχε.
Πάντως μετά απο αυτό τι να πω, προβληματίστικα πολύ σχετικά με τα ford.
Προβληματίσου και με όλες τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες λοιπόν. Σε οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο, τα ίδια (και πιθανόν και χειρότερα) θα πάθαινε.
Δεν ξέρω για τα άλλα αυτοκίνητα σε αντίστοιχη περίπτωση αλλά για τα 2 χιλιάρικα έκπτωση που έκαναν του φίλου μου για να το πάρει παραλίγο να διαλυθούν δυο οικογένειες.
Ναι. Του έκαναν 2 χιλιάρικα έκπτωση για να του πουλήσουν χαλασμένο αυτοκίνητο, απο αυτά που χτυπάς το κεφάλι σου όταν τρακάρεις χωρίς ζώνη
Νέο Focus και αερόσακοι!!