-
Μα οταν κανεις ηλεκτρονικη τυπωνεις αμεσως το εκκαθαριστικο που εχει ρολο επισημου... στις υπηρεσιες.... του κρατους δεν χρειαζεται να περιμενεις αυτο της εφοριας...
-
Πέρυσι παρέδωσα πινακίδες από ένα αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο αυτό θα το συμπεριλάβω στη φορολογική δήλωση, δλδ θα το γράψω στον πίνακα 5, εκεί όπου γράφουμε τα αυτοκίνητα? Να γράψω στην περίοδο κτήσης πχ 11 μήνες, μέχρι τότε που κατέθεσα πινακίδες, ή να γράψω 12 μήνες? Ή εφόσον δεν το κινώ κ δεν πληρώνω τέλη, δεν το γράφω καθόλου?
ευχαριστώ.
-
@ 224.v
Το ξέρω, έχεις δίκιο, αλλά πρώτον ήταν η πρώτη μου φορά και δεύτερον στο κανονικό χαρτί λέει μέχρι πότε πρέπει να πληρώσω και λέει ότι κερδίζω κι άλλο 1,5% αν τα δώσω σε μία δόση.@ PeterPan
Στη δήλωση το δηλώνεις σαν τεκμήριο χρήσης. Θα θεωρούσα λογικό ότι το τεκμήριο αυτό ισχύει για όσους μήνες το χρησιμοποιούσες οπότε βάζεις πχ 11 μήνες και το τεκμήριο υπολογίζεται στα 11/12 του ποσού που αντιστοιχεί στο έτος. -
ακυρος ο συναγερμος
τα λεφτα δόθηκαν κανονικα -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Πέρυσι παρέδωσα πινακίδες από ένα αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο αυτό θα το συμπεριλάβω στη φορολογική δήλωση, δλδ θα το γράψω στον πίνακα 5, εκεί όπου γράφουμε τα αυτοκίνητα? Να γράψω στην περίοδο κτήσης πχ 11 μήνες, μέχρι τότε που κατέθεσα πινακίδες, ή να γράψω 12 μήνες? Ή εφόσον δεν το κινώ κ δεν πληρώνω τέλη, δεν το γράφω καθόλου?ευχαριστώ.
Αν ημουν στη θεση σου θα το εγραφα για π.χ.9 μηνες και αλλη μια φορα απο κατω ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟ για 3 μηνες με την σημειωση διπλα οτι 'πινακιδες εις ΔΟΥ ταδε'.
Αν δεν το βαλεις καθολου δειχνεις οτι δεν το εχεις στη κατοχη σου ,οτι το πουλησες η οτι κατεστραφη... -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Έχω την εξής περίπτωση, αν μπορείς κανείς να απαντήσει.
Υπέβαλα δήλωση ηλεκτρονικά και μου βγήκε να πληρώσω περίπου 200 ευρώ. Εϊχα όμως ξεχάσει κάτι, υπέβαλα συμπληρωματική (χειρόγραφη, δεν γίνεται ηλεκτρονικά) και βγαίνει επιστροφή 500 ευρώ. (έκανα δηλαδή μια βλακεία που μου κόστισε 700 ευρώ ).
Ξέρει κανείς τι γίνεται; Πληρώνω τώρα τα 200 και μετά από μήνες θα μου έρθει επιστροφή για 700 ευρώ; Πότε εκκαθαρίζονται οι συμπληρωματικές;
Ευχαριστώ!
Ο κουνιαδος μου εκανε (μια απλη) τροποποιητικη 8/9/2009......ακομη περιμενει τη καινουρια εκκαθαρηση.
Πέρυσι οι γονείς μου έκαναν αντίστοιχο λάθος. Το κατάλαβαν αμέσως, πήγαν και έκαναν διορθωτική δήλωση στην εφορία και ήρθε μία κι έξω η σωστή εκκαθάριση, απλά αντί να έρθει σε 1 μήνα, ήρθε σε περίπου 3 μήνες
-
Μου ήρθαν και τα δύο εκκαθαριστικά. Χρόνος περί τις 3 εβδομάδες.
Για το δικό μου έχω το γνωστό παραμύθι (παρακαλείσθε να προσκομίσετε άμεσα .... Για τον πατέρα μου πρέπει να πληρώσω ως το τέλος του μήνα.
ΥΓ. Πελατών - Προμηθευτών ως 25/6 για όσους δεν το ξέρουν.... (Ελ. Επαγ.)
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
ΥΓ. Πελατών - Προμηθευτών ως 25/6 για όσους δεν το ξέρουν.... (Ελ. Επαγ.)Για ποιά χρονιά ? Το 2009 ? Τον Οκτώβριο δεν είναι συνήθως ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΥΓ. Πελατών - Προμηθευτών ως 25/6 για όσους δεν το ξέρουν.... (Ελ. Επαγ.)
Για ποιά χρονιά ? Το 2009 ? Τον Οκτώβριο δεν είναι συνήθως ?
Προσπάθησε ο σύλλογος (Σ.Ο.Λ.Ν.Θ.) αλλά εις ματην
Επίσης, με την παρ. 26 του αρ. 19 του ίδιου Νόμου η προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών καθορίστηκε η 25η Ιουνίου κάθε έτους αντί της 30ης Σεπτεμβρίου. Επειδή την περίοδο αυτή ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος στα λογιστικά – φοροτεχνικά γραφεία λόγω και της σύνταξης και υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων, πιστεύουμε ότι και για φέτος πρέπει να ισχύσει η προθεσμία της 30ης Σεπτεμβρίου. -
Είναι εντελώς για τον π@τσο οι άνθρωποι, χώσαν στον 3842/2010 μια φρασούλα και άλλαξαν το 30 Σεπτεμβρίου σε 25 Ιουνίου και περιμένουν όλοι οι ΕΕ να το πάρουν πρέφα και να υποβάλλουν τις καταστάσεις για τη χρήση 2009 εμπρόθεσμα, γιατί αλλιώς θα πέσει πρόστιμο
-
Αρα του 2009. Χμμμ... Ευχαριστώ άπαντες.
-
Ακομη εχουμε 15 του μηνα...μεχρι τις 24 που θα πουν τη νεα ημερομηνια εχουμε καιρο.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ακομη εχουμε 15 του μηνα...μεχρι τις 24 που θα πουν τη νεα ημερομηνια εχουμε καιρο.Έτσι...
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ακομη εχουμε 15 του μηνα...μεχρι τις 24 που θα πουν τη νεα ημερομηνια εχουμε καιρο.
Έτσι...
Την π α θα την φάμε όμως να τρέχουμε να τις ετοιμάσουμε μέχρι να ανακοινωθεί η παράταση όμως
-
Στο περιοδικό 'λογιστής' διάβασα πως η 25η Ιουνίου είναι η ημερομηνία έναρξης υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων (βάσει του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ). Τελευταία ημερομηνία υποβολής, αν θυμάμαι καλά, η 8η Ιουλίου.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Στο περιοδικό 'λογιστής' διάβασα πως η 25η Ιουνίου είναι η ημερομηνία έναρξης υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων (βάσει του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ). Τελευταία ημερομηνία υποβολής, αν θυμάμαι καλά, η 8η Ιουλίου.Σωστός !!
Αλλά η παράταση έχει πάντα γερές πιθανότητες ! -
Μού ήρθε σήμερα το εκκαθαριστικό με ημερομηνία πληρωμής 31.5.2010
Δυστυχώς οι φάκελοι δεν έχουν ημερομηνία αποστολής.
Υπάρχει τρόπος να αποκωδικοποιήσει κανείς τις γραμμές πάνω στο φάκελο που βάζουν τα ΕΛΤΑ ? -
Υπάρχει, ναι.
Αν και θεωρητικά κλειστό πρότυπο , μπορείς να τα βρεις με λίγο googling περί ταχυπληρωμής.
[Γι' αυτά τα στοιχεία δε λες;] -
ο φπας πότε πάει στο 23? 1η Ιουλιου ή κανω λάθος??
-
Δεν κάνεις λάθος...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος