-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Ο λογαριασμός της ΔΕΗ σε ποιο όνομα είναι? Το πρόβλημα που λες το είχε και ένας συγγενής μου, το ΕΕΤΗΔΕ 2012 (κάποια δόση τέλος πάντων) είχε χρεωθεί στο όνομα της συζύγου και το πήραν χαμπάρι όταν χρειάστηκε να βγάλει φορολογική ενημερότητα. Το taxis (με τους κωδικούς του συζύγου) τους έδειχνε καθαρούς. Τελικά το πλήρωσε κανονικά μιας και δεν μπόρεσε να βγάλει άκρη.
Αν αποδειχτεί ότι εσύ ή ο νοικάρης είχε πληρώσει θα το σβήσουν στη ΔΟΥ. Να βρεις τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2013 (είναι οι 5 δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ 2012) και να δεις τι έχει πληρωθεί και τι όχι.ο λογαριασμος ειναι στο ονομα του ενοικιαστη.
Μου κανει εντυπωση που εστειλαν την οφειλη σε ανυπαρκτο λογαριασμο ταξισνετ (εννοειται οτι δεν εστειλαν καν 'χαρτι') -
Σπιτι 50-50 και το εισόδημα όλο σε 1 ΑΦΜ πρώτη φορά το ακούω. Πως γίνεται αυτή η πατέντα?
-
Αν είναι 50/50 η πλήρης κυριότητα δε νομίζω ότι γίνεται, είναι λάθος οι 2 δηλώσεις.
Αν η πλήρης κυριότητα είναι 50/50 έτσι δηλώνεται φορολογικά και το όποιο μίσθωμα, οπότε εν προκειμένω η γυναίκα του διαπράττει φορολογική παράβαση αν δεν δηλώνει το μίσθωμα (δεδομένου ότι τα εισοδήματα του κάθε συζύγου μπαίνουν στη φορολογική κλίμακα χωριστά). -
Αυτο το σαπακι ΕΤΑΑ τις επικουρικές θα τις περάσει ποτέ στο taxis?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σπιτι 50-50 και το εισόδημα όλο σε 1 ΑΦΜ πρώτη φορά το ακούω. Πως γίνεται αυτή η πατέντα?Αν είναι 50/50 η πλήρης κυριότητα δε νομίζω ότι γίνεται, είναι λάθος οι 2 δηλώσεις.
Αν η πλήρης κυριότητα είναι 50/50 έτσι δηλώνεται φορολογικά και το όποιο μίσθωμα, οπότε εν προκειμένω η γυναίκα του διαπράττει φορολογική παράβαση αν δεν δηλώνει το μίσθωμα (δεδομένου ότι τα εισοδήματα του κάθε συζύγου μπαίνουν στη φορολογική κλίμακα χωριστά).το ειχαμε βαλει ετσι παλια οταν το νοικιασαμε και δεν το αλλαξαμε τοσα χρονια
αν κανω νεο συμβολαιο τωρα θα το βαλω 50:50
το θεμα ειναι οτι δεν 'άδειασα' να παω στην εφορια να δω γιατι εστειλαν την οφειλη σε εναν ανυπαρκτο λογαριασμο ταξις.
εχω και μια εκκρεμοτητα με τους μηνες χρησης του αυτοκινητου.
Συμφωνα με τα χαρτια που εχω μου εβαλαν εναν μηνα λιγοτερο στην ακινησια.
Αυτο θα το λυσω στα οχηματα, ή στο εισοδημα; Ξερει καποιος; -
ενας φιλοξενουμενος οταν φιλοξενειται σε αλλη διευθυνση πλεον απο αυτη που ηταν πριν την κριση θα παει να αλλαξει διευθυνση στην Εφορια??
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αν είναι 50/50 η πλήρης κυριότητα δε νομίζω ότι γίνεται, είναι λάθος οι 2 δηλώσεις.
Αν η πλήρης κυριότητα είναι 50/50 έτσι δηλώνεται φορολογικά και το όποιο μίσθωμα, οπότε εν προκειμένω η γυναίκα του διαπράττει φορολογική παράβαση αν δεν δηλώνει το μίσθωμα (δεδομένου ότι τα εισοδήματα του κάθε συζύγου μπαίνουν στη φορολογική κλίμακα χωριστά).Γίνετε και νόμιμα με συμβολαιογραφική πράξη ... εκχώρηση κάτι δεν θυμάμαι το ακριβές όνομα της πράξης.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
ενας φιλοξενουμενος οταν φιλοξενειται σε αλλη διευθυνση πλεον απο αυτη που ηταν πριν την κριση θα παει να αλλαξει διευθυνση στην Εφορια??Ο φιλοξενούμενος, όπως και όλοι οι φορολογούμενοι, δηλώνουν στο μητρώο της εφορίας μια διεύθυνση κατοικίας η οποία φαίνεται στην πρώτη σελίδα της δήλωσης στο πάνω μέρος μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία (πίνακας 1, στοιχεία φορολογούμενου). Συνήθως αυτή η διεύθυνση είναι και η διεύθυνση αλληλογραφίας. Αν κάποιος δηλώσει φιλοξενούμενος σε κάποιον άλλο δηλώνει το αφμ του ιδιοκτήτη, τα τετραγωνικά και τους μήνες που φιλοξενήθηκε αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να δηλώσει σαν διεύθυνση κατοικίας την διεύθυνση του ανθρώπου που τον φιλοξενεί.
Η απάντηση στο ερώτημά σου λοιπόν είναι ότι πρέπει να αλλάξει την διεύθυνση στην περίπτωση που επιθυμεί να τον εντοπίζει η φορολογική αρχή (sic!) στην διεύθυνση του σπιτιού που τον φιλοξενεί τώρα. Δηλαδή πού θέλει να έρχονται τα ραβασάκια (αν και τείνουν να καταργηθούν μιας και πλέον όλα σχεδόν γίνονται μέσω taxis και ειδοποιήσεων στο email). -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Αν η πλήρης κυριότητα είναι 50/50 έτσι δηλώνεται φορολογικά και το όποιο μίσθωμα, οπότε εν προκειμένω η γυναίκα του διαπράττει φορολογική παράβαση αν δεν δηλώνει το μίσθωμα (δεδομένου ότι τα εισοδήματα του κάθε συζύγου μπαίνουν στη φορολογική κλίμακα χωριστά).Γίνετε και νόμιμα με συμβολαιογραφική πράξη ... εκχώρηση κάτι δεν θυμάμαι το ακριβές όνομα της πράξης.
Δεν ισχύουν για την εφορία οι συμβολαιογραφικές πράξεις εδώ και μερικά χρόνια.
Μέχρι τότε απλά πήγαινες στον συμβολαιογράφο και τελείωνες (ούτε μεταγραφές σε υποθηκοφυλακεία ούτε φόρους).
Όποιος δηλώνει ακόμα ενοίκια με τέτοια χαρτιά να ξέρει ότι αν τον πιάσει η εφορία θα πληρώσει φόρους και πρόστιμο. -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Προφανώς από τη στιγμή που κάνω λόγο για πλήρη κυριότητα αυτό σημαίνει ότι δεν έχει αποσπασθεί από αυτή το εμπράγματο δικαίωμα της επικαρπίας και άρα δεν αναφέρεσαι στη μεταβίβαση επικαρπίας. Αν υφίσταται επικαρπωτής αυτονοήτως το εισόδημα φορολογείται στο ΑΦΜ αυτού και όχι του ψιλού κυρίου.
Εσύ υποθέτω ότι αναφέρεσαι στη μεταβίβαση του ενοχικού δικαιώματος ενάσκησης της επικαρπίας. Αυτό που ήξερες έχει καταργηθεί πλέον με τον Ν. 3842/2010 και μετά την 1-1-2010 στην περίπτωση που μεταβιβαστεί το δικαίωμα ενάσκησης της επικαρπίας ακινήτου υπόχρεος σε φόρο είναι ο κύριος του ακινήτου και ας έχει παραχωρήσει την ενάσκηση της επικαρπίας σε τρίτο. (οι λόγοι προφανείς : γινόταν κατάχρηση για φοροαποφυγή).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν ισχύουν για την εφορία οι συμβολαιογραφικές πράξεις εδώ και μερικά χρόνια.
Μέχρι τότε απλά πήγαινες στον συμβολαιογράφο και τελείωνες (ούτε μεταγραφές σε υποθηκοφυλακεία ούτε φόρους).
Όποιος δηλώνει ακόμα ενοίκια με τέτοια χαρτιά να ξέρει ότι αν τον πιάσει η εφορία θα πληρώσει φόρους και πρόστιμο.Μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω. Πας στο συμβολαιογράφο και κάνεις μια πράξη που ουσιαστικά εκχωρεί το ενοίκιο (όχι κυριότητες επικαρπίες κλπ) ο ένας σύζυγος στον άλλο. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν επηρεάζεται. Μάλιστα πρέπει να καταθέσεις και αντίγραφο της πράξης στην εφορία αν θυμάμαι καλά.
-
Σου επαναλαμβάνω ότι αυτό που λες έχει καταργηθεί εδώ και 5 χρόνια. Ακόμα και αν μεταβιβάσεις το δικαίωμα ενάσκησης της επικαρπίας σε κάποιον άλλο φορολογικά το μίσθωμα θεωρείται ως εισόδημα του κυρίου του ακινήτου και φορολογείται ως τέτοιο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλό θα ήταν να αποφασίζανε ότι θα έχουμε έναν αριθμό, πχ τον ΑΜΚΑ που θα είναι ο αριθμός ταυτότητας, κοινωνικής ασφάλισης και ΑΦΜ.... Βασικά η ταυτότητά σου θα ήταν ταυτόχρονα και η ταυτότητα κοινωνικής ασφάλισης. Τόσο απλό για άλλους αλλά τόσο δύσκολο για την Ελλάδα! Στη Σουηδία ο ίδιος αριθμός είναι αυτόματα και ο λογαριασμός σου στην τράπεζα.
Αλλά διαφωνώ με την υποχρέωση να φαίνεται ο ΑΜΚΑ σου σε κάποιες επαγγελματικές σφραγίδες κλπ, η ημερομηνία γέννησής σου αποτελεί προσωπικό δεδομένο που μπορεί να μην θέλεις να μοιράζεσαι με κάθε πελάτη.Παντρεύτηκα το 2007 αλλά δεν ασχολήθηκα στην δήλωση του 2008 (που ακόμα την έκανε ο πατέρας της). Στη δήλωση του 2009 τότε δήλωσα γάμο και σύζυγο. Δεν έχει γίνει κάτι μέχρι τώρα....
Το 2010 ή 2011 για να βγάλω διαβατήριο αναγκάστηκα να αλλάξω την πολυαγαπημένη μου ταυτότητα (της οποίας τον αριθμό δεν ξεχνώ ενώ της νέας αν και αντικειμενικά πιο εύκολο δεν θυμάμαι ποτέ). Κάποια στιγμή, μήνες μετά, που πήγα για τον κλειδάριθμο τότε τους τη δήλωσα (είχα τυπώσει το Μ1 και φωτοτυπία).Τσακ μπαμ μικρή ουρά, σε 5-10 λεπτά είχα τελειώσει.Σχετικά με το παραπάνω, που συζητούσαμε λίγες εβδομάδες πριν....
Ενοποιούνται οι ηλεκτρονικοί αριθμοί των πολιτών
ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ταυτότητα
28/04/2014 - 11:48Μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να ενοποιηθούν όλοι οι προσωπικοί ηλεκτρονικοί αριθμοί που αποδίδει το Δημόσιο σε κάθε πολίτη.
Λεπτομερέστερα, με σκοπό να μειωθεί η φοροδιαφυγή και η γραφειοκρατία, θα δημιουργηθεί καινούργιο ηλεκτρονικό σύστημα που θα συνδέει όλους τους διαφορετικούς αριθμούς αναγνώρισης (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αστυνομική ή ταυτότητα κλπ) που αποδίδει το Δημόσιο σε κάθε πολίτη.
Ταυτόχρονα, και για τους ίδιους λόγους, η χρήση του ΑΦΜ θα γενικευτεί σε όλες τις συναλλαγές του πολίτη με το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης.
(Πηγή: http://www.athensvoice.gr/article/�%B ... F%8E%CE%BD )
-
Προσπαθώ να τελιωσω και εγω την δηλωση πριν φυγω για τα ξενα
Μερικες ερωτήσεις
α) οι φοροαπαλλαγές για ασφάλεια ζωής πλεον εχουν κοπει απο οσο ξέρω. εχει νοημα να το δηλαωα το καταβληθεν ποσο οπουδηποτε πλεον?
β) κλασσική ερωτηση , επιστρεψτε μου την επαναληψη αλλη μια φορα. Για τοκους καταθεσεων που ειναι συνδικαιουχος με τον πατερα μου, τα δηλωνουμε απο 50% ο καθενας ή πανε σε εναν , οποιον θελουμε; το threshold των 250 ευρώ ισχύει συνολικα ή επιμερισμένα στους συνδικαιούχους;Τελος, αν και δεν αφορα αμεσα τη δηλωση μου τη φετινη, αλλα συντομα θα το χρειαστω
Περασα αναλυτικα με την ευκαιρια ολα τα πεδια αναλυτικα και δεν καταφερα να βρω που δηλωνεις εισοδηματα μισθωτων υπηρεσιων στο εξωτερικό απο ΟΗΕ που σε ολες τις χωρες ειναι αφορολογητα. Εδω Ελλαδα πως το δηλωνεις αυτο το ποσο? -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καλό θα ήταν να αποφασίζανε ότι θα έχουμε έναν αριθμό, πχ τον ΑΜΚΑ που θα είναι ο αριθμός ταυτότητας, κοινωνικής ασφάλισης και ΑΦΜ.... Βασικά η ταυτότητά σου θα ήταν ταυτόχρονα και η ταυτότητα κοινωνικής ασφάλισης. Τόσο απλό για άλλους αλλά τόσο δύσκολο για την Ελλάδα! Στη Σουηδία ο ίδιος αριθμός είναι αυτόματα και ο λογαριασμός σου στην τράπεζα.Για εισαγωγή σε νοσοκομείο σου ζητάνε
Και ΑΜΚΑ
Και ΑΦΜ
Και ΑΔΤ -
onyx ! έγραψε:
Καλό θα ήταν να αποφασίζανε ότι θα έχουμε έναν αριθμό, πχ τον ΑΜΚΑ που θα είναι ο αριθμός ταυτότητας, κοινωνικής ασφάλισης και ΑΦΜ.... Βασικά η ταυτότητά σου θα ήταν ταυτόχρονα και η ταυτότητα κοινωνικής ασφάλισης. Τόσο απλό για άλλους αλλά τόσο δύσκολο για την Ελλάδα! Στη Σουηδία ο ίδιος αριθμός είναι αυτόματα και ο λογαριασμός σου στην τράπεζα.Υπάρχει σχετικός νόμος από το 1986 που έμεινε ανεφάρμοστος λόγω των οξύτατων αντιδράσεων του χριστεπώνυμου πλήθους αλλά και των αριστερών που θεωρούσαν οι μεν ότι είναι το χάραγμα του θηρίου, οι δε ότι θα παρακολουθούνται. Ακολούθησαν μνημειώδους βλακείας διαδηλώσεις, ανάλογες με τις νέες ταυτότητες, και η ΠΑΣΟΚΑΡΑ έκανε πίσω ατάκτως.
Το όνομα ΕΚΑΜ έκτοτε δόθηκε σε δυνάμεις καταστολής.‘Ο Νόμος 1599/1986 ” Σχέσεις κράτους – πολίτη, καθιέρωση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας καί άλλες διαταξεις ” τής 10ης Ίουνίου 1986
Καθορίζεται ή υποχρέωση έκδοσης δελτίου άπό τό δωδέκατο έτος(άρθρο1.1)
Τά νέα δελτία ταύτοτητος ‘εκδίδονται άπό τίς Νομαρχίες καί όχι από τά άστυνομικά τμήματα. (άρθρο 1.2)
Καθιερώνεται Ένιαίος Κωδικός Άριθμος Μητρώου (Ε.Κ.Α.Μ.) γία κάθε Έλληνα Πολίτη. (άρθρο 2.1). ‘Ο ΕΚΑΜ θά είναι 13ψήφιος καί ισόβιος αφού τά ψηφία πού θά τόν ‘αποτελόυν δέν ‘αλλάζουν. (‘αρθρο 2.3). ‘Ο ΕΚΑΜ θά ‘αποτελεί μία πολυ-ταυτότητα, άφού θά περιέχονται σέ αυτόν καί θά ένοποιηθούν : 1. τό δελτίο άστυνομικής ταυτότητας, 2. τό έκλογικό βιβλιαριο (Ε.Ε.Α – ειδικός έκλογικός άριθμός πλέον), 3. τό διαβατήριο, 4. τό άσφαλιστικό βιβλιάριο (Α.Μ.Κ.Α – άριθμός μητρώου κοινωνικής άσφάλισης πλέον), 5. τό φορολογικό μητρώο (Α.Φ.Μ – άριθμός φορολογικού μητρώου πλέον), 6. άδεια ίκανότητας όδηγού (δίπλωμα όδήγησης). (άρθρο 2.4)
Ή άναγραφή τού θρησκεύματος είναι προαιρετική. (άρθρο 3.2).
https://norfid.wordpress.com/2010/11/08/νόμος-γιά-εκαμ-εκδοση-νέου-δελτίου-ταυ/
-
σε πωληση ακινητου ζηταει τον αριθμο ΑΤΑΚ ??? που υπαρχει αυτο?? ο παλιος ΚΑΕΚ υπαρχει πλεον??? ο μηχανικος μου εδωσε ενα αριθμο μεγαλο 17 αλφανουμερικα ξενα γραμματα ...αυτος ειναι?
-
Νομίζω είναι η 1η στήλη στο Ε9.
-
θα το δω ευχαριστω..
-
Επειδη εχω μπερδευετι με τις ανακοινωσεις προθεσμιων κλπ, συνταξιουχος του ΟΓΑ, μεχρινποτε πρεπει να κανει τη φορολογικη του δηλωση? το 30/6 ισχυει?
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος