-
Εύλογες οι απορίες σου φίλτατε συμφομουρίτη ΑΛΛΑ οι μάγκες στο υπουργείο οικονομικών είδαν ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν και έπρεπε να κόψουν λαό.
Υπάρχει κόσμος που δηλώνει 2 και 3 χιλιάρικα και παράλληλα νοικιάζει σπίτι. Αυτοί θα το πάρουν.
Υπάρχουν άλλοι που δηλώνουν σαν κύρια κατοικία σπίτι που τους έχει παραχωρήσει δωρεάν κάποιος άλλος (συνήθως οι γονείς). Σε αυτή την περίπτωση τρώνε και τα τεκμήρια αυτού του σπιτιού. Και αυτοί θα το πάρουν.
Υπάρχει και η πλειοψηφία των νέων (18-33) που είτε είναι άνεργοι είτε κάνουν λίγα μεροκάματα το χρόνο είτε δουλεύουν ημιαπασχόληση και δηλώνουν κάτω από 6.000 ευρώ. Επειδή όμως δήλωσαν ότι φιλοξενούνται δεν παίρνουν μία
Να δω τι θα πουν ο Αυτιάς και οι υπόλοιποι προφήτες της πρωινής ζώνης που είχαν κάνει την μισή Ελλάδα να πιστέψει ότι θα πάρει αυτά τα χρήματα (γιατί δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που τα 500 ευρώ για κάποιους είναι ζωτικής σημασίας)... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Για κάντο πιο λιανά, από τι θα πάρουν το μακρύτερο;Και τι θα μπορούσε να είναι κάποιος με εισόδημα κάτω των 6000 αν όχι φιλοξενούμενος;
Για το κοινωνικό μέρισμα μιλάμε.
-
Α οκ, τους γαμιεται
Και την ήθελα τη 500αρα ρε γαμωτο
-
Από το FB του Θεοχάρη:
Επειδή πολλά ακούω και διαβάζω για το κοινωνικό μέρισμα και βλέπω σε πολλές περιπτώσεις να γκρινιάζουν οι άνθρωποι χωρίς καν να το έχουν καταλάβει θα ήθελα, χωρίς να το κρίνω, να εξηγήσω την λογική του. Μετά κράξτε το, αλλά τουλάχιστον κάντε το αφού το καταλάβατε.
- Το μέρισμα είναι προνοιακό. Συνεπώς η λογική του είναι προνοιακή και όχι φορολογική. Δεν πάμε με δηλώσεις, άγαμους έγγαμους, άρθρο 7 ΚΦΕ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
- Το μέρισμα το δικαιούνται νοικοκυριά. Δεν λέω οικογένειες για να μην μπλεχτείτε με τα φορολογικά πάλι. Νοικοκυριά είναι ο πυρήνας που συνοικεί. Όσοι μένουν στο σπίτι, μοιράζονται κουτσά - στραβά τις έγνοιες, τα εισοδήματα, το φαί και τους λογαριασμούς. Συνεπώς, εξετάζουμε την κατάσταση του νοικοκυριού συνολικά για να δούμε αν δικαιούται ενίσχυσης ή όχι.
- Τα κριτήρια δεν μειώνουν τους δικαιούχους. Απλώς επιλέγουν άλλα νοικοκυριά. Όχι εκείνα, αλλά τα άλλα. Δείτε το μαθηματικά: 600Κ από €700+ κατά μέσο όρο θα πάρουν σχεδόν 450 εκ. Αν αλλάξουμε τα κριτήρια (πχ να μην λάβουμε υπόψη το τεκμήριο) θα πρέπει να αλλάξουμε το εισοδηματικό όριο (πχ σε 5000) ώστε να πάρουν πάλι 600Κ νοικοκυριά τα ίδια λεφτά. Άρα δεν είναι πρόβλημα τα τεκμήρια από αυτή την άποψη.
- Πως να κρίνουμε τόσο διαφορετικά νοικοκυριά μεταξύ τους; Εδώ μπαίνει ο συντελεστής ισοδυναμίας. Κάθε μέλος προσθέτει στον συντελεστή ώστε να αθροίσουμε το βάρος της οικογένειας. 1 ο πρώτος ενήλικας, 1/3 οι επόμενοι, 1/6 τα παιδια. 1/3 έξτρα, για μονογονεϊκές και οικογένειες με κάποιο ανάπηρο μέλος.
- Ο συντελεστής μπαίνει 2 φορές: Πρώτον, για να διαιρέσει το εισόδημα ώστε μεγαλύτερο εισόδημα, μεγάλης οικογένειας να είναι ισοδύναμο με μικρότερο, μικρότερης. Έτσι €10.000 4μελούς είναι ίσο με €6.000 άγαμου. (το 10.000 διαιρείται με 1+2/3 και μας δίνει 6.000). Δεύτερον, για να αυξήσει το επίδομα πολλαπλασιαζόμενος με το €500 (στο παράδειγμα €500*(1+2/3) = €833,33). Έτσι δίνουμε σε οικογένειες με μεγαλύτερο βάρος περισσότερη ενίσχυση.
- Οι φιλοξενούμενοι ούτε το δικαιούνται ούτε δεν το δικαιούνται. Απλώς δεν εξετάζονται μεμονωμένα αλλά στα πλαίσια όλου του νοικοκυριού που συνοικεί μαζί τους. Έτσι παππούς γιαγιά, παιδί, νύφη και δυο εγγόνια μαζί εξετάζονται σαν μια μονάδα αρκεί να μένουν όλοι μαζί.
- Όσοι ζουν σε παραχωρημένη οικία (μόνοι τους δηλαδή σε σπίτι χωρίς ενοίκιο) εξετάζονται μεμονωμένα από το νοικοκυριό αυτού που τους παραχωρεί το σπίτι. Αυτό είναι μια βασική - φορολογική - διάκριση που πολλοί μπερδεύουν: Φιλοξενεία είναι η παραχώρηση δωματίου ώστε να συνοικείς με κάποιον (πχ τον παππού) ενώ η δωρεάν παραχώρηση είναι το δώσιμο * ολόκληρου σπιτιού/διαμερίσματος* χωρίς κόστος, ώστε να γλυτώσει κάποιος το ενοίκιο.
Αυτά σε γενικές γραμμές μπορούν να δώσουν μια εικόνα του μερίσματος όπως έχει αποφασισθεί από την κυβέρνηση. Μπορείτε καλύτερα, ελπίζω, να το κρίνετε.
Σκεφτείτε και αυτό: δεν υπάρχει τέλειο σύστημα. Κάποιοι θα αδικηθούν αφού πρέπει να ξέρεις την κάθε λεπτομέρεια για να μην αδικήσεις κανέναν. Αν μπορούσε να γίνει αυτό, θα είχαμε άλλα προβλήματα!
-
Για κάντο πιο λιανά, από τι θα πάρουν το μακρύτερο;Και τι θα μπορούσε να είναι κάποιος με εισόδημα κάτω των 6000 αν όχι φιλοξενούμενος;
Ιδιοκτήτης.
-
Που δε θα καλύπτει τα τεκμήρια
-
Τα εισοδηματικά κριτήρια, όχι τα τεκμήρια.
Απλό παράδειγμα:
Άγαμος που θα δηλώσει φέτος ~3000 ευρώ (άρα λιγότερο από 6000 ευρώ) κι έχει 50% ιδιοκτησία σπιτιού, του οποίου η αντικειμενική αξία δεν υπερβαίνει τις 125000 ευρώ δικαιούται το επίδομα των 500 ευρώ. -
Αυτούς που φοροδιαφεύγουν θα επιδοτήσει βρε κοτέτσι
Με 3000€ δε δικαιολογείς σπίτι και διαβίωση και όχι απλά δε δικαιολογείς δε γίνεται κιόλας, άρα από κάπου τα έκλεψες
Είναι γιωταδες οι τύποι
-
Μια τριχα απο τ'@χιδια τους βεβαια, αλλα μειον 30Κ σε φορους απο μενα ετησίως απο δω και περα.
-
Αυτούς που φοροδιαφεύγουν θα επιδοτήσει βρε κοτέτσιΜε 3000€ δε δικαιολογείς σπίτι και διαβίωση και όχι απλά δε δικαιολογείς δε γίνεται κιόλας, άρα από κάπου τα έκλεψες
Είναι γιωταδες οι τύποι
Το ότι δεν τα δικαιολογώ δε σημαίνει ότι δεν είναι τεκμαρτά όμως.
Για να στο κάνω πιο λιανά: τα 500 ευρώ που θα πάρω είναι κάτι λιγότερο από το φόρο που θα κληθώ να πληρώσω σε λίγο καιρό.
Ναι, καλά κατάλαβες, το παράδειγμα πιο πάνω είναι το δικό μου:
Τα εισοδήματά μου για το 2013 δεν ξεπερνούν τα τρία χιλιάρικα (και πολλά λέω τώρα που το σκέφτομαι).
Το σπίτι που μένω (τριάρι 100τμ του 1981 στο Μαρούσι) είναι 50% στο όνομά μου όμως.
Όπως καταλαβαίνεις, φέτος δε θα φορολογηθώ βάσει πραγματικού εισοδήματος (πέρισυ πχ τη γλίτωσα με μία ρύθμιση για τους γεννηθέντες μέχρι και 1982 ή κάτι τέτοιο και πρόπερσι το σπίτι το κάλυπτα με το εισόδημα από την εργασία μου) αλλά βάσει τεκμαρτού, ήτοι καλούμαι να πληρώσω φόρο.
Άρα τα 500 που μου δίνει θα τα δώσω πίσω. -
Καλά ναι οι περισσότεροι θα τα δώσουν πίσω τελικά αν το καλοσκεφτείς
-
Υπάρχουν και αυτοί που θα δώσουν χωρίς να έχουν πραγματικά κανένα εισόδημα (και χωρίς να πάρουν το 500αρικο σε αρκετές περιπτώσεις). Είναι πολλοί οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είχαν ζημιές το 2013 και επειδή έχουν ένα αυτοκίνητο 1600 και νοικιάζουν ένα διαμέρισμα 70 τετραγωνικά θα πληρώσουν φόρο γύρω στα 5000 ευρώ (μαζί με την προκαταβολή φόρου και το τέλος επιτηδεύματος που είναι 650 ευρώ). Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις και ειλικρινά δεν ξέρω πόσοι θα αντέξουν για πολύ ακόμα.
-
Σχετικα με το μερισμα. Παντρευτηκα το Σεπτεμβρη. Εγω δεν δικαιουμαι το μερισμα. Η γυναικα πως πρεπει να δηλωθει, ως εγαμη ή αγαμη και φιλοξενουμενη στους γονεις της?
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει με το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής μηνιαίων καταστάσεων συναλλαγών (ΜΥΦ)...
Έχω να καταχωρίσω μόνο δύο δαπάνες (αγορές αναλώσιμων), για τις οποίες έχω τιμολόγια πώλησης...
Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πότε πρέπει κανείς να χρησιμοποιήσει την επιλογή 'δαπάνες' και πότε την επιλογή 'συγκεντρωτικές εξόδων';Έχει κανείς καμιά ιδέα;
Ευχαριστώ -
ΜΥΦ δαπάνες αφορά κυρίως αποδείξεις που δεν είναι κομμένες στο όνομά σου (βενζίνες πχ -όχι τιμολόγια βενζίνης τις απλές αποδειξούλες - ή ρεύματα/ευδαπ που δεν κόβονται στο αφμ της επιχείρησης , αλλά στον ιδιοκτήτη του ακινήτου)
Σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει ένας 'προμηθευτής δαπανών' που πετάς μέσα όλα αυτά και ο προμηθευτής αυτός έχει μυφ δαπάνες (και κανένα αφμ)
Τα υπόλοιπα **τιμολόγια ** ειδικά από τους προμηθευτές πάνε στις συγκεντρωτικές ή πιστωτικές καταστάσεις προμηθευτών, αυτά έχουν πάντα και το αφμ της επιχείρησης και το αφμ του προμηθευτή οπότε πρέπει να είναι σε θέση να διασταυρωθούν
η υπόλοιπη σαβούρα που δε μπορεί να διασταυρωθεί πάει στο προμηθευτή δαπανών που λέω πιο πάνω και την επιχείρηση τη βάζεις στην αιτιολογία για να καταλαβαίνεις τι είναι τι , πχ μια δεη που δεν είναι κομμένη στη επιχείρηση της βάζεις προμηθευτή δαπανών, και γράφεις από κάτω αιτιολογία δεη
αν είναι κομμένη στη επιχείρηση βάζεις κανονικά αφμ δεη με μυφ ναι -
Σ' ευχαριστώ πολύ.
-
Ειχαμε υποχρεωση να δηλωσουμε μεχρι τις 30-3-2014 αποδειξεις παροχης υπηρεσιων που ειχαμε μαζεψει απο ΕΕ στο 2013?? και που τις δηλωναμε???
-
Βρε παλικαρια επειδη τα εχω μπερδεψει με την φορολογια....
Μενουμε στο σπιτι που ανηκει 50-50 στον πεθερο και στην πεθερα που μας το εχουν παραχωρησει και θελουν να μας το γραψουν.
Εγω σαν ιδοκτησια εχω μονο το 25% απο ενα οικοπεδο 160 μετρα με δυο παλια οικηματα τα οποια ποτε δεν τα δηλωσα σαν κατοικια.
Η γυναικα μου εχει μονο ενα σπιτι στα Χανια που ειναι με επικαρπια απο τον πατερα της οποτε πριν τον θανατο του δεν ειναι δικο της.Τι συμφερει να το κανουν στην γυναικα μου γονικη παροχη η να της το γραψουν σαν διαθηκη;
Για γονικη παροχη το ειχα ψαξει και βαση αξιας σπιτιου 85.000 λογω οτι δεν εχει αλλο σπιτι στο ονομα της λογω γαμου παιδια κλπ το ποσο ηταν περιπου 2.500 ευρω.
-
καθε μερα μας εκπλησουν με το σουπερ ΤαξιςΝετ
Νοικιαζω ενα σπιτι το οποιο ανήκει 50-50 σε μενα και στη γυναικα μου, αλλα το ενοικιο το δηλωνω ολο στο δικο μου ΑΦΜ.
Περυσι μου ειχε ερθει στο λογαριασμο μου στο ταξιςνετ ειδοποιηση για ενα ποσο, μερος απο το ΕΕΤΗΔΕ που δεν πληρωσε ο νοικαρης το 2011.
Φετος παρακολουθουσα τον λογαριασμο με την αλλαγη του χρονου και με μεγαλη μου χαρα ειδα οτι δεν ηρθε καποια οφειλη.Σημερα η γυναικα μου εφτιαξε λογαριασμο στο Ταξιςνετ (μεχρι τωρα υπεβαλε τις δηλωσεις της απο τον λογαριασμο μου).
Μολις μπηκε λοιπον και ειπα να της δειξω τα ...κατατοπια, παω στην προσωπική πληροφορηση και βλεπω οφειλη απο ΕΕΤΗΔΕ 2012μαλιστα ειχε και προσαυξησεις για 3 μηνες
Αυτοι οι φοστηρες (εκτος του οτι το σπιτι δεν σχετιζεται με το ΑΦΜ της) δεν ειδαν οτι εστειλαν ειδοποιηση σε λογαριασμο που δεν υπηρχε;να παω να κανω φασαρια;
-
Ο λογαριασμός της ΔΕΗ σε ποιο όνομα είναι? Το πρόβλημα που λες το είχε και ένας συγγενής μου, το ΕΕΤΗΔΕ 2012 (κάποια δόση τέλος πάντων) είχε χρεωθεί στο όνομα της συζύγου και το πήραν χαμπάρι όταν χρειάστηκε να βγάλει φορολογική ενημερότητα. Το taxis (με τους κωδικούς του συζύγου) τους έδειχνε καθαρούς. Τελικά το πλήρωσε κανονικά μιας και δεν μπόρεσε να βγάλει άκρη.
Αν αποδειχτεί ότι εσύ ή ο νοικάρης είχε πληρώσει θα το σβήσουν στη ΔΟΥ. Να βρεις τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι τον Ιούλιο του 2013 (είναι οι 5 δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ 2012) και να δεις τι έχει πληρωθεί και τι όχι.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος