-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Η εφαρμογή του Ε9 είναι η περσυνή και δεν έχει ενημερωθεί.
Αν αλλάξατε τον κωδικό σας από το Δεκέμβριο και μετά, εκεί θα μπείτε με τον παλιό.
(μέχρι να ανέβει το νέο site φυσικά, που ευελπιστώ να έχει και το αρχείο παρελθόντων ετών και το ΕΤΑΚ)Επειδή τα έχω μπερδέψει λίγο, η υποβολή του Ε1-Ε2 είναι ανεξάρτητη της υποβολής του Ε9 σωστά ;
Στην ηλεκτρονική υποβολή, ναι. Αν πας να καταθέσεις τη δήλωση στη ΔΟΥ ή να τη στείλεις με το ταχυδρομείο, πρέπει να πάνε μαζί.
Μιλάω μέσω taxisnet, εννοείται πως αν πας στη ΔΟΥ/εφορία τα θέλει όλα μαζί.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Αν πουλησεις κατι .... σε ποιο κωδικο βαζεις το τιμημα εκει που λεει εισοδημα που δεν υπηρχε.....κ.λ.π.???781 = χρηματικά ποσά που προέρχονται από διάθεση περιουσιακών στοιχείων
-
Ο.Κ. ευχαριστω...
-
Μονιμος κατοικος εξωτερικου πρεπει να κανει δηλωση; Απο οτι ξερω δεν εχω καποιο εισοδημα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Μονιμος κατοικος εξωτερικου πρεπει να κανει δηλωση; Απο οτι ξερω δεν εχω καποιο εισοδημα.κ εμένα με ενδιαφέρει η απάντηση. Πέρυσι ήμουν φαντάρος, πρέπει να δηλώσω τα χρήματα που μου έδωσε το ελληνικό κράτος? καμιά 100ριά € ...
υπόψιν, πρόπερσυ είχα εισοδήματα από άλλες πηγές κ είχα υποβάλει... αλλά πέρυσι μόνο του στρατού λόγω θητείας...
-
θεωρητικά ναι. Πρακτικά
[για να τα δηλώσεις πρέπει φυσικά να πας να πάρεις και βεβαίωση αποδοχών από τον ΕΣ. Μόνο έναν ξέρω που να έχει κάνει τέτοιο πράγμα ]Α, και κάτι που έμαθα περί μονίμων εξωτερικού, και της παπαριάς με τα τεκμήρια (βασικό διαβίωσης, τπτ αυτοκίνητα κλπ) και το ανύπαρκτο αφορολόγητο:
Για να γλυτώσουν το τσάμπα 300άρι (ή όσο βγαίνει), κάνεις ένα έμβασμα ισόποσο με το συνολικό τεκμήριο προς έναν ελληνικό λογαριασμό σου, παίρνεις βεβαίωση ότι όντως υπήρξε αυτή η εισαγωγή συναλλάγματος, καλύπτεται το τεκμήριο και καθότι αυτό το ποσό είναι φορολογημένο έξω, δεν πληρώνεις το εξτραδάκι.
koutsan (ή όποιος άλλος) ας επιβεβαιώσει.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
θεωρητικά ναι. Πρακτικά
[για να τα δηλώσεις πρέπει φυσικά να πας να πάρεις και βεβαίωση αποδοχών από τον ΕΣ. Μόνο έναν ξέρω που να έχει κάνει τέτοιο πράγμα ]Α, και κάτι που έμαθα περί μονίμων εξωτερικού, και της παπαριάς με τα τεκμήρια (βασικό διαβίωσης, τπτ αυτοκίνητα κλπ) και το ανύπαρκτο αφορολόγητο:
Για να γλυτώσουν το τσάμπα 300άρι (ή όσο βγαίνει), κάνεις ένα έμβασμα ισόποσο με το συνολικό τεκμήριο προς έναν ελληνικό λογαριασμό σου, παίρνεις βεβαίωση ότι όντως υπήρξε αυτή η εισαγωγή συναλλάγματος, καλύπτεται το τεκμήριο και καθότι αυτό το ποσό είναι φορολογημένο έξω, δεν πληρώνεις το εξτραδάκι.
koutsan (ή όποιος άλλος) ας επιβεβαιώσει.
Ποιο 300άρι? Λεφτά σε ελληνικούς μου λογαριασμούς έχω.
Για το 2010 δεν ειμαι δηλωμένος ως κάτοικος εξωτερικού αλλά κανονικότατα ως Ελλάδος. Από το 2011 δουλεύω έξω. Ακόμα επίσημα δεν έχω αλλάξει τη ΔΟΥ, θα το κάνω στην άδεια όταν κατέβω. Βέβαια φορολογούμαι κανονικότατα εδώ στη Γερμανία...
Για τη βεβαίωση θα πήγαινα στην μονάδα, μιας κ είναι δίπλα στο σπίτι μου... αλλά δε θα ήθελα να αγκαρέψω άτομο της οικογενείας μου αν γίνεται να παρακαμφθεί. Γενικώς αν δεν κάνω καμία δήλωση υφίσταμαι κυρώσεις?έντιτ: ξαναδιάβασα το ποστ για το 300άρι... οκ. αλλά για πες λίγο πως γίνεται, μιας κ θα έρθει η ώρα. Αν δηλαδή έχεις χρήματα σε ελληνικό λογαριασμό, πρέπει παρόλα αυτά να προβείς στη μεταφορά χρημάτων προς Ελλάδα που λες? Και μετά τη βεβαίωση, μπορείς να τα ξαναμεταφέρεις έξω?
-
Αν δεν έχεις καθόλου εισοδήματα στην ελλάδα:
3000 είναι το τεκμήριο διαβίωσης [ήτοι 150€ φορολογία]
Αν έχεις και άλλα 3.000 τεκμήρια, πάει 300€ ο φόρος εν ελλάδι.ΓΙα να μην πληρώσεις λοιπόν αυτό το 300άρι [που προκύπτει από σύνολο 6.000 σε τεκμήρια], κάνεις ένα έμβασμα 6.000 στην ελλάδα και λες ότι το τεκμήριο καλύπτεται από αυτό το ποσό, το οποίο έχει ήδη φορολογηθεί στο εξωτερικό.
edit: αν έχεις ήδη, τότε κατ' αντιστοιχία πρέπει να δηλώσεις ανάλωση κεφαλαίου (αρκεί να αποδεικνύεται αυτό από πρότερες δηλώσεις, και φαντάζομαι δεν μπορείς να το κάνεις 'για πάντα')
Φυσικά, μετά τα ξαναβγάζεις έξω.Νομίζω ότι αν έχεις εισοδήματα κάτω από 6.000 δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις δήλωση;
-
Μα αφου το 2011 αρχισε να δουλευει εξω για τα εισοδηματα του 2010 θα κανει κανονικα δηλωση...τωρα..και ετσι τα φορολογητα κ.λ.π. ισχυουν... οποτε δεν εχει καποια διαφορα φετος, για του χρονου θα δει τι θα παιζει τοτε....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Μα αφου το 2011 αρχισε να δουλευει εξω για τα εισοδηματα του 2010 θα κανει κανονικα δηλωση...τωρα..και ετσι τα φορολογητα κ.λ.π. ισχυουν... οποτε δεν εχει καποια διαφορα φετος, για του χρονου θα δει τι θα παιζει τοτε....Για πέρυσι πρέπει να κάνω οπωσδήποτε δήλωση? Και για το τεκμήριο διαβίωσης μπορώ να ισχυριστώ ότι με συντηρούσαν συγγενικά πρόσωπα? Επίσης καθότι ήμουν 6 μήνες στρατευμένος, τί γίνεται με το τεκμήριο διαβίωσης? Θεωρητικά ο στρατός παρέχει τη διαβίωση στους στρατεύσιμους.
-
Στην ιδιοκτησια σου δεν εχεις κατι??? Αυτοκινητο... π.χ. Το τεκμηριο καλυψε το με αποδειξεις...για την περιοδο στρατευσης ομολογω δεν ξερω τι παιζει...
-
Τα τεκμήρια δεν ισχύουν για φαντάρους και φυλακισμένους το γράφουν οι οδηγίες
-
Σε πόσο καιρό να περιμένω την επιστροφή (ηλεκτρονικά στο λογαριασμό τραπέζης) ??? ..... ποσό, πολύ κάτω από τα 1.500€. κι ας είχα περίπου 30.000€ αποδείξεις.
Φέτος, είναι η πρώτη και μάλλον τελευταία φορά που μου επιστρέφει €€ από απροσεξία, η εφορία.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τα τεκμήρια δεν ισχύουν για φαντάρους και φυλακισμένους το γράφουν οι οδηγίεςΕίναι μαχητό τεκμήριο
-
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο οι λίστες με τα ονόματα των μεγαλο-οφειλετών του Δημόσιου. Στις λίστες θα φιγουράρουν ονόματα φορολογούμενων και επιχειρήσεων που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ και για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα ονόματα θα αφορούν οφειλέτες με χρέη άνω των 500.000 ευρώ.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ολοκληρώνουν τις ημέρες αυτές την επεξεργασία των στοιχείων για όλους τους οφειλέτες, προκειμένου να μη δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία πτωχών οφειλετών ή οφειλετών που έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση ή ανύπαρκτων οφειλετών.
Ανω του έτους
Στη λίστα θα συμπεριληφθούν οφειλέτες που η καταβολή των χρεών τους καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν υφίσταται διευκόλυνση - ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή δικαστική αναστολή καταβολής σε ισχύ. Παράλληλα στο στόχαστρο των φορο-ελεγκτών βρίσκονται τώρα οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος και άλλα φυσικά πρόσωπα που εντοπίστηκαν μέσα από τις διασταυρώσεις της Γ.Γ. Πληροφορικών Συστημάτων να μην έχουν καταβάλει το ΦΠΑ στην Ελλάδα για αγαθά που αγόρασαν από άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. στην πενταετία 2006-2010. Η ΓΓΠΣ αποστέλλει στις εφορίες για έλεγχο καταστάσεις με τα στοιχεία:-
Ελλήνων αγροτών οι οποίοι υπάγονται στο ειδικό καθεστώς και αγόρασαν από άλλο κράτος - μέλος αγαθά με την υποχρέωση καταβολής του ΦΠΑ στην Ελλάδα. Η κατάσταση περιλαμβάνει τον ΑΦΜ και τα λοιπά στοιχεία αγροτών του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ οι οποίοι, ύστερα από διασταυρώσεις με τη βάση δεδομένων του VIES, προέκυψε ότι, αν και αγόρασαν από άλλα κράτη - μέλη αγαθά κατά τα έτη 2006, 2007, 2008, 2009 και 2010, χωρίς την καταβολή ΦΠΑ στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ τους, στη συνέχεια, δεν υπέβαλαν έκτακτη δήλωση για την καταβολή του ΦΠΑ στην Ελλάδα ούτε και ανακεφαλαιωτικό πίνακα απόκτησης, ως όφειλαν. Στην ίδια κατάσταση περιλαμβάνονται οι ΑΦΜ των αλλοδαπών προμηθευτών, καθώς και τα ποσά των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν.
-
Ελλήνων που υπάγονται στο ΦΠΑ χωρίς δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών τους, οι οποίοι ύστερα από διασταυρώσεις με τη βάση δεδομένων του VIES, προέκυψε ότι ενώ αγόρασαν αγαθά από άλλα κράτη-μέλη κατά τα έτη 2006, 2007, 2008, 2009 και 2010 χωρίς την καταβολή ΦΠΑ στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ τους, στη συνέχεια δεν φαίνεται να υπέβαλαν έκτακτη δήλωση ΦΠΑ για την απόδοση του ΦΠΑ στην Ελλάδα, ούτε και ανακεφαλαιωτικό πίνακα απόκτησης των αγαθών, ως όφειλαν. Στην ίδια κατάσταση περιλαμβάνονται οι ΑΦΜ των αλλοδαπών προμηθευτών καθώς και τα ποσά των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν. Ειδικά όσον αφορά το έτος 2010, στην κατάσταση περιλαμβάνονται και οι παροχές υπηρεσιών που δηλώθηκαν από τις αλλοδαπές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.
-
Υποθέσεις φορολογουμένων που αφορούν περιπτώσεις μη καταβολής του ΦΠΑ για τα έτη 2006 - 2008 και για ποσά άνω των 10.000 ευρώ.
Καταθέσεις στο εξωτερικό
Σε 72.000 τουλάχιστον ανέρχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διαπιστωμένα διατηρούν Έλληνες υπήκοοι σε συνολικά 42 χώρες του εξωτερικού. Aπό αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής οι 30.000, οι δικαιούχοι των οποίων σύντομα θα κληθούν από την εφορία, προκειμένου να τις δικαιολογήσουν επαρκώς. Tα ανωτέρω στοιχεία, όπως ανέφερε χθες από τη Bουλή ο υφυπουργός Oικονομικών Δ. Kουσελάς απαντώντας σε ερώτηση του «πράσινου» βουλευτή Π. Kουρουμπλή σχετικά με τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, είναι η μέχρι στιγμής συγκομιδή των αρμοδίων υπηρεσιών, δεδομένου ότι η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. -
-
Παράταση έως 30/6 για τις δηλώσεις
-
Γίναμε Δανία του νότου! Για την ακρίβεια Δανεία. Πήγα χθες στην εφορία μετά από καιρό για μια παλιά πελατών-προμηθευτών, και χρειάστηκε να πληρώσω πρόστιμο 585 ευρά. Από την αρχή σκεφτόμουν ότι θα πρέπει να κόψω επιταγή και να χαραμίσω σχεδόν μια ώρα πηγαινέλα στην τράπεζα, αλλά έγινε το διπλό θαύμα.
α. Οι εφορίες δέχονται πλέον και πιστωτικές κάρτες. Είναι επίτευγμα αυτό, έστω και αν συνέβη 40 χρόνια μετά την είσοδο των καρτών στην αγορά και
β. Ο ταμίας βαριόταν?, και δέχτηκε τα μετρητά που του έδωσα παρόλο που το όριο είναι 500 ευρώ και το έλεγε φαρδιά πλατιά η πινακίδα στον γκισέ. Του είπα 'έχω μετρητά, έχω και κάρτα, ΕΣΥ διαλέγεις', και μου είπε 'φέρε το χαρτί να τελειώνουμε'.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
... για μια παλιά πελατών-προμηθευτώνΑπό περιέργεια, πόσο παλιά;
-
Του 2008. Έχασα την προθεσμία τότες γιατί ήμουν πνιγμένος, και τώρα πλήρωσα το πρόστιμο και ησύχασα. Το εντελώς ποντιακό της υπόθεσης είναι ότι η εκπρόθεσμη δήλωση δεν υποβάλλεται ηλεκτρονικά, αλλά υποχρεωτικώς αυτοπροσώπως στην οικεία ΔΟΥ σε .....δισκέτα 3,5'' .
Αφού έψαχνα σε φίλους να βρω υπολογιστή με δισκέτα, στο τέλος θυμήθηκα ότι έχω έναν στο εξοχικό. Κατέβασα το πρόγραμμα, το έσωσα σε στικ, και ευτυχώς και σε σιντί, και πήγα στο εξοχικό για να κάνω τη μεταφορά σε δισκέτα. Δεν αναγνώριζε το στικ, αλλά μπόρεσα να κάνω δουλειά με το σιντί, και ξεμπέρδεψα. Είχα και την περιέργεια να κάνω και μια εκτύπωση, ευτυχώς πάλι, γιατί την ήθελε εις διπλούν στη ΔΟΥ, έτσι για να μαλακιζόμεθα. -
Είχα παιδευτεί 4 ώρες μέχρι να υποβάλλω/δεχτούν ένα μ@μημένο αρχείο
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος