-
Mazda 3 TCR λέει...
-
Ανακοινώθηκαν και οι τιμές του CX-30. Άλλο ένα Μάζντα εκτός πραγματικότητας....απορία έχω να δώ πόσα θα πουληθούν. Οι τιμές είναι εκτός τόπου και χρόνου....αχαχα!! Βενζίνη μόνο 2λιτρο προς το παρόν με 122 και 180 ίππους.
Εκδόσεις βενζίνης
Mazda CX-30 Skyactiv-G122 6 MT: € 25.112
Mazda CX-30 Skyactiv-G122 AT Plus: € 30.638
Mazda CX-30 Skyactiv-G122 AWD Plus 6 MT: € 30.638
Mazda CX-30 Skyactiv-G122 AWD AT6 Plus: € 33.404
Mazda CX-30 Skyactiv-X180 6 MT: € 28.725
Mazda CX-30 Skyactiv-X180 GT Plus 6 MT: € 30.370
Mazda CX-30 Skyactiv-X180 6AT GT Plus: € 33.112
Mazda CX-30 Skyactiv-X180 AWD GT Plus 6 MT: € 33.112
Mazda CX-30 Skyactiv-X180 AWD GT Plus 6 AT: € 37.330Εκδόσεις ντίζελ
Mazda CX-30 Skyactiv-D116 6 ΜΤ: € 27.085
Mazda CX-30 Skyactiv-D116 6 AT: € 35.283
Mazda CX-30 Skyactiv-D116 AWD 6 MT: € 35.283
Mazda CX-30 Skyactiv-D116 AWD 6AT: € 41.328Πηγή: https://www.drive.gr/news/agora/oi-times-toy-neoy-mazda-cx-30-stin-ellada
-
Φθήνιες, φίλε Φάνη. Λέω να πάρω δύο-τρία, να δώσω και σ' ένα φίλο που ψάχνεται κι αυτός για αμάξι.
-
Το κωλοσυστημα των τελων εχει καστρεψει ολα τα καλα αυτοκινητα...
Δεν ελεγαν θα το καταργησουν;;;; (το σκαλοπατι με τις τιμες εργοστασιου)
Μηπως του χρονου;;;
-
Μια γρήγορη ερώτηση πάλι.
Αν και κάτοχος mazda mx5 nc, πάει καιρός που το έχω πάει σε αντιπροσωπεία για να πάρω επίσημα mazda ανταλλακτικά οπότε και δεν έχω εικόνα για το πόσο ακριβά μπορεί να είναι.
Ακούω γενικότερα ότι η Mazda ανέκαθεν είχε ακριβά ανταλλακτικά το οποίο το καταλαβαίνω αν σκεφτούμε ότι είναι μια μικρή αυτοκινητοβιομηχανία (σε σχέση πάντα με τους μεγάλους ομίλους) και είναι λογικό να μην έχει αναπτύξει τις ίδιες οικονομίες κλίμακας με τους μεγαλύτερους ομίλους.
Επειδή εξετάζω υπό προυποθέσεις την αγορά του CX-30, θα ήθελα να ξέρω τι περίπου να περιμένω σε τακτά service για αναλώσιμα αλλά και για βασικά ανταλλακτικά που πιθανώς να χρειαστεί να αντικαταστήσω (δίσκους, ιμάντες(;) κλπ).
Ξέρω ότι είναι εξαιρετικά γενική η ερώτησή μου, απλά θα ήθελα να έχω μια αίσθηση του τι να περιμένω.
Προφανώς δεν θα μπω σε συζήτηση συντήρησης ενός Skyactiv X κινητήρα, καθότι κανείς λογικά δεν ξέρει τι μπορεί να ζητάει, απλά θα ήθελα να σχηματίσω μια εικόνα.
Οποιαδήποτε απάντηση από συμφορουμίτες με mazda είναι πολύ ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Μια γρήγορη ερώτηση πάλι.
Αν και κάτοχος mazda mx5 nc, πάει καιρός που το έχω πάει σε αντιπροσωπεία για να πάρω επίσημα mazda ανταλλακτικά οπότε και δεν έχω εικόνα για το πόσο ακριβά μπορεί να είναι.
Ακούω γενικότερα ότι η Mazda ανέκαθεν είχε ακριβά ανταλλακτικά το οποίο το καταλαβαίνω αν σκεφτούμε ότι είναι μια μικρή αυτοκινητοβιομηχανία (σε σχέση πάντα με τους μεγάλους ομίλους) και είναι λογικό να μην έχει αναπτύξει τις ίδιες οικονομίες κλίμακας με τους μεγαλύτερους ομίλους.
Επειδή εξετάζω υπό προυποθέσεις την αγορά του CX-30, θα ήθελα να ξέρω τι περίπου να περιμένω σε τακτά service για αναλώσιμα αλλά και για βασικά ανταλλακτικά που πιθανώς να χρειαστεί να αντικαταστήσω (δίσκους, ιμάντες(;) κλπ).
Ξέρω ότι είναι εξαιρετικά γενική η ερώτησή μου, απλά θα ήθελα να έχω μια αίσθηση του τι να περιμένω.
Προφανώς δεν θα μπω σε συζήτηση συντήρησης ενός Skyactiv X κινητήρα, καθότι κανείς λογικά δεν ξέρει τι μπορεί να ζητάει, απλά θα ήθελα να σχηματίσω μια εικόνα.
Οποιαδήποτε απάντηση από συμφορουμίτες με mazda είναι πολύ ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Δεν είναι μόνο θέμα οικονομιών κλίμακας, αλλά και ποιότητας (φυσικά πολλά ηλεκτρικα κλπ είναι από τρίτους κατασκευαστές, όπως σε όλα τα αυτοκίνητα). Σε κάθε περίπτωση μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το κόστος των αναλλώσιμων από τρίτους κατασκευαστές σε ένα οποιοδήποτε online shop.
-
τι περίπου να περιμένω σε τακτά service για αναλώσιμα αλλά και για βασικά ανταλλακτικά που πιθανώς να χρειαστεί να αντικαταστήσω (δίσκους, ιμάντες(;) κλπ).
Εστιάζεις σε λάθος ανταλλακτικά. Δίσκους βρίσκεις σε άφτερ μάρκετ ακόμη και για Φερράρια, και δεν έχει ιμάντα χρονισμού το CX-30 αλλά αλυσίδα, οι δε λοιποί ιμάντες των ιχ έχουν αστείο κόστος και τεράστια διάρκεια ζωής. Το κόστος ενός τυπικού σέρβις το γνωρίζει αυτή τη στιγμή μόνο η νέα αντιπροσωπεία, μη ρωτάς το φόρουμ, είναι άσχετο.
Το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα αυτά είναι σε άλλα ανταλλακτικά, καθώς και είδη φανοποιίας και αμαξώματος.Όντας στο περιθώριο της αγοράς, όπως όλα τα σύγχρονα Μάζντα, με μόνη εξαίρεση το ΜΧ-5 που πουλάει διαχρονικά και υπάρχει σοβαρή υποστήριξη και εκτός αντιπροσωπείας, αυτό σημαίνει συνήθως όχι επαρκές στοκ, λίγα μετάχειρα και ιμιτασιόν στο ελεύθερο εμπόριο, και τιμές σχετικά τσιμπημένες.
Αν δε προτιμήσεις τον νέο κινητήρα Skyactive-X, τότε, αυτή τη στιγμή που είναι στο ξεκίνημά του, ποντάρεις στην τύχη και μόνο, αφού δεν υπάρχουν στατιστικά με την αξιοπιστία του και τις βλάβες του σε βάθος χρόνου, όντας πρωτοποριακός σε όλα του και χωρίς κανένα κοινό εξάρτημα με τους υφιστάμενους Skyactive. Και είναι και αρκετά πολύπλοκος (common rail τροφοδοσία, υπερσυμπιεστής στην εισαγωγή αέρα, αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας σε κάθε κύλινδρο). Ευτυχώς παίρνει κοινά μπουζί, κάτι είναι κι αυτό.
Εγώ στη θέση σου θα περίμενα τουλάχιστον ένα χρόνο, και θα το έψαχνα και από αντιπροσωπεία. Και από εξωτερικό βέβαια, όπου το αυτοκίνητο ήδη κυκλοφορεί σε μεγαλύτερες αγορές, όπου μπορούν να υπάρχουν δείγματα γραφής.
-
Καλά τα λες Dstou, απλά καθότι πρέπει να προχωρήσω άμεσα σε αγορά αυτοκινήτου που λογικά θα το κρατήσω για τα επόμενα ~10χρόνια θα πρέπει να πάρω μια απόφαση σχετικά άμεσα. Προφανώς υπάρχουν κι άλλες επιλογές, απλά τις βλέπω ως εναλλακτικές του CX-30 (έχω μια προτίμηση στη Mazda).
Το να περιμένω ακόμα 1 χρόνο για να δω τι προβλήματα μπορεί να παρουσιάσει το Skyactiv X, σίγουρα θα μου δώσει μια εικόνα αξιοπιστίας αλλά σίγουρα δεν θα με καλύψει καθότι όπως προείπα στοχεύω να το κρατήσω αρκετά χρόνια. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα είναι ο μεγάλος άγνωστος παράγοντας.
Προφανώς η εγγύηση της αντιπροσωπείας (νομίζω 5 χρόνια γα μηχανικά μέρη) καθώς και η κατάταξη της Mazda διαχρονικά στις πιο υψηλές θέσεις αξιοπιστίας (το έχω διαπιστώσει 12 χρόνια με το Mx5) με κάνει να νιώθω σχετικά ασφαλής.
Περιμένω να δω αν θα ανακοινώσει τπτ σχετικό η κυβέρνηση με τέλη και φόρους και το ψάχνω πιο συστηματικά κατόπιν. Ευχαριστώ -
Θα αγοράσεις τώρα δίλιτρο αυτοκίνητο με προοπτική διακράτησης για μια δεκαετία; Τα λεφτά σου δεν τα πονάς; Φόρος πολυτελείας για τόσα χρόνια; Καλό κουράγιο...
-
Θα αγοράσεις τώρα δίλιτρο αυτοκίνητο με προοπτική διακράτησης για μια δεκαετία; Τα λεφτά σου δεν τα πονάς; Φόρος πολυτελείας για τόσα χρόνια; Καλό κουράγιο...
Όταν λέω εξετάζω υπό προϋποθέσεις την αγορά 2.0λτ, η μία εξ αυτών είναι και η κατάργηση του φόρου πολυτελείας...
-
Παρουσίαση του ανανεωμένου Mazda 2 στην Αθήνα 27-30/1
-
Nέος τιμοκατάλογος Mazda (Ιαν. 2020) με έκδοση skyactiv-G 150hp για το 3 και το CX-30:
https://uploads.mazdalh.eu/uploads/136390/mazda_pricelist2020_255x210_greece_jan.pdf
-
Το CX-3 γιατί εξαφανίστηκε από τον τιμοκατάλογο?
-
Το CX-3 γιατί εξαφανίστηκε από τον τιμοκατάλογο?
Άγνωστο.. Μήπως αναμένεται ανανέωση με νέους κινητήρες;
Eπίσης,ο 150 δεν είναι σε όλες τις εκδόσεις όπως ο 122. Π.χ., στο CX 30 o -g 150 έρχεται μόνο τετρακίνητο στα 31.700 κι επίσης στο 3 έρχεται στην ίδια τιμή με τον -x 180άρι (28.400),αλλά με περισσότερο εξοπλισμό.
Βέβαια,βρήκα σε ιταλικό site : https://www.newsauto.it/mazda/mazda-cx-30-mhev-skyactiv-g-150-cv-caratteristiche-prezzo-2020-241988/ τις επιδόσεις στο CX 30 του 150 σε σχέση με τον 122 στο manual 2κινητο, 0-100 8,8' (από 10,6') και 198 τελική (από 186).Φυσικά στην Ιταλία εισάγονται όλες οι εκδόσεις του 150 -όπως και του 122 και 180- κι η διαφορά τιμής για το CX 30 150 στην απλή έκδοση, είναι ~1000 ευρώ σε σχέση με το 122.
Εδώ,τη μόνη έκδοση που μπόρεσα να συγκρίνω είναι στο mazda 3 την plus ST SO (ηχοσυσ. Bose+ extra συστ.ασφαλείας) με 122hp η οποία είναι ~700 ευρώ φθηνότερη από την αντίστοιχη 150hp.
Τι είναι αυτά με εισαγωγή συγκεκριμένων εκδόσεων (ο.κ.,το γνωρίζω πως έτσι συμβαίνει σε όλες τις χώρες,αλλά εδώ πρόκειται για αρκετά περιορισμένων εκδόσεων κατά τη γνώμη μου) του αντιπροσώπου; Κι οι γιαπωνέζοι λέει είναι ευχαριστημένοι από τη ολιγόμηνη συνεργασία,που του έδωσαν και την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του mazda 2 τις επόμενες ημέρες... Άλλος Σ,αλά Honda,μου φαίνεται μας βρήκε...
-
Αυτό με την πανευρωπαική παρουσίαση έχει διπλή ανάγνωση πάντως. Μπορεί να μην πάει καθόλου καλά το πράμα, και στην έσχατη προσπάθεια να εξασφαλίσουν μια 'ένεση' δημοσιότητας, συμφώνησαν να γίνει εδώ το τζέρτζελο, μπας και ξεκολλήσουν επιτέλους τα νούμερα από το μηδέν.
-
Τεινω προς τον dstou
-
Ε καλα εχουν και 1,6 diesel.
Οι τιμες ειναι επισης ενα θεμα.
-
Αν δεν αλλάξει το φορολογικό για τα 2000 κ.εκ.(τεκμήρια,φόροι πολυτελείας) η κατάσταση δυστυχώς δεν πρόκειται να μεταβληθεί.
Ότι παρουσίαση και να κάνουν,δε σώνονται με τα 1500άρια mazda 2.
-
Ε καλα εχουν και 1,6 diesel.
Οι τιμες ειναι επισης ενα θεμα.
Δεν είναι 1.6, 1.8 είναι (πιο αυξημένο τεκμήριο). Οι τιμές είναι αυξημένες,αλλά σε σχέση με τον εξοπλισμό και για 2000 κυβικά δεν είναι υπερβολικά αποτρεπτικές. Το μετά την αγορά είναι το κυρίως ζόρι.
-
Σωστα, νομιζα 1,6
MAZDA FORUM