-
Οχι βέβαια, πλάκα πλάκα με το Wagon R 'καίω' περίπου 1 λιτρο παραπάνω
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Οχι βέβαια, πλάκα πλάκα με το Wagon R 'καίω' περίπου 1 λιτρο παραπάνωαν ήταν αλλιως τα πράγματα οι ταρίφες θα είχαν wagon R....
-
βέβαια θέλει και 1,5 μέτρο λιγότερο για να παρκάρει
-
επειτα απο ταξιδι στην Τριπολη με το υβριδικο honda civic ειχαμε¨Αθηνα -Τριπολη με σταθερα 124χλμ απο τον σταθεροποιητη ταχυτητας καταναλωση 6.8 ενω στην επιστροφη ξημερωματα με διαφορες ταχυτητες απο 90 εως και 135 εγραψε συνολικη καταναλωση (Αθηνα ,Τριπολη,Αθηνα) 6.2 με βαρος εκτος του οδηγου ακομα δυο επιβατες;Καλα, ασχημα δεν ξερω διοτι ηταν το πρωτο ταξιδι με το συγκεκριμενο αυτοκινητο.
Σε συγκριση με το προηγουμενο Opel astra G το οποιο εκαιγε για την ιδια διαδρομη 30 λτ βενζινη με μεγαλυτερες ταχυτητες βεβαια.Ευχαριστω -
Ο χρήστης jaxws έγραψε:
με σταθερα 124χλμ απο τον σταθεροποιητη ταχυτητας καταναλωση 6.8Με ίδιες συνθήκες στο αβένσις βλέπω 7-7.5
ενω στην επιστροφη ξημερωματα με διαφορες ταχυτητες απο 90 εως και 135 εγραψε συνολικη καταναλωση (Αθηνα ,Τριπολη,Αθηνα) 6.2 με βαρος εκτος του οδηγου ακομα δυο επιβατες
[quote='jaxws']
Δεν ξέρω πως ακριβώς οδηγούσες, αλλά πάλι με τέτοιες ταχύτητες πάνω απο 7.5 δεν θα έβλεπα.\
Συμπέρασμα.
1)Πιθανόν δεν το έχεις μάθει για να εκμεταλεύεσαι τη φόρα
2)στον ανοιχτό δρόμο , με ταχύτητες πάνω απο 100, οι διαφορές είανι αστείες για να σε οδηγήσουν στην αγορά υβριδικού, από ένα οικονομικο 1600αρι, που είναι και πιο γρήγορο -
Ηταν το παρθενικο μου ταξιδι με αυτο το αυτοκινητο. Αγοραστηκε Παρασκευη(μτχ) και Κυριακη πηγε Τριπολη . Στην επιστροφη εκαψε 5,6 τιμη που δεν βλεπεις με κανενα 1600.Αντιστοιχα με το γλ αστρα εκαιγα 30 λιτρα με αυτο περιπου 20.Οταν πρεπει να κανεις την διαδρομη καθε εβδομαδα παυει να σε απασχολει μονο η ταχυτητα αλλα θελεις και οικονομια. Ευχαριστω.
-
-
Ο χρήστης jaxws έγραψε:
στην επιστροφη ξημερωματα με διαφορες ταχυτητες απο 90 εως και 135 εγραψε συνολικη καταναλωση (Αθηνα ,Τριπολη,Αθηνα) 6.2Αν με τέτοιες ταχύτητες το astra έκαιγε 9.5 είναι απαράδεκτο το αστρα.
Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι αν τα χιλιόμετρα τα κάνεις σε τέτοιου είδους διαδρομές και όχι μέσα στην πόλη δεν είναι η καλύτερη επιλογή
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
στην επιστροφη ξημερωματα με διαφορες ταχυτητες απο 90 εως και 135 εγραψε συνολικη καταναλωση (Αθηνα ,Τριπολη,Αθηνα) 6.2
Αν με τέτοιες ταχύτητες το astra έκαιγε 9.5 είναι απαράδεκτο το αστρα.
Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι αν τα χιλιόμετρα τα κάνεις σε τέτοιου είδους διαδρομές και όχι μέσα στην πόλη δεν είναι η καλύτερη επιλογή
ακριβως.
σε τετοιο ρυθμο το δικο μου πχ καιει γυρω στα 6,5 παρολη την κοντη 5η.για να καψει 9,5 πρεπει να πηγαινω συνεχως πανω απο 150
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Στην επιστροφή Πύργος - Νέα Μάκρη ....μωτ. 129,0 χλμ. ..... 9.7 l/100
Με τα όρια πήγαινεσ βλέπω
Πάντα με τα όρια .... αν και κάποιος μας βαρέθηκε, αποφάσιε να υπερβεί λίγο τα όρια και ξαφανίστηκε μπροστά ...
O τύπος με την 520i E39 έφταιγε ρε... με στράβωναν οι @$%@#%#$^% προβολείς ομίχλης του ( ), όσο πατούσα πατούσε κι αυτός, μέχρι που ανακάλυψε πώς είναι να τον πίνεις από ιαπωνικό κουβά με ~5000 δημοσιογραφικα χλμ... ξεχειλώματος στην πλάτη
εχω την αισθηση οτι με περασε ο krus 15χλμ πριν την εισοδο στην Α.Ο.
τουλαχιστον ποιος αλλος θα πηγαινε 'χωρις φωτα' με 170+
Αφού σου κορνάρισα ρυθμικά
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων 'χωρίς φώτα' = 'φώτα Toyota' ( ) -
Πάντως εγώ είδα κατανάλωση, Πύργο-Αθήνα, 10,5 λιτ/χλμ...
Ο τύπος με την 520 είχε τσαμπουκαλευτεί από την ώρα που τον περάσαμε πριν το Αίγιο ρε!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάντως εγώ είδα κατανάλωση, Πύργο-Αθήνα, 10,5 λιτ/χλμ...Σαν πολύ να καίει, με Boeing την κάνατε τη διαδρομή;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αφού σου κορνάρισα ρυθμικάδε το ακουσα...
θα ανταπεδιδα...βλ. μοτερ στις 5000 και μουσικη...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Πάντως εγώ είδα κατανάλωση, Πύργο-Αθήνα, 10,5 λιτ/χλμ...
Σαν πολύ να καίει, με Boeing την κάνατε τη διαδρομή;
Μπορείς να το πεις κι έτσι!
-
Την Κυριακή έκανα το συνηθισμένο (για μένα) Αθήνα-Αλεξανδρούπολη. Είχα αποφασίσει να κινηθώ λίγο πιο ήσυχα (όριο+5-15 και όχι όριο +10-20) για να μελετήσω διαφορά στην κατανάλωση.
Όπως κατάλαβα μετά από 2-3 ώρες πρέπει να υπήρχε απαγορετυικό σε νταλίκες και έτσι παρόλο που είχε μια σχετική κίνηση ήταν πιο ξεκούραστα και η ροή ήταν καλή και δεν χρειαζόταν πολλές φορές να επιταχύνεις και να επιβραδύνεις. Χάρη σε αυτό παρά την χαμηλότερη ταχύτητά μου δεν μου κόστισε παρά ελάχιστα σε χρόνο... Όντως η μέση μου ταχύτητα ήταν σχεδόν η ίδια.
Δυστυχώς δεν είχα μηδενίσει το υπολογιστάκι πριν ξεκινήσω οπότε υπολογίστηκε και κατανάλωση πόλης στο τελικό με αποτέλεσμα να μην ξέρω ακριβώς πόσο οικονομικότερα το έβγαλα. Η κατανάλωση όμως ακόμα κι έτσι ήταν χαμηλότερη κατά πάνω από 0,5λ/100 (από ~9,5 σε ~9) το οποίο επί ~830χλμ= πάνω από 4 λίτρα. Που δεν μοιάζει πολύ αλλά είναι όσο χρειάζεται για να βγει η διαδρομή χωρίς ανεφοδιασμό σε ύποπτα και ακριβά βενζινάδικα των ΕΟ και χωρίς να χρειάζομαι καν το 5λιτρο μπιτονάκι που έχω ακριβώς για αυτό....Αυτό που θέλω να μας μείνει είναι ότι όταν λείπουν οι νταλίκες η μέση ταχύτητα κρατιέται πιο εύκολα και πιο οικονομικά. Πολύ σωστό το μέτρο λοιπόν όταν και όπου ισχύει. (πότε και πού αν ξέρετε πείτε το για να το προτιμάμε)
-
Εθνική με ~ 110 χλμ/ώρα -->> 7,5 λίτρα
-
Tο σαββατοκύριακο πήγα Αθήνα για κάποιες δουλειές, οπότε ιδού τα αποτελέσματα της κατανάλωσης σε (πολύ ) 'βαρύ πόδι' στην Εθνική με το αμάξι μου (A3 1.8TFSI):
Πάτρα - Αθήνα
217km (από σπίτι σε σπίτι)
με (κατά πολύ) υψηλές ταχύτητες και
η κατανάλωση ήταν (μόλις) 10,9lt/100kmΜε το προηγούμενο αμάξι μου που ήταν 1.4lt, πάλι κινούμενος γρήγορα (αλλά όχι σε τόσο υψηλές ταχύτητες αφού δεν τις έπιανε ), η κατανάλωση ήταν ανάμεσα στο 9,5lt/100km και 11,5lt/100km.
Δεν ξέρω πώς σας φαίνεται εσάς, αλλά εμένα μου έκανε εντύπωση οι παραπλήσιες καταναλώσεις των αυτοκινήτων αλλά το ένα είχε αρκετά μικρότερη Μ.Ω.Τ. (Μέση Ωριαία Ταχύτητα)
-
ΠΣΚ έγινε εξόρμηση στις λίμνες και τα βουνα της Δ.Μακεδονίας...
(Λάρισα, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο, Φλωρινα, Νυμφαίο, Καϊμάκ, Εδεσσα, Βέροια, Κατερίνη Λάρισα)
Χιόνι δυστυχώς γιοκ ουτε στην κορυφη του Καϊμακ
Η κατανάλωση για 775 χλμ με 4 άτομα και αποσκευες ήταν στα 6,4λιτ/100.
μεχρι την Κατερίνη (γυρισα απο ΕΟ) ήταν στα 6,2
Τους επαρχιακούς χαλαρα θα έλεγα, στην ΕΟ με 160.
Ημασταν 5 αυτοκίνητα και η πλάκα ειναι σταματούσαν ολοι για καύσιμο (το Τεριος της παρέας έβαλε 2 φορές) κι εγω τους πςρίμενα έξω απο το βενζινάδικο
Πρώτος έμεινε ο τέρουλας μετα το CRV και τελευταίο το Tiguan το οποίο μάλλον ευνοείται στα στροφηλίκια σε σχέση με τον ατμοσφαιρικό ανταγωνισμό.Αναψε το λαμπάκι στα 775 χιλ και μου δίνει ακόμη 120 χιλ επιπλέον
-
@ bebes:
έκαψες 50L --> με μία τιμή λίτρου γύρω στο 1.10; μας κάνει 55 ευρώ
Για την ίδια διαδρομή με βαρύ πόδι θα χρειαζόμουν (κατανάλωση 9L/100) 70L-- με μέση τιμή λίτρου 0.90 μας κάνει 62 ευρώ.
Δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικές οι διαφορές πετρελαιου βενζίνας που έβαλα (αν και πιστεύω ότι μπορεί να είανι μεγαλύτερες)Η διαφορά μου φαίνεται αμελητέα...
Αν πάρω δέ και τις καταναλώσεις μας στο spiritmonitor καίμε σχεδόν τα ίδια
(είσαι λίγο πιό γρήγορος βέβαια ) -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ΠΣΚ έγινε εξόρμηση στις λίμνες και τα βουνα της Δ.Μακεδονίας...
(Λάρισα, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο, Φλωρινα, Νυμφαίο, Καϊμάκ, Εδεσσα, Βέροια, Κατερίνη Λάρισα)
Χιόνι δυστυχώς γιοκ ουτε στην κορυφη του Καϊμακ
Η κατανάλωση για 775 χλμ με 4 άτομα και αποσκευες ήταν στα 6,4λιτ/100.
μεχρι την Κατερίνη (γυρισα απο ΕΟ) ήταν στα 6,2
Τους επαρχιακούς χαλαρα θα έλεγα, στην ΕΟ με 160.
Ημασταν 5 αυτοκίνητα και η πλάκα ειναι σταματούσαν ολοι για καύσιμο (το Τεριος της παρέας έβαλε 2 φορές) κι εγω τους πςρίμενα έξω απο το βενζινάδικο
Πρώτος έμεινε ο τέρουλας μετα το CRV και τελευταίο το Tiguan το οποίο μάλλον ευνοείται στα στροφηλίκια σε σχέση με τον ατμοσφαιρικό ανταγωνισμό.Αναψε το λαμπάκι στα 775 χιλ και μου δίνει ακόμη 120 χιλ επιπλέον
ρε φίλε από τότε που το πηρες καις περισσότερο.
Παλιά δεν πηγαινες πουθενα΄. Τωρα μου λες οτι καιει λίγο κάνεις ένα σωρό χλμ και τελικά πληρώνεις παραπάνω... Το εχεις ξεσκίσει..!!!!
Έρευνα Κατανάλωσης