-
Με τέτοια κατανάλωση και εφόσον είναι μεταχειρισμένο εγώ στη θέση σου τα λεφτά για αέριο θα τα αποταμίευα για τη στιγμή που θα χρειαστεί μπαταρία. Η δεκαετής εγγύση σου λήγει το 2017 και μετά αν χρειαστείς μπαταρία τα λεφτά είναι πολλά... Ενώ με τέτοιες καταναλώσεις το όφελος από το αέριο είναι μικρό χρηματικά ενώ με τα περίπλοκα συστήματα που έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θεωρώ ρίσκο να το πειράξεις.
-
Μαλλον δεν έχεις δει βιντεάκια πώς επισκευάζεις την μπαταρία. Ενα στοιχείο στοιχίζει καμιά 50 ευρώ. Βγάζεις την μπαταρία και αλλάζεις το στοιχείο που είναι κάτω από 7βολτ….. Σιγά μην πληρώσουμε και για μπαταρία....
-
320 χιλιομετρα, κινηση αυστηρα μεσα στη πολη, καταναλωση 30,73 λιτρα, δηλαδη 9.6λιτρα τα 100 χιλιομετρα.
οχι ασχημα
-
Ο χρήστης ksenitias έγραψε:
320 χιλιομετρα, κινηση αυστηρα μεσα στη πολη, καταναλωση 30,73 λιτρα, δηλαδη 9.6λιτρα τα 100 χιλιομετρα.οχι ασχημα
με τι αυτοκίνητο;
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
320 χιλιομετρα, κινηση αυστηρα μεσα στη πολη, καταναλωση 30,73 λιτρα, δηλαδη 9.6λιτρα τα 100 χιλιομετρα.
οχι ασχημα
με τι αυτοκίνητο;
ω συγγνωμη.
F01 730d καινουριο, εχω κανει 1500 μιλια μεχρι τωρα. -
Αναλογα πως οδηγας φυσικα, αν το πατησεις και μεσα στην πολη η καταναλωση θα παει ΨΗΛΑ.....
-
οχι ασχημα
με τι αυτοκίνητο;
ω συγγνωμη.
F01 730d καινουριο, εχω κανει 1500 μιλια μεχρι τωρα.Άψογα!!! Να φανταστώ βέβαια κάνεις προσεκτική-οικονομική οδήγηση (όσο το επιτρέπει η κίνηση της πόλης βέβαια).
Έχει δίκιο ο Salvation81. Αν το πατάς η κατανάλωση σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα εκτοξευθεί για τα καλά πιστεύω... -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
οχι ασχημα
με τι αυτοκίνητο;
ω συγγνωμη.
F01 730d καινουριο, εχω κανει 1500 μιλια μεχρι τωρα.Άψογα!!! Να φανταστώ βέβαια κάνεις προσεκτική-οικονομική οδήγηση (όσο το επιτρέπει η κίνηση της πόλης βέβαια).
Έχει δίκιο ο Salvation81. Αν το πατάς η κατανάλωση σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα εκτοξευθεί για τα καλά πιστεύω...Γενικα στα οικογενειακα οι εταιρειες δεν προωθουν επιδοσεις 0-100 (ναι ακομα και τυπου 730) οποτε και να το πατησεις δεν πετανε σε επιπεδα ενος πχ διθεσιου με πολλα αλογα η ενος κουπε με πολλα αλογα. Ωστοσο ναι ξεφευγουν σε σχεση με την 'οικονομικη' οδηγηση.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
οχι ασχημα
με τι αυτοκίνητο;
ω συγγνωμη.
Έχει δίκιο ο Salvation81. Αν το πατάς η κατανάλωση σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα εκτοξευθεί για τα καλά πιστεύω...Γενικα στα οικογενειακα οι εταιρειες δεν προωθουν επιδοσεις 0-100 (ναι ακομα και τυπου 730) οποτε και να το πατησεις δεν πετανε σε επιπεδα ενος πχ διθεσιου με πολλα αλογα η ενος κουπε με πολλα αλογα. Ωστοσο ναι ξεφευγουν σε σχεση με την 'οικονομικη' οδηγηση.
μπα, ειναι αρκετα σβελτο.
0-100 6.1.Γενικα ειναι ομως δυσκολο να το πατησεις στην πολη ( καμερες, speed bumps κλπ ) αλλα δεν εχω παραπονο
Στην εθνικη προχθες , με σχεδον αμιγως κινηση στην εθνικη σε κανονικους προς σβελτους ρυθμους ( περι τα 80-85 μιλια ) ειχε μεση καταναλωση στα 7.5 λιτρα.
ουτε 1400 βενζινα να ηταν
-
οχι ασχημα
με τι αυτοκίνητο;
ω συγγνωμη.
μπα, ειναι αρκετα σβελτο.
0-100 6.1.Γενικα ειναι ομως δυσκολο να το πατησεις στην πολη ( καμερες, speed bumps κλπ ) αλλα δεν εχω παραπονο
Στην εθνικη προχθες , με σχεδον αμιγως κινηση στην εθνικη σε κανονικους προς σβελτους ρυθμους ( περι τα 80-85 μιλια ) ειχε μεση καταναλωση στα 7.5 λιτρα.
ουτε 1400 βενζινα να ηταν
Εγω σε οσα βιντεο στο YouTube και αν το εχω δει κατω απο 6.5δ σε 0-100 δεν κανει (και αυτο με Sport+). Στο 0-249 που ειδα θελει σχεδον 1 λεπτο, δεν το λες τρελα σβελτο κατι που ειναι κατανοητο εφοσον αφενος μιλαμε για οικογενειακο αυτοκινητο και αφετερου ειναι ενα πολυ βαρυ αυτοκινητο. Απο εκει και περα η καταναλωση δεν γινεται στα 80-85 μιλια, για να δεις σοβαρη καταναλωση πρεπει να πηγαινεις πανω απο 150-160 χιλιομετρα δλδ γυρω στα 100 μιλια (εμενα πχ μεχρι 130-140 καιει 'νορμαλ', οταν περναει τα 160 αρχιζει και μαμιεται ο Διας).
-
fast enough for my taste. τα περισσοτερα βιντεακια ειναι με το prefacelift που ειχε πιο αδυναμο κινητηρα και νομιζω εξαρι κιβωτιο.
Επισης θυμιζω οτι η 7αρα δεν εχει launch control το οποιο ειναι καλο μονο για κανα φαναρι και για τα βιντεακια στο youtube και ειναι γνωστη κομπινα του VAG ( αν και το ξεκινησε και η ΒΜW σιγα σιγα)Ουτως ή αλλως δεν εχει και ιδιαιτερη σημασια, νιωθω οτι παταω και φευγει και αυτο μου αρκει. Δεν θα με χαλαγε η 740d αλλα για καποιο παραξενο λογο η διαφορα αναμεσα σε 730d και 740d στην τιμη στην βρετανια ειναι μεγαλυτερη απο οτι σε γερμανια και ελλαδα. Ισως στο G11.
Αμα πας συνεχεια με 100 μιλια στην Αγγλια, μεσα στο μηνα θα εισαι χωρις διπλωμα
-
Youtube Videofast enough for my taste. τα περισσοτερα βιντεακια ειναι με το prefacelift που ειχε πιο αδυναμο κινητηρα και νομιζω εξαρι κιβωτιο.
Επισης θυμιζω οτι η 7αρα δεν εχει launch control το οποιο ειναι καλο μονο για κανα φαναρι και για τα βιντεακια στο youtube και ειναι γνωστη κομπινα του VAG ( αν και το ξεκινησε και η ΒΜW σιγα σιγα)Ουτως ή αλλως δεν εχει και ιδιαιτερη σημασια, νιωθω οτι παταω και φευγει και αυτο μου αρκει. Δεν θα με χαλαγε η 740d αλλα για καποιο παραξενο λογο η διαφορα αναμεσα σε 730d και 740d στην τιμη στην βρετανια ειναι μεγαλυτερη απο οτι σε γερμανια και ελλαδα. Ισως στο G11.
Αμα πας συνεχεια με 100 μιλια στην Αγγλια, μεσα στο μηνα θα εισαι χωρις διπλωμα
Σε αυτο αναφερομαι και εγω, απο την ωρα που αρχιζει να κουνιεται η βελονα της ταχυτητας (που κανονικα μετραμε πριν αρχισει να κουνιεται οριακα) μεχρι την ωρα που το κοντερ χτυπαει 100 περνανε κοντα 7 δευτερα. Απο εκει και περα το καλο με τους νομους στην Αγγλια ειναι πως οδηγας οικονομικα θελεις δεν θελεις. Βεβαια το γιατι καποιος να εχει γρηγορο αυτοκινητο σε μερη που δεν θα το παει ποτε δεν το καταλαβαινω. Ελπιζω τουλαχιστον στην Εθνικη να σας επιτρεπουν να το πατατε αρκετα (οχι σαν την Γερμανια μαλλον αλλα ελπιζω αρκετα).
-
Αναλόγως τον τρόπο που οδηγώ έχω κατανάλωση γύρω στα 7 -7,5 με nissan Qashqai
-
Ο χρήστης J.Walker έγραψε:
Αναλόγως τον τρόπο που οδηγώ έχω κατανάλωση γύρω στα 7 -7,5 με nissan QashqaiΤο καινούριο Qashqai έχεις ή το παλιό;
Αν μιλάμε για το καινούριο, ποιο απ'όλα; Λογικά το 1.6 dci πρέπει να είναι. -
Χαιρετισμούς...
2η και τελευταία αναφορά εδώ.
Έμαθα να το οδηγάω καλύτερα.
Τελευταίο γέμισμα 32ευρώ 21,21 λίτρα 516χλμ. 4,1λίτρα στα 100χλμ με κόστος 6,3περίπου ευρώ τα 100χλμ.
Με κάτι βαριές ανηφόρες στο προηγούμενο γέμισμα έφτασε τα 4,5λίτρα στα 100χλμ.
Έχω ακόμη τον άσσο στο μανίκι να το κάνω και υγραέριο και να πέσει στα 4ευρώ τα 100χλμ αλλά βαριέμαι λίγο να μελετάω και να τρυπάω για δεξαμενές και πνεύμονες...Επίσης οι αναφορές λένε ότι το επόμενο μοντέλο (2009 και μετά) καίει ακόμη πιο λίγο από το δικό μου, άρα έχω αποφασίσει από τώρα τι θα πάρω σε κανα 2 χρόνια που θα το βαρεθω...
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Χαιρετισμούς...2η και τελευταία αναφορά εδώ.
Έμαθα να το οδηγάω καλύτερα.
Τελευταίο γέμισμα 32ευρώ 21,21 λίτρα 516χλμ.** 4,1λίτρα στα 100χλμ** με κόστος 6,3περίπου ευρώ τα 100χλμ.
Με κάτι βαριές ανηφόρες στο προηγούμενο γέμισμα έφτασε τα 4,5λίτρα στα 100χλμ.
Έχω ακόμη τον άσσο στο μανίκι να το κάνω και υγραέριο και να πέσει στα 4ευρώ τα 100χλμ αλλά βαριέμαι λίγο να μελετάω και να τρυπάω για δεξαμενές και πνεύμονες...Επίσης οι αναφορές λένε ότι το επόμενο μοντέλο (2009 και μετά) καίει ακόμη πιο λίγο από το δικό μου, άρα έχω αποφασίσει από τώρα τι θα πάρω σε κανα 2 χρόνια που θα το βαρεθω...
Μια χαρά είσαι!!!!
-
Golf 7, 2013, 140hp, βενζινη, με απενεργοποιηση 2κυλινδρων, ελαφρυ ποδι, σε μικτο κυκλο (λιγο εθνικη και λιγο πολη σε πολυ χαλαρη κινηση, διαδρομη 15χλμ, μεση 3,1 lt!!!!! Συνηθως ανετα κυκλος εντος πολης 4,5- 6 lt! Πολυ πολυ οικονομικο!
-
Σύμφωνα με το spritmonitor για το διάστημα 30/6-28/8 έχουμε:
Διανυθείσα απόσταση: 4.433km
Καταναλωθέν καύσιμο: 304L
Μέση κατανάλωση: 6,87 L/100kmΌχι και άσχημα, αν σκεφτούμε το φορτίο του αυτοκινήτου ορισμένες φορές.
Όχημα: Opel Astra G 1.4
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Selinios έγραψε:
Golf 7, 2013, 140hp, βενζινη, με απενεργοποιηση 2κυλινδρων, ελαφρυ ποδι, σε μικτο κυκλο (λιγο εθνικη και λιγο πολη σε πολυ χαλαρη κινηση, διαδρομη 15χλμ, μεση 3,1 lt!!!!! Συνηθως ανετα κυκλος εντος πολης 4,5- 6 lt! Πολυ πολυ οικονομικο!Πως το έκανες αυτό?
Audi A3 Sedan 2013 (1.4-140) με απενεργοποίηση 2 κυλίνδρων, μικτό κύκλο γύρω στο 5.5 (17χλμ), εθνική 4.2(55χλμ). -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Χαιρετισμούς...Έχω ακόμη τον άσσο στο μανίκι να το κάνω και υγραέριο και να πέσει στα 4ευρώ τα 100χλμ αλλά βαριέμαι λίγο να μελετάω και να τρυπάω για δεξαμενές και πνεύμονες...
Το έκανα αέριο.... Καίει πιο λίγο από την πάπια μου σε ευρώ. Χονδρικά με 20 ευρώ μπορεί να βγάλει 600χλμ ή και παραπάνω....Πιο τζάμπα πεθαίνεις!
Έρευνα Κατανάλωσης