-
Ταξίδι Γιάννενα-Κοζάνη-Λάρισα-Βόλος-Λαμία-Τρίκαλα-Γιάννενα, περίπου 770 χιλιόμετρα, με cc στα 120 στην Εγνατία και στους επαρχιακούς οδούς με 60-70, με αρκετές προσπεράσεις σε νταλίκες στο Δομοκό και στη Παναγιά, μέση κατανάλωση 5.4 λίτρα στο trip computer και 5.5 λίτρα στην αντλία. Hyundai i20 1.25 2017 βενζίνη
-
Ο χρήστης tearinio έγραψε:
Ταξίδι Γιάννενα-Κοζάνη-Λάρισα-Βόλος-Λαμία-Τρίκαλα-Γιάννενα, περίπου 770 χιλιόμετρα, με cc στα 120 στην Εγνατία και στους επαρχιακούς οδούς με 60-70, με αρκετές προσπεράσεις σε νταλίκες στο Δομοκό και στη Παναγιά, μέση κατανάλωση 5.4 λίτρα στο trip computer και 5.5 λίτρα στην αντλία. Hyundai i20 1.25 2017 βενζίνηΘα έλεγα τελεια κατανάλωση...γύρω στα 5-5.2 θα έκαιγα εγώ με το diesel σε μια αντίστοιχη διαδρομή...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
@emminad πράγματι και εγώ είμαι αρκετά ικανοποιημένος για αμάξι 1250 κυβικών βενζίνη.
-
Αληθεια τωρα; πολυ καλη καταναλωση. Τα 120 πρεπει να ναι η τελεια ταχυτητα για τον κινητηρα αυτον.
Οχι μονο για αμαξι 1250 κ.εκ αλλα και για αμαξι 1100 κιλων συν επιβατες κτλ.
-
Ναι ακριβώς τα 115-120 πιστεύω είναι η ιδανική ταχύτητα για ταξίδια. Απλά στην διαδρομή που περιγράφω από τα 770 χιλ. τα 350 ήταν σε Εγνατία και ΠΑΘΕ και τα υπόλοιπα στους παλιούς επαρχιακούς δρόμους, με βουνά, νταλίκες και όλα τα συναφή.
-
Και βεβαια όταν μιλάμε για 120 στο ταχύμετρο... μιλαμε για 110-112 πραγματική ταχύτητα
-
Εμένα επειδή το βλέπω στο gps 120 ταχύμετρο είναι 116 πραγματική.
-
Συνήθως η απόκλιση μεταξύ πραγματικής ταχύτητας και ταχυμετρου διαφέρει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο... Αλλά ποτέ δεν είναι μηδέν. [emoji14]
-
Γέμισμα και μετά περιφερειακός και πόλη.
Τιμή CNG 0,889€/kg, ανατολικής Θεσσαλονίκης.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ford Ranger 3.2 auto.
Χιλιόμετρα 2.700. Κατανάλωση 12,2λτ/100χλμ
Από αυτά τα 2000χλμ είναι σε ταξίδι με 100-120χλμ/ώρα. Εκεί καίει 8,5-9,0λτ. Μέσα στην πόλη γ@μιέται... -
Alfa Romeo Gtv V6 Turbo με πρόγραμμα.
Εντός πόλης, με κίνηση και σύντομες διαδρομές, 20.3.
Μικτή σε επαρχιακό ορεινό με γρήγορη οδήγηση και εντός πόλης με κίνηση 15.8.
Μετρήσεις στην αντλία, δεν έχει υπολογιστή ταξιδίου.
Σύντομα θα ταξιδέψω Αθήνα - Σέρρες - Αθήνα οπότε θα μετρήσω και κατανάλωση σε αυτοκινητόδρομο.
-
sex.... Δεν ξαναγκρινιάζω για κατανάλωση...
-
Σε άλλα νέα, αντίθετα με τα ενδεχόμενα προβληματα που μπορεί να έχει ενας χρήστης πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου -που με σωστή χρηση μπορεί να μην υπάρξουν ποτε-, υπάρχει και η τρομερή οικονομία.
40.000 χιλιόμετρα με Fiat Panda 1.3 95ps πλέον, καθημερινής χρήσης με 85% αυτοκινητόδρομο/επαρχιακό και 15% πόλη, δίνουν στο τριπ 4.3 λίτρα στα 100χλμ και μάλιστα με τάσεις να πέφτει κι άλλο.
Η διαφορά του τριπ με την αντλία είναι αμελητέα.Αν αναλογιστούμε πως πολύ συχνά κουβαλάει 2+ άτομα με κλιματισμο, το θεωρώ εξαιρετικό.
-
Αθήνα-Πάτρα με επιστροφή. Στο πήγαινε 130-135 στο trip, επιστροφή 140-145 στο trip, στα τούνελ 110-120.
AllGrip Mode: Sport
Κλιματισμός στο on, λάστιχα 80-20 latitude cross 225/55/17, σταμάτημα σε όλα τα διόδια ('χειροκίνητη' πληρωμή).
6.3 lt/100 μετρημένα από γεμάτο σε γεμάτο ρεζερβουάρ.(Suzuki New Vitara 1.6 DDis AllGrip)
-
Με το Smart 1.0 70ps βενζινη auto εχω σταθεροποιηθει στα 6.3 λτ εντος Αθηνας.
Σε ταξιδι με συνοδηγο και αποσκευες και πορεια σταθερα γυρω στα 110 (πχ αθηνα-χαλκιδα, αθηνα-ναυπλιο κλπ) με a/c on βγαζω μεση 4.8λτ
Νομιζω καιει τα ιδια η ενδεχομενως καπως λιγοτερο απο το Astra diesel 110ps που ειχα
-
Νομίζω από την εμπειρία που έχω σε σύγχρονα μικρομεσαία diesel, αλλά χωρίς να έχω οδηγήσει το Astra CDTi, ότι σε ταξιδι με 110 Km/h σταθερή ταχύτητα, θα πρέπει να σου έκαιγε περί τα 4,5 lt/100Km maximum. Και βεβαίως με χαμηλότερο κόστος καυσίμου.
Σε κάθε περίπτωση η σύγκριση είναι χωρίς νόημα (εκτός βεβαίως για σένα που πλήρωνες και πληρώνεις) καθώς τα δύο αυτοκίνητα τα χωρίζουν δύο κατηγορίες μεγέθους.
-
Ναι τo Astra εγραφε ευκολα 4.5 στο τριπ αλλα στη πραγματικοτητα παραειναι αισιοδοξο και εκαιγε τουλαχιστον μισο λιτρο πανω, ισως 0.7 συνηθως
Το Smart καιει οτι γραψει, το πολυ 0.2-0.3 πανωΝαι ακυρη συγκριση, μιλαμε για πολυ μικρο βενζινης με κανονικο μικρομεσαιο με 300 κιλα βαρος παραπανω - και φτηνοτερο καυσιμο.
Η μερα με τη νυχτα βεβαια μολις αναψεις a/c εντος αττικης κατακαλοκαιρο, το Σμαρτ φευγει στα 8.5+, το Αστρα ντιζελ δε παει πανω απο 6
Απλα ηθελα να πω οτι ερχονται κοντα.
-
-
Ο χρήστης fotismt έγραψε:
Σε άλλα νέα, αντίθετα με τα ενδεχόμενα προβληματα που μπορεί να έχει ενας χρήστης πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου -που με σωστή χρηση μπορεί να μην υπάρξουν ποτε-, υπάρχει και η τρομερή οικονομία.
40.000 χιλιόμετρα με Fiat Panda 1.3 95ps πλέον, καθημερινής χρήσης με 85% αυτοκινητόδρομο/επαρχιακό και 15% πόλη, δίνουν στο τριπ 4.3 λίτρα στα 100χλμ και μάλιστα με τάσεις να πέφτει κι άλλο.
Η διαφορά του τριπ με την αντλία είναι αμελητέα.Αν αναλογιστούμε πως πολύ συχνά κουβαλάει 2+ άτομα με κλιματισμο, το θεωρώ εξαιρετικό.
Με τις σημερινές τιμές των καυσίμων, το κόστος κίνησής σου είναι ανάμεσα στα 5,5 και 6 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα.
Το ίδιο μοντέλο σε φυσικό αέριο θα ήταν λίγο πάνω από τα μισά: 3-3,5 ευρώ. -
Πάντως κάπου σε προηγούμενο post είχα αναφέρει τεστ του Panda CNG (4 τροχοί νομίζω) που είχε μέση κατανάλωση 5.1 κιλά στα 100 (με βάση τα όσα ακούω βέβαια, μου είχε φανεί υψηλή η μέτρησή τους).
Έρευνα Κατανάλωσης