-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Νομιζα οτι το ειχα στην υπογραφη.Αudi A5 2.0T SB.
Η μεση ταχυτητα δεν λεει και τα παντα για το πώς εγινε το ταξιδι.Εγω ας πουμε στο κατεβασμα δεν οδηγησα καθολου οικονομικα.Εκανα πολλες αποτομες επιταχυνσεις με σχεδον τερμα γκαζι σε ανηφορα στα 170+(ειχα ενδιαφερουσες συναντησεις στο δρομο) ενω εφτασα και σε ταχυτητες κοντα στην τελικη.Και ολα αυτα χωρις cc και με κλιματισμο.
Δε πολυφοβομουν για μπλοκο γιατι ειχα φιλο μου που ειχε ξεκινησει νωριτερα...Έστειλες το κορόιδο μπροστα??
(πλάκα κάνω ) -
Ο χρήστης mark1 έγραψε:
Αθήνα-Καλαμάτα με μέση 138 το trip έγραψε 5.8 και δεν έχω και e-pass που σημαίνει 7 στάσεις στα διόδια και καθυστέρηση.
Στην ίδια διαδρομή με μέση ταχύτητα 120 η κατανάλωση πέφτει γύρω στα 5.mrclouzo ειπαμε για οικονομια αλλα εσυ το ... παρακανες
Δεν έχω δίλιτρο turbo αλλά 1600 diesel. Ήδη έχω πει ότι θα ανεβάσω φωτογραφίες από το trip όταν θα ξανακάνω αυτό το ταξίδι με παρόμοια μέση ταχύτητα γιατί υπήρξαν και άλλοι άπιστοι θωμάδες
Επίσης αν ξέρεις πού την στήνουν στην συγκεκριμένη διαδρομή δεν θα φας ποτέ κλήση. Την έχω κάνει άπειρες φορές, κάτω από 130 πέφτω σπάνια (εκτός από τα τούνελ) και ούτε μία κλήση so far...-
ΟΚ αυτη την καταναλωση ακομα και για 1.6 diesel ειναι μαλον ... υποτιμημενη γιατι με μεση ταχυτητα 138χλμ λιγο δυσκολο. Εκτος αν μηδενιζεις το trip για μερικα χλμ
-
Για τις κλησεις ομως εχω βρει μια πιο απλη λυση εστω και αν ξερω το 99% των θεσεων που την στηνουν. Gps με ολες τις ... ενδιαφερουσες θεσεις και στο προτεινω για να μην ρισκαρεις ουτε 1%.
-
Πως γινεται kostis20 & mrclouzo στην ιδια διαδρομη μεση ταχυτητα 138χλμ και τοσο διαφορετικες καταναλωσεις ? και χωρις καμια κληση ?
-
Για λέγε, πόσο πρέπει κάψει ένας προηγμένος 1.6 diesel με θεόμακρη έκτη σε παρόμοιες συνθήκες? Προσωπικά πίστευα ότι θα γράψει γύρω στα 6.5 και τελικά έπεσα έξω. Φαντάζομαι ότι έχεις οδηγήσει ή ταξιδέψει με κάτι αντίστοιχο οπότε έχεις άποψη. Την πονηριά με το trip δεν την κατάλαβα, το δικό μου trip δείχνει ώρα αναχώρησης, διάρκεια ταξιδιού, απόσταση που έχει διανυθεί, μέση κατανάλωση και μέση ταχύητητα, όλα αυτά σε μια οθόνη. Και -μάντεψε- όταν κάνεις reset μηδενίζουν όλα και όχι ένα ένα ξεχωριστά. Άρα δεν παίζει αυτό που λες. Και όπως έχω γράψει θα ανεβάσω photos του trip όταν ξανακάνω το ίδιο ταξίδι με παρόμοια ταχύτητα.
-
Έχω περασμένα στο gps τα ραντάρ εδώ και 5 χρόνια. Επίσης έχω περασμένα στο κεφάλι μου τα σημεία που συνήθως την στήνουν οι μπάτσοι (γιατί αλλάζουν).
-
Κλήση για ταχύτητα έχω να φάω 7 χρόνια, ίσως και παραπάνω. Στην συγκεκριμένη διαδρομή ποτέ (και την κάνω σχεδόν 1 φορά την εβδομάδα). Όσον αφορά τις διαφορετικές καταναλώσεις, απαντήθηκε ήδη. 1.6 diesel vs 2.0 turbo βενζίνη. Και μικρή είναι η διαφορά.
-
-
Μέση κατανάλωση σε σύνολο 2000 χλμ, 15 στα 100. E92 330i. Είμαι απογοητευμένος... περίμενα περισσότερο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μέση κατανάλωση σε σύνολο 2000 χλμ, 15 στα 100. E92 330i. Είμαι απογοητευμένος... περίμενα περισσότερο.κυρία πας!
-
Σε συνθηκες?
Με Ε46 Μ3 καμπριο εχω πετυχει σε ταξιδι (4 ατομα) 9.5λιτ/100 (Αρχ.Επιδαυρο - Αθηνα) με ταχυτητες στα 120 - 130 στα ανοιχτα κομματια και σβελτα στο επαρχιακο....
Σε καθημερινη χρηση παιζει στα 15 με 15.5/100 (περιοχες χωρις κινηση) -
Μέση κατανάλωση σε σύνολο 2000 χλμ, 15 στα 100. E92 330i. Είμαι απογοητευμένος... περίμενα περισσότερο.Δεν ειναι για βολτα στην πολη το ... μωρο .
θα σου φυγει η απογοητευση αν δεις οτι τα 20 λιτ τα εχει για πλακα σε ανοιχτο δρομο με την ... κανονικη του ταχυτητα
-
mrclouzo 'Κλήση για ταχύτητα έχω να φάω 7 χρόνια, ίσως και παραπάνω'
ενταξει αλλα δεν αρκει απλα η τυχη ή το gps,
ολοι οι αλλοι που τρεχουμε λιγο πανω απο τα ορια ειμαστε οι ατυχοι που τσιμπανε τις κλησεις
για την καταναλωση που ειναι το θεμα μας, να πω την αμαρτια μου : προχθες Αθηνα-Πατρα, μεση ταχυτητα 94χλμ μεση καταναλωση 8.2 με 1.4 βενζινη
-
Ο χρήστης mark1 έγραψε:
mrclouzo 'Κλήση για ταχύτητα έχω να φάω 7 χρόνια, ίσως και παραπάνω'ενταξει αλλα δεν αρκει απλα η τυχη ή το gps,
ολοι οι αλλοι που τρεχουμε λιγο πανω απο τα ορια ειμαστε οι ατυχοι που τσιμπανε τις κλησεις
για την καταναλωση που ειναι το θεμα μας, να πω την αμαρτια μου : προχθες Αθηνα-Πατρα, μεση ταχυτητα 94χλμ μεση καταναλωση 8.2 με 1.4 βενζινη
Σε δρόμους που δεν γνωρίζω ή δεν περνάω συχνά δύσκολα πάω πάνω από 140 (μιλάω για εθνική). Αν τώρα πας πλακωμένος συνέχεια προφανώς και κάποια στιγμή θα σε γράψουν. Υπάρχει το κλασικό κόλπο του λαγού, βρίσκεις έναν πιο γρήγορο και τον ακολουθείς σε σχετική απόσταση, λογικά αυτόν θα τσιμπήσουν. Ακόμα καλύτερα αν είναι τραινάκι (5-6 αυτοκίνητα). Στην Αττική οδό πχ τηρώ τα όρια με ευλάβεια (πάω +20 χλμ max), είναι πολλοί που εκεί που το όριο είναι 80 πάνε με 120+. Άρα δεν είναι θέμα τύχης αλλά κοινής λογικής και στοιχειώδους εγκράτειας στο δεξί πόδι εκεί που πρέπει.
-
Γιαννιτσά-Έδεσσα με επιστροφή επί τρεις συνεχόμενες μέρες + λίγα χιλιόμετρα εντός των Γιαννιτσών:
223,4 km εκ των οποίων το πολύ 20 με A/C on
60km/h μέση
5,8 l/100kmFord Ka 1.2 2011 - μέτρηση trip computer
-
Μέση κατανάλωση σε σύνολο 2000 χλμ, 15 στα 100. E92 330i. Είμαι απογοητευμένος... περίμενα περισσότερο.καλά είσαι, σε περίμενα περισσότερο...
όταν εγώ λέω ότι το πάω τάπα κ παρόλα αυτά δείχνει max 6,3 στα 100 δε με πιστεύετε... προσπαθώ κ δεν πάει παραπάνω...έχω να σημειώσω πως η Αγγλία θα σου ταίριαζε... η βενζινη είναι φθηνότερη από το πετρέλαιο...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Μέση κατανάλωση σε σύνολο 2000 χλμ, 15 στα 100. E92 330i. Είμαι απογοητευμένος... περίμενα περισσότερο.
καλά είσαι, σε περίμενα περισσότερο...
όταν εγώ λέω ότι το πάω τάπα κ παρόλα αυτά δείχνει max 6,3 στα 100 δε με πιστεύετε... προσπαθώ κ δεν πάει παραπάνω...έχω να σημειώσω πως η Αγγλία θα σου ταίριαζε... η βενζινη είναι φθηνότερη από το πετρέλαιο...
Παντα ηταν ακριβοτερο το πετρελαιο στην Αγγλια. Θεμα φορολογιας κυριως.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Μέση κατανάλωση σε σύνολο 2000 χλμ, 15 στα 100. E92 330i. Είμαι απογοητευμένος... περίμενα περισσότερο. -
Ρεκορ οικονομιας απο το father με το forester xt.
Mε ενα γεμισμα στη μπουκαλα συν ενα 10αρικο βενζινη(περιπου) μασ κανουν 65 λιτρα καυσιμου(συνολικα)και εκανε 800 χιλιομετρα(795 για την ακριβεια).Δηλαδη 8,1/100 η αλλιως 7,5ευρω/100.
Απλα εχει σταματησει να το κινει μεσα στην πολη στο ελαχιστο δυνατο,και οδηγαει παρα πολυ ηρεμα.
Πιστευω ειναι πολυ καλα για διλιτρο τουρμπατο suv.Mε την c230,μετα απο 1400 χιλιομετρα στα χερια μου(τα 1000 μεσα στα Χανια)εχω ακριβως 9/100 χωρις να ειμαι και ιδιαιτερα προσεκτικος.
Και μια παρατηρηση μετα απο 50,000 με το ignis sport,8.000 με το forester xt,15,000 με το yaris και τα λιγα με τη c230.
Tο ignis με σβελτη οδηγηση καιει 7-7,5/100 ακομα και μεσα στην πολη.Στην εθνικη αν δεν πας πανω απο 100 πεφτει και στο 5,5 και οσο και να το ζωρισεις δεν θα καψει πανω απο 11-12 στο τερμα σκισιμο με λιγα λογια εχει σχετικα μικρη διακυμανση στην καταναλωση που ανεβαινει πολυ μονο μετα τα 150.Το forester στο πιο οικονομικο του ειναι στο 8,στην εθνικη με τον πατερα μου εχει ευκολα και ενα 7αρι πιστευω.
Απλα αν το ζωρισεις θα χτυπησει 20αρια και βαλε ευκολα,στην πιεση δεν υπαρχει πλαφον στην καταναλωση .Η c230 ειναι καπου στη μεση(λογικο κι ολας)και εχει σαν μεγαλο συν την πολυ καλη της αεροδυναμικη και την απιστευτη ποιοτητα κυλισης που εχει.Στην εθνικη με 6η και cruise στα 80-90 εχει 6,5(Χανια-Ρεθυμνο με το τριπ),στην ιδια διαδρομη που με το forester ειχα χτυπησει το 20αρι με τη merc ειχα 15(σε ιδιους ρυθμους).
Tο yaris το αφηνω τελευταιο,ειναι το 1,3 με το mmt του 2009.Σβελτο μοτερακι και απιστευτα οικονομικο.
Σε αυτο η διακυμανση παιζει απο 5-7,ετσι και αλλιως δεν σε εμπνεει να το πιεσεις παραπανω.Που θελω να καταληξω,ολα καινε και ολα δεν καινε.Αν το ignis το πηγαινω ταπα ολη μερα δεν φταιει το αμαξι αν καταναλωνει παραπανω απο το forester του μπαμπα ουτε φταιει και η mercedes αμα σβουριζω ολη μερα με τις παντες και θελω μετα ενα 20αρικο τη μερα.
Απλα αυτο που μετραει ειναι οι συνθηκες,ενα βαρυ αυτοκινητο μεσα στην πολη ανεβαζει κατακορυφα την καταναλωση του οπως αντιστοιχα και ενα μικρο στα πολλα χιλιομετρα. -
Θυμηθηκα ενα ταξιδακι καποτε μονος+πορτμπαγκαζ νυχτα Πατρα-Αθηνα.. Citroen zx 1.4 ,18.5 λιτρα...
-
Στο πορτμπαγκάζ τι κουβάλαγες ?!!! Το μέγιστο ωφέλιμο ?
-
Μηπως 18.5λιτ στο συνολο?
Στάλθηκε απο Galaxy Tab II
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Εκανα μια δοκιμη σημερα που επρεπε να παω Θεσσαλονικη στα γρηγορα.Απο Λαρισα κεντρο ως Θεσσαλονικη Δικαστηρια, 155 χιλιομετρα, σε 1ωρα και 18' δηλαδη περιπου 120 χιλιομετρα μεση ταχυτητα
απο Κατερινη και μετα cc στα 165 χιλ, πιο μπροστα στα 140
αλλα: 5 διοδια και μερικα φαναρια
καταναλωση στα 7,4 λιτρα/100
Subaru Outback 2.0 diesel με 2 ατομα και λιγες αποσκευες
η παραπανω διαδρομη εγινε αρκετα πρωι, οποτε δεν χρησιμοποιησα την 'αρκουδα'
η επιστροφή έγινε μεσημερι με A/C ανοιχτο σε ολη την διαδρομη.
το cc περιοριστηκε στα 140, η κινηση ηταν πιο αυξημενη (στροφες Παντελεημονα, Τεμπη, φαναρια στις πολεις)
ο χρόνος ηταν 1:32' για 154 χιλιομετρα (δηλαδη μεση ταχυτητα 100,5 χιλ/ωρα)και η μεση καταναλωση στα** 7 λιτρα/100**
-
λοιπον, επειδη εχετε καταντησει αηδια με τις καταναλωσεις σας, ας βαλω και εγω μια προσφατη.
καρδιτσα - θεσσαλονικη χθες το πρωι
χιλιομετρα : 230
λιτρα βενζινης : 46με αλλα λογια 20 λτ /100κμ.
mitsubishi evo 9
-
Να αλλάξεις βενζινάδικο.
.
-
Θέλουμε και μωτ!
Έρευνα Κατανάλωσης