-
Αθήνα Καλαμάτα με πολυ αέρα 9,2 lt/100κμ με μέση ταχύτητα 138 km/h.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αθήνα Καλαμάτα με πολυ αέρα 9,2 lt/100κμ με μέση ταχύτητα 138 km/h.Πως τα καταφέρνετε αυτά ρε παιδιά; Εγώ μια στιγμή ξεπέρασα τα 130 στην Κορίνθου-Τριπόλεως (πηγαίνοντας Καλαμάτα μάλιστα) και έφαγα κλήση (αψυχολόγητο όριο 110 σ' εκείνο το σημείο). Με 138 μέση, θα με είχαν πάει μέσα για μέσα
Μήπως να ζητήσω κανένα ιατρικό σήμα από τον bro;
sry για το ΟΤ -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Αθήνα Καλαμάτα με πολυ αέρα 9,2 lt/100κμ με μέση ταχύτητα 138 km/h.
Πως τα καταφέρνετε αυτά ρε παιδιά; Εγώ μια στιγμή ξεπέρασα τα 130 στην Κορίνθου-Τριπόλεως (πηγαίνοντας Καλαμάτα μάλιστα) και έφαγα κλήση (αψυχολόγητο όριο 110 σ' εκείνο το σημείο). Με 138 μέση, θα με είχαν πάει μέσα για μέσα
Μήπως να ζητήσω κανένα ιατρικό σήμα από τον bro;
sry για το ΟΤΈχεις pm.
-
Γεια σε όλους.
Λοιπόν, για πρώτη φορά από τότε που αγόρασα το αυτοκίνητό μου seat leon 1.6tdi e-ecomotive 9/2012 έβγαλα συμπέρασμα για την κατανάλωση του αυτοκινήτου σε αστικό κύκλο(Λάρισα), καθώς το γέμισα πριν 2,5 εβδομάδες και το χρησιμοποίησα μόνο μέσα στην πόλη, δεν έτυχε να βγω εκτός, για πολλές διαδρομές καθημερινά 5, 8, 10, 15 χιλιομέτρων σπαστά, πρωί,απόγευμα βράδυ.
Μετά από 173 km και μέση ωριαία ταχύτητα **17km/h ** έχω κατανάλωση 6,7lt/100km από γέμισμα σε γέμισμα το οποίο συμπίπτει με τον υπολογιστή ταξιδιού με καύσιμο v-power diesel της shell (σ.σ. της προσφοράς που κάνει εννοείται.
*Γενικά τις μετρήσεις του υπολογιστή ταξιδιού τις θεωρώ κατά 99% αξιόπιστες καθώς όταν πάω σε πρατήριο να το γεμίσω βάζω όσο έχω υπολογίσει από πριν. Για παράδειγμα την τελευταία φορά (χτες,προχτες που πήγα είχα υπολογίσει ότι θα βάλω 15,5 ευρώ και το κλατσ ακούστηκε στα 15,63 περίπου και το στρογγύλεψε στα 16ευρω με τιμή λίτρου 1,338ευρω.Κατά τα άλλα μέσα στο πάσχα έκανα** 580km** για ταξίδια Λάρισα-αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και Λάρισα-λίμνη Πλαστήρα με βόλτες τριγύρω (μόνο τα 50χλμ περίπου από αυτά σε αστικό κύκλο) δυστυχώς δεν θυμάμαι ΜΩΤ με κατανάλωση 5,2lt/100km με το ίδιο καύσιμο.
-
Αθήνα-Καλαμάτα με μέση 138 το trip έγραψε 5.8 και δεν έχω και e-pass που σημαίνει 7 στάσεις στα διόδια και καθυστέρηση.
Στην ίδια διαδρομή με μέση ταχύτητα 120 η κατανάλωση πέφτει γύρω στα 5. -
Πουντέλος Σπόρτιν '00
Επαρχιακός-Εθνική-Επαρχιακός
-> μέση ακριβώς 100 χαω
-> 15 χιλιόμετρα το λίτροκαθόλου άσχημα θα έλεγα για το ιταλάκι
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Πουντέλος Σπόρτιν '00
Επαρχιακός-Εθνική-Επαρχιακός
-> μέση ακριβώς 100 χαω
-> 15 χιλιόμετρα το λίτρο
καθόλου άσχημα θα έλεγα για το ιταλάκιΜου τη δίνει αυτή η ιταλική μέτρηση χλμ ανά λίτρο....
Μετατροπή =6.67 λτ/100χλμ -
Θα φύγω για ένα ταξιδάκι που θα κάνω ρεκόρ οικονομίας κατανάλωσης !!!
Θα κάνω ένα λογιστικό τρυκ...... Σάμος -Καβάλα -Θεσαλλονίκη-Αθήνα- Πύργος- Αθηνα - Σάμος!!!
Σαμος Καβαλα είναι 470 χιλιόμετρα (290 μιλλια) και Σαμος Πειραιας 320 χιλιόμετρα (174 μιλλια) Δηλαδή θα κάνω 790 χιλιόμετρα χωρίς καθόλου κατανάλωση -
Αν υπολογίσεις και ποσοστό του πετρελαίου που σου αναλογεί από αυτό που θα ξοδέψουν τα πλοία ίσως να θεωρηθεί ότι κλέβεις λιγότερο!
-
το fiatακι μου
ολα τα χιλιομετρα εντος πολης, μετρησεις της περασμενης βδομαδας!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν υπολογίσεις και ποσοστό του πετρελαίου που σου αναλογεί από αυτό που θα ξοδέψουν τα πλοία ίσως να θεωρηθεί ότι κλέβεις λιγότερο!Πολύ καλή ιδέα
-
Αθήνα Καλαμάτα με πολυ αέρα 9,2 lt/100κμ με μέση ταχύτητα 138 km/h.kostis20, ωραια αυτα που λες αλλα χωρις να θελω να σε αμφισβητησω κατι δεν μου κολλαει.
-
αυτα τα 9,2 λιτ/100χλμ ειναι πολυ λιγο για την μεση ταχυτητα που λες οτι ειχες. Δεν ξερω ποσο οικονομικο αυτοκινητο εχεις αλλα οταν κινεισαι με μεση ταχυτητα 138χλμ/ω θα επρεπε να εχεις καταναλωση ανω των 12λιτ/100χλμ ... τουλαχιστον.
(πχ ξερω για Αθηνα-Κορινθος με 143 μεση ταχυτητα, η μεση καταναλωση -με διλιτρο τουρμπο- ειναι ~14 λιτ σε νυχτερινες ωρες χωρις κινηση ιχ κλπ) -
Αν επιανες αυτη την μεση ταχυτητα (138 χλμ/ω) θα ειχες εισπραξει αρκετες κλησεις σε αυτη την διαδρομη (ειτε με φωτο ειτε σε real time). Εισαι πολυ τυχερος αν καταφερες να την βγαλεις καθαρος με τετοιες ταχυτητες.
-
μερικες φορες οταν παταμε λιγο γκαζι βλεπουμε μεσες ταχυτητες κοντα στα 90-100 και καταναλωσεις 8-9 λιτρων. Νομιζω οτι σε αυτα τα μεγεθη κινουνται αρκετα γρηγοροι οδηγοι
-
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Αθήνα-Καλαμάτα με μέση 138 το trip έγραψε 5.8 και δεν έχω και e-pass που σημαίνει 7 στάσεις στα διόδια και καθυστέρηση.
Στην ίδια διαδρομή με μέση ταχύτητα 120 η κατανάλωση πέφτει γύρω στα 5.mrclouzo ειπαμε για οικονομια αλλα εσυ το ... παρακανες
-
Εκανα μια δοκιμη σημερα που επρεπε να παω Θεσσαλονικη στα γρηγορα.
Απο Λαρισα κεντρο ως Θεσσαλονικη Δικαστηρια, 155 χιλιομετρα, σε 1ωρα και 18' δηλαδη περιπου 120 χιλιομετρα μεση ταχυτητα
απο Κατερινη και μετα cc στα 165 χιλ, πιο μπροστα στα 140
αλλα: 5 διοδια και μερικα φαναρια
καταναλωση στα 7,4 λιτρα/100
Subaru Outback 2.0 diesel με 2 ατομα και λιγες αποσκευες
-
Ο χρήστης mark1 έγραψε:
Στην ίδια διαδρομή με μέση ταχύτητα 120 η κατανάλωση πέφτει γύρω στα 5.mrclouzo ειπαμε για οικονομια αλλα εσυ το ... παρακανες
Δεν έχω δίλιτρο turbo αλλά 1600 diesel. Ήδη έχω πει ότι θα ανεβάσω φωτογραφίες από το trip όταν θα ξανακάνω αυτό το ταξίδι με παρόμοια μέση ταχύτητα γιατί υπήρξαν και άλλοι άπιστοι θωμάδες
Επίσης αν ξέρεις πού την στήνουν στην συγκεκριμένη διαδρομή δεν θα φας ποτέ κλήση. Την έχω κάνει άπειρες φορές, κάτω από 130 πέφτω σπάνια (εκτός από τα τούνελ) και ούτε μία κλήση so far.Εκανα μια δοκιμη σημερα που επρεπε να παω Θεσσαλονικη στα γρηγορα.
Απο Λαρισα κεντρο ως Θεσσαλονικη Δικαστηρια, 155 χιλιομετρα, σε 1ωρα και 18' δηλαδη περιπου 120 χιλιομετρα μεση ταχυτητα
απο Κατερινη και μετα cc στα 165 χιλ, πιο μπροστα στα 140
αλλα: 5 διοδια και μερικα φαναρια
καταναλωση στα 7,4 λιτρα/100
Subaru Outback 2.0 diesel με 2 ατομα και λιγες αποσκευες
Πολύ καλή κατανάλωση και εξαιρετικό αυτοκίνητο, outback diesel
Θα το προτιμούσα από ένα a4 allroad χαλαρά... -
Γεμισμα στη c230 m271 μοτερ και εκανα 410 χιλιομετρα και ξαναγεμισα με 35 λιτρα αρα 8,75 που ειναι και πολυ κοντα στο 8,5 που δειχνει το τριπ.Η διαδρομη ηταν Ηρακλειο(επαρχια)-Χανια με ταχυτητες 80-120 και μερικα πατηματα μεχρι τα 180,τα πρωτα 200.Τα υπολοιπα μεσα στα Χανια χωρις να ειμαι και πολυ φρονημος(esp off και 192 αλογα ειναι αυτα).Παντως μπορω να πω πως ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο την καταναλωση της.
-
Costa Navarino -Αθηνα .Μεση ταχυτητα 109 Km/h ,με ελαχιστα 200+ σε σχεση με το κατεβασμα , 7,1 lt/100km.
-
Costa Navarino -Αθηνα .Μεση ταχυτητα 109 Km/h ,με ελαχιστα 200+ σε σχεση με το κατεβασμα , 7,1 lt/100km.Εσύ ωραία τα λες.... εγώ πώς θα θυμάμαι τι αυτοκίνητο έχει ο καθένας εδώ μέσα;;;
Πάντα να αναφέρουμε και το αυτοκίνητο (και κινητήρα και καύσιμο). Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Δεν έχω δίλιτρο turbo αλλά 1600 diesel. Ήδη έχω πει ότι θα ανεβάσω φωτογραφίες από το trip όταν θα ξανακάνω αυτό το ταξίδι με παρόμοια μέση ταχύτητα γιατί υπήρξαν και άλλοι άπιστοι θωμάδες
Επίσης αν ξέρεις πού την στήνουν στην συγκεκριμένη διαδρομή δεν θα φας ποτέ κλήση. Την έχω κάνει άπειρες φορές, κάτω από 130 πέφτω σπάνια (εκτός από τα τούνελ) και ούτε μία κλήση so far...-
ΟΚ αυτη την καταναλωση ακομα και για 1.6 diesel ειναι μαλον ... υποτιμημενη γιατι με μεση ταχυτητα 138χλμ λιγο δυσκολο. Εκτος αν μηδενιζεις το trip για μερικα χλμ
-
Για τις κλησεις ομως εχω βρει μια πιο απλη λυση εστω και αν ξερω το 99% των θεσεων που την στηνουν. Gps με ολες τις ... ενδιαφερουσες θεσεις και στο προτεινω για να μην ρισκαρεις ουτε 1%.
-
Πως γινεται kostis20 & mrclouzo στην ιδια διαδρομη μεση ταχυτητα 138χλμ και τοσο διαφορετικες καταναλωσεις ? και χωρις καμια κληση ?
Costa Navarino -Αθηνα .Μεση ταχυτητα 109 Km/h ,με ελαχιστα 200+ σε σχεση με το κατεβασμα , 7,1 lt/100km.
Εσύ ωραία τα λες.... εγώ πώς θα θυμάμαι τι αυτοκίνητο έχει ο καθένας εδώ μέσα;;;
Πάντα να αναφέρουμε και το αυτοκίνητο (και κινητήρα και καύσιμο). Ευχαριστώ.Αυτο θα ελυνε πολλες αποριες
-
-
Νομιζα οτι το ειχα στην υπογραφη.Αudi A5 2.0T SB.
Η μεση ταχυτητα δεν λεει και τα παντα για το πώς εγινε το ταξιδι.Εγω ας πουμε στο κατεβασμα δεν οδηγησα καθολου οικονομικα.Εκανα πολλες αποτομες επιταχυνσεις με σχεδον τερμα γκαζι σε ανηφορα στα 170+(ειχα ενδιαφερουσες συναντησεις στο δρομο) ενω εφτασα και σε ταχυτητες κοντα στην τελικη.Και ολα αυτα χωρις cc και με κλιματισμο.
Δε πολυφοβομουν για μπλοκο γιατι ειχα φιλο μου που ειχε ξεκινησει νωριτερα...
Έρευνα Κατανάλωσης