-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Επίσης, για ακόμη μια φορά μιλάω έχοντας την αληθινή εμπειρία του προιόντος για πολύ καιρό και οι υπόλοιποι μιλάνε θεωρητικά///
Σου έχει πει κανείς ότι είσαι ο μοναδικός προνομιούχος που έχει πρόσβαση σε τέτοιες υπερκατασκευές όπως το Α1? Σιγά το Zonda...
-
@Vell: Μα προφανως ειναι ετσι σε μεγαλο βαθμο.
Απλα ψαχνω με καποιον τροπο να δικαιολογησω την τεραστια διαφορα στο κοστος αποκτησης του και δυσκολευομαι προσωπικα (χωρις να σημαινει κατι κακο για το αυτοκινητο αυτο). -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Επίσης, για ακόμη μια φορά μιλάω έχοντας την αληθινή εμπειρία του προιόντος για πολύ καιρό και οι υπόλοιποι μιλάνε θεωρητικά///
Σου έχει πει κανείς ότι είσαι ο μοναδικός προνομιούχος που έχει πρόσβαση σε τέτοιες υπερκατασκευές όπως το Α1? Σιγά το Zonda...
ok στεφ. Καλά πάσχατα...
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
@Vell: Μα προφανως ειναι ετσι σε μεγαλο βαθμο.
Απλα ψαχνω με καποιον τροπο να δικαιολογησω την τεραστια διαφορα στο κοστος αποκτησης του και δυσκολευομαι προσωπικα (χωρις να σημαινει κατι κακο για το αυτοκινητο αυτο).να συναντηθούμε μια φορά, να φέρεις ένα αντίστοιχο γαλλικό και ένα ιταλικό, π.χ. το 500, και να τα βάλουμε κάτω σημείο προς σημείο... τότε ίσως γίνει και σε σένα αντιληπτή η διαφορά τους.
-
Θες συγκριση με την Attraction με το τασι που κανει 17Κ ή με την Ambition που εχει αλουμινενιες ζαντες ΚΑΙ προβολεις ομιχλης παρακαλω παρακαλω και κανει 18Κ;
Αν επιλεξεις να αγορασεις την πρωτη ειναι χαμενα χρηματα, γιατι μιλαμε για ενα τελειως entry αυτοκινητο που ο,τι κι αν πεις οτι κανει τελεια, μπορεις να βρεις με -5Κ αυτοκινητα με αντιστοιχες προδιαγραφες ή με -3Κ αυτοκινητα με καλυτερες. Value for money 0.
Αν επιλεξεις την Ambition, πειραζει να σου φερω να το συγκρινουμε με ενα αμαξι που αγοραστηκε οχι στα 18Κ αλλα στα 19Κ;
Και να μου πεις αν αξιζει το 1Κ παραπανω ή οχι...
Ειπαμε, καλη η Audi, καλο το A1, πραγματικα το λεω. Εγω αλλωστε θεωρω αδιαφορα τα Α3 και τα μεγαλυτερα αυτοκινητα (προφανως δεν θεωρουσα ποτε αδιαφορο το S3 ομως ). Το Α1 ειναι καλη προσπαθεια σε αυτην την κατηγορια αλλα ειναι πα-να-κρι-βο. Μονο αυτο ειναι το θεμα μου. Περι ορεξεως κολοκυθοκεφτεδες ομως, οποιος θελει το αγοραζει, μετοχες δεν εχω πουθενα.
-
Εγω παντως οτι ετριζαν οσα εχω μπει απο εμπειρια το λεω κι οχι θεωρητικα. Με τα αυτακια μου τα ιδια τα ακουσα. Και δεν νομιζω οτι αν τα ειχα για παραπανω καιρο θα σταματουσαν να τριζουνΕμείς δεν πήραμε αμάξι, κάρο πήραμε!!!!
-
Θες συγκριση με την Attraction με το τασι που κανει 17Κ ή με την Ambition που εχει αλουμινενιες ζαντες ΚΑΙ προβολεις ομιχλης παρακαλω παρακαλω και κανει 18Κ;Αν επιλεξεις να αγορασεις την πρωτη ειναι χαμενα χρηματα, γιατι μιλαμε για ενα τελειως entry αυτοκινητο που ο,τι κι αν πεις οτι κανει τελεια, μπορεις να βρεις με -5Κ αυτοκινητα με αντιστοιχες προδιαγραφες ή με -3Κ αυτοκινητα με καλυτερες. Value for money 0.
Αν επιλεξεις την Ambition, πειραζει να σου φερω να το συγκρινουμε με ενα αμαξι που αγοραστηκε οχι στα 18Κ αλλα στα 19Κ;
Και να μου πεις αν αξιζει το 1Κ παραπανω ή οχι...
Ειπαμε, καλη η Audi, καλο το A1, πραγματικα το λεω. Εγω αλλωστε θεωρω αδιαφορα τα Α3 και τα μεγαλυτερα αυτοκινητα (προφανως δεν θεωρουσα ποτε αδιαφορο το S3 ομως ). Το Α1 ειναι καλη προσπαθεια σε αυτην την κατηγορια αλλα ειναι πα-να-κρι-βο. Μονο αυτο ειναι το θεμα μου. Περι ορεξεως κολοκυθοκεφτεδες ομως, οποιος θελει το αγοραζει, μετοχες δεν εχω πουθενα.
ούτε εγώ δεν έχω μετοχές δυστυχώς από καμία αυτοκινητοβιομηχανία... δεν είναι σύγκριση αυτή όμως... για να δούμε από κοντά κινητήρα-μεταδοση-αναρτηση-εργονομία-ασφάλεια-εργονομία-αντοχή-πάτημα κλπ// σημείο προς σημείο... με ίδια χαρακτηριστικά παρακαλώ... μεγάλη η συζήτηση και για αυτό είπα από κοντά...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Εγω παντως οτι ετριζαν οσα εχω μπει απο εμπειρια το λεω κι οχι θεωρητικα. Με τα αυτακια μου τα ιδια τα ακουσα. Και δεν νομιζω οτι αν τα ειχα για παραπανω καιρο θα σταματουσαν να τριζουν
το γνωρίζω αυτό φίλε, και το ξέρεις κι εσύ αφού μου το έχεις υποδείξει κιόλας... αλλά πες μου πιο αυτοκίνητο σε ελληνικούς δρόμους , τα πρώτα πέντε λεπτά λειτουργίας του και με εξωτερική θερμοκρασία λίγους βαθμούς κελσίου δεν θα έτριζε? απλά λέω να κατανοούμε αυτά που υποστηρίζουμε σε σημαντικό βαθμό γιατί ένας τρίτος θα βγάλει άχρηστη μια Aston Martin επειδή επίσης τρίζουν τα πλαστικά της... Είπαμε, είναι σύνθετο προιόν το αυτοκίνητο και πρέπει κανείς να γνωρίζει πια πάρα πολλά για να το κρίνει επαρκώς ικανοποιητικά...
μιλάμε...
τι παραπάνω έχει το μικρό α1 από μια 135αρα μίτο ή ένα 156αρη ds3 ??
όλα τρίζουν με τους κωλόδρομούς συμφωνό... αλλά όταν έχεις πληρώσει ένα σκασμό λεφτά παραπάνω για ποιότητα τότε σε πιάνουν τα διαόλια σου...
-
Λοιπον ειχα την τυχη? Να συμβιωσω με ενα audi a1 για 7 ημερες στα πλαισια αντικαταστασης του δικου μου..το αμαξι ηταν 1.4 full extra ακομη και navi ειχε..ολα τα λεφτα ηταν βεβαια το s tronic το οποιο φορουσε...σε τετοιο σημειο που μου εκανε να αναθεωρησω και την γνωμη που ειχα για τα αυτοματα κιβωτια στα υπερ του αυτοκινητου η ποιοτητα κατασκευης του και ποιοτητα κυλησης στο δρομο υπερανω κριτικης..στα μειον: υπερβολικη καταναλωση για αυτοκινητο και καλα πολης και το πορτ παγκαζ του απαραδεκτο......αντε δεκα σακουλες του σουπερ μαρκετ και τ.π.τ αλλο.. οσο για την τιμη του..αυτο καθαρα ειναι υποκειμενικο θεμα. ..
-
Εντάξει μικρό αμάξι είναι άρα ο αποθηκευτικός χώρος περνά σε 2η μοίρα.
-
Εντάξει αυτοκίνητο πόλης είναι. .. αλλά οταν η τιμή του φτανει σε αυτα τα ύψη. . δεν το παραβλέπεις κιόλας
-
Καλησπέρα σε όλους.
Πρώτη μου ανάρτηση στο forum, με αφορμή τις εμπερίες από το Α1 1,2 Attraction ύστερα από 6 μήνες σχεδόν καθημερινής οδήγησης.
Η βασική δηλαδή έκδοση χωρίς έξτρα, με 'δώρο' alarm, αισθητήρες όπισθεν και επέκταση εγγύησης και σε καλή τιμή λόγω ετοιμοπαράδοτου και απόσυρσης.
Κατ' αρχήν, όταν έψαχνα για αυτοκίνητο, το είχα απορρίψει θεωρώντας ότι με 86 άλογα θα είναι 'λίγο'.
Όμως η ροπή από πολύ χαμηλά, αλλάζει τελείως το παιχνίδι, ειδικά τώρα που έχει ανοίξει ύστερα από 6.000 χλμ.
Το αργό 0-100 (12+ sec) οφείλεται αποκλειστικά στην απίστευτα κοντή πρώτη, που μαζί με την έλλειψη 6ης σχέσης, είναι τα μόνα θέματα από το πολύ στρωτό κιβώτιο.
Για την ποιότητα κατασκευής, έχει αρχίζει να τρίζει πάνω από λακούβες στα πλαϊνά του ταμπλό, και σίγουρα είναι παρατήρηση για το σέρβις.
Τίποτα πολύ χοντρό πάντως δεδομένης της μνημονιακής ασφάλτου, ιδίως σε σχέση με ένα ισπανικό Polo (9N) που είχα πριν. Οι Βέλγοι είναι προφανώς λίγο καλύτεροι...
Αυτό με φέρνει στο σοβαρότερο πρόβλημα του αυτοκινήτου που είναι η σκληρή ανάρτηση.
Πολύ σκληρή και με πολύ απότομη επαναφορά. Προφανώς και ούτε γέρνει ούτε πλέει με τίποτα.
Απ' την άλλη όμως βάζω νερό, καφέ και ζάχαρη σε ένα πλαστικό, και φτάνω με σπέσιαλ φραπεδάκι στο γραφείο.
Άλυτο πρόβλημα, και προς στιγμή σκέφτηκα να αγοράσω ένα σετ από fabia ή ibiza μπας και... όμως προς το παρόν πατάω φρενάκι και κάνω υπομονή. Έχει κανείς καμια ιδέα;
Τέλος, η Attraction που πήρα έχει μερικές χοντρές ελλείψεις, με βασικότερη την έλλειψη δείκτη θερμοκρασίας νερού, τον ηλεκτρονικό δείκτη βενζίνης με 6 λίτρα την παυλίτσα(!!!) και κάτι κενά στο εσωτερικό των θυρών, εκεί που μπαίνει χρωματιστό φιλετάκι στις άλλες εκδόσεις. Να σημειώσω επίσης ότι οι υαλοκαθαριστήρες δεν σηκώνονται και ότι τα inox δαχτυλίδια των αεραγωγών φεγγίζουν στους καθρέφτες.
Ουφ, σαν πολύ το κατηγόρησα... Είναι πάντως κούκλα, με πολύ καλή αίσθηση, απίστευτες για 94 ευρώ σήμα επιδόσεις, και το συγκεκριμένο τουλάχιστον δεν έχει ζητήσει μέχρι στιγμής το παραμικρό...(φτου) -
Ο χρήστης alx_tsi έγραψε:
Αυτό με φέρνει στο σοβαρότερο πρόβλημα του αυτοκινήτου που είναι η σκληρή ανάρτηση.
Πολύ σκληρή και με πολύ απότομη επαναφορά. Προφανώς και ούτε γέρνει ούτε πλέει με τίποτα.
Απ' την άλλη όμως βάζω νερό, καφέ και ζάχαρη σε ένα πλαστικό, και φτάνω με σπέσιαλ φραπεδάκι στο γραφείο.
Άλυτο πρόβλημα, και προς στιγμή σκέφτηκα να αγοράσω ένα σετ από fabia ή ibiza μπας και... όμως προς το παρόν πατάω φρενάκι και κάνω υπομονή. Έχει κανείς καμια ιδέα;Καλοταξιδο και να το χαρείς!
Εγω είμαι της αποψης να μην επεμβεις καθόλου στις όποιες ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ρυθμίσεις του στησίματος του αυτοκινήτου. Αν και όταν πας για αλλαγη αμορτισερ ... το κοιτάς τοτε.Θετικό ότι η Audi σ' αυτο το μικρό νεανικό αυτοκίνητο μερίμνησε για μια περισσότερο σπορτιβ 'παιχνιδιάρικη' συμπεριφορά. Για άλλες απαιτησεις το Group έχει ... την Fabia!
-
ευχαριστώ για τις ευχές cosneo.
Έχεις δίκιο για την επέμβαση στο εργοστασιακό στήσιμο. Κι εγώ αυτό φοβήθηκα... -
Οι υαλοκαθαριστηρες πρεπει να εχουν service position για να σηκωνονται.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Οι υαλοκαθαριστηρες πρεπει να εχουν service position για να σηκωνονται.ωπ, με πιάσατε τελείως αδιάβαστο εδώ. Τι είναι το service position για τους υαλοκαθαριστήρες;
-
Συνηθως μολις κλεισετε τον κινητηρα, πατατε τον μοχλο των υαλοκαθαριστηρων (σαν να θελετε να κανει μια επαναληψη) κι αυτοι θα μεινουν στην κορυφη του παρπριζ, ωστε να μπορουν να τραβηχτουν μακρια απο αυτο.
-
οκ. τώρα το έπιασα. Ευχαριστώ!
Στα τελευταία χιόνια είχα δοκιμάσει ως πονηρός, να το σβήσω με τους καθαριστήρες στο πάνω σημείο αλλά ...επιστρέφανε.
Κάπως το λένε νομίζω... Read The F... Manual! -
Ελαβα πριν λιγο καιρο διαφημιστικο sms απο το εξουσιοδοτημενο στην Ιερα Οδο που ελεγε για λιπαντικο service 'απο 69 ευρω'. Γνωριζει κανεις τιποτα παραπανω;
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Άλυτο πρόβλημα, και προς στιγμή σκέφτηκα να αγοράσω ένα σετ από fabia ή ibiza μπας και... όμως προς το παρόν πατάω φρενάκι και κάνω υπομονή. Έχει κανείς καμια ιδέα;Καλοταξιδο και να το χαρείς!
Εγω είμαι της αποψης να μην επεμβεις καθόλου στις όποιες ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ρυθμίσεις του στησίματος του αυτοκινήτου. Αν και όταν πας για αλλαγη αμορτισερ ... το κοιτάς τοτε.Θετικό ότι η Audi σ' αυτο το μικρό νεανικό αυτοκίνητο μερίμνησε για μια περισσότερο σπορτιβ 'παιχνιδιάρικη' συμπεριφορά. Για άλλες απαιτησεις το Group έχει ... την Fabia!
για ποιες απαιτησεις εχει την fabia ?
Audi A1