-
Της απλης μεταφορας απο το σημειο Α στο Β με ανεση κι ασφαλεια..
-
Σήμερα έγινε το πρώτο service (λιπαντικό) στο A1 1.4 TFSI S-tronic σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο (...εννοείται). Περιελάμβανε αλλαγή λαδιών και φιλτρου και έλεγχο σε κάποια σημεία. Επειδή υπήρχε κάποιο recall απο το εργοστάσιο έγινε αλλαγή στη βάση του μοτέρ των μπροστινων υαλοκαθαριστηρων. Μετά απο δική μου επισήμανση για θόρυβο -τρίξιμο απο το υποβραχιονιο ,έγινε έλεγχος και βρέθηκε ότι προέρχεται απο κάποια πλαστικά μέρη της βάσης. Έγινε μια προσωρινή λιπανση και παραγγελθηκε καινούργια βάση που θα αντικαταστήσει την παλιά στα πλαίσια της εγγύησης. Θα με ειδοποιήσουν όταν παραλάβουν το ανταλακτικό , για να πάω το όχημα. Το κόστος έφτασε τα 62 ευρώ + 48 ευρώ τα λάδια ( 4 λίτρα Castrol Edge) που τους πήγα εγώ.
-
Ενημερωτικα, με το υποβραχιονιο στο συγκεκριμενο μοντελο υπαρχει προβλημα γενικοτερα (το εχω αναφερει και σε παλαιοτερη αναρτηση στο συγκεκριμενο θεμα) και ακουγεται σε πολλα αυτοκινητα.
Τα 62 ευρω κοστος πως εξηγουνται ακριβως; Τους πηρε πολυ ωρα να κανουν την παραγγελια της νεας βασης; -
Λεπτομέρειες για το τι ακριβώς περιελάμβανε η χρέωση των 62 ευρώ θα ποστάρω αργότερα ( δεν έχω αυτή τη στιγμή το τιμολόγιο στα χέρια μου). Σκέψου μόνο ότι σε άλλο εξουσιοδοτημένο 'φίρμα' που ρώτησα τηλεφωνικά , μου ζηταγαν για αυτό το λιπαντικό service 175 ευρώ με δικά τους λάδια ( θα μου αφαιρούσαν περ. 85 ευρω αν τους πήγαινα δικα μου λάδια )
-
Με βαση αυτα που ειπες παντως, για την αλλαγη που εγινε στους καθαριστηρες δεν επρεπε να δωσεις τιποτα. Για τον ελεγχο του υποβραχιονιου και την αλλαγη λαδιων δεν νομιζω οτι χρειαζονται παραπανω απο λιγα λεπτα...
Εχω μεγαλη περιεργεια τι σου χρεωσαν.
-
Ο χρήστης ThanosL έγραψε:
Λεπτομέρειες για το τι ακριβώς περιελάμβανε η χρέωση των 62 ευρώ θα ποστάρω αργότερα ( δεν έχω αυτή τη στιγμή το τιμολόγιο στα χέρια μου). Σκέψου μόνο ότι σε άλλο εξουσιοδοτημένο 'φίρμα' που ρώτησα τηλεφωνικά , μου ζηταγαν για αυτό το λιπαντικό service 175 ευρώ με δικά τους λάδια ( θα μου αφαιρούσαν περ. 85 ευρω αν τους πήγαινα δικα μου λάδια )μάλλον θα σου βάζαν αυθεντικά λάδια αουδι ...
-
Εννοειται ! Και όχι τα βρωμο-Castrol που τους πήγα εγώ.
-
Ο χρήστης ThanosL έγραψε:
Σήμερα έγινε το πρώτο service (λιπαντικό) στο A1 1.4 TFSI S-tronic σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο (...εννοείται). Περιελάμβανε αλλαγή λαδιών και φιλτρου και έλεγχο σε κάποια σημεία. Επειδή υπήρχε κάποιο recall απο το εργοστάσιο έγινε αλλαγή στη βάση του μοτέρ των μπροστινων υαλοκαθαριστηρων. Μετά απο δική μου επισήμανση για θόρυβο -τρίξιμο απο το υποβραχιονιο ,έγινε έλεγχος και βρέθηκε ότι προέρχεται απο κάποια πλαστικά μέρη της βάσης. Έγινε μια προσωρινή λιπανση και παραγγελθηκε καινούργια βάση που θα αντικαταστήσει την παλιά στα πλαίσια της εγγύησης. Θα με ειδοποιήσουν όταν παραλάβουν το ανταλακτικό , για να πάω το όχημα. Το κόστος έφτασε τα 62 ευρώ + 48 ευρώ τα λάδια ( 4 λίτρα Castrol Edge) που τους πήγα εγώ.Αν θελεις να μας πεις που το πηγες ,εστω με pm, για να ξερουμε και εμεις...
-
Επανέρχομαι με αναλυτικές χρεώσεις του προαναφερθέντος λιπαντικου service : Φιλτρο λαδιού 10,17e , κοχλίας 1,32e ,αναλώσιμα service (;;;;) 3,65ε ,λιπαντικό service (δηλ. εργατικά) 35,36e. Οι παραπάνω τιμές είναι μετά απο έκπτωση 15% και επιβαρύνονται με ΦΠΑ , οπότε φθάνουμε αισίως στα 62e. Κωστή το service έγινε στον Φιλιππαιο ενώ η άλλη προσφορά που πήρα απο το τηλέφωνο (και έφτανε τα 175€ μαζί με τα λάδια) ήταν απο Karenta Πειραιά.
-
Ο Φιλιπαιος εχει και εκθεση ή ειναι μονο συνεργειο?
-
Έχει έκθεση , φανοποιειο και service
-
Για πόσο ακόμα θα έχει είναι το θέμα...
-
Δεν Κατάλαβα τι εννοείς. Παίζει τίποτα με το Φιλιππαιο αλά Παζαροπουλος??
-
Οι φήμες λένε ότι πάει για λουκέτο λόγω χρεών. Έχει ήδη απολύσει ένα κάρο κόσμο (τουλάχιστον δεν τους εδωσε ως αποζημίωση αυτοκίνητα, όπως έκανε η ΛΑΜΔΑ ).
-
Δεν είχα ακούσει κάτι σχετικό. Σ' ευχαριστώ πάντως , αν και σε επίπεδο service δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Τώρα βέβαια αν κάποιος ενδιαφέρεται για αγορά αυτοκινήτου , τότε σιγουρα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικός (βλ.Παζαροπουλος
-
Σήμερα έγινε η αλλαγή της βάσης του υποβραχιονιου που έτριζε. Το δοκίμασα σε διάφορες λακουβες και κατσαρα οδοστρωματα και δεν ακούγεται τίποτα ( ...τουλάχιστον για την ώρα)
-
thanosL
ειδα οτι εχεις Α1 με S-Tronic λογικά εχεις το 7ταχυτο . Έχεις παρατηρήσει καθόλου θόρυβο οταν εισαι με ανοιχτά παραθυρα και περνάς πανω απο χάλια δρόμο με χαμηλή ταχυτητα και να εχει επιλεγμένη 2α ή 3η ταχυτητα? -
Ο χρήστης the_winner έγραψε:
thanosL
ειδα οτι εχεις Α1 με S-Tronic λογικά εχεις το 7ταχυτο . Έχεις παρατηρήσει καθόλου θόρυβο οταν εισαι με ανοιχτά παραθυρα και περνάς πανω απο χάλια δρόμο με χαμηλή ταχυτητα και να εχει επιλεγμένη 2α ή 3η ταχυτητα?Το αυτοκινητο το οδηγει κυριως η γυναικα μου , οποτε αυτα τα 'ψιλα' δεν τα πιανει το αυτι της. Παντως αυτο τον θορυβο-τριξιμο που αναφερεις τον ακουω πολυ συχνα , οπως λες, σε κατσαρα οδοστρωματα με χαμηλη ταχυτητα. Οταν το ειχα αναφερει στο service τα 'σαινια' μου ειπαν οτι δεν ακουσαν τιποτα 'παθολογικο'. Οταν ξαναπαω θα φροντισω να εχω λιγο χρονο παραπανω για να τους κανω εγω να το ακουσουν. By the way εσενα τι σου εχουν πει ?
-
Ακουγετε περισσοτερο απο την πλευρα του οδηγου δηλαδη απο εκει που ειναι και το σασμαν . Περισσοτερο το κανει με 2α/3η σε χαλια δρομο και με πολυ λιγα χιλιομετρα . Εγω δεν τους εχω πει τιποτα γιατι εχω ρωτήσει πόσους ιδιοκτήτες με DSG7/S-Tronic7 και μου εχουν απαντησει οτι τους το κανει. Επίσης εχω ρείξει ατελειωτες ωρες ψαξίματος σε forum σε ολο τον κοσμο και ολοι το ιδιο ακουνε . Φυσικα κανεις δεν αναφερει απο τι ακουγετε (σιγουρα απο το σασμαν) ,πλεον τον θεωρουν ολοι φυσιολογικο τον θόρυβο μιας και αυτη ειναι η απαντηση απο τις αντιπροσωπειες παγκοσμίως Αλλα και οσοι αλλαξαν σασμαν (τοτε στις αρχες που ειχαν τρελαθει και δεν ηξεραν τι ειναι) και παλι ακουγετε . Βεβαια τον ιδιο θορυβο ακουνε και τα Alfa Romeo με TCT , οποτε μαλλον ετσι δουλευει . Το θεμα ειναι ΓΙΑΤΙ το κανει ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ προερχεται , αυτο ψαχνω να βρω γιατι δεν μου αρεσει το μπακαλικο : ''ετσι δουλευει , ειναι ξηρου τυπου κλπ κλπ ''
-
Ο χρήστης the_winner έγραψε:
Ακουγετε περισσοτερο απο την πλευρα του οδηγου δηλαδη απο εκει που ειναι και το σασμαν . Περισσοτερο το κανει με 2α/3η σε χαλια δρομο και με πολυ λιγα χιλιομετρα . Εγω δεν τους εχω πει τιποτα γιατι εχω ρωτήσει πόσους ιδιοκτήτες με DSG7/S-Tronic7 και μου εχουν απαντησει οτι τους το κανει. Επίσης εχω ρείξει ατελειωτες ωρες ψαξίματος σε forum σε ολο τον κοσμο και ολοι το ιδιο ακουνε . Φυσικα κανεις δεν αναφερει απο τι ακουγετε (σιγουρα απο το σασμαν) ,πλεον τον θεωρουν ολοι φυσιολογικο τον θόρυβο μιας και αυτη ειναι η απαντηση απο τις αντιπροσωπειες παγκοσμίως Αλλα και οσοι αλλαξαν σασμαν (τοτε στις αρχες που ειχαν τρελαθει και δεν ηξεραν τι ειναι) και παλι ακουγετε . Βεβαια τον ιδιο θορυβο ακουνε και τα Alfa Romeo με TCT , οποτε μαλλον ετσι δουλευει . Το θεμα ειναι ΓΙΑΤΙ το κανει ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ προερχεται , αυτο ψαχνω να βρω γιατι δεν μου αρεσει το μπακαλικο : ''ετσι δουλευει , ειναι ξηρου τυπου κλπ κλπ ''Στο Q5 2.0 TFSI που οδηγαω εγώ, δεν έχει τύχει να ακούσω παρόμοιο θόρυβο. Εννοείται ότι έχουν το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων. Θα έχω το νου πάντως περισσότερο τώρα , μήπως πιάσει τίποτα το αυτί μου.
Audi A1