-
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=12104
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
συζητάω μονο για αυτοματο αυτοκινητο.απο οσο ξερω η alfa δεν εχει λανσαρει ακομη το νεο αυτοματο κιβωτιο.Διπλοσύμπλεκτο = ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (σαν το DSG). Μόλις λανσαρίστηκε η Mito TCT (TCT = DSG).
-
αν και ... αν προρίζεται καθαρά για αστικό περιβάλλον θα πρότεινα ένα με μετατρ ροπής...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αν και ... αν προρίζεται καθαρά για αστικό περιβάλλον θα πρότεινα ένα με μετατρ ροπής...Γιατί αυτό?
Δεν είναι γενικά τα διπλοσύμπλεκτα καλύτερα απο τους μετατροπείς ροπής.Για ποιο λόγο είναι καλύτερος ο μετατροπέας ροπής μέσα στην πόλη -
Φιλαράκι δεν βαράμε...να σε προφυλάξουμε απο το κακο που σκεφτεσαι να κάνεις πάμε
Τα 20.000 πάντως που ζητάει το Polo για 180 άλογα, ηλεκτρομπλοκέ, στήσιμο κλπ δεν νομίζω οτι είναι πολλά σε σχέση με αυτά που δίνει το Α1 για τα λεφτά του.Πάντως τα πλαστικά του POLO δεν νομίζω οτι υστερούν σε σχέση με του Α1. Το design είναι ίσως που τα δείχνει πιο ελκυστικά στο A1.
-
εχω κολησει με το desighn του.τωρα σιγουρα αγαραζεις αλλα αυτοκινητα με περισσοτερο value σε αυτα τα χρηματα...Και τι σημασία έχει τι σου αρέσει εσένα...?
Πάντως για όποιον ψάχνει value for money υπάρχει και το νέο Fabia RS (180ps DSG) στα 18.000...
(αν και δε νομίζω κάποιος που κοιτάει το Α1 να ψάχνει το καλύτερο value for money...) -
Ρε παιδια μια χαρα ανετο ειναι το DSG...Ημουν σε πασατεμπο ταξι 2.0 TDI DSG και δεν καταλαβαινες τις αλλαγες!Αλλα μην ακουω μ@λ@κιες για τα κιβωτια της Mercedes μια χαρα ειναι...
-
μη βαρατε...!
μου αρεσε, μου αρεσε στην οδηγηση και το σκεφτομαι.δεν σημαινει οτι ειναι σιγουρη η αγορα του.
περασε απο το μυαλο μου το polo gti αλλα και εκει 20000 για ενα polo ειναι αρκετα.!επειδή όλοι σου μιλάνε θεωρητικά και εγώ είμαι ένας που το παρήγγειλε, σου λέω ότι:
πρώτον: για βάλε τα ίδια σε επιπλέον εξοπλισμό στο Polo αν μπορείς
δεύτερον: πράγματι όταν το οδηγήσεις σου αφήνει μια πολύ καλή αίσθηση...
τρίτον: εγώ είμαι μαζί σου γιατί τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν ένα σωρό εξοπλισμό τον οποίο λόγο εποχής τον σκοτώνουν ότι και αν λένε οι συμπαριστάμενοι ζηλόφθονοι...
τέταρτον: γούστα είναι αυτά! δεν πρέπει να τους αφήνεις να σε βαράνε για μια προσωπική επιλογή! Αα μα πια! -
περασε απο το μυαλο μου το polo gti αλλα και εκει 20000 για ενα polo ειναι αρκετα.!
Για ένα Πόλο είναι αρκετά τα 20 ενώ για ένα Α1 όχι;
Γιατί, από τι τα φτιάχνουν τα Α1 ;Ε ρε μάρκετιγκ ...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Να οδηγήσω το Α1 αγωνιστικά;
Δουλευόμαστε νομίζω!γράφεις κάτι περί συμπεριφοράς και μετά μου λες ότι δουλευόμαστε... τι να πω φίλε. Δεν θα βρούμε σύντομα κοινό παρανομαστή στην μεταξύ μας συζήτηση.
Πάντως δεν δουλεύω κανέναν. Απλά βρίσκω το μικρό φοβερά καλοστημένο και, επαναλαμβάνομαι, δεν είμαι ο μόνος που το οδήγησε και το λάτρεψε...
Πέραν του ότι στρίβει με την σκέψη... ακόμη και η μικρή έκδοση χωρίς σπορ αναρτήσεις, είναι εκλπηκτικά ήσυχο και άνετο και δεν κτυπάει σαν μπανιέρα επειδή πρέπει ο άσχετος ελληνάρας οδηγός να νομίζει ότι και με το 500αράκι είναι σε Ferrari.... Γενικά το βρήκα, πέραν της ποιότητας, που ουδεμία σχέση έχει με τον ανταγωνισμό αφού σε σημεία είναι καλύτερο και από το τωρινό S3 [που έχω], πολύ καλό.
τώρα λίγα λόγια για το κόστος και την τιμολόγηση... Εάν κάποιος αφαιρέσει την Ελληνική μαλακία φορολογία που προσθέτει ένα αρκετά μεγάλο βάρος στο είδη ακριβό εργοστασιακό τιμοκατάλογο, πρέπει να αναλογιστεί ότι το συγκεκριμένο μοντέλο, πέραν των αμιγώς μηχανικών μερών, έχει την δική του μονάδα παραγωγής σε νεόκτιστο πρότυπο εργοστάσιο που είναι και ένα από τα πιο σύγχρονα παγκοσμίως, και έχει την δική του υπερκατασκευή, δηλαδή από τον φέροντα οργανισμό και πάνω είναι εντελώς μα εντελώς νέα κατασκευή με ότι έχει αυτό να κάνει με τα κόστη... Επίσης όλα τα πλαστικά, μονώσεις, υφάσματα, αποσβεστικά ελαστικά, ηλεκτρονικά καλούδια όπως η κεντρική οθόνη και άλλα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία προσθέτουν και δικαιολογούν το επιπλέον μέρισμα. Δεν είναι κλέφτες. Εμείς είμαστε επί το πλείστον άσχετοι με την παραγωγή και δεν καταλαβαίνουμε μια όταν πρόκειται για βιομηχανία και τη αυτή λειτουργία της, ειδικά αυτή της αυτοκίνησης μιας και ποτέ οι περισσότεροι εδώ μέσα γράφοντες δεν έχουν αγγίξει ούτε ένα βιβλίο ή σπουδάσει αντίστοιχο αντικείμενο ή τέλος πάντως ενδιαφερθεί να ρωτήσουν πριν θάψουν το ένα ή το άλλο αυτοκίνητο από γεννησιμιού του!
δεν μπορώ άλλο την ασχετοσύνη μαζί με την υπερπαραγωγή γνώμης και άποψης! ΗΗΗηηηήμαρτον.
-
ετυχε να βρω ενα καλοεξοπλισμενο αυτοκινητο με το S-tronic που με ενδιαφερει.με ολο το εξτρα εξοπλισμο παει στις 31000 και μου κανουν εκπτωση 4000 οποτε μιλαμε για 27000.
αν παραγγειλω αλλο παει 25600 σκετο. αλλα μολις βαλουμε μεταλικο χρωμα το πιανει ο φορος πολυτελειας! -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μη βαρατε...!
μου αρεσε, μου αρεσε στην οδηγηση και το σκεφτομαι.δεν σημαινει οτι ειναι σιγουρη η αγορα του.
περασε απο το μυαλο μου το polo gti αλλα και εκει 20000 για ενα polo ειναι αρκετα.!το ένα μασκαρεμένο ιμπιζα έχει 20000 και 180 άλογα...
το άλλο μασκαρεμένο ίμπιζα έχει 27000 και 120 άλογα...μεγάλο δίλημμα...
Πάνω που θα έλεγες την αλήθεια, τελικά το έκανες άθελα απ' ό,τι φαίνεται...
Το Α1 δεν είναι μόνο ένα μασκαρεμένο Ίμπιζα αλλά και σχεδιασμένο και από τη Σέατ.
Στο autonews λέει σε κάποιο σημείοThe Spanish company has been deeply involved with the Audi A1's development, as it was with the A3 Sportback
-
πηγενε οδηγησε το και μετα ελα να μου πεις αν ειναι μασκαρεμενο ibiza η polo.
οδηγησα polo με dsg και το μονο που με ενθουσιασε ειναι το κιβωτιο. κατα τα αλλα θυμιζει το προηγουμενο μοντελο στα οδηγηκα του χαρακτηριστικα. το Α1 ειναι πολυ καλα στημενο σε βαθμο που ενθουσιαστηκα παρα πολυ. -
Καλοτάξιδο vell να το χαρείς με πολλά χμ , να συμπληρώσω και γω ότι η καμπίνα του δεν υπάρχει σε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας σαν ποιότητα και συναρμογή , στα επιμέρους χαρακτηριστικά είναι καλύτερο από το polo στο οποίο βασίζεται η audi λέει ότι χρησομοποιεί έναν πιό ακριβό τύπο χάληβα και νεές μεθόδους συγκόλισης με αποτέλεσμα να είναι πιό ελαφρύ και με καλύτερη κατανομή βάρους , τώρα για το fabia rs μάλλον δεν συνίσταται για το αυτοκίνητο της μαμάς για ευνόητους λόγους αλλά πάντα καλό είναι να κοιτάς όλες τις επιλογές στα χρηματά σου , για το marketing που διάβασα παραπάνω εντάξυ επιβάλει αυτό τις ανάγκες στον καταναλωτή αλλά μέχρι ένα σημείο υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν αέρα αυτοκινήτου ανώτερης κατηγορίας σε υπερμίνι .
-
οδηγησα polo με dsg και το μονο που με ενθουσιασε ειναι το κιβωτιο. κατα τα αλλα θυμιζει το προηγουμενο μοντελο στα οδηγηκα του χαρακτηριστικα. το Α1 ειναι πολυ καλα στημενο σε βαθμο που ενθουσιαστηκα παρα πολυ.Κι οι οδηγοί του ίμπιζα τα ίδια θα λένε, καμία σχέση με το Πόλο.
(Πρέπει να οδηγησεις και το Ίμπιζα για να μας πεις αν το Α1 και το Σέατ έχουν ή δεν έχουν σχέση στο πάτημα. )
Τί να πούμε τώρα αφού η Σέατ συμμετείχε στο σχεδιασμό του Α1 και ίμπιζα-Α1 έχουν και κοινά σωθικά.
Κι εδώ που τα λέμε οι γενικές γραμμές στο ταμπλό ίμπιζα-α1 φέρνουν κάπως,
τα υλικά διαφέρουν για να δικαιολογήσουν τη διαφορά. -
Ο χρήστης ΣταμάτηςΠλ έγραψε:
οδηγησα polo με dsg και το μονο που με ενθουσιασε ειναι το κιβωτιο. κατα τα αλλα θυμιζει το προηγουμενο μοντελο στα οδηγηκα του χαρακτηριστικα. το Α1 ειναι πολυ καλα στημενο σε βαθμο που ενθουσιαστηκα παρα πολυ.Κι οι οδηγοί του ίμπιζα τα ίδια θα λένε, καμία σχέση με το Πόλο.
(Πρέπει να οδηγησεις και το Ίμπιζα για να μας πεις αν το Α1 και το Σέατ έχουν ή δεν έχουν σχέση στο πάτημα. )
Τί να πούμε τώρα αφού η Σέατ συμμετείχε στο σχεδιασμό του Α1 και ίμπιζα-Α1 έχουν και κοινά σωθικά.
τα υλικά διαφέρουν για να δικαιολογήσουν τη διαφορά.συμμετείχε όλη η Seat στον σχεδιασμό του Α1???
''ολη η Saet'
όλοι οι χιλιάδες υπάλληλοι ανέβηκαν Γερμανία και μπήκαν στο Design room της Audi και έπιασαν ένα μολύβι να το ξύσουν πρώτα και μετά να ζωγραφίσουν?
καλός ο χαβαλές αλλά άμα δεν γνωρίζουμε δεν ομιλούμε... Ο αρχι-σχεδιαστής υπεύθυνος για την υλοποίηση των δυο προιόντων σου είναι γνωστός? Είναι ο ίδιος? Υπάρχει chief diesigner που προσυπογράφει όλα τα προιόντα που βγαίνουν από το Group παιδί μου, αυτό δεν σημαίνει ότι το σχεδίασε ο ίδιος άνθρωπος ή η ίδια ομάδα ανθρώπων.... τι τους πληρώνουν στο σχεδιαστικό τμήμα της Audi? για την πλάκα? Να κάνουν χαβαλέ όπως εμείς? Η ομάδα που είναι τιμώμενη για την ολοκλήρωση όλων των επιμέρους λεπτομερειών, κατοικοεδρεύει στην Ισπανία?
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Καλοτάξιδο vell να το χαρείς με πολλά χμ , να συμπληρώσω και γω ότι η καμπίνα του δεν υπάρχει σε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας σαν ποιότητα και συναρμογή , στα επιμέρους χαρακτηριστικά είναι καλύτερο από το polo στο οποίο βασίζεται η audi λέει ότι χρησομοποιεί έναν πιό ακριβό τύπο χάληβα και νεές μεθόδους συγκόλισης με αποτέλεσμα να είναι πιό ελαφρύ και με καλύτερη κατανομή βάρους , τώρα για το fabia rs μάλλον δεν συνίσταται για το αυτοκίνητο της μαμάς για ευνόητους λόγους αλλά πάντα καλό είναι να κοιτάς όλες τις επιλογές στα χρηματά σου , για το marketing που διάβασα παραπάνω εντάξυ επιβάλει αυτό τις ανάγκες στον καταναλωτή αλλά μέχρι ένα σημείο υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν αέρα αυτοκινήτου ανώτερης κατηγορίας σε υπερμίνι .ευχαριστώ. Να΄σαι καλά...
Υ.Γ.: το marketing έχει γίνει καραμέλα όσων δεν γνωρίζουν τι προσπάθεια μπαίνει στο ένα ή στο άλλο μοντέλο του γκρούπ. Εννοείται ότι κοστολογείται και περνάει μέρος του στην τιμή του αυτοκινήτου και επίσης επειρεάζει συνειδήσεις αλλά όχι και ότι μας κλέβει μπροστά στα μάτια μας! Εδώ πριν λίγα χρόνια όλοι στην βιομηχανία συζητούσαν την μεγάλη αυτή εξέλιξη στην παραγωγή με τις κοινές πλατφόρμες και το πόσο θετικά θα επηρεάσει όλους μας, αφού θα μας προσφέρει πιο τεριαστά στις προσωπικές προτιμήσεις του καταναλωτή μοντέλα αλλά και θα κάνει μέιωση κόστους παράλληλα με αύξηση ποιότητας αφού τα μοντέλα βασιζόμενα σε ίδια βασικά συστατικά θα έχουν την δυνατότητα να βελτιωθούν. Δηλαδή τα Seat και Skoda του παρελθόντος που δεν άγγιζε κανείς είναι κακό τώρα ότι είναι αξιόλογες αγοραστικές προτάσεις? Ή που το κακό ένα πάτωμα διαμάντι σαν του Golf να μπαίνει κάτω από πολλές υλοποιήσεις? Άντε μη τα πάρω τώρα γιατί αρκετή παίζει εδώ χάμου! Αστα να πάνε φίλτατε... Μέχρι να μπει τάξη στο μυαλό του Έλληνα κριτή των πάντων θα γίνεται χαμός από αερογνωμίες εδώ μέσα...
-
Exουμε και audisti στο φόρουμ. Χαλάρωσε λίγο, δεν ανακάλυψε τον τροχό η Audi με το Α1.
To marketing στο Α1 είναι οφθαλμοφανέστατο σε τέτοια τιμή που πωλείται. Μόνο ένας τυφλωμένος φαν της φίρμας δεν το βλέπει.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
τα υλικά διαφέρουν για να δικαιολογήσουν τη διαφορά.συμμετείχε όλη η Seat στον σχεδιασμό του Α1???
''ολη η Saet'
όλοι οι χιλιάδες υπάλληλοι ανέβηκαν Γερμανία και μπήκαν στο Design room της Audi και έπιασαν ένα μολύβι να το ξύσουν πρώτα και μετά να ζωγραφίσουν?
καλός ο χαβαλές αλλά άμα δεν γνωρίζουμε δεν ομιλούμε... Ο αρχι-σχεδιαστής υπεύθυνος για την υλοποίηση των δυο προιόντων σου είναι γνωστός? Είναι ο ίδιος? Υπάρχει chief diesigner που προσυπογράφει όλα τα προιόντα που βγαίνουν από το Group παιδί μου, αυτό δεν σημαίνει ότι το σχεδίασε ο ίδιος άνθρωπος ή η ίδια ομάδα ανθρώπων.... τι τους πληρώνουν στο σχεδιαστικό τμήμα της Audi? για την πλάκα? Να κάνουν χαβαλέ όπως εμείς? Η ομάδα που είναι τιμώμενη για την ολοκλήρωση όλων των επιμέρους λεπτομερειών, κατοικοεδρεύει στην Ισπανία?
Είμαι ο πρώτος που θα πει ότι αν δε ξέρουμε δε μιλάμε.
Και το απευθύνω σε σένα.Σαφώς και η Σέατ συμμετείχε στο σχεδιασμό του Α1,
και αν εσένα σου πέφτει λίγο πρόβλημα δικό σου.
Σε έπεισε το μάρκετινγκ ότι η Άουντι είναι θεϊκή και η Σέατ καμία σχέση.
Με γειες που δε θα είχε σχέση η μια μάρκα με την άλλη.Όταν το 2002 το γκρουπ χωρίστηκε σε Audi brand group και Volkswagen brand group,
η μάρκα Αουντι είχε υπό την αιγίδα της και τις μάρκες Σέατ και Λαμποργκίνι.
Ψάξε βρες το.
Κάτω από το διαχωρισμό αυτό δεν έγιναν μόνο επιλογές στρατηγικής που αφορύσαν την γκάμα γενικά,
αλλά υπήρξε και συνεργασία στο R & D
και εξελίχθηκαν από κοινού μοντέλα, όπως από την Άουντι το 5πορτο Α3, το Α1, το Q5 κλπ.Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι εμ δεν ξέρεις, εμ μιλάς κιόλας.
-
Ο χρήστης ΣταμάτηςΠλ έγραψε:
''ολη η Saet'
Είμαι ο πρώτος που θα πει ότι αν δε ξέρουμε δε μιλάμε.
Και το απευθύνω σε σένα.Σαφώς και η Σέατ συμμετείχε στο σχεδιασμό του Α1,
και αν εσένα σου πέφτει λίγο πρόβλημα δικό σου.
Σε έπεισε το μάρκετινγκ ότι η Άουντι είναι θεϊκή και η Σέατ καμία σχέση.
Με γειες που δε θα είχε σχέση η μια μάρκα με την άλλη.Όταν το 2002 το γκρουπ χωρίστηκε σε Audi brand group και Volkswagen brand group,
η μάρκα Αουντι είχε υπό την αιγίδα της και τις μάρκες Σέατ και Λαμποργκίνι.
Ψάξε βρες το.
Κάτω από το διαχωρισμό αυτό δεν έγιναν μόνο επιλογές στρατηγικής που αφορύσαν την γκάμα γενικά,
αλλά υπήρξε και συνεργασία στο R & D
και εξελίχθηκαν από κοινού μοντέλα, όπως από την Άουντι το 5πορτο Α3, το Α1, το Q5 κλπ.Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι εμ δεν ξέρεις, εμ μιλάς κιόλας.
Το Q5 δεν έχει κυκλοφορίσει σαν seat ακόμα δηλαδί
Audi A1