-
Δυστυχώς ο ποιοτικός έλεγχος κατά τη διάρκεια της παραγωγής που αναφέρει ο dali,θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια αρκετά.Το σκεπτικό είναι το εξής:''Ο ποιοτικός έλεγχος μου στοιχίζει πολλά.Θα δώσω το προιόν μου φθηνότερα,θα αντικαταστήσω τα ελατωματικά μέσα στην εγγύηση και θα μου μείνουν και ρέστα.'' Η λογική αυτή εφαρμόζεται ήδη σε άλλα προιόντα (χαμηλού κόστους προς το παρόν) και έλπίζω να μην φτάσει και στα αυτοκίνητα.Το αξιοσημείωτο είναι ότι εφαρμόστηκε απ' τους Ιάπωνες.(όχι στ' αυτοκίνητα το επαναλαμβάνω)
-
Ο χρήστης dali έγραψε:
Η μεν VW έχει σαν βάση μια τεράστια αγορά, την γερμανική. Η δε Renault, βασίζεται στην επίσης τεράστια Γαλλική. Αυτό είναι ένα μεγάλο συν και για τους δύο όσο κι αν υπάρχουν πολλοί και πολύ μεγάλοι ανταγωνιστές στις χώρες αυτές.Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί σωβινιστές καταναλωτές; Δεν έχεις και άδικο. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος (σκέψου Peugeot και Citroen στις μικρές κατηγορίες και BMW, Mercedes στις μεγάλες, συνολικά για Γαλλία και Γερμανία) και αδυσώπητος. Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές έχουν μια τεράστια ποικιλία (με πρώτο και καλύτερο στοιχείο τα diesel, στα οποία οι Renault και Group VW τα πάνε περίφημα, αλλά δεν είναι οι μόνοι -βλέπε Gruppo Fiat και Toyota) και όμως συνεχίζουν -από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκαν οι Ιάπωνες και τους κορόιδευαν- να πουλάνε. Ποιοι; Οι δύο εταιρείες που εμείς οι Έλληνες αποστρεφόμαστε ως ο διάολος το λιβάνι, λόγω εισαγωγέων-αντιπροσώπων.
Ο κυριότερος πιστεύω λόγος για τον οποίο πουλάει, είναι το προφίλ παθητικής ασφάλειας που έχει καταφέρει να κερδίσει. Έχοντας σε όλες τις κατηγορίες πεντάστερα αμάξια, ο μέσος Ευρωπαίος της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης που χαρακτηρίζεται από μια όσο νά'ναι περισσότερο συντηρητική νοοτροπία με έφεση στην ασφάλεια απ' όσο εμείς ή άλλοι της Νότιας Ευρώπης (σε γενικές γραμμές πάντα), έχει στο μυαλό του μια εικόνα σοβαρότητας για την Ρενώ.
Ο μέσος ευρωπαίος οδηγός κάνει τα τριπλάσια χιλιόμετρα από τον Έλληνα, οπότε οι αντίστοιχες ζημιές του θα πολλαπλασιάζονται, δεν ξέρουμε όμως με ποιο συντελεστή. Αν η Renault είχε τόσο πρόβλημα αξιοπιστίας, οι μέσοι Ευρωπαίοι (και Γάλλοι) καταναλωτές, θα το σκέφτονταν πολύ για να ξαναγοράσουν. Επίσης, από τη στιγμή που το κόστος χρήσης (και όχι κτήσης) είναι πολύ πιο δυσβάσταχτο για τον Ευρωπαίο - ο οποίος ψάχνει όλες τις αντιπροσωπείες και τις ασφαλιστικές για να πετύχει την καλύτερη προσφορά και δεν είναι αγοραστής άρπα-κόλλα σαν τον μέσο Έλληνα - κάθε πιθανό έξοδο λόγω ζημιάς, αμέλειας ή πρόωρης φθοράς τίθεται υπό συζήτηση.
Η παθητική ασφάλεια φυσικά και είναι καλοδεχούμενη και σημαντικός παράγοντας, αλλά όχι σε μεγαλύτερο βαθμό από τους Έλληνες. Το κόστος είναι αυτό που ενδιαφέρει τον Ευρωπαίο.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ο μέσος ευρωπαίος οδηγός κάνει τα τριπλάσια χιλιόμετρα από τον Έλληνα, οπότε οι αντίστοιχες ζημιές του θα πολλαπλασιάζονται, δεν ξέρουμε όμως με ποιο συντελεστή. Αν η Renault είχε τόσο πρόβλημα αξιοπιστίας, οι μέσοι Ευρωπαίοι (και Γάλλοι) καταναλωτές, θα το σκέφτονταν πολύ για να ξαναγοράσουν. Επίσης, από τη στιγμή που το κόστος χρήσης (και όχι κτήσης) είναι πολύ πιο δυσβάσταχτο για τον Ευρωπαίο - ο οποίος ψάχνει όλες τις αντιπροσωπείες και τις ασφαλιστικές για να πετύχει την καλύτερη προσφορά και δεν είναι αγοραστής άρπα-κόλλα σαν τον μέσο Έλληνα - κάθε πιθανό έξοδο λόγω ζημιάς, αμέλειας ή πρόωρης φθοράς τίθεται υπό συζήτηση.
Η παθητική ασφάλεια φυσικά και είναι καλοδεχούμενη και σημαντικός παράγοντας, αλλά όχι σε μεγαλύτερο βαθμό από τους Έλληνες. Το κόστος είναι αυτό που ενδιαφέρει τον Ευρωπαίο.
Πραγματικά δεν γνωρίζω κατά πόσο το κόστος χρήσης (εκτός βενζίνης) είναι πιό δυσβάσταχτο για τον Ευρωπαίο γι' αυτό και δεν αμφισβητώ την πρόταση αυτή.
Στέκομαι όμως (και επίσης δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω) αυτά που γράφει ο zardoz για τις εγγυήσεις και την επέκταση τους γι' αυτό και έκανα την προηγούμενη υπόθεση στο ποστ μου. Δεν ξέρω αν με 2 μόνο χρόνια εγγύηση θα ίσχυε η ίδια brand loyalty. Δεν ξέρω επίσης το επίπεδο των after sales και service που θα έχει ο Γάλλος.
Θα μου πεις, 'οπότε, φταίει ο εν Ελλάδι αντιπρόσωπος και οι εξουσιοδοτημένοι' και δε θα διαφωνήσω. Ακόμα και σ' αυτό όμως, πάλι έχει ευθύνη η εταιρεία γιατί δεν διασφαλίζει το επίπεδο των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζεται σε κάθε χώρα.Και πάλι όμως, ακόμα κι αν τίποτα από όσα λέω δεν ισχύει, ακόμα κι αν οι Ευρωπαίοι κρίνουν καλύτερα(πιό δίκαια) από εμάς τη συγκεκριμένη μάρκα,
το ότι υπάρχουν γνωστά και μη εξαιρετέα προβλήματα που θα μπορούσαν να διορθωθούν αλλά δεν διορθώνονται, μπορεί να αμφισβητηθεί?Τρανό παράδειγμα, αυτό με τους πολ/στές. Όπου και να κοίταξα στο ίντερνετ, αυτό το πρόβλημα είναι πολύ κοινό στα Ρενώ. Εν κατακλείδι λοιπόν, το τί λέει ο Ευρωπαίος, κι αν είναι πιό έξυπνός από μένα, του φέρονται καλύτερα, ή δεν ξέρω και 'γω τί, λίγα μου λέει. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και η εταιρεία αδιαφορεί. Τα παράθυρα επίσης. Πόσα χρόνια χρειάζονται για να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι οι μηχανισμοί έχουν πρόβλημα?
Θα συμφωνήσω με το φίλο που ανέφερε παραπάνω ότι δεν υπάρχει λόγος να το βλέπει κανείς οπαδικά το θέμα κι εγώ προσπαθώ να το βλέπω με όσο το δυνατόν πιό αντικειμενικά κριτήρια.
Ένα ωραίο μέτρο για να αλλάξει άρδην η κατάσταση, θα ήταν ίσως η πλήρης αντικατάσταση του αυτοκινήτου σχεδόν με το παραμικρή απαράδεκτη ζημιά που θα εμφανιστεί μέσα στην εγγύηση. Τότε θα σου έλεγα εγώ αν θα αναγκάζονταν να βελτιώσουν την αξιοπιστία. Στην τσέπη πρέπει να τους χτυπήσεις για να μάθουν...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για τις βλάβες, έχω την εντύπωση ότι αυτή τη στιγμή η renault κρατάει τα σκήπτρα.
Το είπες και μόνος σου !!! Έχεις την εντύπωση !!!
ok...
Επειδή γελάς Πρώτος μου εξάδελφος φανατικός οπαδός VW είχε Bora το οποίο πούλησε με 75000 χλμ γιατί οι σύνδεσμοι της εμπρόσθιας ανάρτησης ήθελαν αντικατάσταση λόγω των Ελληνικών καρόδρομων.Το πρόβλημα το έχω ξανακούσει από συνάδελφο με Passat.
Επίσης ο ίδιος εξάδελφος σε εταιρικό Golf IV 1.4 Εdition με 78000χλμ τώρα έχει μείνει στον δρόμο από κάποιον αισθητήρα του μοτέρ (μου είχε πει αλλά δεν θυμάμαι ποιόν).Μετά από μια εβδομάδα σπασμένο μηχανισμό παράθυρου οδηγού.Τέλος το αποκορύφωμα :Άνοιξε κάποια σωλήνα του A/C σαν τριαντάφυλλο.
Προχθές το βράδυ δέχθηκα τηλέφωνο από συνάδελφο επίσης με Golf IV 1.4 ο οποίος ... έμεινε στην Ιερά Οδο από σασμάν Το αυτοκίνητο μόλις βγήκε από την εγγύηση και έχει 90000χλμΜετά από τα παραπάνω :
Για τις βλάβες, έχω την εντύπωση ότι αυτή τη στιγμή η VW κρατάει τα σκήπτρα. -
Ο χρήστης dali έγραψε:
Πραγματικά δεν γνωρίζω κατά πόσο το κόστος χρήσης (εκτός βενζίνης) είναι πιό δυσβάσταχτο για τον Ευρωπαίο γι' αυτό και δεν αμφισβητώ την πρόταση αυτή.Δεν είναι δυσβάσταχτο για τον Ευρωπαίο το κόστος χρήσης ή αγοράς του αυτοκίνητου, αλλά είναι σωστοί καταναλωτές και ψάχνονται με τα έσοδα και έξοδα, αντίθετα με τον μέσο Έλληνα καταναλωτή, που έχει και μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα. Πιστεύω να γίνεται κατανοητή η διαφορά και η αντίθεση.
Ακόμα και σ' αυτό όμως, πάλι έχει ευθύνη η εταιρεία γιατί δεν διασφαλίζει το επίπεδο των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζεται σε κάθε χώρα.
Και έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν είναι μόνο η Renault που έχει καεί από τη συγκεκριμένη αιτία στην Ελλάδα, είναι και άλλες.
Ένα ωραίο μέτρο για να αλλάξει άρδην η κατάσταση, θα ήταν ίσως η πλήρης αντικατάσταση του αυτοκινήτου σχεδόν με το παραμικρή απαράδεκτη ζημιά που θα εμφανιστεί μέσα στην εγγύηση. Τότε θα σου έλεγα εγώ αν θα αναγκάζονταν να βελτιώσουν την αξιοπιστία. Στην τσέπη πρέπει να τους χτυπήσεις για να μάθουν...
Και έχεις (ξανά) απόλυτο δίκιο. Μακάρι να δούμε κάποια μέρα μια τέτοια αντιμετώπιση, αλλά αν είναι να έρθει, μάλλον εξ Ανατολών θα έρθει.
Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι δεν αγοράζουν Ρενό επειδή τα συμπαθούν, αλλά μάλλον επειδή τους βγαίνουν πιο σωστές αγορές. Αν ζυγίζουν ρύπους, κόστη, καταναλώσεις, αξιοπιστία (στον όποιο βαθμό), εμφάνιση (στον όποιο βαθμό, μια που στην Ευρώπη πουλούσε το Multipla, το Megane II, και άλλα 'εκτρώματα' για τους Έλληνες 'ειδικούς' και 'γουστογνώστες') και τους ταιριάζουν τα Renault, τα VW και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, νομίζω ότι μάλλον η ελληνική αγορά είναι η στρεβλωμένη και όχι στραβός ο ευρωπαϊκός γιαλός. Και αυτή η κατάσταση κρατάει χρόνια, περίπου από το 1990 όπου τα διάφορα ιαπωνικά άρχισαν να εξελίσσονται σε σοβαρούς ανταγωνιστές. Οπότε μάλλον πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν τον παπά...
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Πρώτος μου εξάδελφος φανατικός οπαδός VW είχε Bora το οποίο πούλησε με 75000 χλμ γιατί οι σύνδεσμοι της εμπρόσθιας ανάρτησης ήθελαν αντικατάσταση λόγω των Ελληνικών καρόδρομων.Το πρόβλημα το έχω ξανακούσει από συνάδελφο με Passat.Αυτό δεν μπορώ να το χρεώσω στα αυτοκίνητα ως ένδειξη αναξιοπιστίας. Ξέρω τι θα μου πεις, κάποτε τα σινεμπλόκ άντεχαν μια ζωή κτλ. αλλά τα περισσότερα σημερινά αυτοκίνητα κάθε ~80000χλμ. θέλουν αλλαγή σινεμπλόκ. Και σε πολλές περιπτώσεις (ξέρω σίγουρα για Alfa Romeo και Ford) τα σινεμπλόκ είναι σετ με τα ψαλίδια.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αυτό δεν μπορώ να το χρεώσω στα αυτοκίνητα ως ένδειξη αναξιοπιστίας. Ξέρω τι θα μου πεις, κάποτε τα σινεμπλόκ άντεχαν μια ζωή κτλ. αλλά τα περισσότερα σημερινά αυτοκίνητα κάθε ~80000χλμ. θέλουν αλλαγή σινεμπλόκ. Και σε πολλές περιπτώσεις (ξέρω σίγουρα για Alfa Romeo και Ford) τα σινεμπλόκ είναι σετ με τα ψαλίδια.Εγώ πάντως σε 4 Renault δεν άλλαξα ποτέ σινεμπλόκ πρίν από τα 130000χλμ σε κανένα
-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Για τις βλάβες, έχω την εντύπωση ότι αυτή τη στιγμή η renault κρατάει τα σκήπτρα.
Το είπες και μόνος σου !!! Έχεις την εντύπωση !!!
ok...
Επειδή γελάς ........
Μετά από τα παραπάνω :
Για τις βλάβες, έχω την εντύπωση ότι αυτή τη στιγμή η VW κρατάει τα σκήπτρα.Γέλασα με μένα και όχι με σένα...
Παρόλα αυτά εξήγησα πιο πάνω όμως ποια είναι η διαφορά... -
Και για να μη μιλάμε στον αέρα για τις εγγυήσεις, έκανα την κλασική
μετάφραση-αναζήτηση στα εταιρικά sites της renault και ιδού οι εγγυήσεις:Renault Βρετανία
Βασική εγγύηση: 3 χρόνια εγγύηση ώς 60.000 μίλια (100.000 χλμ)
Επεκτάσεις: Δίνονται +1..+2 χρόνια ανάλογα με τις καλύψεις. Για παράδειγμα
το πακέτο harmony για 3+2=5 χρόνια έχει τιμές από 700Ε ως 1500E (πάνω από 2200cc).
Συμπεριλαμβάνεται και οδική βοήθεια.
Π.χ το νέο megane 1600cc θέλει +1000Ε για 3+2 χρόνια εγγύηση μηχανικά/ηλεκτρικά
μέρη και οδική βοήθεια (ως 140.000χλμ). Υπάρχουν και άλλες ακριβότερες optionRenault Γαλλία
Βασική εγγύηση: 1 χρόνος! (μην κολλάτε, διαβάστε παρακάτω)
Επεκτάσεις: H εγγύηση επιλέγεται από τον πελάτη και προστίθεται στην τιμή,
περιλαμβάνει πλήρη κάλυψη και οδική βοήθεια. Μπορείς να πάρεις 1+1 ως 1+6 χρόνια!
(οπότε η ελάχιστη επέκταση είναι 1 χρόνoς).
Ο χρόνος επέκτασης είναι ακριβούτσικος, κοστίζει κατά μ.ο 700Ε, πχ για το
megane 1600cc, για να πάς στα 1+4 χρόνια/100000χλμ θέλεις 2770Ε!!!!!
ενώ για να πας στα 1+3 χρόνια/100000χλμ θέλεις 2300Ε!!!
Η παγίδα είναι ότι το αυτοκίνητο είναι φθηνότερο (αγορά).Renault Ισπανία
Βασική εγγύηση: 2 χρόνια,
Επεκτάσεις: Eπεκτείνονται σχετικά φθηνά πχ με 500Ε για το Megane 1600cc
πάς στα 2+2 χρόνια/80.000χλμΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στην ελλάδα τα πουλάνε και ακριβά και χωρίς εγγύηση
-
Βλάβες έχουν όπως όλα ,
γενική αντιπροσωπεία για τον π...σο έχουν και άλλοι ,
ιδιόμορφο σχεδιασμό (είναι υποκειμενικό αυτο)αλλά αυτά τα ανταλλακτικά τους χρυσάφι ρε παίδες ....
-
Από αυτά λοιπόν που γράφουμε όλοι, εντοπίζω ότι συνολικά τα Renault είναι σίγουρα κοντά στον Μ.Ο. ή αρκετές φορές τον ξεπερνούν, έστω και λίγο (π.χ. ασφάλεια, κ.ο.κ.)!
Από εκεί και πέρα, αντιλαμβάνομαι ότι τα κύρια σημεία στα οποία βρίσκουμε εμπόδιο ώστε να αγοράσουμε Renault είναι τα εξής:
- Υψηλή τιμή βασικής έκδοσης
- Υποδεέστερη εγγύηση σε σχέση με ανταγωνισμό/Αδυναμία έστω και επέκτασης με έξτρα κόστος
- Ακριβά ανταλλακτικά
- Αδιάφορη/Μερικώς Αλλαζονική συμπεριφορά εκ μέρους των αντιπροσωπειών
- Ελλειπής γνώση τεχνικού αντικειμένου από μεγάλο μέρος εξουσιοδοτημένων συνεργείων
- Πολύ μικρή έκθεση του προϊόντος στο κοινό (έλλειψη διαφημιστικής καμπάνιας εν γένει/ έλλειψη παραμετροποιημένης διαφημιστικής καμπάνιας στις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή)
- Έλλειψη ελκυστικής/ευέλικτης χρηματοδότησης
Πάντως για να σας πω και τη δική μου εμπειρία με αντίστοιχη χρήση γαλλικού αυτοκινήτου (Renault Clio 1.4/1993) και ιαπωνέζικου αυτοκινήτου (Toyota RAV4/2001), η ουσία είναι ότι στο Clio αντιμετώπισα 1 φορά στα 7 χρόνια μηχανική βλάβη (ανταλλακτικό κατηγορίας 30 ευρώ) ενώ στο RAV4 αντιμετώπισα 3 φορές στα 4 χρόνια, σοβαρότατες 'αστοχίες' υλικού (μπροστά + πίσω διαφορικό, δισκόπλακες). Τα συμπεράσματα δικά σας!
ΥΓ. Οι 'γραβάτες' στις αντιπροσωπείες, πρέπει να συνοδεύουν την glamorous εμφάνιση και στυλ, με καλή γνώση του τι σημαίνει αυτοκίνητο για τον (Έλληνα) αγοραστή και πολύ καλή γνώση των χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου! Εκτός αυτού, αν μονίμως οι εργαζόμενοι στις αντιπροσωπείες χωρίζονται σε white collar workers (π.χ. πωλητές) και blue collar workers (π.χ. συνεργεία) και δεν υπάρχει συνέργεια, τότε το αποτέλεσμα είναι τραγικό για τον πελάτη.
-
Aυτό το συμπέρασμα πρέπει να εξαχθεί treasure.
Ολα είναι θέμα τύχης πλέον σήμερα στην αγορά αυτοκινήτου. Ενα λαχείο που σου κληρώνει με την αγορά του νέου σου 4τροχου.
Το θέμα είναι ότι εάν κάποιος αγοράσει ένα Toyota κι ένα Citroen ας πούμε και αντιμετωπίσει πρόβλημα στο πρώτο πολυδιαφημισμένο αξιόπιστο είναι σίγουρο ότι δεν θα ξαναγοράσει καινούριο Toyota.
Γιατί; Γιατί έκανε συμβιβασμούς στην τιμή, στην σχεδίαση, στην κακή ηχομόνωση του μοτέρ, στον εξοπλισμό κτλ.
Στην περίπτωση του Citroen υπάρχει περίπτωση να ξαναεπιστρέψει διότι εκεί παίζουν και άλλα εκτός της αξιοπιστίας και της εγγύησης. Πάρτε ως παράδειγμα πολλούς χρήστες της Xantia με την ακριβή σε συντήρηση υδροπνευματική ανάρτηση...αυτοί οι ίδιοι ξαναγοράζουν Citroen [C5] με υδροπνευματική.Δεν είναι όλα αξιοπιστία στην αγορά αυτοκινήτου. Και φυσικά δεν γίνεται να μην χαλάει τίποτα. Εδώ οι ανθρώποι και παρουσιάζουν «βλάβες»...
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
- Πολύ μικρή έκθεση του προϊόντος στο κοινό (έλλειψη διαφημιστικής καμπάνιας εν γένει/ έλλειψη παραμετροποιημένης διαφημιστικής καμπάνιας στις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή)
Αυτό μπορείς να σβήσεις από την έκθεση σου.
Οι περισσότερες διαφημήσεις ειναι παγκόσμιες ετσι κι αλλίως. Δες τα νέα Yaris, RAV4, θα πουλήσουν
-
Συμφωνώ κι εγώ με τον φίλο montecarlo ! Άλλωστε κάθε χρόνο η Renault έχει από τις μεγαλύτερες αν όχι την μεγαλύτερη διαφημηστική δαπάνη
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Από αυτά λοιπόν που γράφουμε όλοι, εντοπίζω ότι συνολικά τα Renault είναι σίγουρα κοντά στον Μ.Ο. ή αρκετές φορές τον ξεπερνούν, έστω και λίγο (π.χ. ασφάλεια, κ.ο.κ.)!Από εκεί και πέρα, αντιλαμβάνομαι ότι τα κύρια σημεία στα οποία βρίσκουμε εμπόδιο ώστε να αγοράσουμε Renault είναι τα εξής:
- Υψηλή τιμή βασικής έκδοσης
- Υποδεέστερη εγγύηση σε σχέση με ανταγωνισμό/Αδυναμία έστω και επέκτασης με έξτρα κόστος
- Ακριβά ανταλλακτικά
- Αδιάφορη/Μερικώς Αλλαζονική συμπεριφορά εκ μέρους των αντιπροσωπειών
- Ελλειπής γνώση τεχνικού αντικειμένου από μεγάλο μέρος εξουσιοδοτημένων συνεργείων
- Έλλειψη ελκυστικής/ευέλικτης χρηματοδότησης
Τα κόκκινα και εγώ δεν πιστεύω ότι ισχύουν. Ωστόσο, τα υπόλοιπα νομίζω ότι τα κάλυψες καλά. Η διαφορά ευρωπαϊκής Ρενό με την ελληνική.
ΥΓ. Οι 'γραβάτες' στις αντιπροσωπείες, πρέπει να συνοδεύουν την glamorous εμφάνιση και στυλ, με καλή γνώση του τι σημαίνει αυτοκίνητο για τον (Έλληνα) αγοραστή και πολύ καλή γνώση των χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου! Εκτός αυτού, αν μονίμως οι εργαζόμενοι στις αντιπροσωπείες χωρίζονται σε white collar workers (π.χ. πωλητές) και blue collar workers (π.χ. συνεργεία) και δεν υπάρχει συνέργεια, τότε το αποτέλεσμα είναι τραγικό για τον πελάτη.
1000% right! Μακάρι να ήξεραν οι πωλητές να σε εξυπηρετούν και ας φορούσαν και πιτζάμες! Αυτή η εμμονή να τους ντύσουμε όλους με κουστούμια, αν και αξίζουν για ταγάρια...
-
Άσχετο.. μήπως υπάρχει κανείς εδώ μέσα από Γιάννενα με renault?
-
- Οι αερόσακοι ανοίγουν πολύ εύκολα και χωρίς να χρειάζεται πολλές φορές.
- Παρουσιάζουν ηλεκτρικά προβλήματα που είναι ο εφιάλτης των μαστόρων στην ελλάδα.
- Αυτά τα προβλήματα συνηθως οδηγόύν σε αλλαγή εγκεφάλου, κατι που φοβίζει λόγω κόστους και μικρής περιόδου εγγύησης.
Συνοπτικά, είναι απαράδεκτα ακριβά στην συντήρηση. Αλλιώς ένα ClioSportCup θα το χτύπαγα...
-
Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
-
Στην ψηφοφορία έπρεπε να μπει και μια εππιλογή 'ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ' γιατί λίγο πολύ γι' εμένα είναι όλα τα παραπάνω και απορώ πως τόσα χρόνια είχε υψηλές πωλήσεις. ?
Ξέρω, ξέρω, ξέρω, να πώ, να πώ, να πώ, .... λόγο 'ασφάλειας' κύριε.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Και άλλα τόσα από μένα
Τι άλλο θα διαβάσουμε ρε γαμώτο.Έλεος βρε...
ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ RENAULT ?