Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ο μέσος ευρωπαίος οδηγός κάνει τα τριπλάσια χιλιόμετρα από τον Έλληνα, οπότε οι αντίστοιχες ζημιές του θα πολλαπλασιάζονται, δεν ξέρουμε όμως με ποιο συντελεστή. Αν η Renault είχε τόσο πρόβλημα αξιοπιστίας, οι μέσοι Ευρωπαίοι (και Γάλλοι) καταναλωτές, θα το σκέφτονταν πολύ για να ξαναγοράσουν. Επίσης, από τη στιγμή που το κόστος χρήσης (και όχι κτήσης) είναι πολύ πιο δυσβάσταχτο για τον Ευρωπαίο - ο οποίος ψάχνει όλες τις αντιπροσωπείες και τις ασφαλιστικές για να πετύχει την καλύτερη προσφορά και δεν είναι αγοραστής άρπα-κόλλα σαν τον μέσο Έλληνα - κάθε πιθανό έξοδο λόγω ζημιάς, αμέλειας ή πρόωρης φθοράς τίθεται υπό συζήτηση.
Η παθητική ασφάλεια φυσικά και είναι καλοδεχούμενη και σημαντικός παράγοντας, αλλά όχι σε μεγαλύτερο βαθμό από τους Έλληνες. Το κόστος είναι αυτό που ενδιαφέρει τον Ευρωπαίο.
Πραγματικά δεν γνωρίζω κατά πόσο το κόστος χρήσης (εκτός βενζίνης) είναι πιό δυσβάσταχτο για τον Ευρωπαίο γι' αυτό και δεν αμφισβητώ την πρόταση αυτή.
Στέκομαι όμως (και επίσης δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω) αυτά που γράφει ο zardoz για τις εγγυήσεις και την επέκταση τους γι' αυτό και έκανα την προηγούμενη υπόθεση στο ποστ μου. Δεν ξέρω αν με 2 μόνο χρόνια εγγύηση θα ίσχυε η ίδια brand loyalty. Δεν ξέρω επίσης το επίπεδο των after sales και service που θα έχει ο Γάλλος.
Θα μου πεις, 'οπότε, φταίει ο εν Ελλάδι αντιπρόσωπος και οι εξουσιοδοτημένοι' και δε θα διαφωνήσω. Ακόμα και σ' αυτό όμως, πάλι έχει ευθύνη η εταιρεία γιατί δεν διασφαλίζει το επίπεδο των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζεται σε κάθε χώρα.
Και πάλι όμως, ακόμα κι αν τίποτα από όσα λέω δεν ισχύει, ακόμα κι αν οι Ευρωπαίοι κρίνουν καλύτερα(πιό δίκαια) από εμάς τη συγκεκριμένη μάρκα,
το ότι υπάρχουν γνωστά και μη εξαιρετέα προβλήματα που θα μπορούσαν να διορθωθούν αλλά δεν διορθώνονται, μπορεί να αμφισβητηθεί?
Τρανό παράδειγμα, αυτό με τους πολ/στές. Όπου και να κοίταξα στο ίντερνετ, αυτό το πρόβλημα είναι πολύ κοινό στα Ρενώ. Εν κατακλείδι λοιπόν, το τί λέει ο Ευρωπαίος, κι αν είναι πιό έξυπνός από μένα, του φέρονται καλύτερα, ή δεν ξέρω και 'γω τί, λίγα μου λέει. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και η εταιρεία αδιαφορεί. Τα παράθυρα επίσης. Πόσα χρόνια χρειάζονται για να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι οι μηχανισμοί έχουν πρόβλημα?
Θα συμφωνήσω με το φίλο που ανέφερε παραπάνω ότι δεν υπάρχει λόγος να το βλέπει κανείς οπαδικά το θέμα κι εγώ προσπαθώ να το βλέπω με όσο το δυνατόν πιό αντικειμενικά κριτήρια.
Ένα ωραίο μέτρο για να αλλάξει άρδην η κατάσταση, θα ήταν ίσως η πλήρης αντικατάσταση του αυτοκινήτου σχεδόν με το παραμικρή απαράδεκτη ζημιά που θα εμφανιστεί μέσα στην εγγύηση. Τότε θα σου έλεγα εγώ αν θα αναγκάζονταν να βελτιώσουν την αξιοπιστία. Στην τσέπη πρέπει να τους χτυπήσεις για να μάθουν...