-
-
Δεν υπάρχει άτοκο.-
-
Leasing για ιδιώτες είναι
-
-
δε ξερω..ουτε καν το διαβασα...απλα το εβαλα εδω να υπαρχει...
-
μπορει και να συμφερει...
-
Και δε μου λες, με αυτό το καινούριο πρόγραμμα, το αυτοκίνητο χαλάει λιγότερο?
-
Γιατί, με το 'made in Tade-land' στην ούγια, χαλάει λιγότερο;
dali
Αν σου έχει κάνει τόσα κόλπα, μήπως πρέπει να το δώκεις όσο είναι καιρός; Αν είναι να σου κοστίσει (όχι σε λεφτά, αλλά) σε ψυχική υγεία, μάλλον βρες τώρα ένα σχέδιο αντικατάστασης, εκτός και αν το ζόρι είναι τόσο μεγάλο. Άλλο αυτοκίνητο στην οικογένεια υπάρχει; -
ειπε ο ανθρωπος οτι δε μπορει να το αλλαξει τωρα...δυστυχως τη πατησε...
-
Το παρακάτω κείμενο με την δημοσίευση του αποσκοπεί όχι σε έμπρακτη, αλλά σε ηθική ικανοποίηση, καθώς και μέσα από την προσωπική μου εμπειρία να ενημερώσει το αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για την αγορά τόσο καινούργιου όσο και μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.
Είμαι κάτοχος ενός RENAULT MEGANE 1,6 SPORT 16V μοντέλο 2004 και κάτοχος πολλών παραπόνων.
Θα ξεκινήσω από τα μειονεκτήματα του αυτοκινήτου που είναι ουκ ολίγα.
Πρώτον και κυριότερο ο απότομος συμπλέκτης που προκαλεί ακόμα και σβήσιμο της μηχανής αν δεν είσαι προσεκτικός, είναι άκρως εκνευριστικός και κουραστικός στην καθημερινή κίνηση, αφού προκαλεί κάτι σαν σκοτσάρισμα σε κάθε εκκίνηση.
Δεύτερον τα πολύ απότομα φρένα σε συνδυασμό με χαμηλές ταχύτητες είναι ικανά να σε κολλήσουν στο παρ-μπρίζ, πολύ επικίνδυνο ελάττωμα ειδικά για άπειρους οδηγούς μέσα σε κίνηση στην πόλη.
Προχωράμε με την πίσω ανάρτηση με τον ημιάκαμπτο πίσω άξονα, που προκαλεί αναπήδηση του πίσω μέρους στις στροφές με εγκάρσιες ανωμαλίες.Να φανταστεί κανείς ότι κριτήριο αγοράς ενός RENAULT είναι η αξεπέραστη ανάρτηση των γαλλικών αυτοκινήτων.Άξιο απορίας είναι ότι χρησιμοποιείται και στο καινούργιο CLIO, τη στιγμή που ο ανταγωνισμός χρησιμοποιεί λύσεις με πολλαπλούς συνδέσμους.Και το αναφέρω σαν ελάττωμα αν τουλάχιστον η συγκεκριμένη διάταξη της ανάρτησης είχε καλή συμπεριφορά στον δρόμο.
Στις μικροανωμαλίες των δρόμων από το σύστημα του τιμονιού ακούγεται μεταλλικός θόρυβος, που φτάνει στην καμπίνα των επιβατών.
Ξεπερνώντας τα παραπάνω,πρέπει να αναφερθούν οι ατελείωτοι τριγμοί που προέρχονται από τις πόρτες οδηγού-συνοδηγού,από το ταμπλό,από τους μηχανισμούς των κουρτινών της γυάλινης οροφής, καθώς και τους αεροδυναμικούς θορύβους της τελευταίας.
Πταίσμα ίσως θα θεωρήσει κανείς σε σχέση με τα παραπάνω, το ότι αν φοράς παπούτσια με φαρδιά σόλα δεν χωράει το πόδι σου για να πατήσεις το πεντάλ του γκαζιού ,πατώντας συγχρόνως και το φρένο. Τελικά όχι πταίσμα αλλά άκρως επικίνδυνο.
Όλα τα παραπάνω αν δεν ξεχνάω κάτι,είναι σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ελαττώματα του αυτοκινήτου, που δυστυχώς και αναγκαστικά ζεις με αυτά.
Από εδώ και πέρα αναφέρω ένα Γολγοθά προβλημάτων, με αποτέλεσμα συχνές επισκέψεις στην αντιπροσωπεία που αγοράστηκε το αυτοκίνητο.
Οι πρώτες επισκέψεις ήταν για τριγμούς της πίσω κουρτίνας της γυάλινης οροφής, της οποίας είχε ξεχαρβαλωθεί ο μηχανισμός της.Η βλάβη επισκευάστηκε ,αλλά γενικότερα οι τριγμοί της οροφής δεν σταμάτησαν ποτέ.
Στα 60.000 χιλιόμετρα περίπου αντιλήφθηκα, ότι εν στάση το αυτοκίνητο και στρίβοντας το τιμόνι αριστερά-δεξιά από άκρο σε άκρο ακουγόταν θόρυβος.Μετά από τουλάχιστον τρεις επισκέψεις, εντοπίστηκε ότι το πρόβλημα προερχόταν από τα πάνω πιατέλα των ελατηρίων.Τελικά αντικαταστάθηκαν μέσω εγγύησης.
Η επόμενη βλάβη ήταν όταν άρχισα να ακούω θόρυβο όταν έβαζα σε λειτουργία το air-condition.Μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις και πιέσεις για να εντοπίσουν το πρόβλημα, αποδείχτηκε ότι ο θόρυβος προερχόταν από τον κομπρέσορα του a/c,ο οποίος αλλάχτηκε τελικά μέσω εγγύησης.
Επίσης μέσα στην εγγύηση αντικαταστάθηκε το ράδιο-cd,το οποίο θορυβούσε κατά την εισαγωγή δίσκου cd.
Επίσης επισκευάσθηκε το κλαπέ της ανακύκλωσης του αέρα ,που θορυβούσε όταν πατούσα τον διακόπτη για να κλείσει και να απομονώσει την καμπίνα από τον εξωτερικό αέρα.
Η μίζα κατά την εκκίνηση του κινητήρα θορυβεί στιγμιαία αλλά όχι πάντα.Το πρόβλημα αναφέρθηκε στην αντιπροσωπεία ,αλλά ποτέ δεν φτιάχτηκε.
Το σωληνάκι υπερχείλισης του air-condition βούλωσε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει στην κυριολεξία το κρυφό ντουλαπάκι στο πάτωμα από την μεριά του συνοδηγού.
Το σημαντικότερο πρόβλημα που προέκυψε όμως ήταν ένας θόρυβος που προερχόταν από τον κινητήρα.Το ανέφερα λοιπόν στην αντιπροσωπεία και πιο συγκεκριμένα ότι ακούγεται θόρυβος στις 1500 με 2000 rpm με πρώτη ή και δεύτερη ταχύτητα, όπου ήταν πιο εύκολα αντιληπτό.Μετά από τηλέφωνα και επισκέψεις στην αντιπροσωπεία, μου είπαν ότι επικοινώνησαν με την Γαλλία αναμένοντας απάντηση για το τι μπορεί να είναι και πως θα αντιμετωπιστεί.Περιμένοντας χωρίς να τους ξαναενοχλήσω για περίπου τρεις με τέσσερις μήνες, όχι μόνο δεν ενημέρωσαν ποτέ για τίποτα,αλλά αναγκάστηκα να πάω στην αντιπροσωπεία αφού ο θόρυβος αυξάνονταν σταδιακά.
Τελικά διέγνωσαν ότι ο θόρυβος προέρχονταν από το γρανάζι του μεταβλητού χρονισμού.Αφήνω λοιπόν το αυτοκίνητο για επισκευή και την επόμενη μέρα με καλούν να πάω να το παραλάβω.Πάλι όμως ακούω θόρυβο μικρότερο από πριν την επισκευή και τους το αναφέρω παρόλο ότι άλλαξαν το γρανάζι όπως μου είπαν.Το αυτοκίνητο παραμένει στην αντιπροσωπεία,αλλάζουν όπως μου λένε για δεύτερη φορά το γρανάζι και με ξανακαλούν να το παραλάβω.Ο θόρυβος παρατήρησα όμως ότι ήταν ίδιος όπως στην πρώτη επισκευή,ότι δηλαδή δεν επισκευάστηκε πλήρως η βλάβη.
Για τα παραπάνω ο υπεύθυνος συνεργείου και οι μηχανικοί που ήταν παρόντες για να πεισθούν για τον θόρυβο που άκουγα,ισχυρίζονταν ότι η RENAULT δεν το αναγνωρίζει σαν βλάβη, αλλά ως κάτι φυσιολογικό και μάλιστα μου έφεραν ένα άλλο MEGANE, για να ακούσω ότι και αυτό κάνει τον ίδιο θόρυβο όπως και όντως έκανε, αλλά και λέγοντας μου σαν παράδειγμα, για άλλα αυτοκίνητα που έφταναν σε σημείο να μην παίρνουν μπροστά το πρωί.Αυτό σημαίνει ότι γνώριζαν για το είδος της βλάβης από την πρώτη φορά που τους την επισήμανα και δεν με βοήθησαν,το αντίθετο μάλιστα, με αγνόησαν. Όσον αφορά για τον θόρυβο που εξακολουθούσε να υπάρχει, τους είπα ότι μπορεί να μην ήταν άμεσο πρόβλημα για την κυκλοφορία του αυτοκινήτου,αλλά σημαίνει ότι με την πάροδο των χιλιομέτρων το πρόβλημα θα χειροτερεύει και το αυτοκίνητο θα ξαναφθάσει πάλι σε σημείο να χρειάζεται επισκευή,οι ίδιοι όμως επέμεναν στην άποψη τους.
Επίσης το κόστος για την παραπάνω βλάβη,όπου είχαν περάσει πλέον τα δύο χρόνια εγγύησης,ανέρχοταν στα 250 euro μαζί με την έκπτωση που θα είχα από την γενική αντιπροσωπεία της Αθήνας.Μετά από πιέσεις και συζητήσεις το κόστος κατέβηκε στα 190 euro, τη στιγμή που αρνιόμουν να χρεωθώ το κόστος αφού η βλάβη δεν αποκαταστάθηκε πλήρως, καταδικάζοντας με σε επόμενη επισκευή σε άγνωστο ποσό χιλιομέτρων κινδυνεύοντας ίσως να μείνω στο δρόμο ανά πάσα στιγμή.
Ντροπή λοιπόν στην αντιπροσωπεία Ρομπόπουλος για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων που ποτέ δεν αναλογίστηκε το χρόνο που έχασα από τη δική μου δουλειά, η οποία παρεμπιπτόντως είναι να κάνω αρκετά χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα και να ασχολούμαι με ένα αυτοκίνητο που αγόρασα καινούργιο.
Ντροπή και για τη RENAULT αφού τα περισσότερα από τα παραπάνω προβλήματα, δεν συνέβησαν τυχαία μόνο στο δικό μου,αλλά μάλλον σε αρκετά μεγάλο ποσοστό αυτοκινήτων και δεν κάλεσε για ανάκληση επισκευής έστω κάποιων σοβαρότερων προβλημάτων,(βλέπε γρανάζι μεταβλητού χρονισμού).
Τελικά όπως λέει και η διαφήμιση “όχι μη κοιτάτε μόνο το πίσω”. -
Κάπου υπάρχει εκείνο το θέμα για τους λόγους που πέφτουν οι πωλήσεις της Renault. Ίσως το παρόν ταιριάζει εκεί ή στο Renault Forum (πρωταθλητές F1 2005-2006 ).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάπου υπάρχει εκείνο το θέμα για τους λόγους που πέφτουν οι πωλήσεις της Renault. Ίσως το παρόν ταιριάζει εκεί ή στο Renault Forum (πρωταθλητές F1 2005-2006 ).Μεταφέρθηκε [moderator]
-
Ο χρήστης kjimy077 έγραψε:
Το παρακάτω κείμενο με την δημοσίευση του αποσκοπεί όχι σε έμπρακτη, αλλά σε ηθική ικανοποίηση, καθώς και μέσα από την προσωπική μου εμπειρία να ενημερώσει το αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για την αγορά τόσο καινούργιου όσο και μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.
Είμαι κάτοχος ενός RENAULT MEGANE 1,6 SPORT 16V μοντέλο 2004 και κάτοχος πολλών παραπόνων.
Θα ξεκινήσω από τα μειονεκτήματα του αυτοκινήτου που είναι ουκ ολίγα.
Πρώτον και κυριότερο ο απότομος συμπλέκτης που προκαλεί ακόμα και σβήσιμο της μηχανής αν δεν είσαι προσεκτικός, είναι άκρως εκνευριστικός και κουραστικός στην καθημερινή κίνηση, αφού προκαλεί κάτι σαν σκοτσάρισμα σε κάθε εκκίνηση.
Δεύτερον τα πολύ απότομα φρένα σε συνδυασμό με χαμηλές ταχύτητες είναι ικανά να σε κολλήσουν στο παρ-μπρίζ, πολύ επικίνδυνο ελάττωμα ειδικά για άπειρους οδηγούς μέσα σε κίνηση στην πόλη.
Προχωράμε με την πίσω ανάρτηση με τον ημιάκαμπτο πίσω άξονα, που προκαλεί αναπήδηση του πίσω μέρους στις στροφές με εγκάρσιες ανωμαλίες.Να φανταστεί κανείς ότι κριτήριο αγοράς ενός RENAULT είναι η αξεπέραστη ανάρτηση των γαλλικών αυτοκινήτων.Άξιο απορίας είναι ότι χρησιμοποιείται και στο καινούργιο CLIO, τη στιγμή που ο ανταγωνισμός χρησιμοποιεί λύσεις με πολλαπλούς συνδέσμους.Και το αναφέρω σαν ελάττωμα αν τουλάχιστον η συγκεκριμένη διάταξη της ανάρτησης είχε καλή συμπεριφορά στον δρόμο.
Στις μικροανωμαλίες των δρόμων από το σύστημα του τιμονιού ακούγεται μεταλλικός θόρυβος, που φτάνει στην καμπίνα των επιβατών.
Ξεπερνώντας τα παραπάνω,πρέπει να αναφερθούν οι ατελείωτοι τριγμοί που προέρχονται από τις πόρτες οδηγού-συνοδηγού,από το ταμπλό,από τους μηχανισμούς των κουρτινών της γυάλινης οροφής, καθώς και τους αεροδυναμικούς θορύβους της τελευταίας.
Πταίσμα ίσως θα θεωρήσει κανείς σε σχέση με τα παραπάνω, το ότι αν φοράς παπούτσια με φαρδιά σόλα δεν χωράει το πόδι σου για να πατήσεις το πεντάλ του γκαζιού ,πατώντας συγχρόνως και το φρένο. Τελικά όχι πταίσμα αλλά άκρως επικίνδυνο.
Όλα τα παραπάνω αν δεν ξεχνάω κάτι,είναι σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ελαττώματα του αυτοκινήτου, που δυστυχώς και αναγκαστικά ζεις με αυτά.
Από εδώ και πέρα αναφέρω ένα Γολγοθά προβλημάτων, με αποτέλεσμα συχνές επισκέψεις στην αντιπροσωπεία που αγοράστηκε το αυτοκίνητο.
Οι πρώτες επισκέψεις ήταν για τριγμούς της πίσω κουρτίνας της γυάλινης οροφής, της οποίας είχε ξεχαρβαλωθεί ο μηχανισμός της.Η βλάβη επισκευάστηκε ,αλλά γενικότερα οι τριγμοί της οροφής δεν σταμάτησαν ποτέ.
Στα 60.000 χιλιόμετρα περίπου αντιλήφθηκα, ότι εν στάση το αυτοκίνητο και στρίβοντας το τιμόνι αριστερά-δεξιά από άκρο σε άκρο ακουγόταν θόρυβος.Μετά από τουλάχιστον τρεις επισκέψεις, εντοπίστηκε ότι το πρόβλημα προερχόταν από τα πάνω πιατέλα των ελατηρίων.Τελικά αντικαταστάθηκαν μέσω εγγύησης.
Η επόμενη βλάβη ήταν όταν άρχισα να ακούω θόρυβο όταν έβαζα σε λειτουργία το air-condition.Μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις και πιέσεις για να εντοπίσουν το πρόβλημα, αποδείχτηκε ότι ο θόρυβος προερχόταν από τον κομπρέσορα του a/c,ο οποίος αλλάχτηκε τελικά μέσω εγγύησης.
Επίσης μέσα στην εγγύηση αντικαταστάθηκε το ράδιο-cd,το οποίο θορυβούσε κατά την εισαγωγή δίσκου cd.
Επίσης επισκευάσθηκε το κλαπέ της ανακύκλωσης του αέρα ,που θορυβούσε όταν πατούσα τον διακόπτη για να κλείσει και να απομονώσει την καμπίνα από τον εξωτερικό αέρα.
Η μίζα κατά την εκκίνηση του κινητήρα θορυβεί στιγμιαία αλλά όχι πάντα.Το πρόβλημα αναφέρθηκε στην αντιπροσωπεία ,αλλά ποτέ δεν φτιάχτηκε.
Το σωληνάκι υπερχείλισης του air-condition βούλωσε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει στην κυριολεξία το κρυφό ντουλαπάκι στο πάτωμα από την μεριά του συνοδηγού.
Το σημαντικότερο πρόβλημα που προέκυψε όμως ήταν ένας θόρυβος που προερχόταν από τον κινητήρα.Το ανέφερα λοιπόν στην αντιπροσωπεία και πιο συγκεκριμένα ότι ακούγεται θόρυβος στις 1500 με 2000 rpm με πρώτη ή και δεύτερη ταχύτητα, όπου ήταν πιο εύκολα αντιληπτό.Μετά από τηλέφωνα και επισκέψεις στην αντιπροσωπεία, μου είπαν ότι επικοινώνησαν με την Γαλλία αναμένοντας απάντηση για το τι μπορεί να είναι και πως θα αντιμετωπιστεί.Περιμένοντας χωρίς να τους ξαναενοχλήσω για περίπου τρεις με τέσσερις μήνες, όχι μόνο δεν ενημέρωσαν ποτέ για τίποτα,αλλά αναγκάστηκα να πάω στην αντιπροσωπεία αφού ο θόρυβος αυξάνονταν σταδιακά.
Τελικά διέγνωσαν ότι ο θόρυβος προέρχονταν από το γρανάζι του μεταβλητού χρονισμού.Αφήνω λοιπόν το αυτοκίνητο για επισκευή και την επόμενη μέρα με καλούν να πάω να το παραλάβω.Πάλι όμως ακούω θόρυβο μικρότερο από πριν την επισκευή και τους το αναφέρω παρόλο ότι άλλαξαν το γρανάζι όπως μου είπαν.Το αυτοκίνητο παραμένει στην αντιπροσωπεία,αλλάζουν όπως μου λένε για δεύτερη φορά το γρανάζι και με ξανακαλούν να το παραλάβω.Ο θόρυβος παρατήρησα όμως ότι ήταν ίδιος όπως στην πρώτη επισκευή,ότι δηλαδή δεν επισκευάστηκε πλήρως η βλάβη.
Για τα παραπάνω ο υπεύθυνος συνεργείου και οι μηχανικοί που ήταν παρόντες για να πεισθούν για τον θόρυβο που άκουγα,ισχυρίζονταν ότι η RENAULT δεν το αναγνωρίζει σαν βλάβη, αλλά ως κάτι φυσιολογικό και μάλιστα μου έφεραν ένα άλλο MEGANE, για να ακούσω ότι και αυτό κάνει τον ίδιο θόρυβο όπως και όντως έκανε, αλλά και λέγοντας μου σαν παράδειγμα, για άλλα αυτοκίνητα που έφταναν σε σημείο να μην παίρνουν μπροστά το πρωί.Αυτό σημαίνει ότι γνώριζαν για το είδος της βλάβης από την πρώτη φορά που τους την επισήμανα και δεν με βοήθησαν,το αντίθετο μάλιστα, με αγνόησαν. Όσον αφορά για τον θόρυβο που εξακολουθούσε να υπάρχει, τους είπα ότι μπορεί να μην ήταν άμεσο πρόβλημα για την κυκλοφορία του αυτοκινήτου,αλλά σημαίνει ότι με την πάροδο των χιλιομέτρων το πρόβλημα θα χειροτερεύει και το αυτοκίνητο θα ξαναφθάσει πάλι σε σημείο να χρειάζεται επισκευή,οι ίδιοι όμως επέμεναν στην άποψη τους.
Επίσης το κόστος για την παραπάνω βλάβη,όπου είχαν περάσει πλέον τα δύο χρόνια εγγύησης,ανέρχοταν στα 250 euro μαζί με την έκπτωση που θα είχα από την γενική αντιπροσωπεία της Αθήνας.Μετά από πιέσεις και συζητήσεις το κόστος κατέβηκε στα 190 euro, τη στιγμή που αρνιόμουν να χρεωθώ το κόστος αφού η βλάβη δεν αποκαταστάθηκε πλήρως, καταδικάζοντας με σε επόμενη επισκευή σε άγνωστο ποσό χιλιομέτρων κινδυνεύοντας ίσως να μείνω στο δρόμο ανά πάσα στιγμή.
Ντροπή λοιπόν στην αντιπροσωπεία Ρομπόπουλος για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων που ποτέ δεν αναλογίστηκε το χρόνο που έχασα από τη δική μου δουλειά, η οποία παρεμπιπτόντως είναι να κάνω αρκετά χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα και να ασχολούμαι με ένα αυτοκίνητο που αγόρασα καινούργιο.
Ντροπή και για τη RENAULT αφού τα περισσότερα από τα παραπάνω προβλήματα, δεν συνέβησαν τυχαία μόνο στο δικό μου,αλλά μάλλον σε αρκετά μεγάλο ποσοστό αυτοκινήτων και δεν κάλεσε για ανάκληση επισκευής έστω κάποιων σοβαρότερων προβλημάτων,(βλέπε γρανάζι μεταβλητού χρονισμού).
Τελικά όπως λέει και η διαφήμιση “όχι μη κοιτάτε μόνο το πίσω”.Θα σταθώ στο θέμα του μεταβλητού χρονισμού στο οποίο έχω αναφερθεί και σε άλλο θρεντ.
Είχες κάποιο πρόβλημα εν κινήσει που να σχετιζόταν με το γρανάζι του μεταβλητού; Στις ψυχρές εκκινήσεις (χαμηλή θερμοκρασία, παρκαρισμένο πολύ ώρα το αμάξι);
-
Μάλλον όλες οι αντιπροσωπείες Renault οι ίδιες είναι πάνω κάτω
Και μένα στο Megane 2 1.6 που είχα χρειάστηκε να πάω 6 φορές για να διαγνώσουν και να επισκευάσουν το πρόβλημα με το γρανάζι του μεταβλητού. Να επισημάνω οτι η συγκεκριμένη βλάβη είναι γνωστή και πολύ συχνή, την παρουσιάζουν σχεδόν όλα τα megane 2 1.6 από το 2002 έως και σήμερα (πρόσφατα άκουσα για μοντέλο του 2007 με το ίδιο πρόβλημα!) και το χειρότερο είναι οτι ακόμα και αν επισκευαστεί οι πιθανότητες επανεμφάνισης είναι πάρα πολλές. Η Renault έχει βγάλει γενική οδηγία αλλα κάποιες αντιπροσωπείες λόγω κόστους/χρονοβόρας επισκευής το αποφεύγουν εκτός και αν ο πελάτης επιμένει. Προσωπικά είχα εντοπίσει το πρόβλημα από τη δεύτερη επίσκεψη και δεν παραδεχόντουσαν οτι ήταν αυτό...Πώς να μην πέφτουν οι πωλήσεις?Εγώ πάντως το πούλησα και ησύχασα!
-
εχω αλλαξει μεχρι στιγμης 3 αυτοκινητα ρενω και δοξα συ ο θεος τα μονα προβληματα που αντιμετοπισα ηταν απο μια τρυπια τρομπα νερου που ειχα λογω κακης εξυπηρετης σε επισημο συνεργειο της ρενω...
ομως να πω και την μαυρι αληθεια ειμαι και εγω υπερ το δεον τυπικος προς την συντηριση του αυτοκινητου μου.
και φυσικα αν και εχω καταληξει προς το παρον στην ντιμ ρενω στην αθηνα, και ας μενω πατησια, για να μου συντηρει το οχημα μου παντα πριν κανω κατι παιρνω τηλεφωνο την ρενω ηγουμενιτσας (για να παρω την γνωμη τους και επισης να συννενοηθουν πολλες φορες με την ντιμ) γιατι δυστηχως απο επισημα συνεργεια μονο αυτο επιστευομαι... παρολο που το αμαξι δεν το εχω ουτε 6 μηνες στο μονο που εχω μετανιωσει ειναι οτι δεν πηρα το μεγκαν φ1, και σε 2 χρονια που θα ξαναπαρω αυτοκινητο ποιο οικογενειακης φυσεως, εαν εκανα επιλογη με σημερινα αυτοκινηνιτα θα ειμουν αναμεσα σε μαζντα ρχ8 κοσμο / μαζντα6 μπι / ρενω λαγκουνα τζιτι (με κρυφο ποθο την 330 με τα 2 τουρμο).
εγω προσωπικα αγοραζω ενα αυτοκινητο υπολογιζοντας παντα οτι το πολυτημοτερο πραγμα που μπαινει μεσα ειμαι εγω αλλα εαν ομως το κοιταγα οικονομετεχνικα θα αγοραζα μονιμος χιουνται γιατι ειναι τα μοναδικα αυτοκινητα στα οποια χανεις τα λιγοτερα λεφτα οταν αποφασιζεις να τα πουλησεις...... -
Μεταφέρω εδώ το ποστ του zardoz για να μην χαλάσουμε τις
Ταξινομήσεις'![quote='zardoz']Νέο Yaris 1.3 5d Luna 13.990 + 350 μεταλλικό
Νέο Clio 1.4 5d confort 14.750 + 400 μετταλικό[b]Διαφορά τιμής: μόνο 800
-
Τα best seller στην Ευρώπη:
IANOYΑΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2006
ΤΑ 10 ΠΡΩΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Renault Clio 376.686
Opel Astra 376.495
Ford Focus 363.901
VW Golf 356.676
Fiat Punto 345.606
Ford Fiesta 305.087
VW Passat 280.119
Peugeot 307 271.282
BMW 3-Series 245.097
VW Polo 243.744Μόνο στην Ελλάδα τελικά δεν πουλάει η RENAULT
-
Ο χρήστης SILVESTER έγραψε:
εγω προσωπικα αγοραζω ενα αυτοκινητο υπολογιζοντας παντα οτι το πολυτημοτερο πραγμα που μπαινει μεσα ειμαι εγω αλλα εαν ομως το κοιταγα οικονομετεχνικα θα αγοραζα μονιμος χιουνται γιατι ειναι τα μοναδικα αυτοκινητα στα οποια χανεις τα λιγοτερα λεφτα οταν αποφασιζεις να τα πουλησεις......
Είσαι σίγουρος γι' αυτό; Εγώ νομίζω πως αυτοκίνητα που πουλιούνται με πολλές προσφορές και δώρα απαξιώνονται γρήγορα. Για να μην αναφέρουμε και τα συνεχή facelift και την αλλαγή εντελώς του μοντέλου κάθε 4-5 χρόνια... Στο εξωτερικό τα Hyundai έχουν αστεία μεταπώληση επίσης...
Από όσο το έχω ψάξει την καλύτερη την έχουν τα Toyota και ειδικά οι Corolla. Βοηθάει η 6ετής εγγύηση, το after-sales και το ....σύνδρομο του συνταξιούχου (που έχει αλλάξει 5 αυτοκίνητα και τα 5 ήταν Corolla...). -
Ο χρήστης kostasy έγραψε:
Μόνο στην Ελλάδα τελικά δεν πουλάει η RENAULT
Και στην Ευρώπη έχει ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ πωλήσεις, παρά την πρωτιά του Clio -αν τ'άλλα δεν πουλάνε τίποτα... -
Κινδυνεύει δε να χάσει και τη δεύτερη θέση. Απλώς στην Ελλάδα πουλάει ακόμα λιγότερα, με τραγικά συγκριτικά μερίδια και ακόμα μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση
@HF: Μην κοιτάς μόνο την απαξίωση, κοίτα και την αρχική τιμή και ναι στα φτηνά αυτοκίνητα χάνεις τα λιγότερα ευρώ σε ΑΠΟΛΥΤΟΥΣ αριθμούς.
Ακόμα και να χαρίσεις -που δεν θα το χαρίσεις- ένα αυτοκίνητο 10Κ ευρώ, 10Κ ευρώ θα χάσεις σε 5 χρόνια. Αν πουλήσεις πχ μία 316 των 30Κ ευρώ, στα 5 χρόνια σιγά μην τη δώσεις 20
-
ΟΚ, σύμφωνοι τότε! Με τη λογική αυτή όμως να πάρουμε όλοι....μεταχειρισμένα!
Σκέψου όμως και αυτό: αγοράζω ένα SantaFe 38.000 -
Το ίδιο λέμε, ότι την αξία μεταπώλησης τη συγκρίνεις σε παρόμοιας αξίας αυτοκίνητα ή έστω με μικρές αποκλίσεις για να 'χει νόημα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αγοράζω ένα Getz 1.4 ή ένα Polo 1.2 ή ένα Yaris 1.0, που κάνουν γύρω στα 13.000€
Ποιο θα χάσει περισσότερο;Εγώ δεν θα έδινα 13.000 για Getz 1.4, Polo 1.2 ή Yaris 1.0!. Θα προτιμούσα να
πάρω κάτι φθηνότερο (κάτω από 10.000€) και όσο μεταπωλητική αξία και να χάσει
στα @@ρια μου.Δείτε τον πίνακα τιμών μεταχειρισμένων π.χ για την Toyota
To corolla 1.4 μοντ 2005! πάει... 11.000€ παπάρια δηλαδή, έχει ξεφτελιστεί.
Το ζήτημα με την toyota είναι ότι η corolla 1.4 μοντ 1995 πάει 4500, ποσό που
εγώ θεωρώ αδιανόητο. Δεν θα έδινα πάνω από 3000 για κανένα αυτόκινητο του 1995
εκτός αν ήταν bentley.Κάποιοι @@κες τα δίνουν όμως και αυτό δημιουργεί την ζήτηση άρα και τις τιμές.
-
εχει δικιο ο zardoz, και γω παρατηρω οτι οι τιμες δεν πεφτουν μετα απο ενα οριο και κατω,σαν να υπαρχει ενα χρονικο οριο και αποκει και περα οι τιμες παγωνουν κιας περνανε τα χρονια. τo getz το γαμηδι ακομα και 1.1 δε βρισκεις ευκολα κατω απο 6000ε
σου λει και ο μαντρας... εγω τι θα βγαλω?
ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ RENAULT ?