-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δεν είναι πνευματικό, είναι με το ελατηριο που ασφαλίζει-απασφαλίζει με την πίεση...δεν ξέρω πως να το περιγράψω καλύτερα. Μόλις κατέβω κάτω θα βγάλω μια φώτο για να σιγουρευτώ ότι δουλεύει κιολας κανονικά, μη γελάει πάλι ο πακιστανός με την παρτη μου...Το πιο πιθανό είναι, όπως πήγες στο βενζινάδικο, να είδε την τιμή της αμόλυβδης και να αρνήθηκε να ανοίξει την τάπα....
Παίζει κι αυτό γιατί ετοιμαζόμουν να βάλω στην Βαρυμπόπη στο 24ωρο που η απλή αμόλυβδη έχει μόλις 1,75€
Αλλά του την έσκασα του κερατά του πακιστανού γιατί έφυγα σίφουνας με το Audi και γύρισα μετά από 10λεπτα με το 500αρακι!! Το πήρα προσωπικά! Έπρεπε να βάλω βετζίνα σε κάποιο αμάξι εκείνη την ώρα!!!Χτες πάντως η αμόλυβδη στην Εθν.Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι (ΕΚΟ) είχε 1,603. Έτυχε να βρίσκομαι Αθήνα και το γέμισα εκεί...
Επίσης διαδρομη Ιωάννινα-Αθήνα-Ιωάννινα, πριν λίγες ημέρες, με μέση κατανάλωση 8,24 lt/100km...
Από την ημερομηνία αγοράς μέχρι σήμερα σε 22666 km έχω μέση κατανάλωση 10,029 lt/100km
Τα στοιχεία αυτά από το MASPware AutoManager. -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Μπορεί το καμμένο λάδι να είναι παρενέργεια μπορεί και όχι.
Στα πλαίσια της γραμμής παραγωγής κανενα εξάρτημα δεν είναι παντελώς όμοιο με κανένα άλλο.
Το θέμα είναι τι προδιαγραφές βάζει ο κάθε κατασκευαστής. Εξηγούμαι..
Αν η standard ανοχή μεταξύ οδηγού βαλβίδων και βαλβίδας είναι ας πούμε 0.4 mm και τότε το μοτερ δεν καίει καθόλου λάδι είναι στο χέρι κάθε εταιρείας να πει οτι βάση του ποιοτικού ελέγχου θα αφήνει να βγαίνουν στην παραγωγή τα μοτέρ που θα έχουν ανοχή από 0.3 εως 0.8 mm...
Όμως στα 0.8 θα υπάρχει κατανάλωση μεγαλύτερη από άλλο μοτέρ με ανοχή 0.6 και μεγαλύτερη από άλλο μοτέρ με ανοχή 0.5..
Το μοτέρ με την ανοχή 0.8 θα έχει την μέγιστη αποδεκτή κατανάλωση που προβλέπει ο κατασκευαστής στο βιβλίο ενώ το μοτερ με την ανοχή 0.4 δεν θα έχει καθόλου κατανάλωση αλλά και τα δύο μοτέρ είναι αποδεκτά και δεν μπορεί να πει κάποιος ότι έχουν πρόβλημα.
Όλα τα μοτέρ να έχουν τις standar ανοχές δεν γίνεται γιατί έτσι τα αυτοκίνητα θα κόστιζαν 10 φορές πάνω...Αυτά συμβαίνουν μόνο σε εφαρμογές επιπέδου F1...το θέμα είναι να σου 'κάτσει' μοτεράκι όσο πιο κοντά στις standard προδιαγραφές...
Κάτι άλλο που έχει ενδιαφέρον είναι το εύρος του αποδεκτού εύρους ανοχών το οποίο είναι διαφορετικό φυσικά από εταιρεία σε εταιρεία και επηρεάζει άμεσα το πόσο ποιοτικό και φυσικά ακριβό είναι αυτό που αγοράζουμε...Επιτέλους μια σωστή τοποθέτηση!
θα μπορούσε το VAG manual, να αναφέρει μέχρι 2λτ/1000χλμ και να είμαστε όλοι χαρούμενοι
-
Τα Audi δικαιούνται να καίνε λάδι.
Να ήταν καμιά Alfa ή κανά Fiat να δεις τι θα γινόταν.
-
Ο χρήστης skek έγραψε:
Χτες πάντως η αμόλυβδη στην Εθν.Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι (ΕΚΟ) είχε 1,603. Έτυχε να βρίσκομαι Αθήνα και το γέμισα εκεί...
Επίσης διαδρομη Ιωάννινα-Αθήνα-Ιωάννινα, πριν λίγες ημέρες, με μέση κατανάλωση 8,24 lt/100km...
Από την ημερομηνία αγοράς μέχρι σήμερα σε 22666 km έχω μέση κατανάλωση 10,029 lt/100km
Τα στοιχεία αυτά από το MASPware AutoManager.Το συγκεκριμένο βενζινάδικο που λέω είναι γνωστή απάτη γιατί είναι 24ωρο πάνω στην εθνική...αλλά αν πέσεις στην ανάγκη τους 3 η ώρα το βράδυ αναγκαστικά βάζεις! Γενικά γύρω στο 1,58 είναι η shell και 2-3 λεπτά πάνω η BP. Εγώ στα 37500χλμ (άντε από αυτά να έχει κάνει τα 3-4.000χλμ ο πατέρας μου) δεν έχω δει ποτέ μέση κατανάλωση κάτω από 12λτ/100χλμ παρά μόνο κάτι 10αρια σε ημιαστικές διαδρομές και με ρυθμού υπνηλίας...
-
Χτες πάντως η αμόλυβδη στην Εθν.Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι (ΕΚΟ) είχε 1,603. Έτυχε να βρίσκομαι Αθήνα και το γέμισα εκεί...
Τα στοιχεία αυτά από το MASPware AutoManager.Το συγκεκριμένο βενζινάδικο που λέω είναι γνωστή απάτη γιατί είναι 24ωρο πάνω στην εθνική...αλλά αν πέσεις στην ανάγκη τους 3 η ώρα το βράδυ αναγκαστικά βάζεις! Γενικά γύρω στο 1,58 είναι η shell και 2-3 λεπτά πάνω η BP. Εγώ στα 37500χλμ (άντε από αυτά να έχει κάνει τα 3-4.000χλμ ο πατέρας μου) δεν έχω δει ποτέ μέση κατανάλωση κάτω από 12λτ/100χλμ παρά μόνο κάτι 10αρια σε ημιαστικές διαδρομές και με ρυθμού υπνηλίας...
Άν ενδιαφέρεσαι πραγματικά να μειώσεις την κατάναλωση στα δικά μου επίπεδα,
ευχαρίστως να σου δανείσω την γυναίκα μου να την έχεις συνοδηγό... -
Σήμερα πάντως αποφάσισε να ανοίξει κανονικά προτού κάνω το κόλπο με το σκοινάκι. Τι μπορεί να συνέβη και να κόλλησε? Το αμάξι δεν είχε κουνηθεί 5-6 μέρεςΠλάκα μας κάνεις ρε 'stefan147'.... Με τόσα που του έχεις σούρει του αυτοκινήτου αυτές τις μέρες αναρωτιέσαι τι μπορεί να φταίει και δεν άνοιγε το πορτάκι????
Η λέξη ΕΚΔΙΚΗΣΗ!!!! σου λέει τίποτα???? -
Ο χρήστης george39 έγραψε:
Πλάκα μας κάνεις ρε 'stefan147'.... Με τόσα που του έχεις σούρει του αυτοκινήτου αυτές τις μέρες αναρωτιέσαι τι μπορεί να φταίει και δεν άνοιγε το πορτάκι????
Η λέξη ΕΚΔΙΚΗΣΗ!!!! σου λέει τίποτα????Μόνο τα Ιταλικά έχουν ψυχή για να μπορούν να κάνουν τέτοια κόλπα...
ευχαρίστως να σου δανείσω την γυναίκα μου να την έχεις συνοδηγό...Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω...εγώ έχω απενεργοποιούμενο ανθρώπινο ESP...αυτό σημαίνει άνευ βέρας στο δεξί...
-
Πλάκα μας κάνεις ρε 'stefan147'.... Με τόσα που του έχεις σούρει του αυτοκινήτου αυτές τις μέρες αναρωτιέσαι τι μπορεί να φταίει και δεν άνοιγε το πορτάκι????
Η λέξη ΕΚΔΙΚΗΣΗ!!!! σου λέει τίποτα????Μόνο τα Ιταλικά έχουν ψυχή για να μπορούν να κάνουν τέτοια κόλπα...
ευχαρίστως να σου δανείσω την γυναίκα μου να την έχεις συνοδηγό...Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω...εγώ έχω απενεργοποιούμενο ανθρώπινο ESP...αυτό σημαίνει άνευ βέρας στο δεξί...
Τί να κάνουμε, τα έχει αυτά η ζωή... Κάπου κερδίζεις (κατανάλωση) κάπου χάνεις (βέρα στο δεξί)....
Όταν είμαι μόνος όμως στο όχημα... -
Τκαλυτερο ¨να βρει ο Στεφανος Ιταλιδα γκομενα που να οδηγει VAG , να δουμε μετα τι θα γραφει ??
-
Ο χρήστης GPAIGIO έγραψε:
:lol: Τκαλυτερο ¨να βρει ο Στεφανος Ιταλιδα γκομενα που να οδηγει VAG , να δουμε μετα τι θα γραφει ??Έχω Ελληνίδα που την έψησα να σουτάρει Opel Corsa για να πάρει Fiat 500 twinair...
-
Εγω συμφωνα με αυτα που εχεις πει θα περιμενα να την εψηνες με κανα ΜΙΤΟ τουλαχιστον .Γεια σου Στεφανε ΙΤΑΛΑΚΙΑ!!
-
Δεν πιστευω να της λες κιολας οτι πληρωνεις εσυ τα τελη κυκλοφοριαςγια το φιατακι κ τι καλος που εισαι κλπ κλπ?
-
Δεν πιστευω να της λες κιολας οτι πληρωνεις εσυ τα τελη κυκλοφοριαςγια το φιατακι κ τι καλος που εισαι κλπ κλπ?Σατανικό!
-
BTW μου κόλλησε το πορτάκι της βενζίνης πριν λίγο. Πήγα στο βενζινάδικο έγινα ρεζίλι. Το πατάω προς τα μέσα να ξεπεταχτεί και δεν γίνεται τπτ!! Ιδέες??
Έχω μέσα 4-5 λιτρα...τη βγάζω δεν τη βγάζω μέχρι Καρέντα αύριο το πρωί...Manual page 246
Ανοίγεις το δεξί πλαινό στον χώρο αποσκευών (το πλαινό με τη μοκέτα και την πρίζα). Εκεί βρίσκεις έναν κόκκινο πλαστικό δακτύλιο, τον τραβάς και ανοίγει η τάπα του ρεζερβουάρ...
Ελπίζω να βοήθησα...
Σήμερα πάντως αποφάσισε να ανοίξει κανονικά προτού κάνω το κόλπο με το σκοινάκι. Τι μπορεί να συνέβη και να κόλλησε? Το αμάξι δεν είχε κουνηθεί 5-6 μέρες
@stefan147:Το έχει πάθει και το Q5 ενός φίλου. Είναι πρόβλημα του μοτέρ που τραβάει την ντίζα που κλειδώνει το πορτάκι.
Μόνο ένα πράγμα θα πω σχετικά με την κουβέντα που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες…
Όποιος παίρνει αυτοκίνητο – μικρό ή μεγάλο, ακριβό ή φθηνό, το αγοράζει με τα δικά του κριτήρια. Το Q5 αναμφίβολα είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Αυτό γιατί δεν υστερεί πουθενά και όχι ότι γιατί υπερτερεί σε όλα. Άσχετα αν μου αρέσει και η X3 το Q5 δεν το αλλάζω με τίποτα. Το αγόρασα, σε μια εποχή που μπορούσα, με τα extra που μπορούσα, και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με αυτό. (Κακά τα ψέματα αλλά τα extra το κάνουν ακόμα καλύτερο)
Α, στο δικό μου πρέπει να αλλάξω εγκέφαλο τιμονιού. Έχει βγάλει έναν τριγμό και πρέπει να αλλαχθεί. Δεν μου άρεσε αυτή η εξέλιξη αλλά με την ευκαιρία θα βάλω και το cruise. -
βάζεις λάδι στη φωτιά νησιώτη !
-
Δεν πιστευω να της λες κιολας οτι πληρωνεις εσυ τα τελη κυκλοφοριαςγια το φιατακι κ τι καλος που εισαι κλπ κλπ? -
Μπαίνοντας με καθυστέρηση στην κουβέντα έχω να υπογραμμίσω τα εξής:
- Το Q5 είναι αναμφίβολα ο βασιλιάς των 2λιτρων SUV σήμερα. Εάν του χρόνου θα είναι η νέα Χ3 πολύ καλά θα κάνει, για να υπάρχει εξέλιξη. Πριν 7 χρόνια δεν υπήρχε γερμανικός εκπρόσωπος στην κατηγορία και πριν 17 υπήρχε μόνο το RAV!! Εγώ το θεώρησα εξαρχής το πιο ολοκληρωμένο για αυτά που ήθελα, στα 2000κεκ που έψαχνα...
- Το εάν ένα αυτοκίνητο είναι καλό ή όχι δεν νομίζω πως στηρίζεται στον έξτρα εξοπλισμό. Σαφώς με τα έξτρα μπορεί να γίνει πιο ασφαλές, πιο όμορφο, πιο πρακτικό, πιο διασκεδαστικό και πολύ πιο ακριβό..... Πρέπει να καθορίσουμε λοιπόν εάν βάση ενός αυστηρού προυπολογισμού αγοράς διαλέγουμε αυτοκίνητο ή τι έξτρα θέλουμε να αγοράσουμε... Εγώ πρώτα διάλεξα αυτοκίνητο και μετά είδα τι έξτρα σηκώνει η τσέπη μου...
- Το Q5 δεν είναι Best Value for money, ειδικότερα στην πρωτοπόρο αυτή χώρα με τον εμπνευσμένο φόρο πολυτελείας που δημιούργησε αυτό το χάσμα τιμής(10.000+) ακόμα και στο ίδιο μοντέλο με τις όποιες διαφορές εξοπλισμού !!! Πολλά αυτοκίνητα την πάτησαν εμπορικά και άλλα ευννοήθηκαν ... Κανείς απο εδω μέσα δε νομίζω πως το πήρε γιατί ήταν ευκαιρία... Ακόμα και εμείς οι κ....φαρδοι που προλάβαμε τα μειωμένα τέλη βρίσκαμε και τότε πολύ καλύτερες προσφορές και ευκαιρίες....Απλά θέλαμε αυτό το αυτοκίνητο για άλλους λόγους..
- Τώρα για το εάν η κατανάλωση λαδιού είναι ελάττωμα, μειονέκτημα ή ανοχή , αδιαφορώ παντελώς.... Είναι τόσα τα καλά του 2.0TFSI (ροπή, επιδόσεις, λειτουργία, κατανάλωση και σε μικρότερο σχετικά κυβισμό) που θα του συγχωρούσα και εάν ήθελε και λουκουμάκι κάθε 500 χιλιόμετρα...Πιστέψε με πως εάν τον γνωρίσεις τον ερωτεύεσαι... Εγώ για τη VAG δεν ήθελα να ακούω μέχρι που οδήγησα ένα από τα πρώτα Golf TSI και έκανα ένα ταξίδι με Leon Cupra... Στροφή180 μοιρών και αναμονή για το Q5 που δεν είχε βγεί ακόμα....
- Περί ορέξεος ουδείς λόγος....
- Αφήστε το μαύρο πρόβατο Στέφανο ήσυχο γιατί νομίζω πως ανήκει σε μια κατηγορία μόνος του, που τον διαφοροποιεί από όλους εμάς...
Είναι 10 με 20 χρόνια μικρότερός μας, φανατικός ιταλόφιλος(στην ηλικία μας θα είναι;) και ενώ συμμετείχε στην επιλογή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου (το οποίο θεωρεί το πιο ολοκληρωμένο) τον καθορισμό της κατηγορίας και την αποπληρωμή μάλλον την έκανε ο πατέρας του μιας και το αυτοκίνητο - εαν κατάλαβα καλά είναι δικό του.... Προφανώς γουστάρει άλλη κατηγορία οχημάτων και είναι πιο αυστηρός κριτής από όλους εμάς που το διαλέξαμε πιο συνειδητά και ιδρώσαμε για να το αποκτήσουμε ή ιδρώνουμε ακόμη για να πληρώνουμε τις όποιες δόσεις.... Αντικειμενικός δε νομίζω πως είναι κανείς μας μιας και οι μεν δικαιώνουμε την επιλογή μας, ενώ ο δε δρα σαν αντιρησίας συνείδησης....
Αυτό που νομίζω πως έχει σημασία είναι πως όλοι είμαστε από ευχαριστημένοι μέχρι ενθουσιασμένοι και αυτό λέει πολλά.... - Τέλος δε νομίζω πως κάποιος από εμάς συμπεριφέρεται σαν να κρατάει τον παπά από τα αρ.... εκτός και εαν έχουμε καμιά παπαδιά στην παρέα και δεν το ξέρω.......
-
Πάρα πολύ σωστή τοποθέτηση. Προφανώς και έχω πολύ διαφορετικά κριτήρια σε σχέση με τον τυπικό αγοραστή Q5 και το δηλώνω συνεχώς ώστε να μην παρεξηγούμαι, αλλά ως χρήστης κι εγώ κρίνω το αυτοκίνητο καθημερινά. Εμένα όλες μου οι ενστάσεις έχουν να κάνουν με τους διθυράμβους και τις θριαμβολογίες των κατόχων. Είπαμε πολύ καλό και ολοκληρωμένο το Q5 (κι αν δεν το πίστευα αυτό απλά δεν θα το είχαμε) αλλά πολύ υπερβολή ακούγεται. Οι περισσότεροι κάτοχοι ή δεν έχουν ή δεν θέλουν να έχουν επαφή με άλλα αυτοκίνητα και μιλάνε λες και έχουν πάρει την επιτομή της αυτοκίνησης. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό...
-
Πάρα πολύ σωστή τοποθέτηση. Προφανώς και έχω πολύ διαφορετικά κριτήρια σε σχέση με τον τυπικό αγοραστή Q5 και το δηλώνω συνεχώς ώστε να μην παρεξηγούμαι, αλλά ως χρήστης κι εγώ κρίνω το αυτοκίνητο καθημερινά. Εμένα όλες μου οι ενστάσεις έχουν να κάνουν με τους διθυράμβους και τις θριαμβολογίες των κατόχων. Είπαμε πολύ καλό και ολοκληρωμένο το Q5 (κι αν δεν το πίστευα αυτό απλά δεν θα το είχαμε) αλλά πολύ υπερβολή ακούγεται. Οι περισσότεροι κάτοχοι ή δεν έχουν ή δεν θέλουν να έχουν επαφή με άλλα αυτοκίνητα και μιλάνε λες και έχουν πάρει την επιτομή της αυτοκίνησης. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό...Προσωπικά δε νομίζω πως έχω την επιτομή της αυτοκίνησης, αλλά το πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο που είχα ποτέ!!
Είναι το 5ο προσωπικό μου αυτοκίνητο και το 10ο οικογενειακό και για πρώτη φορά δεν αισθάνομαι πως μου λείπει κάτι σε σχέση με αυτά που μου προσφέρει. Τι μία μου έλειπε το νεύρο την άλλη οι χώροι, την άλλη το ύψος, την άλλη τα φρένα, η ποιότητα , τα καλά καθίσματα κ.ο.κ.. Είμαι σχεδόν απόλυτα ικανοποιημένος και γουστάρω τρελλά να το οδηγώ. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής θα ήθελα κανα 2 εξτρα ακόμα αλλά πόσα να αντέξει να πληρώσει κανείς απο τη φοβερή αυτή λίστα!!!
Ναι δεν είναι τα καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, αλλά το καλύτερο που είχα ποτέ και το καλύτερο που μπορούσα να αποκτήσω τη δεδομένη στιγμή για καλή μου τύχη(μειωμένα τέλη). Ποιός δε συμφωνεί μαζί μου; -
Προσωπικά δε νομίζω πως έχω την επιτομή της αυτοκίνησης, αλλά το πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο που είχα ποτέ!!
Χωρίς να ξέρω τι είχες πιο πριν, δεν θα εκπλαγώ αν το παρόν είναι και το ακριβότερο από όλα.
Αλλά το θέμα ολοκληρωμένο είναι περίπλοκο. Ένα Φερράρι σούπερντούπερουάου μπορεί να είναι πολύ ακριβώτερο από ένα q5, αλλά δεν είναι τόσο ολοκληρωμένο όσο αυτό.Αντίθετα είναι εντελώς εξειδικευμένο στο να κάνει άριστα τρία τέσσερα πραγματάκια, και τίποτα άλλο πέραν αυτών.
AUDI Q5