-
Παντως με αφορμη τα απαξιωτικα για το Q5 σχολια του Στεφανου, καλο ειναι να θυμομαστε οτι ο ανθρωπος δεν οδηγει το αυτοκινητο κατ επιλογη. Οπως εχει δηλωσει ο ιδιος, ειναι του πατερα του, οποτε...
Το να λεει ομως οτι το Q5 που εχει παρει διθυραμβικες κριτικες σε παγκοσμιο επιπεδο και θεωρειται byfar το καλυτερο αυτοκινητο της κατηγοριας του, ειναι συγκρισιμο με το tiguan, με κανει πραγματικα να αμφιβαλλω αν ο φιλος μας ο Στεφανος οδηγει το ιδιο αυτοκινητο με εμας.. Δεν λεω οτι το tiguan ειναι κακο, απλα δεν υπερτερει πουθενα εναντι του Q5.
Προσωπικα εχω κανει 30.000 απροβληματιστα χιλιομετρα με το Q5 και αυτο το αυτοκινητο ηταν η καλυτερη αγορα που εχω κανει ποτε. Ειναι γρηγορο, με εξαιρετικο κρατημα, ασφαλες, αθορυβο, ποιοτικο, με χωρους και καλη για τα κιλα του καταναλωση.
Δεν θα μπορουσα να φανταστω κατι καλυτερο για τα λεφτα που εδωσα.. -
Ο χρήστης takisot έγραψε:
Παντως με αφορμη τα απαξιωτικα για το Q5 σχολια του Στεφανου, καλο ειναι να θυμομαστε οτι ο ανθρωπος δεν οδηγει το αυτοκινητο κατ επιλογη. Οπως εχει δηλωσει ο ιδιος, ειναι του πατερα του, οποτε...
Το να λεει ομως οτι το Q5 που εχει παρει διθυραμβικες κριτικες σε παγκοσμιο επιπεδο και θεωρειται byfar το καλυτερο αυτοκινητο της κατηγοριας του, ειναι συγκρισιμο με το tiguan, με κανει πραγματικα να αμφιβαλλω αν ο φιλος μας ο Στεφανος οδηγει το ιδιο αυτοκινητο με εμας.. Δεν λεω οτι το tiguan ειναι κακο, απλα δεν υπερτερει πουθενα εναντι του Q5.
Προσωπικα εχω κανει 30.000 απροβληματιστα χιλιομετρα με το Q5 και αυτο το αυτοκινητο ηταν η καλυτερη αγορα που εχω κανει ποτε. Ειναι γρηγορο, με εξαιρετικο κρατημα, ασφαλες, αθορυβο, ποιοτικο, με χωρους και καλη για τα κιλα του καταναλωση.
Δεν θα μπορουσα να φανταστω κατι καλυτερο για τα λεφτα που εδωσα..διάβασες τις δημοσιεύσεις του στέφανου και αυτό κατάλαβες?
σου καίει λάδι? -
Δεν θα μπορουσα να φανταστω κατι καλυτερο για τα λεφτα που εδωσα..Απαξιωτικά?? Εγώ?? Πάμε ένα μικρό replay σε slow motion:
** Για τη δουλειά που είναι φτιαγμένο μια χαρά αμάξι είναι **(όχι τόσο όσο το παρουσιάζουν οι κάτοχοι του βέβαια).
Αν ψάξουμε πιο πίσω θα βρούμε πολλές τέτοιες τοποθετήσεις μου!! Το πα και το ξαναλέω: το αυτοκίνητο είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ! Απλούστατα δεν είναι τόσο κορυφαίο όσο πιστεύουν μερικοί. Αν κάποιος οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα της τιμής του Q5 θα δει ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να κάνουν ότι κάνει το Q5 και μάλιστα καλύτερα απ' το Q5. ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ.- Και η τόσο συζητημένη σύγκριση που έκανα με το ταπεινό Tiguan είναι πολύ συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη βάση οικονομοτεχνικών και μόνο κριτηρίων.
TIGUAN 2.OT DSG FULL EXTRA vs Q5 2.0T 180PS LIMITED, MANUAL
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
vs
Η φωτό είναι από 2λιτρο Tiguan...
πόσο κακάσχημο είναι και αυτό το φαουβε...
εισαι μυωπας
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δεν θα μπορουσα να φανταστω κατι καλυτερο για τα λεφτα που εδωσα..Απαξιωτικά?? Εγώ?? Πάμε ένα μικρό replay σε slow motion:
** Για τη δουλειά που είναι φτιαγμένο μια χαρά αμάξι είναι **(όχι τόσο όσο το παρουσιάζουν οι κάτοχοι του βέβαια).
Αν ψάξουμε πιο πίσω θα βρούμε πολλές τέτοιες τοποθετήσεις μου!! Το πα και το ξαναλέω: το αυτοκίνητο είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ! Απλούστατα δεν είναι τόσο κορυφαίο όσο πιστεύουν μερικοί. Αν κάποιος οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα της τιμής του Q5 θα δει ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να κάνουν ότι κάνει το Q5 και μάλιστα καλύτερα απ' το Q5. ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ.- Και η τόσο συζητημένη σύγκριση που έκανα με το ταπεινό Tiguan είναι πολύ συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη βάση οικονομοτεχνικών και μόνο κριτηρίων.
TIGUAN 2.OT DSG FULL EXTRA vs Q5 2.0T 180PS LIMITED, MANUAL
Στεφανε, μην απομονωνεις ενα συγκεκριμενο quote σου. Πολλες φορες εδω μεσα εχεις γραψει απαξιωτικα για το Q5. Μην με αναγκασεις να ψαξω και να κανω quote ενα προς ενα τα post σου.
Ακομα και αυτο που λες παραπανω, δεν ισχυει: Ποιο αυτοκινητο της τιμης & κατηγοριας του Q5 ειναι καλυτερο; Γιατι σε οτι συγκριτικο εχει γινει, το Q5 βγαινει πρωτο ακομα και σημερα και φυσικα δεν αποτελει.... 'απαράδεκτη πρόταση'.... -
Δεν θα μπορουσα να φανταστω κατι καλυτερο για τα λεφτα που εδωσα...Συμφωνώ απολύτως
Στα πρώτα 14.000 χιλ. μου ειχε κάψει 500 ml λάδι -
Απο λαδι, προσθετω περιπου ενα λιτρο καθε 15.000 χλμ.
-
Στεφανε, μην απομονωνεις ενα συγκεκριμενο quote σου. Πολλες φορες εδω μεσα εχεις γραψει απαξιωτικα για το Q5. Μην με αναγκασεις να ψαξω και να κανω quote ενα προς ενα τα post σου.
Ακομα και αυτο που λες παραπανω, δεν ισχυει: Ποιο αυτοκινητο της τιμης & κατηγοριας του Q5 ειναι καλυτερο; Γιατι σε οτι συγκριτικο εχει γινει, το Q5 βγαινει πρωτο ακομα και σημερα και φυσικα δεν αποτελει.... 'απαράδεκτη πρόταση'....Το τι λένε τα συγκριτικά δεν θα έπρεπε να διαμορφώνει την άποψή σου. Εάν δεν έχεις προσωπική εμπειρία απο τα ανταγωνιστικά οχήματα μην περιμένεις να βγάλεις άκρη. Οδήγησε τα αντίστοιχης αξίας Χ3, GLK και ΧC60 και θα δεις ότι το δικό μας δεν είναι τόσο τραγικά ανώτερο όσο θέλουν να πιστεύουν κάποιοι.
-
ακομα κι αν δεν είναι τραγικά ανωτερο και μόνο που ειναι ανώτερο απο τα GLK,XC60, X3 (αν όντως είναι )δεν ειναι και μικρό πραγμα...
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
ακομα κι αν δεν είναι τραγικά ανωτερο και μόνο που ειναι ανώτερο απο τα GLK,XC60, X3 (αν όντως είναι )δεν ειναι και μικρό πραγμα...Μπορώ να σου παραθέσω αναλυτικά που υπερτερεί και που υστερεί σε σχέση με καθένα από αυτά. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία. Το βασικό ατού του Q5 έναντι των ανταγωνιστών του ήταν, είναι και θα είναι τα, ας πούμε, εφικτά 1998cc του. Μόλις βγει η νέα Χ3 2.0Τ με τα 245hp ψάξτε το δεύτερο...
-
Ακομα και αυτο που λες παραπανω, δεν ισχυει: Ποιο αυτοκινητο της τιμης & κατηγοριας του Q5 ειναι καλυτερο; Γιατι σε οτι συγκριτικο εχει γινει, το Q5 βγαινει πρωτο ακομα και σημερα και φυσικα δεν αποτελει.... 'απαράδεκτη πρόταση'....Το τι λένε τα συγκριτικά δεν θα έπρεπε να διαμορφώνει την άποψή σου. Εάν δεν έχεις προσωπική εμπειρία απο τα ανταγωνιστικά οχήματα μην περιμένεις να βγάλεις άκρη. Οδήγησε τα αντίστοιχης αξίας Χ3, GLK και ΧC60 και θα δεις ότι το δικό μας δεν είναι τόσο τραγικά ανώτερο όσο θέλουν να πιστεύουν κάποιοι.
Την αποψη μου την εχει διαμορφωσει η εμπειρια μου απο την καθημερινη οδηγηση του Q5 σε συνδιασμο με την οδηγηση ανταγωνιστικων οχηματων (GLK, X3, XC60, Land rover Freelander 2) σε test drive πριν καταληξω στο Q5.
Την αποψη μου επιβεβαιωνει πανηγυρικα οτι test και συγκριτικο κυκλοφορει σε ειδικο τυπο και σχετικα internet sites..
Αλλα και να μην τα ειχα οδηγησει, το γεγονος οτι οι πολυ πιο εμπειροι απο εμας reviewers του ειδικου τυπου παγκοσμιως ψηφιζουν το Q5 'top of its class' λεει πολλα... Και κατι τελευταιο.. Ειναι πολυ ευκολο να απαξιωνουμε την αποψη των reviewers αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι αυτοι εχουν στην διαθεση τους τα αυτοκινητα πολυ καιρο ενω οι καλοι του ειδους εχουν και μεγαλη εμπειρια απο καθε ειδους οχημα. Εμεις, οι average οδηγοι, θεωρεις οτι μπορουμε να βγαλουμε σοβαρο συμπερασμα απο ενα test drive που καναμε ενα αυτοκινητο της αντιπροσωπειας ή του φιλου μας;
Βεβαια, σιγουρα υπαρχουν και 'κατευθυνομενα' reviews, oμως οταν ΟΛΑ βγαζουν το Q5 απο πολυ καλο εως αριστο, αυτο κατι σημαινει.... -
Απο λαδι, προσθετω περιπου ενα λιτρο καθε 15.000 χλμ.Αυτό είναι το απροβληματιστο;
-
Την αποψη μου την εχει διαμορφωσει η εμπειρια μου απο την καθημερινη οδηγηση του Q5 σε συνδιασμο με την οδηγηση ανταγωνιστικων οχηματων (GLK, X3, XC60, Land rover Freelander 2) σε test drive πριν καταληξω στο Q5.
Την αποψη μου επιβεβαιωνει πανηγυρικα οτι test και συγκριτικο κυκλοφορει σε ειδικο τυπο και σχετικα internet sites..
Αλλα και να μην τα ειχα οδηγησει, το γεγονος οτι οι πολυ πιο εμπειροι απο εμας reviewers του ειδικου τυπου παγκοσμιως ψηφιζουν το Q5 'top of its class' λεει πολλα... Και κατι τελευταιο.. Ειναι πολυ ευκολο να απαξιωνουμε την αποψη των reviewers αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι αυτοι εχουν στην διαθεση τους τα αυτοκινητα πολυ καιρο ενω οι καλοι του ειδους εχουν και μεγαλη εμπειρια απο καθε ειδους οχημα. Εμεις, οι average οδηγοι, θεωρεις οτι μπορουμε να βγαλουμε σοβαρο συμπερασμα απο ενα test drive που καναμε ενα αυτοκινητο της αντιπροσωπειας ή του φιλου μας;
Βεβαια, σιγουρα υπαρχουν και 'κατευθυνομενα' reviews, oμως οταν ΟΛΑ βγαζουν το Q5 απο πολυ καλο εως αριστο, αυτο κατι σημαινει....Εγώ προσωπικά πάντως έχω περάσει 3ήμερα με τα Freelander 2, GLK και XC60. Μόνο το Χ3 το χω οδηγήσει για λίγο. Και επίσης ναι απαξιώνω οποιοδήποτε review ειδικά όταν πρόκειται για οχήματα από τα οποία έχω προσωπική άποψη. Δεν πρόκειται ποτέ να σχολιάσω ένα review τύπου 959vsF40 σαν του τελαυταίου Top Gear, αλλά reviews τύπου Q5-GLK κτλ είναι αστείο να λαμβάνονται υπόψη όταν είναι τόσο εύκολο να έρθεις σε επαφή μαζί τους. Επαναλαμβάνω ότι όντως το Q5 πιθανόν να είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία του, ειδικά για τα Ελληνικά δεδομένα. Από κει και πέρα όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι υστερεί σε σημαντικούς τομείς έναντι των ανταγωνιστών του.
Πχ
GLK----> καλύτερη ποιότητα κατασκευής, καλύτερα υλικά, καλύτερη ηχομόνωση
XC60 T6--->καλύτερο μοτέρ, καλύτερες επιδόσεις (λογικό θα μου πεις λόγω κυβικών+turbo)
X3----> πολύ ανώτερη οδηγική συμπεριφορά, πολύ ανώτερο τιμόνι
Freelander 2 ----> off-road δυνατότητες -
Αυτό είναι το απροβληματιστο;
Απροβλημάτιστο είναι red. Από τη στιγμή που ο κατασκευαστής προβλέπει κατανάλωση λαδιού, τότε είναι απροβλημάτιστο. Το συγκεκριμένο μοτέρ είναι φτιαγμένο για να καίει. ...
-
@ red monster sorry που ρωταω ..... αλλα τι αυτοκινητο εχεις ?
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
@ red monster sorry που ρωταω ..... αλλα τι αυτοκινητο εχεις ?
που κολλάει αυτό?
όταν λέμε απροβλημάτιστο εννοούμε οτι πέρα από την προβλεπόμενη συντήρηση δεν λερώνουμε τα χέρια μας...
αν είναι να έχω ένα μπιτονάλι λάδι στο πορτπαγκαζ για να συμπληρώνω λέμε οτι έχουμε ένα θεματάκι (μικρό μεν , υπαρκτό δεν με την κατανάλωση λαδιού...) -
Απροβλημάτιστο είναι red. Από τη στιγμή που ο κατασκευαστής προβλέπει κατανάλωση λαδιού, τότε είναι απροβλημάτιστο. Το συγκεκριμένο μοτέρ είναι φτιαγμένο για να καίει. ...
η κατανάλωση λαδιού είναι παρενέργεια .-
ο κατασκευαστής το αναφέρει στο μάνουαλ για να είναι καλυμμένος νομικά ... -
ο κατασκευαστής το αναφέρει στο μάνουαλ για να είναι καλυμμένος νομικά ...Όχι ρε συ και παρενέργεια. Είσαι και μηχανικός να πούμε. Εγώ από τα λίγα μηχανολογικά που ξέρω και από φίλους που ασχολούνται με το αντικείμενό σου ξέρω ότι είναι αρχή λειτουργίας της ΜΕΚ η καύση ελαίου. Το θέμα είναι η ποσότητα...
-
ο κατασκευαστής το αναφέρει στο μάνουαλ για να είναι καλυμμένος νομικά ...Όχι ρε συ και παρενέργεια. Είσαι και μηχανικός να πούμε. Εγώ από τα λίγα μηχανολογικά που ξέρω και από φίλους που ασχολούνται με το αντικείμενό σου ξέρω ότι είναι αρχή λειτουργίας της ΜΕΚ η καύση ελαίου. Το θέμα είναι η ποσότητα...
αν ασχολείται με το αντικείμενο και σου είπε τέτοιο πράγμα καλύτερα να το γυρίσει στο πλέξιμο...
η κατανάλωση λαδιού είναι παρενέργεια που αντιμετωπίζεται εν μέρη με διάφορους τρόπους
μην ξαναμάθουμε τις αρχές των ΜΕΚ από την αρχή... -
Μπορεί το καμμένο λάδι να είναι παρενέργεια μπορεί και όχι.
Στα πλαίσια της γραμμής παραγωγής κανενα εξάρτημα δεν είναι παντελώς όμοιο με κανένα άλλο.
Το θέμα είναι τι προδιαγραφές βάζει ο κάθε κατασκευαστής. Εξηγούμαι..
Αν η standard ανοχή μεταξύ οδηγού βαλβίδων και βαλβίδας είναι ας πούμε 0.4 mm και τότε το μοτερ δεν καίει καθόλου λάδι είναι στο χέρι κάθε εταιρείας να πει οτι βάση του ποιοτικού ελέγχου θα αφήνει να βγαίνουν στην παραγωγή τα μοτέρ που θα έχουν ανοχή από 0.3 εως 0.8 mm...
Όμως στα 0.8 θα υπάρχει κατανάλωση μεγαλύτερη από άλλο μοτέρ με ανοχή 0.6 και μεγαλύτερη από άλλο μοτέρ με ανοχή 0.5..
Το μοτέρ με την ανοχή 0.8 θα έχει την μέγιστη αποδεκτή κατανάλωση που προβλέπει ο κατασκευαστής στο βιβλίο ενώ το μοτερ με την ανοχή 0.4 δεν θα έχει καθόλου κατανάλωση αλλά και τα δύο μοτέρ είναι αποδεκτά και δεν μπορεί να πει κάποιος ότι έχουν πρόβλημα.
Όλα τα μοτέρ να έχουν τις standar ανοχές δεν γίνεται γιατί έτσι τα αυτοκίνητα θα κόστιζαν 10 φορές πάνω...Αυτά συμβαίνουν μόνο σε εφαρμογές επιπέδου F1...το θέμα είναι να σου 'κάτσει' μοτεράκι όσο πιο κοντά στις standard προδιαγραφές...
Κάτι άλλο που έχει ενδιαφέρον είναι το εύρος του αποδεκτού εύρους ανοχών το οποίο είναι διαφορετικό φυσικά από εταιρεία σε εταιρεία και επηρεάζει άμεσα το πόσο ποιοτικό και φυσικά ακριβό είναι αυτό που αγοράζουμε...
AUDI Q5