Δεν είναι πολύ καλό να στηριζόμαστε σε ένα απλό πίνακα για τις αγορές μας. Είναι απαραίτητο να ξέρουμε την πηγή των στοιχείων και τη μέθοδο αξιολόγησης.
Οντως τα δύο τελευταία χρόνια, το revo είναι πολύ ψηλά στη λίστα και αρκετοί και στην Ελλάδα λένε πολύ καλά λόγια για το λάστιχο.
Η πραγματική αξιολόγηση ενός ελαστικού όμως είναι μια δύσκολη υπόθεση. Πριν αρκετό καιρό, οι 4Τ είχαν κάνει κάτι τέτοιο για κάποια λάστιχα 4χ4 και μακάρι να το ξανακάνουν.
Επίσης οι συνθήκες χρήσης διαφέρουν αρκετά απο χώρα σε χώρα. Λογιά διαφορετικά θα αξιολογήσει ένα ελαστικό κάποιος στη Σαντορίνη και διαφορετικά στον Καναδά. Επίσης, το ίδιο λάστιχο αλλιώς 'ταιριάζει' σε κάποιο όχημα πχ Jimny και αλλιώς στο Wrangler που έχει πολύ περισσότερα κιλά και στήσιμο...
Σε αυτό το 'thread' ίσως κάποιοι που δοκίμασαν ελαστκά θα μπορούσαν να πουνε τις απόψεις τους αλλά μόνο μετά απο παρατεταμένη χρήση σε διαφορετικές συνθήκες. Μην ξεχνάμε ότι ουσιαστικά όλοι είμαστε χαρούμενοι με τα νέα μας λάστιχα αφού πάντα η σύγκριση με τα παλιά φθαρμένα ευνοεί τα νέα μας.
Εγώ έχοντας φορέσει 3 διαφορετικά λάστιχα στο δικό μου, έχω να πω ότι τα 'μανίσια' με 10.000 χλμ συμπεριφερόταν όπως τα επόμενά μου Cooper A/T στα 20.000χλμ. Γλιστρούσαν ακόμα και στο στεγνό. Τα Cooper δεν με πρόδωσαν ποτέ στο χώμα αλλά είχαν πολύ γρήγορη φθορά.
Τώρα έχω τα BF Goodrich A/T και έχω να πω ότι κάνουν αρκετό θόρυβο σε σχέση με τα προηγούμενα, σε χιόνι είναι μια χαρα μέχρι στιγμής (λίγα χλμ) ενώ σε λάσπη δεν έτυε να παω ακόμα αλλά απο κάτι ψιλά που είδα φαίνεται να καθαρίζουν πιο γρήγορα απο τα Cooper αλλά παράλληλα φορτώνουν και πιο πολλή λάσπη οπότε προς το παρόν δεν έχω άποψη.
Απο την αναζήτησή μου για λάστιχα οι καλύτερες επιλογές φαίνεται να είναι τα Bridgestone 694, Yokohama Geolander, Goodyear MTR (σχετικά αθόρυβα για το είδος τους), Cooper Discoverer A/T ή S/T