-
@argyn said in ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.:
@psili-ammos said in ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.:
Απλά ξαναγράφω ότι κινούμαστε ως επί των πλείστων άσφαλτο(Αθήνα)και το καλοκαίρι στο νησί που και που βγαίνουμε και λίγο χώμα,ψαρεύω από βράχο,μπαίνουμε και σε κανα χωματόδρομο κ,τ,λ..Υπόψιν ότι αυτό γίνεται για 10 το πολύ 15 ημέρες.
Ότι και αν βάλεις σε AT θα έχεις ζητήματα με την βροχή σε σχέση με τα εντός δρόμου λάστιχα - δεν έχω δει κανένα τέτοιο με Α σήμανση για το φρενάρισμα στο βρεγμένο - όχι σε βαθμό επικινδυνότητας αλλά χρειάζεται προσοχή. Δεν είμαι σίγουρος ότι για την χρήση που σε ενδιαφέρει αξίζουν τον κόπο τα ΑΤ. 'Οπως το περιγράφεις και συνηθισμένα καλοκαιρινά πιθανότατα σε καλύπτουν νομίζω αν κινείσαι προσεκτικά.
Για αυτό έλεγα για 90/10 η έστω 80/20 γιατί η αλήθεια είναι οτι στην βροχή όλα τα Α/Τ ξεκινάνε από c και κάτω..
-
Επίσης πληροφοριακά,τα geolandar g015 τα δίνουν 60/40 --- 70/30???
Πόσο περίπου σε σχέση με τα latitude cross? -
Επίσης πληροφοριακά,τα geolandar g015 τα δίνουν 60/40 --- 70/30???
Πόσο περίπου σε σχέση με τα latitude cross?Γενικά οι αναλογίες 80/20 κτλ κτλ είναι σε μεγάλο βαθμό αυθαίρετες, δεν δίνονται βάσει τεχνικών προδιαγραφών και είναι τόσο ενδεικτικές που στο τέλος δεν σημαίνουν τίποτα. Αν δεν έχεις δεδομένα επίσημης συγκριτικής δοκιμής κάποιου πχ περιοδικού ή δεν έχεις πειραματιστεί ο ίδιος, ο μόνος τρόπος να κρίνεις συγκριτικά είναι με το μάτι (κάτι που και αυτό είναι εν πολλοίς αυθαίρετο αφού δεν συμπεριλαμβάνει την παράμετρο του τύπου της γόμας του πέλματος και των εσωτερικών ενισχύσεων στην δομή του λάστιχου). πχ όσο αραιότερα/παχύτερα αυλάκια, όσο ψηλότερο τακούνι, όσο περισσότερο τονισμένοι ώμοι και προστασίες στα μάγουλα, τόσο ποιο εκτός δρόμου είναι.
-
Στο RAV4 έβαλα τα G015 (225/70/16) τον Ιούλιο του 2019. Έχουν διανύσει 22'000χλμ περίπου. Στο βρεγμένο, μόλις φέτος (4ος χειμώνας) άρχισαν να υστερούν και πάλι όταν τα πιέζω. Πέρυσι σε 5+ πόντους χιόνι (όχι πάγο) δεν καταλάβαιναν τίποτα. Έχουν κάνει αρκετό χώμα και πολύ κακούς χωματόδρομους με κροκάλες νεροφαγώματα κ.λ.π. Έχω οδηγήσει με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε πατημένο χώμα αρκετές φορές. Δεν έχουν πάθει την την παραμικρή φθορά. Ούτε κομμάτια έχουν φύγει ούτε τίποτα. Οπτικά είναι σαν καινούργια. Να σημειώσω βέβαια ότι το αυτοκίνητο όταν δεν κινείται είναι σε κλειστό γκαράζ οπότε προφανώς τα ελαστικά ¨διατηρούνται" σε καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με το να ήταν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες 24/7.
Όταν ήμουν στη διαδικασία αναζήτησης κοιτούσα και τα BF Goodrich KO2. Μου άρεσαν πολύ λόγο εμφάνισης. Στη διάσταση 225/70/16 ήταν όμως βαρύτερα 2 κιλά ανά ελαστικό. Για αυτό και μόνο τα απέρριψα και εν τέλη έκανα καλά. Ουδέποτε χρειάστηκα τις καλύτερες (;) επιδόσεις τους, οι οποίες από όσο κατάλαβα, απευθύνονται σε Αμερικανούς που σκαρφαλώνουν βράχους (χαμηλές πιέσεις / ενισχυμένα πλαϊνά) και δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν σε κάποιο που κυκλοφορεί, έστω και σε πολύ κακούς χωματόδρομους, στη χώρα μας.
Εννοείται πως θα τα επέλεγα ξανά.Για τα latitude cross δεν έχω άποψη. Λανσάρεται σαν περισσότερο ασφάλτινο από το G015 όπως φαίνεται άλλωστε και από τη σχεδίασή του.
-
To παρακάτω video ίσως βοηθήσει https://www.youtube.com/watch?v=2hwYCc6YvYM
-
Γνώμες για conti cross contact lx2?
Πάντως εξωτερικά μου φαίνονται πιο βολταδικα σε σχέση με τα latitude cross.Οπτικα! -
conti cross contact lx2
ε, ειναι λιγο λάιτ
αν τα λατ κρος ειναι 80-20, αυτα ειναι 97-3 -
@gatoz said in ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.:
conti cross contact lx2
ε, ειναι λιγο λάιτ
αν τα λατ κρος ειναι 80-20, αυτα ειναι 97-3Σχεδόν δηλαδή 100/0??
Ούτε καν 90/10 δεν τα δίνουν?
Πόσο τα δίνουν κανονικά? -
conti cross contact lx2
ε, ειναι λιγο λάιτ
Πόσο τα δίνουν κανονικά?τι σημασια εχει? θεωρητικα ειναι τα νουμερα, αυθαιρετα
και τα lat cross η michelin νομιζω τα δινει 40-60
σιγα μην ειναι....
τα κοντι τα εχω δει προσφατα σε ενα ngv. οκ, δεν σκιζονται στις πετρες αλλα με ελαχιστη λασπη γεμιζουν μερεντα -
conti cross contact lx2
ε, ειναι λιγο λάιτ
Πόσο τα δίνουν κανονικά?τι σημασια εχει? θεωρητικα ειναι τα νουμερα, αυθαιρετα
και τα lat cross η michelin νομιζω τα δινει 40-60
σιγα μην ειναι....
τα κοντι τα εχω δει προσφατα σε ενα ngv. οκ, δεν σκιζονται στις πετρες αλλα με ελαχιστη λασπη γεμιζουν μερενταΤα latitude cross τα δίνει η michelin 65/35.Τωρα από αυτά που διαβάζω λένε οτι είναι 80/20.
Σημασία έχει πόσο τα δίνουν για έναν που δεν θέλει 65/35 αλλά θέλει 90/10 αλλά αν αλλα λένε και άλλα γράφουν είναι πρόβλημα που δημιουργείται για κακο των καταναλωτων.Αν είναι θεωρητικά τα νούμερα ας τα αλλάξουν και ας τα κάνουν πρακτικά να ξέρουμε τι πληρώνουμε εμείς οι άσχετοι που στηριζόμαστε από 2 νούμερα. -
Φοραω απο τελη του 18 τα latitute cross , εχω κανει 86.000χλμ και μολις τωρα πανε να αγγιξουν δεικτη φθορας. Εξαιρετικο λαστιχο , πραγματικα καλη γομα με αντοχη στο χρονο. Τωρα παρατηρω τα πρωτα σημαδια γλιστρηματος στα ζορια και την πιο ευκολη ενεργοποιηση του abs. Πλεον η διασταση μου απο 420 ευρω εχει παει 560 ,μεγαλη αυξηση τιμης. Ψαχνομαι να βαλω κατι διαφορετικο γιατι με τα cross εχω απιστευτο θορυβο μεσα στη καμπινα οταν γινουν 2 ετων τα λαστιχα στα 60-70 χ.α.ω . Σκεφτομαι να βαλω το crossclimate της μισελεν.
Αυτο το λαστιχο το εχει φορεσει κανεις σε SUV;; Εχει καποια αντοχη σε εκτος δρομου χρηση η στη πρωτη πετρα θα σκιστει; Η χρηση μου ειναι μικτή, με πολυ αυτοκινητοδρομο καθημερινα για τη δουλεια μου, λιγο πολη, και εκτος δρομου μολις βρω ευκαιρια θα περιπλανηθω αρκετα στα ορια του αυτοκινητου χωρις ακροτητες. Διασταση 215/65/16 αμαξι hyundai tucson 2006. -
@cson said in ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.:
Φοραω απο τελη του 18 τα latitute cross , εχω κανει 86.000χλμ και μολις τωρα πανε να αγγιξουν δεικτη φθορας. Εξαιρετικο λαστιχο , πραγματικα καλη γομα με αντοχη στο χρονο. Τωρα παρατηρω τα πρωτα σημαδια γλιστρηματος στα ζορια και την πιο ευκολη ενεργοποιηση του abs. Πλεον η διασταση μου απο 420 ευρω εχει παει 560 ,μεγαλη αυξηση τιμης. Ψαχνομαι να βαλω κατι διαφορετικο γιατι με τα cross εχω απιστευτο θορυβο μεσα στη καμπινα οταν γινουν 2 ετων τα λαστιχα στα 60-70 χ.α.ω . Σκεφτομαι να βαλω το crossclimate της μισελεν.
Αυτο το λαστιχο το εχει φορεσει κανεις σε SUV;; Εχει καποια αντοχη σε εκτος δρομου χρηση η στη πρωτη πετρα θα σκιστει; Η χρηση μου ειναι μικτή, με πολυ αυτοκινητοδρομο καθημερινα για τη δουλεια μου, λιγο πολη, και εκτος δρομου μολις βρω ευκαιρια θα περιπλανηθω αρκετα στα ορια του αυτοκινητου χωρις ακροτητες. Διασταση 215/65/16 αμαξι hyundai tucson 2006.Φοβάμαι ότι όσο καλά λόγια και να λέγονται για τα crossclimate(που ισχύουν)μάλλον δεν θα σε καλυψουν.Δεν είναι για εκτός δρόμου(χώμα,λάσπη,πέτρα κ,τ,λ).Όπως καλά ξέρεις είναι 4 εποχών με καλά στοιχεία στο χιόνι.Τα δίνουν δηλαδή για εντός δρομου και όχι 80/20, .65/35 κ,τ,λ.
Εγώ για 80/20 μάλλον θα δοκιμάσω τα crosscontact,αλλιώς για 100/0 σε θερινό πολύ καλά λόγια ακούγονται για τα goodyear efficient grip 2 suv . -
@cson said in ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.:
Αυτο το λαστιχο το εχει φορεσει κανεις σε SUV;; Εχει καποια αντοχη σε εκτος δρομου χρηση η στη πρωτη πετρα θα σκιστει; Η χρηση μου ειναι μικτή, με πολυ αυτοκινητοδρομο καθημερινα για τη δουλεια μου, λιγο πολη, και εκτος δρομου μολις βρω ευκαιρια θα περιπλανηθω αρκετα στα ορια του αυτοκινητου χωρις ακροτητες. Διασταση 215/65/16 αμαξι hyundai tucson 2006.Φοράω τα lat. cross στο Suv εδώ και χρόνια, και πλέον μετά από χρόνια που έκανα αλλαγές χειμερινά - θερινά, είπα να δοκιμάσω και τα crossclimate στο "χαμηλό" μου., όμως. Χιόνι πάτησαν με πολύ καλά αποτελέσματα ( αλλά αρκετά καλά τα πάνε και τα L.C. ) , πάγο βρήκαν ελάχιστο ( πολύ μαλακός χειμώνας φέτος ) δεν μπορώ να κρίνω, το πρόβλημα είναι ότι μου φαίνονται θορυβώδη σε σχέση με τα θερινά που θα φόραγα τέτοια περίοδο και με σκληρή αίσθηση.
Το θέμα είναι ότι φοράω τόσα χρόνια τα lat.cross στο suv που έχω ξεχάσει πως ήταν με άλλα ελαστικά για να κρίνω θόρυβο , αλλά αν το κριτήριο μου ήταν μόνο η μείωση του θορύβου , μετά την εμπειρία χρήσης με τα cc , εγώ προσωπικά , δε θα το τολμούσα εύκολα, όσο ασφαλή συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν από χρήση του ελαστικού σε τελείως άλλο τύπο αυτοκινήτου.
-
Για τα efficient grip 2 suv ακούγονται καλά λόγια.Βεβαια 100/0 ..Παρ όλα αυτά,τα έχει βάλει κανείς?
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.