-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Τώρα το ότι έχεις κάνει δοκιμές (έτσι γενικά και αόριστα) στο αυτοκίνητό σου (όλοι καθημερινά κάνουμε δοκιμές στα αυτοκίνητά μας και τα συγκρίνουμε με ότι είχαμε πριν) και ότι έγραψες κάτι για κάποιο αυτοκίνητο (και εγώ έγραφα για εστιατόρια σε κλαδικό περιοδικό κάποτε, με κάνει γευσιγνώστη?)...πρέπει να μου πει εμένα κάτι σε σχέση με το θέμα συγκριτικών που παρουσιάζουν τα περιοδικά και τους χρόνους που γράφουν στην πίστα? Ξέρω ότι μου έφερες αυτό το παράδειγμα για να δείξεις ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος σχετικός με το θέμα για να γράψει και να κρίνει κάτι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι είναι άτοπο παράδειγμα και ισοπεδωτικό. Να δεχτώ ότι μπορεί να παίζουνε διάφορα στον κόσμο του ειδικού τύπου αυτοκινήτου αλλά αυτοί είναι που θα μας δώσουνε τις πρώτες εντυπώσεις για ένα αμάξι και ανάλογα αν είναι υπέρ της μάρκας που γουστάρουμε θα την υπερασπιστούμε αυτήν την άποψη και σε αντίθετη περίπτωση θα την θάψουμε, καλή ώρα...
Δεν κρίνω τις μηχανολογικές γνώσεις των δημοσιογράφων (οι οποίες δεν χρειάζονται για να οδηγήσεις ένα αμάξι) ούτε θα κάτσω να μάθω μηχανολογία από αυτά που θα γράψουν αυτοί. Ο μεγαλύτερος στούρνος μπορεί να έχει τρελά χέρια και αυτό μου φτάνει για να ακούσω την γνώμη του για ένα αμάξι με το οποίο έγραψε χρόνους στην πίστα.Διαβάζω τους χρόνους που γράφουνε αυτοί (δημοσιογράφοι, δοκιμαστές κλπ) για το κάθε περιοδικό και site στο οποίο γίνεται αναφορά εδώ μέσα, αν τώρα εσύ μπορέσεις και κάνεις δοκιμές για παράδειγμα στα τουτούνια του συγκριτικού που αναφερόμαστε και μου βγάλεις πρώτη την Μιτο π.χ... θα σε παραδεχτώ και εγώ θα μαζεύω αμάξια που με ενδιαφέρουν για να στα δώσω να τα δοκιμάσεις και να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Επίσης αν θελήσω να μάθω μηχανολογία θα σε προτιμήσω.
μετρήσεις με v-box II...
από όλα αυτά που έγραψα εσύ κατάλαβες τα παραπάνω?? κατάλαβες οτι προσπαθώ να βγάλω πρώτη τη μίτο?? ανέφερα πουθενά την ιταλίδα??
τα περι μηχανολογίας τα ανέφερε γιατί είναι καταστάσεις πλήρως αντικειμενικές που ελέγχονται εύκολα...
δεν υπάρχει είναι περίπου σωστό... η ισχύει , ή όχι... κάτι που δεν μπορείς να πεις για τις επιδόσεις π.χ.οκ , δεν έχει άλλο νόημα η συζήτηση...
Όχι δεν κατάλαβα ότι προσπαθείς να βγάλεις πρώτη την Μιτο, παράδειγμα έφερα (έβαλα π.χ) επειδή έχεις αυτό το αμάξι και έτυχε να μην έχει γράψει καλό χρόνο στην πίστα... το τι κατάλαβα νομίζω στο έγραψα.
Επίσης η δοκιμή με Vbox και με τα όργανα της NASA να ήταν δεν μου λέει κάτι αν δεν είναι συγκριτικά με κάτι άλλο και κάτω από τις ίδιες συνθήκες. ΟΚ έκανες κάποιες μετρήσεις και καλώς τις έκανες... ήταν αντικρουόμενες με αυτές κάποιου περιοδικού? Αν ναι είμαι περίεργος να μάθω κάτω απο τι συνθήκες κλπ, αν όχι δεν βλέπω να έχει βάση η αμφισβήτησή της δουλειάς των δημοσιογράφων.
Εγώ καταλαβαίνω τι αμφισβητείς εσύ όμως δεν φαίνεται να καταλαβαίνεις τι αμφισβητώ σε αυτά που λες.
Με λίγα λόγια για να μην κουράζουμε, αν μπορείς να γράψεις στην πίστα των Μεγάρων με μια Μιτο QV κάτω απο 1.19... η με οποιοδήποτε άλλο αμάξι καλύτερο χρόνο, στο είπα και πριν...εγώ μαζί σου και θα στείλω και γράμμα να τους λέω πόσο κουλάδια είναι παροτρύνοντας τους να αλλάξουνε επάγγελμα, να γίνουνε σεφ που είναι και της μόδας.
Μέχρι τότε όμως άσε να έχω τους λόγους μου να αμφισβητώ την αμφισβήτησή σου και να πιστεύω αυτά που διαβάζω, όσα είναι αυτά...δικαίωμα σου να διαβάζεις και να πιστεύεις οτι θες...
άλλωστε και αυτοί πρέπει κάπως να ζήσουν...
ούτε οι χρόνοι με ενδιαφέρουν , ούτε οι γνώσεις τους...
αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην υποτιμούν εμένα σαν αναγνώστη γράφοντάς μου αρλούμπες ... τις οποίες πολλές φορές προσπαθούν να δικαιολογήσουν...τέλος το
-
Ο χρήστης ironman02 έγραψε:
@ironman02
Σαφεστατα και δεν μπορεις να εχεις την ΠΛΗΡΗ εικονα των δυνατοτητων ενος κινητηρα, ειδικα απο την στιγμη
που υπαρχουν αλλες παραμετροι, οπως η σχεσεις κιβωτιου, η τελικη σχεση διαφορικου, η αναλογια κιλων/ιππο, κ.ο.κ.
Το θεμα μου εμενα ομως ειναι, οτι εφοσον δεν υπαρχει απο την πλευρα τουλαχιστον των 4τροχων μια
δυναμομετρηση για τον κινητηρα της Mito QV, που να μας δειχνει και απροκαλυπτα πλεον τι δυνατοτητες εχει, δεν μπορει ο συντακτης να λεει συνεχως περι 'μικρου ευρους ισχυος', και τα υπολοιπα που ανεφερα στο προηγουμενο post, την στιγμη που 'καθαριζει' εκτος απο το DS3 THP, και το cooper S σε καποιες απο αυτες το οποιο συγκριτικα με την υπολοιπη 'παρεα' εχει τον πιο ισχυρο κινητηρα, με πραγματικη δυναμη στους τροχους να ξεπερναει ισως και την ονομαστικη των 175ιππων.
Οι ρεπριζ btw που παρατιθενται εχουν και 4η και 5η και 6η σχεση συγκριτικα με τις πλεον
διαδεδομενες ταχυτητες. Οταν βλεπεις σε ΟΛΕΣ τις ρεπριζ να ειναι η QV μπροστα απο το 1600αρι DS3, σε μερικες επισης στο τρεχον τευχος, μπροστα απο το ισχυροτερο 207 RC, και το Cooper S, ε, δεν νομιζω πια οτι εχει σχεσεις για αναβασεις η Mito, ουτε το cooper S / RC θεομακρες σχεσεις αντιστοιχα...
Eν πασει περιπτωσει για να το κλεισω απο την πλευρα μου και να μην κουραζω αλλο, ΠΟΥΘΕΝΑ στα εικοσι χρονια που διαβαζω αυτοκινητιστικα περιοδικα Ελληνικα/ξενα, δεν εχω δει αρνητικες αναφορες για καποιο κινητηρα αυτοκινητου, και ταυτοχρονα να ειναι μπροστα σε ρεπριζ, απο τα περισσοτερα ανταγωνιστικα μοντελα και μαλιστα με χαμηλοτερο κυβισμο απο αυτα.Μάλλον ακόμα δεν έχεις καταλάβει τι είπα. Σου απέδειξα νομίζω οτι δεν μπορείς να πείς οτι είναι μπροστά σε ρεπρίζ. Γιατί πολύ απλά είναι άκυρη η σύγκριση.
Σου έδειξα και το 60-160. Το είδες να είναι μπροστά?
Αυτό που σου είπα ισχύει για όλες τις ταχύτητες. Δεν αλλάζει κάτι. Απλά το κάθε αμάξι το βολεύουν άλλες ταχύτητες.
Τώρα αν εσύ θέλεις να νομίζεις οτι είναι μπροστά σε ρεπρίζ πάω πάσσο. Αλλά δεν έχεις δεί πουθενά το πιο γρήγορο 80-120 που μπορεί να κάνει το mini. Αν το δείς μάλλον θα είναι χαμηλότερο γιατί θα το κάνει όπως το βολεύει και όχι απαραίτητα με μια ταχύτητα μόνο που βάζουν στα συγκριτικά.
Να σου δώσω και μερικούς ακόμα χρόνους για 60-160.
mito 15.9
fabia rs 15.2
ibiza cupra 16.4
corsa opc 14.4
ds3 thp 15.5
polo gti 15.1
207 rc 15.3To mini μάλλον θα της ρίχνει άνετα αν κρίνω από τα παραπάνω.
Τώρα αν είναι να ανοίξουν τα 2 αμάξια από τα 80 μέχρι τα 120 και πείς στο μίνι να χρησιμοποιήσει μόνο 4η εντάξει μπορεί να μείνει πίσω. Αλλά μάλλον δε θα το κάνει. Ούτε σε προσπέραση ούτε πουθενά. Θα το κάνει όπως το βολεύει και δε θα περιοριστεί σε μια ταχύτητα. Όπως παραπάνω στα 60-160. Για πιο λόγο άλλωστε?
Τώρα αν θες εσύ μείνε στους χρόνους με 3η,4η,5η,6η κ.ο.κ τι να σου πώ...
Δε θέλω να σου βγάλω χάλια τη μιτο. Για όλα τα αμάξια πιστεύω οτι είναι άκυρη αυτή η σύγκριση. Δε μπορείς με τίποτα να πείς οτι το ένα είναι πιο γρήγορο από το άλλο χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη ταχύτητα κάθε φορά. Αν είχαν μια ταχύτητα μόνο να το κάναμε έτσι. Αλλά αυτό δε δείχνει τον καλύτερο χρόνο που μπορεί να κάνει το κάθε αμάξι.
Το 60-160 το δείχνει όμως.Πιστεύω καταλαβαίνεις τι εννοώ. Τώρα ίσως δε θες να καταλάβεις/παραδεχτείς..
Δε ξέρω για ωφέλιμο εύρος κτλ οπότε δεν εκφέρω γνώμη γιατί δε την έχω οδηγήσει. Εγώ μιλάω για τις ρεπρίζ απλά.
Εγω καταλαβαινω τι γραφεις και θα με βρεις συμφωνο, πραγματικα αυτο που λες ειναι το πιο δικαιο αλλα δεν το βλεπουμε συχνα. Το 60-160 με αλλαγες ειναι μια πολυ καλη μετρηση!!! Πριν συνεχισω αυτα που θελω να πω , αν θες επεξεργασου το μηνυμα σου και διορθωσε το χρονο της MiTo σε 15.7 γιατι αυτο εχει γραψει το Drive και οχι 15.9, το λεω για να ειμαστε ακιρβης. Επισης γραψε οτι ειναι η QV διοτι η Multiair 135 εχει μετρηθει στο 19.8 . Τωρα οσον αφορα αυτα τα νουμερα δυο μου κανουν εντυπωση. Το Ibiza Cupra εχοντας ιδιο μοτερ, κιβωτιο και παρομοιο βαρος με τα Polo και Fabia χανει 1.3 και 1.2 δευτερολεπτα αντιστοιχα!!! Δευτερον το DS3 με θεομακρο κιβωτιο και το πιο αδυναμο μοτερ (στη θεωρια) κανει καλυτερο χρονο απο MiTo QV και Ibiza Cupra!!! Απ' οσο εω δει σε δυναμομετρησεις του EVO στο στροφαλο το Cupra βγαζει 191.6 Ps/ 5589 rpm, το OPC 196 Ps/ 6360 rpm, η MiTo QV 183.2 Ps / 5869 rpm και το 207 RC 187.7 Ps / 6004 rpm. Αυτα τα γραφω ενδιεκτικα γιατι σαφεστατα δεν δειχνουν κατι για την κατανομη της δυναμης σε ολο το φασμα στροφων. Δυστυχως δεν εχω το τευχος με το DS3 μπροστα μου που ειχε βγαλει πανω απο 170 ιππους στροφαλο και μαλιστα με ενα σχεδον οροπεδιο κοντα στη μεγιστη ιπποδυναμη για πανω απο 1500 rpm αν θυμαμαι καλα 5000-6500, αλλα θα το κοιταξω οποτε μπορεσω!!! Σιγουρα το DS3 με τις θεομακρες σχεσεις του δεν κανει για ρεπριζ με μια ταχυτητα αλλα αν δεις την κλιμακωση του κανει για 60-160 με αλλαγες. Μονο απο κοφτη 1ης σε 2α πεφτει κατω απο τις 4800 στις αλλες αλλαγες 2ας-3ης, 3ης-4ης και 4ης-5ης στον κοφτη πεφτει ειτε ελαχιστα κατω απο τις 5000 rpm ειτε ειναι πανω απο αυτες οποτε εκμεταλευεται αριστα το οροπεδιο ιπποδυναμης στο φασμα 5000-6500 rpm!!! Επισης με 1η στα 74 χλμ και 2α στα 109 γραφει πολυ καλα νουμερα απο σταση μιας που δεν χαζοσπιναρει και εχει και μια αλλαγη λιγοτερη για τα 100 χλμ/ωρα!!!
ΥΓ: Αν θεωρειτε οτι ειναι υπερβοληα αυτο το ποστ να παραμεινει εδω μεταφερετε το οπου πρεπει.
-
Μάλλον ακόμα δεν έχεις καταλάβει τι είπα. Σου απέδειξα νομίζω οτι δεν μπορείς να πείς οτι είναι μπροστά σε ρεπρίζ. Γιατί πολύ απλά είναι άκυρη η σύγκριση.
Ομολογω πως δεν μπορω να ακολουθησω πληρως τον συλλογισμο σου...
Με την ιδια λογικη που λες οτι ΔΕΝ μπορει να ειναι μπροστα σε ρεπριζ (οκ εχει πιο πυκνη διαταξη των σχεσεων, ισως και τελικη σχεση διαφορικου, για αυτο και κανει καλυτερους χρονους, δυστυχως δεν εχω ΟΛΑ τα στοιχεια απο ΕΝΑ περιοδικο ωστε να βγαλω λιγο πιο ασφαλη συμπερασματα, απ' οτι αν επαιρνα καποια στοιχεια απο το ενα, καποια απο το αλλο...)
αντιπαραβαλλω και εγω το γεγονος οτι εχουμε εναν κινητηρα με 200κ.εκ λιγοτερο, και με οτι συνεπαγεται σαφως
σε επιπεδο αναπνοης και συνολικης αποδοσης, σε σχεση με τον 1600αρη ανταγωνισμο.
Εμενα η ενσταση μου εχει να κανει με τις συγκεκριμενες ακυρες φρασεις κατα την γνωμη μου, του συντακτη του αρθρου που εμπεριεχει στο συγκριτικο και την QV...Σου έδειξα και το 60-160. Το είδες να είναι μπροστά?
Oxι δεν ηταν. Btw με ποια σχεση μετρηθηκε, 5η, 6η?
Αν ηταν μπροστα ενα αυτοκινητο με 200κ.εκ λιγοτερα και χαμηλοτερη
δυναμη, θα επρεπε να ηταν σημαντικα ελαφρυτερο, κατι που στην περιπτωση της QV δεν ισχυει
την στιγμη που στην ζυγαρια των 4τροχων εδειξε 1268κιλα, εναντι 1205κιλων του DS3 THP,
1202κιλων του Cooper S , με ισοδυναμο το Clio RS σε βαρος (ακριβως τα ιδια) και βαρυτερο το
Type R στα 1320κιλα και το 207RC στα 1374κιλα ( , μηπως υπαρχει κανενας 'δαιμων του τυπογραφειου' και εδω? ).
Αλλιως θα μιλουσαμε για 'θαυμα'...Αυτό που σου είπα ισχύει για όλες τις ταχύτητες. Δεν αλλάζει κάτι. Απλά το κάθε αμάξι το βολεύουν άλλες ταχύτητες.
Σαφεστατα αλλα και αυτες ειναι ενδειξεις, (των ρεπριζ που ανεβασα πριν) οι οποιες δειχνουν συνολικα τις δυνατοτητες
ενος αυτοκινητου, δηλαδη κινητηρα+πλαισιου κυριως, και μεταδοσης...
Αν ισχυε αυτο που λες, θα παρετιθενταν ΜΟΝΟ οι ρεπριζ των 60-160km/h με μια σχεση (5η ή 6η)
χωρις αλλαγη για να δουμε αποκλειστικα την ελαστικοτητα του κινητηρα.Τώρα αν εσύ θέλεις να νομίζεις οτι είναι μπροστά σε ρεπρίζ πάω πάσσο. Αλλά δεν έχεις δεί πουθενά το πιο γρήγορο 80-120 που μπορεί να κάνει το mini. Αν το δείς μάλλον θα είναι χαμηλότερο γιατί θα το κάνει όπως το βολεύει και όχι απαραίτητα με μια ταχύτητα μόνο που βάζουν στα συγκριτικά.
Δεν ειναι θεμα τι νομιζω, ΕΙΝΑΙ μπροστα, σε αυτες που σου παρεθεσα τουλαχιστον.
Δεν εχω 80-120Km/h εχω ομως 80-110Km/h και ΠΟΥΘΕΝΑ το Cooper S δεν ειναι πιο γρηγορο...
Σου αναφερω, το cooper S, με 3η,4η,5η,6η, κανει 3,6/4,2/5,2/6,3, αρα ο καλυτερος χρονος του τα 3,6sec.
Η Μito QV κανει αντιστοιχα, 3,5/4,0/5,5/6,9 , με καλυτερο χρονο τα 3,5sec...Αρα ουτε εδω επιβεβαιωνεται ο ισχυρισμος σου.
Επι της ουσιας λοιπον, δεν ειναι μπροστα ΜΟΝΟ στην ρεπριζ ελαστικοτητας 60-160km/h.
Oταν μιλαμε ομως για ενα αυτοκινητο βαρυτερο κατα +60κιλα, και πιο αδυναμο (δεν εχω στοιχεια δυναμομετρησης αντιστοιχα απο ΕΝΑ περιοδικο, αλλα ειναι γνωστη σε αριθμους, και αποδεκτη η υπεροχη του Cooper S, εναντι του ανταγωνισμου), ειναι απο την αλλη δικαιη η συγκριση?, και επιτρεπει ασφαλες συμπερασμα? ως προς την ελαστικοτητα για το 60-160km/h?Να σου δώσω και μερικούς ακόμα χρόνους για 60-160.
mito 15.9
fabia rs 15.2
ibiza cupra 16.4
corsa opc 14.4
ds3 thp 15.5
polo gti 15.1
207 rc 15.3To mini μάλλον θα της ρίχνει άνετα αν κρίνω από τα παραπάνω.
Τώρα αν είναι να ανοίξουν τα 2 αμάξια από τα 80 μέχρι τα 120 και πείς στο μίνι να χρησιμοποιήσει μόνο 4η εντάξει μπορεί να μείνει πίσω. Αλλά μάλλον δε θα το κάνει. Ούτε σε προσπέραση ούτε πουθενά. Θα το κάνει όπως το βολεύει και δε θα περιοριστεί σε μια ταχύτητα. Όπως παραπάνω στα 60-160. Για πιο λόγο άλλωστε?
Τώρα αν θες εσύ μείνε στους χρόνους με 3η,4η,5η,6η κ.ο.κ τι να σου πώ...
Για αυτα σου απαντησα παραπανω. Δεν μενω ΜΟΝΟ στις ρεπριζ 3ής, 4ης 5ης, 6ης (αν και ειναι ενδεικτικοτατες...) αλλα απο την αλλη δεν μενω και ΜΟΝΟ στην ρεπριζ ελαστικοτητας που παραθετεις.
Στο 0-1000μ σαφως με 29,3sec/180km/h της QV εναντι 27,6/186 του cooper S και 27,2/198 του Type R ειναι εμφανες ποιοι κινητηρες πρωταγωνιστουν, αλλα αντιστοιχα με 28,7/181 του DS3 THP, και 29,1/179 του 207 RC, δεν μπορω επουδενι
να αντιληφθω πως ειναι δυνατον να αισθανεται ο συντακτης των 4τροχων 'μικρο ευρος ισχυος' (2.000σαλ εως 5,500 οπως ο ιδιος λεει... ) και παραλληλα οτι 'δεν διαθετει το βαθος των αντιστοιχων Γαλλικων και Γερμανικων κατασκευων', ειδικα και απο την στιγμη που αντιληφθηκα εντελως διαφορετικα πραγματα -σε αισθηση παντα- οταν την οδηγησα, εχοντας
οδηγησει παραλληλα και το DS3 THP, Cooper S, αλλα και Ibiza Cupra.Δε θέλω να σου βγάλω χάλια τη μιτο. Για όλα τα αμάξια πιστεύω οτι είναι άκυρη αυτή η σύγκριση. Δε μπορείς με τίποτα να πείς οτι το ένα είναι πιο γρήγορο από το άλλο χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη ταχύτητα κάθε φορά. Αν είχαν μια ταχύτητα μόνο να το κάναμε έτσι. Αλλά αυτό δε δείχνει τον καλύτερο χρόνο που μπορεί να κάνει το κάθε αμάξι.
Το 60-160 το δείχνει όμως.Μα και να την εβγαζες, δεν θα με ενδιεφερε, δεν ειμαι 'κολλημενος' με την μαρκα αλλωστε, αλλα επειδη τυχαινει
να εχει περασει απο τα χερια μου για αρκετη ωρα, υπο πιεση, απλα δεν ισχυουν αυτα που αναφερει ο συγκεκριμενος συντακτης, ειτε απο λανθασμενα κριτηρια, ειτε απο λανθασμενη αισθηση, ειτε δεν ξερω και εγω τι αλλο...Πιστεύω καταλαβαίνεις τι εννοώ. Τώρα ίσως δε θες να καταλάβεις/παραδεχτείς..
Σε ενα βαθμο ναι. Απλα δεν θεωρω ΠΙΟ δικαιη αν θες την δικη σου επισημανση.
Σε απολυτο βαθμο θα με καλυπτε διαγραμμα ισχυος/ροπης για τα συγκεκριμενα αυτοκινητα, απο ΕΝΑ περιοδικο, και
αν ηταν εφικτο, στην ιδια ημερομηνια, ωστε οι καιρικες συνθηκες (παρολη την δυνατοτητα παραμετροποιησης στο δυναμομετρο) να ειναι ιδιες για ολα τα αυτοκινητα...Δε ξέρω για ωφέλιμο εύρος κτλ οπότε δεν εκφέρω γνώμη γιατί δε την έχω οδηγήσει. Εγώ μιλάω για τις ρεπρίζ απλά.
Αυτο που υποπτευομαι, ειναι πιθανοτατα οτι, επειδη στροφαρει ΓΡΗΓΟΡΑ η QV σε συνδυασμο με την πυκνοτερη διαταξη, μπορει αυτο να μεταφραζεται κατα τον δοκιμαστη, ως μικρο ωφελιμο ευρος, σε αντιθεση με την πιο αργη αλλα και πιο δυνατη λογω ισχυος αισθηση στροφαρισματος του Cooper S , ή DS3 THP και 207RC πχ αντιστοιχα...
-
Αν ισχυε αυτο που λες, θα παρετιθενταν ΜΟΝΟ οι ρεπριζ των 60-160km/h με μια σχεση (5η ή 6η)
χωρις αλλαγη για να δουμε αποκλειστικα την ελαστικοτητα του κινητηρα.Γρηγορη μαλλον δεν καταλαβες τι λεει ο ironman02. Λεει οτι πιο δικαιη ειναι μια μετρηση ρεπριζ με αλλαγες. Δηλαδη να ξεκινησεις με την ιδανικοτερη ταχυτητα και αν χρειαστει να αλλαξεις ταχυτητες κατα τη διαρκεια της μετρησεις. Το DRIVE μετραει 60-160 με αλλαγες, δηλαδη ξεκινανε με 2α μετα βαζουν 3η και μετα 4η, αναλογα βεβαια με την κλιμακωση του κιβωτιου. Το DS3 για παραδειγμα θα μπορουσε να ξεκινησει ακομα και με 1η μιας που η δικια του τελειωνει στα 74 χλμ!!! Μιλαμε για κατι σαν ρολαριστη κοντρα που δειχνει την ικανοτητα μεγιστης επιταχυνσης του αυτοκινητου χωρις τον παραγοντα της εκκινησης που πολλες φορες φτιαχνει η χαλαει τα νουμερα απο σταση!!! Σαφεστατα και εκει μετραει η κλιμακωση του κιβωτιου αλλα πολυ λιγοτερο γιατι εχει παρομοια βαρυτητα οπως και στις μετρησεις επιδοσεων απο σταση, ισως και μικροτερη γιατι απο σταση μια κοντη 1η μπορει να σου χαλασει την εκκινηση ενω εν προκειμενω, οπως ειπα και πριν, δεν υπαρχει εκκινηση απο σταση.
-
Ακριβώς αυτό...
Το 60-160 ουδεμία σχέση με την ελαστικότητα έχει... και γίνεται πάντα με αλλαγές...
Η πιο αντιπροσωπευτική μέτρηση (μαζί με το 80-180 που κάνουν έξω) για το πόσο δυνατό είναι ένα τουτού χωρίς τον παράγοντα εκκίνηση... -
Καλά σίγουρα δικαίωμά μου στο να διαβάζω ότι θέλω και να πιστεύω ότι θέλω συμβάλλοντας έτσι με τον οβολό μου και στο ελάχιστο στην συνέχεια της ύπαρξής τους. Η ανεργία μαστίζει
Φαντάζομαι εσύ δεν τους έχεις θρέψει όλα αυτά τα χρόνια Δεν χρειάζεται να νιώθεις ότι σε υποτιμάνε ώς αναγνώστη, κοινώς μην έχεις την μύγα... πολύ απλά διάβαζε between the lines, κράτα αυτά που πιστεύεις ότι αξίζουν και διασκέδασε το. Αυτοί την δουλειά τους κάνουν...τώρα αν υπάρχει και κάποιος ξύπνιος αναγνώστης που δεν δίνει και πολύ βάση, δεν θα σκάσουν. -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Ακριβώς αυτό...
Το 60-160 ουδεμία σχέση με την ελαστικότητα έχει... και γίνεται πάντα με αλλαγές...
Η πιο αντιπροσωπευτική μέτρηση (μαζί με το 80-180 που κάνουν έξω) για το πόσο δυνατό είναι ένα τουτού χωρίς τον παράγοντα εκκίνηση...+1000! Με διαφορά η πιο σωστή ρεπρίζ από όλες! Μετά τις επιδόσεις απο στάση (που δείχνουν την απόλυτη δυναμικότητα ενός αυτοκινήτου), το 60-160 είναι η επόμενη μέτρηση που κοιτώ καθώς δείχνει αν ένα αυτοκίνητο είναι μεν δυνατό/γρήγορο αλλά για κάποιους λόγους (παρεμβατικά ηλεκτρονικά, αδυναμία συμπλέκτη, ολισθηρό οδόστρωμα, μη γραμμικό/ρυθμίσιμο μοτέρ κατά την εκκίνηση) αδυνατεί να αξιοποιήσει την ισχύ του από στάση (που είναι βέβαια μεγάλο φάουλ να μην μπορεί να το κάνει).
-
Ο χρήστης Yugo_para_siempre έγραψε:
Πριν συνεχισω αυτα που θελω να πω , αν θες επεξεργασου το μηνυμα σου και διορθωσε το χρονο της MiTo σε 15.7 γιατι αυτο εχει γραψει το Drive και οχι 15.9, το λεω για να ειμαστε ακιρβης. Επισης γραψε οτι ειναι η QV διοτι η Multiair 135 εχει μετρηθει στο 19.8 .Το έφτιαξα. Δεν το έκανα επίτηδες.. Μια σελίδα πίσω το είχα ξαναγράψει σωστά.
Φαίνεται οτι δεν έχεις καταλάβει τίποτα απ΄οτι λέω..Είπα ξεκάθαρα οτι δε μετρήθηκε με συγκεκριμένη σχέση και εσύ με ρωτάς πάλι για σχέσεις και πράσινα άλογα. Βαριέμαι να μπώ στη διαδικασία να εξηγώ πάλι. Είπε μερικά πράγματα και ο yugo.
Αυτό που σου είπα ισχύει για όλες τις ταχύτητες. Δεν αλλάζει κάτι. Απλά το κάθε αμάξι το βολεύουν άλλες ταχύτητες.
χωρις αλλαγη για να δουμε αποκλειστικα την ελαστικοτητα του κινητηρα.Με μια σχέση? Εδώ λέμε πιο είναι το πιο γρήγορο 60-160km/h που μπορεί να κάνει ένα αμάξι. Πώς θα το δούμε αυτό με μια σχέση? Με οποιαδήποτε σχέση θα το δούμε και με πολλές αλλαγές μάλιστα. Τσάμπα γράφω μου φαίνεται..
Σου αναφερω, το cooper S, με 3η,4η,5η,6η, κανει 3,6/4,2/5,2/6,3, αρα ο καλυτερος χρονος του τα 3,6sec.
Η Μito QV κανει αντιστοιχα, 3,5/4,0/5,5/6,9 , με καλυτερο χρονο τα 3,5sec...Αρα ουτε εδω επιβεβαιωνεται ο ισχυρισμος σου.Ότι να'ναι. Αντε πάλι με 3η,4η,5η άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε..
Επι της ουσιας λοιπον, δεν ειναι μπροστα ΜΟΝΟ στην ρεπριζ ελαστικοτητας 60-160km/h.
Μα αυτή η μέτρηση μας ενδιαφέρει κυρίως..
Δεν μενω ΜΟΝΟ στις ρεπριζ 3ής, 4ης 5ης, 6ης (αν και ειναι ενδεικτικοτατες...) αλλα απο την αλλη δεν μενω και ΜΟΝΟ στην ρεπριζ ελαστικοτητας που παραθετεις.
Δε παρέθεσα ρεπρίζ ελαστικότητας. Χρόνους κανονικούς ρεπρίζ για 60-160 χλμ/ώρα παρέθεσα....
Το Ibiza Cupra εχοντας ιδιο μοτερ, κιβωτιο και παρομοιο βαρος με τα Polo και Fabia χανει 1.3 και 1.2 δευτερολεπτα αντιστοιχα!!! Δευτερον το DS3 με θεομακρο κιβωτιο και το πιο αδυναμο μοτερ (στη θεωρια) κανει καλυτερο χρονο απο MiTo QV και Ibiza Cupra!!!
Ίσως εδώ παίζει ρόλο το διαφορετικό λογισμικό του dsg μεταξύ cupra και polo/fabia γιατί έχω διαβάσει οτι είναι πιο αργό στις αλλαγές από τα άλλα 2.
Τώρα για τον καλύτερο χρόνο του ds3, παίζουν πολλά ρόλο και όχι μόνο ο κινητήρας. Το θέμα είναι πώς βγάζει ένα αμάξι τη δύναμη στο δρόμο και για πόσο τη βγάζει. Επίσης το πιο μακρύ κιβώτιο ίσως το βολεύει τελικά γιατί δε μπορείς να πείς οτι θα κρεμάσει ποτέ με τη μέγιστη ροπή διαθέσιμη από τις 1400 στροφές. Και σε πίστα έχω δεί το ds3 πιο γρήγορο από την qv. Ίσως εδώ κολλάνε και αυτά που λένε περι φάσματος, διάρκειας απόδοσης κτλ. Τέλοσπάντων. Απλά σκέψεις διατυπώνω..
-
Το DS3 είναι επίσης ελαφρύτερο του ανταγωνισμού (70 κιλά λιγότερα από την QV).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το DS3 είναι επίσης ελαφρύτερο του ανταγωνισμού (70 κιλά λιγότερα από την QV).ρε παιδιά τι ψάχνετε...
οι επιδόσεις είναι πολύ κοντά μεταξύ τους ...πάντως το ds3 είναι πραγματική ρουκέτα για τα μόλις 156hp που ανακοινώνει η εταιρία...
καθαρίζει με άνεση οποιοδήποτε 160αρη τουρμπάτο...
το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω , καμία σχέση με το μοτέρ του 207 rallye... -
Φιλε ironman02 οταν λεω μου κανει εντυπωση ο χρονος του DS3 στο 60-160 δε εννοω οτι δεν ειναι αληθινος αλλα οτι παρα την θεωρητικα λιγοτερη δυναμη του το καταφερνει. Αλλωστε εγραψα ηδη γιατι το πιστευω!!!
...Δυστυχως δεν εχω το τευχος με το DS3 μπροστα μου που ειχε βγαλει πανω απο 170 ιππους στροφαλο και μαλιστα με ενα σχεδον οροπεδιο κοντα στη μεγιστη ιπποδυναμη για πανω απο 1500 rpm αν θυμαμαι καλα 5000-6500, αλλα θα το κοιταξω οποτε μπορεσω!!! Σιγουρα το DS3 με τις θεομακρες σχεσεις του δεν κανει για ρεπριζ με μια ταχυτητα αλλα αν δεις την κλιμακωση του κανει για 60-160 με αλλαγες. Μονο απο κοφτη 1ης σε 2α πεφτει κατω απο τις 4800 στις αλλες αλλαγες 2ας-3ης, 3ης-4ης και 4ης-5ης στον κοφτη πεφτει ειτε ελαχιστα κατω απο τις 5000 rpm ειτε ειναι πανω απο αυτες οποτε εκμεταλευεται αριστα το οροπεδιο ιπποδυναμης στο φασμα 5000-6500 rpm!!! Επισης με 1η στα 74 χλμ και 2α στα 109 γραφει πολυ καλα νουμερα απο σταση μιας που δεν χαζοσπιναρει και εχει και μια αλλαγη λιγοτερη για τα 100 χλμ/ωρα!!!
-
Φιλε ironman02 οταν λεω μου κανει εντυπωση ο χρονος του DS3 στο 60-160 δε εννοω οτι δεν ειναι αληθινος αλλα οτι παρα την θεωρητικα λιγοτερη δυναμη του το καταφερνει. Αλλωστε εγραψα ηδη γιατι το πιστευω!!!...Δυστυχως δεν εχω το τευχος με το DS3 μπροστα μου που ειχε βγαλει πανω απο 170 ιππους στροφαλο και μαλιστα με ενα σχεδον οροπεδιο κοντα στη μεγιστη ιπποδυναμη για πανω απο 1500 rpm αν θυμαμαι καλα 5000-6500, αλλα θα το κοιταξω οποτε μπορεσω!!! Σιγουρα το DS3 με τις θεομακρες σχεσεις του δεν κανει για ρεπριζ με μια ταχυτητα αλλα αν δεις την κλιμακωση του κανει για 60-160 με αλλαγες. Μονο απο κοφτη 1ης σε 2α πεφτει κατω απο τις 4800 στις αλλες αλλαγες 2ας-3ης, 3ης-4ης και 4ης-5ης στον κοφτη πεφτει ειτε ελαχιστα κατω απο τις 5000 rpm ειτε ειναι πανω απο αυτες οποτε εκμεταλευεται αριστα το οροπεδιο ιπποδυναμης στο φασμα 5000-6500 rpm!!! Επισης με 1η στα 74 χλμ και 2α στα 109 γραφει πολυ καλα νουμερα απο σταση μιας που δεν χαζοσπιναρει και εχει και μια αλλαγη λιγοτερη για τα 100 χλμ/ωρα!!!
Ναι βρέ.Απλά και εγώ κάνω υποθέσεις γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό..Κουβέντα να γίνεται..
-
Φαίνεται οτι δεν έχεις καταλάβει τίποτα απ΄οτι λέω..Είπα ξεκάθαρα οτι δε μετρήθηκε με συγκεκριμένη σχέση και εσύ με ρωτάς πάλι για σχέσεις και πράσινα άλογα. Βαριέμαι να μπώ στη διαδικασία να εξηγώ πάλι. Είπε μερικά πράγματα και ο yugo.
Οπως το ανεφερε τωρα ο Υugo, το καταλαβα, νομιζα οτι μιλουσες για 60-160 με μια σχεση, και ειχα φρικαρει...
Μα αυτή η μέτρηση μας ενδιαφέρει κυρίως..
...μας ενδιαφερει απο την στιγμη που δεν εχουμε διαγραμματα ισυος/ροπης, και δεν θεωρουμε αξια προσοχης
την επιδοση 0-400μ ή ακομα καλυτερα το 0-1000μ, (οπου εκει φανερωνεται ποσο δυνατο ειναι ενα αυτοκινητο συνολικα στο δρομο) λογω καποιων μετριων ισως εκκινησεων που μπορει να κανουν καποιοι δοκιμαστες.
Ακομα και ετσι ομως, οπως μπορει καποιος να χασει σημαντικα δεκατα δευτερολεπτου σε μια εκκινηση, -εφοσον κανει εκκινηση με σπιναρισμα, και οχι απλη εκκινηση, απλα υποθετουμε οτι δεν θα εχει κανει την ιδανικη...-
εξισου σημαντικα δεκατα μπορει να χασει σε σχετικα πιο αργο κουμπωμα επομενης σχεσης.
Μ' αλλα λογια να αγαπιομαστε γενικως δηλαδη...
Οσο για το DS3 ειναι πιο γρηγορο στο 0-1000μ απο το ισχυροτερο (αλλα και βαρυτερο) 207 RC, κατι που αποτελει
μια ενδειξη για τις δυνατοτητες του συνολικα. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Το DS3 είναι επίσης ελαφρύτερο του ανταγωνισμού (70 κιλά λιγότερα από την QV).
ρε παιδιά τι ψάχνετε...
οι επιδόσεις είναι πολύ κοντά μεταξύ τους ...πάντως το ds3 είναι πραγματική ρουκέτα για τα μόλις 156hp που ανακοινώνει η εταιρία...
καθαρίζει με άνεση οποιοδήποτε 160αρη τουρμπάτο...
το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω , καμία σχέση με το μοτέρ του 207 rallye...+1000
To καταλαβα αρκετα καλα στην γνωστη διαδρομη στα Νοτια προαστεια...
PS ...καθαρισε και 2λιτρο τσεχικο sedan... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...μας ενδιαφερει απο την στιγμη που δεν εχουμε διαγραμματα ισυος/ροπης, και δεν θεωρουμε αξια προσοχης
την επιδοση 0-400μ ή ακομα καλυτερα το 0-1000μ, (οπου εκει φανερωνεται ποσο δυνατο ειναι ενα αυτοκινητο συνολικα στο δρομο) λογω καποιων μετριων ισως εκκινησεων που μπορει να κανουν καποιοι δοκιμαστες.
Ακομα και ετσι ομως, οπως μπορει καποιος να χασει σημαντικα δεκατα δευτερολεπτου σε μια εκκινηση, -εφοσον κανει εκκινηση με σπιναρισμα, και οχι απλη εκκινηση, απλα υποθετουμε οτι δεν θα εχει κανει την ιδανικη...-
εξισου σημαντικα δεκατα μπορει να χασει σε σχετικα πιο αργο κουμπωμα επομενης σχεσης.
Μ' αλλα λογια να αγαπιομαστε γενικως δηλαδη...Τα διαγράματα του κινητήρα Γρηγόρη δεν λένε τίποτα αν δεν 'κουμπώσουν' σε ένα αμάξωμα... τότε θα δείς τι κάνει το σύνολο με τριβές, βάρος, σχέσεις μετάδοσης κλπ...
Επίσης το να αποκλείσεις την εκκίνηση δεν έχει να κάνει μόνο με 'κουλαμάρα'... αλλά και με την παράκαμψη των ηλεκτρονικών (που πνίγουν μερικά αυτοκίνητα)... την φθορά των ελαστικών κλπ κλπ...
Σίγουρα πολύ πιο δίκαιη μέτρηση...Το 1000άρι είναι εξίσου αντιπροσωπευτική μέτρηση για το σύνολο... αλλά όπως και το 80-180 έχει νόημα περισσότερο σε πιο δυνατά αυτοκίνητα και όχι τόσο σε 1.400άρια...
-
Τα διαγράματα του κινητήρα Γρηγόρη δεν λένε τίποτα αν δεν 'κουμπώσουν' σε ένα αμάξωμα... τότε θα δείς τι κάνει το σύνολο με τριβές, βάρος, σχέσεις μετάδοσης κλπ...
Επίσης το να αποκλείσεις την εκκίνηση δεν έχει να κάνει μόνο με 'κουλαμάρα'... αλλά και με την παράκαμψη των ηλεκτρονικών (που πνίγουν μερικά αυτοκίνητα)... την φθορά των ελαστικών κλπ κλπ...
Σίγουρα πολύ πιο δίκαιη μέτρηση...Το 1000άρι είναι εξίσου αντιπροσωπευτική μέτρηση για το σύνολο... αλλά όπως και το 80-180 έχει νόημα περισσότερο σε πιο δυνατά αυτοκίνητα και όχι τόσο σε 1.400άρια...
Σε οτι εχει να κανει με τα διαγραμματα, αναφερομουν απο την αρχη, σχετικα με το εαν τελικα ο κινητηρας της Mito QV εχει 'μικρο ευρος ωφελιμης ισχυος', οπως ισχυριζεται συντακτης των 4τροχων.
Το 1000αρι συμφωνω οτι ταιριαζει σε πιο δυνατα, αλλα και παλι οτιδηποτε κατω απο 30sec -το οποιο κανουν ολα τα σημερινα GTI- ειναι μια χαρα γρηγορο και αρκουντως ενδεικτικο σε αυτη την κατηγορια. Τα δε 'υψηλα' 27αρια (27,6sec το χλμ) που κανει το Cooper S παραπεμπουν σε αρκετα ισχυρες κατασκευες... -
Καλά το mcs τα πάει υπέροχα (και) με τους αριθμούς...
Σαφώς και δεν είναι άχρηστες η μετρήσεις για τα πιο αδύναμα, αλοίμονο... απλώς γνωρίζεις εκ των προτέρων πως εκει πάνω (εγώ πχ βρίσκω εξίσου ενδιαφέρουσα και την ταχύτητα εξόδου στο χιλιάρι εκτός απο τον χρόνο) που παίζουν ρόλο περισσότερο η ωμή δύναμη, η αεροδυναμική κλπ, και λιγότερο η αναλογία kg/hp που έχουν σαν ατού τα μικρά διαολάκια στα χαμηλά, δεν περιμένεις και πολλά απο ένα 1.400άρι...
Σίγουρα όμως μια μέτρηση έχει πάντα κάτι να δεις...ΥΓ: Το όριο των 30' νομίζω πως έχει μείνει πίσω εδώ και καιρό... θα'λεγα πως πλέον, με τόσα άλογα που προσφέρονται απλόχερα, αρχίζει να έχει ενδιαφέρον κάτω απο τα ~28'...
-
Καλά το mcs τα πάει υπέροχα (και) με τους αριθμούς...
Σαφώς και δεν είναι άχρηστες η μετρήσεις για τα πιο αδύναμα, αλοίμονο... απλώς γνωρίζεις εκ των προτέρων πως εκει πάνω (εγώ πχ βρίσκω εξίσου ενδιαφέρουσα και την ταχύτητα εξόδου στο χιλιάρι εκτός απο τον χρόνο) που παίζουν ρόλο περισσότερο η ωμή δύναμη, η αεροδυναμική κλπ, και λιγότερο η αναλογία kg/hp που έχουν σαν ατού τα μικρά διαολάκια στα χαμηλά, δεν περιμένεις και πολλά απο ένα 1.400άρι...
Σίγουρα όμως μια μέτρηση έχει πάντα κάτι να δεις...ΥΓ: Το όριο των 30' νομίζω πως έχει μείνει πίσω εδώ και καιρό... θα'λεγα πως πλέον, με τόσα άλογα που προσφέρονται απλόχερα, αρχίζει να έχει ενδιαφέρον κάτω απο τα ~28'...
Ακριβως και αυτο, τα ειχα παραθεσει πιο πριν τα στοιχεια, και εκει επισης. η QV δεν χανει επι της ουσιας απο τα Γαλλικα τουλαχιστον, για αυτο και δεν συμμεριζομαι επουδενι τα σχολια του συγκεκριμενου συντακτη του περιοδικου...
Στο 0-1000μ σαφως με 29,3sec/180km/h της QV εναντι 27,6/186 του cooper S και 27,2/198 του Type R ειναι εμφανες ποιοι κινητηρες πρωταγωνιστουν, αλλα αντιστοιχα με 28,7/181 του DS3 THP, και 29,1/179 του 207 RC, δεν μπορω επουδενι
να αντιληφθω πως ειναι δυνατον να αισθανεται ο συντακτης των 4τροχων 'μικρο ευρος ισχυος' (2.000σαλ εως 5,500 οπως ο ιδιος λεει... ) και παραλληλα οτι 'δεν διαθετει το βαθος των αντιστοιχων Γαλλικων και Γερμανικων κατασκευων', ειδικα και απο την στιγμη που αντιληφθηκα εντελως διαφορετικα πραγματα -σε αισθηση παντα- οταν την οδηγησα, εχοντας
οδηγησει παραλληλα και το DS3 THP, Cooper S, αλλα και Ibiza Cupra. -
Βρήκα ένα βίντεο με ΜΙΤΟ με κιβώτιο TCT.
Youtube VideoΠερισσότερο μου έκαναν εντύπωση οι φωτιζόμενε ενδείξεις + - στα αυτιά αλλαγής ταχυτήτων.
Για το ουσία του θέματος περιμένω να δει το βίντεο ο Κίκιζας για να μας κάνει ανάλυση
Γρηγόρη δεν κοροϊδεύω, απλώς είμαι σίγουρος ό,τι κάτι παραπάνω που θα μου έχει ξεφύγει, θα δεις στο βίντεο. -
...και όποιος την οδηγήσει να μας κάνει και μια κανονική ανάλυση αν γίνεται, όχι από βίντεο...
Alfa Romeo Mi.Τo 2008