-
REALZEUS wrote:
Fanis75 wrote:
Εαν αυτό το αυτοκίνητο είχε κινητήρα+κιβώτιο από Vitara 1.4 Boosterjet Auto, θα το αγόραζα και θα το κράταγα μέχρι να διαλύσει...τόσο καλό είναι!!
Λανθάνεις. Κινητήρας 170 άλογα και κιβώτιο το 6άρη της Άλφα. Όταν οι Ιταλοί κεντάνε!!!
βρες ενα με τετοιο και τα βαζουμε... παντου. ο φανυμποι εχει το δικιο... αν λεμε για μηχαναρα αλφαρομέικη μονο ο tbi μπορει να ομιλει απο τους καινουργιους μη διλιτρους. και επειδη τον ειχα δεν μιλαγε μονο στη καρδια τη δικη μου αλλα και της σελ απεναντι. το 18 δεν ειναι μονο ηλικια ενηλικιωσης αλλα και λιτρα στα 100.
παντως μου εχει μεινει ενα βραδυ που πετυχαινω πηγαινοντας για πατρα στα μακντοναλντς τοτες ενα φιλαρακι με κιου βι μιταρα κουκλραρα ασπρη με προγραμματα, φιλτρα, εξατμιση και οτι υπηρχε πανω. ειχα τοτες τη ντελτα με τον τι μπι άι. αφου κλαψαμε που ειχαμε καψει 3/4 τεποζιτο μεχρι τα διοδια στο ζευγολατιο χυθηκαμε στη νυχτα με 1000 και παραλιγο να γινουμε υπερβολικα κολλητοι πισω απο ενα τιρ με χαλασμενα πισω φωτα στη διασταυρωση για κιατο που ειχε σταματησει ο τυπος πανω στην εθνικη να παει σε μια καντινα που ειχε σε ενα πολυ στενο παρκιν δεξια. μετα πλακωθηκαμε με τα πι ζερο ροσο να ουρλιαζουν στη δεξια κλειστη μετα τη γεφυρα και την εκκλησια και μετα στην αριστερη. εκει πηγα να του την εκανα με 1000 και τρομαξα ευτυχως μισοπατημενος στη μεση της εο να στριβω στην αριστερη μετα τη γεφυρα πριν το ξυλακαστρο και να γλυστραει το ντελτα στα 4 με ψιλοαπειρα χιλιομετρα... σταματησα στην εξοδο της εο στο χυλοκαστρο να κανω τσιγαρο και το φιλαρακι μου ειπε καθως εβλεπε τα γλυστραω απο πισω σκεφτοτανε να βαλει σημα λανσιστι ή οχι στη κορδελα 'στον πολυαγαπημενο φιλο γατο'
Ανάθεμα αν κατάλαβα Χριστό και Παναγιά...
-
REALZEUS wrote:
Λανθάνεις. Κινητήρας 170 άλογα και κιβώτιο το 6άρη της Άλφα. Όταν οι Ιταλοί κεντάνε!!!
Δεν είναι θέμα λάθους, αλλά το τι θέλω και μου αρέσει, πως είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για εμένα! Καλοδεχούμενος ο 170αρης της Άλφα, αλλά ΔΕΝ θέλω χειροκίνητο...θέλω καλό αυτόματο και η Άλφα δεν έχει! Για αυτό έγραψα για Σουτζούκι που συνεργάζονται σε μοτερ και κιβώτια...δίνει η Άλφα το σύνολο (drivetrain) σε ντήζελ, ας πάρει κάτι από την Σουτζούκι! Ούτε το Φιέστα βγαίνει σε αυτόματο της προκοπής...δεν έχω επιλογές, θα καταντήσω με C3...axaxa!!
Η Άλφα έχει πολύ καλό ημι-αυτόματο. Εσύ έχεις ψυχολογικά απλά με αυτό, Χαχα,
-
Η Άλφα έχει πολύ καλό ημι-αυτόματο. Εσύ έχεις ψυχολογικά απλά με αυτό, Χαχα,
Μόνο σου το είπες, ημι-αυτόματο, εγώ θέλω αυτόματο!!
Και ναι έχω ψυχολογικά με τις βλακείες του διπλού συμπλέκτη, το έχω παραδεχτεί και ξεκαθαρίσει.
ΥΓ: δεν είναι και τόσο καλό της Άλφα, δλδ. καλό σε λειτουργία, αλλά πάρα πολλά προβλήματα και ακριβό κόστος επισκευής.
-
Καλησπέρα στα μέλη.
Θα ήθελα την βοήθεια σας. Σκέφτομαι για 2ο αυτοκίνητο που θα το οδηγεί η γυναίκα μου και σε 3 χρόνια θα είναι σε ηλικία διπλώματος και ο γιος μου.
Πέφτει το μάτι μου στις αγγελίες, σε mito βενζίνη, του 2009 συνήθως γύρω στα 150.000 χλμ στα χρήματα που ψάχνω.Από άποψη βλαβών έχει βγάλει κάποια σημαντικά προβλήματα;
Υπάρχει κάτι που κοστίζει και αλλάζει σε συγκεκριμένα χλμ π.χ ιμάντας;Το αυτόματο κιβώτιο είναι καλό;
Και με τους κινητήρες έχω μπερδευτεί. Καταλαβαίνω ότι όσοι γράφουν ΤΒ είναι turbo.
Αλλά τι παίζει με τους υπόλοιπους βενζίνης; Βρίσκω άλλο με 95 άλογα , άλλο με 105, 135 , 170 ,155, 140 , 145 ότι να ναι... Να διαλέξω ή να αποφύγω κάποιον από άποψη βλαβών; Το αυτοκίνητο θα κάνει πολύ λίγα χλμ τον μήνα. -
@silversurfergr said in Alfa Romeo Mi.Τo 2008:
Το αυτόματο κιβώτιο είναι καλό;
Και με τους κινητήρες έχω μπερδευτεί. Καταλαβαίνω ότι όσοι γράφουν ΤΒ είναι turbo.
To αυτόματα δεν είναι ιδαίτερα καλό και το βασικότερο βγάζει αρκετές ζημιές που κοστίζουν....ειδικά εαν κοιτάς αυτοκίνητα με τόσα χλμ.
Οι κινητήρες είναι όλοι τούρμπο.
-
@fanis75 said in [Alfa Romeo Mi.Τo 2008]
Οι κινητήρες είναι όλοι τούρμπο.
Εβγαινε και με ατμοσφαιρικους 1,4 , δεν ηταν ολοι τουρμπο
-
Oι κινητήρες απ'ότι θυμάμαι ήταν με τα 95hp, 2κύλινδρος turbo twinair (νομίζω με χαμηλότερη ιπποδύναμη, στα 85hp, τον έβαλε και στο 500ρακι) και τα 105 ατμοσφαιρικός,ενώ ο 135 και ο 170 (σαν αυτόν που είχε και η Giulietta) ήταν turbo multiair.
Oι 120 και 155 ήταν TB δηλ. turbo benzina.
-
Τα λεει εδω πιο αναλυτικα
https://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_MiTo -
Δεν ηταν όλοι τούρμπο.
Αυτούς τους κινητές τους έχω δοκιμάσει σχέδον πρόσφατα και σε mito, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο ο πραγματικα καλος ιταλικός ήταν ο 1,4 ατμοσφαιρικός αλλά κάπως αργός. Παρά πολύ αξιόπιστο μοτέρ δοκιμασμένο και με λίγα λάδια μέσα, βαρουσε κόφτες και δεν εκανε κιχ. Τέλειο κιβώτιο ταχυτήτων με αυτόν τον κινητήρα.Ο άλλος ο εξαιρετικός ήταν ο twinair λόγω στροφαρισματος και εξαιρετικού ήχου.
Οι άλλοι οι πιο δυνατοί βενζίνης ήταν κακοί στην αξιοπιστία τους και οι diesel αδιάφοροι τελείως
Γενικά άσχετα με το τι λένε η mito είναι ένα fiat. Έχει αυτήν την κούφια αίσθηση στον δρόμο και στις λακούβες που έχουν όλα τα fiat της κατηγορίας αυτής. Σαν πάτημα σε στροφές είναι πολύ καλή.
Σαφέστατα ένα σύγχρονο ιαπωνικό πόλης σπορτίφ είναι πολύ ανώτερο και σε πάτημα και σε αίσθηση σε λακούβες κτλ παρά το όνομα που του έχει βγει ότι είναι κουτί με ρόδες.
-
Κουφια αισθηση εγω δεν θυμαμαι .Νορμαλ μου φαινοταν
Και οι κινητηρες 1,4 ΤΒ δεν ειχαν καποιο θεμα. Οι multiair ειχαν , οπου χαλαει το ιδιο το multiair -
Εγώ θυμάμαι κούφια και ήταν ακριβώς ίδια με τα υπόλοιπα fiat. Βασικά και άλλοι το λένε όχι μονάχα εγώ.
Σαφέστατα το αντίστοιχο σημερινό ιαπωνικό είναι πιο δεμένο και στιβαρό σε αίσθηση σε λακούβες κτλ και το λέω διότι μόλις είχα οδηγήσει μια άψογα συντηρημένη και όντως ήταν καλή αλλά κούφια. Και στο καπάκι οδήγησα στον ίδιο δρόμο το ιαπωνικό. Καμία σχέση, όντως ήταν κούφια σαν τα υπόλοιπα fiat
Δεν ήταν μόνο το multiair, και οι άλλοι οι τουρμπατοι είχαν θέματα. Θυμάμαι που το συζητούσα με μηχανικούς.
-
Αυτο με το κουφιο 1η φορα το ακουω. Εγω δεν καταλαβα κατι
Με ποιο σημερινο ιαπωνικο το συγκρινεις? -
Με το suzuki που είναι ο ορισμός του κουτιού.
Πρώτη φορά;;;; Χαχαχα
Όχι εγώ πολλές φορές το έχω ακούσει από διάφορους όταν το συζητούσαμε. Απλά στην παρέα ήταν και αλφιστες και άρχιζαν τα κουλά τους.
Το ένιωθες στο πώς περνούσε η λακούβα στο αμάξωμα. Ακούγοταν από μπροστά αυτός ο κούφιος ήχος που είναι ολόιδιος και στα grande punto
-
Δεν το παρατηρησα. Δεν με ενδιεφερε να το αγορασω , απλα απο περιεργεια οδηγησα ενος φιλου
Παντως σαν αμαξι ειναι γενικως καλο. Αν το θελει ο φιλος ας το παρει -
Σαν αμάξι είναι μια χαρά, αλλά δεν ήτο το πριμιουμ που διαφημίζει.
Μια χαρά είναι να το πάρεις ο άνθρωπος, η γνώμη η δική μου είναι να το πάρει με τον 1,4 αν βρει ή με τους diesel.
-
To diesel 1.3 ειναι λιγο ταφος. Αλλά εξαρταται τι ζηταει κάποιος
O 1.6 diesel νομιζω δεν ερχοταν Ελλαδα, οπότε μονο εισαγωγης απο εξω υπαρχει -
Οδηγούσα για περίπου ένα χρόνο μία ΜiΤο multiair 135hp manual.Ταυτόγχρονα εκείνη την εποχή 2010 είχε η αδερφή μου το Punto multiair 105hp ατμόσφαιρα.
Καλύτερη στην οδήγηση η Alfa (κι όχι μόνο λόγω κινητήρα).Την αίσθηση του κούφιου όπως την περιγράφεται εδώ δεν τη ένιωσα.Απλά το Punto έδινε μια ελάχιστη αίσθηση πιο ανάλαφρου πατήματος σε σχέση με τη MiTo.Tώρα αν το συγκρίνουμε με τα σημερινά σουπερμίνι και ιαπωνικά είναι άδικο,έχουν περάσει και περίπου 15 χρόνια από το τότε λανσάρισμά της.Αλλά και στο νέο jazz που οδήγησα πριν 1μησι χρόνο κι από το clio,μια χαρά οδηγικά -όχι σαν τεχνολογική εξέλιξη- στεκόταν ακόμη και σήμερα απέναντί τους.
-
Δυστυχώς θα επιμείνω διότι τα ιταλικά, τα γαλλικά τα είχαμε φάει στη μάπα σαν παρέα. Όχι ένα αλλά πολλά.
Στα ιαπωνικά είμαι νέος και δεν ξέρω τα παλαιότερα, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις.
Το κούφιο είναι εκείνος ο γδούπος στο βάθος από την περιοχή του κινητήρα που ακούγεται ολόιδιο σε όλα τα φιατ. Μα σε όλα όμως. Δεν μπορώ να στο πειργραψω με λόγια αν βρω κανένα βιντεάκι που να ακούγεται θα το ποσταρω.
-
Το mito είναι ένα Grande Punto με λιγότερους χώρους, 3 πόρτες αποκλειστικά (μπορεί και με 2θέσια διαμόρφωση στο πίσω κάθισμα), με πολύ σκληρότερη ανάρτηση. Από κινητήρες, όπως ειπώθηκε σε βενζίνη είναι προτιμότεροι οι turbo benzina 120, οι Multiair έχουν το πρόβλημα του μεταβλητού multiair που κοστίζει. Αφού είναι για λίγα χιλιόμετρα και 2ο και γυναίκα, δεν θα χρειαστείς τα όποια πλεονεκτήματα (πάτημα, turn in) του mito σε σχέση με ένα Punto, αλλά θα έχεις σαφώς λιγότερη άνεση καθημερινά λόγω ανάρτησης, χειρότερους χώρους και πιθανώς ακριβότερα αντααλλακτικά και αναλώσιμα. Επίσης, punto με ίδιο κινητήρα/ χιλιόμετρα είναι φθηνότερα στην αγορά. Αυτόματα δεν ε΄χει πολλά και μάλλον σε μπελάδες θα μπεις
-
Η αναρτηση δεν ειναι πολυ σκληρη. Οι μεγαλες ζαντες που εχουν συνηθως οι Μιτο, την κανουν να κοπαναει
Alfa Romeo Mi.Τo 2008