Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι
-
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι
-
Λοιπόν πίσω στο θέμα μας για τη mito
Σήμερα έκανα test drive -χωρίς πωλητή μέσα- στην αντιπροσωπεία των Ιωαννίνων .Για όσους ξέρουν την περιοχή έκανα την παλιά ανάβαση δωδώνης -όχι όλη την διαδρομή- και μετά το πήγα και λίγο από εγνατία .Συνολική ώρα 40 λεπτά .Στις κλειστές στροφές το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό και σου δίνει και περιθώριο παιχνιδιού χωρίς να ενεργοποιούνται τα ηλεκτρονικά βοηθήματα ,μια φορά που τα κατάλαβα ήτανε για το καλό όλων μας (οδηγού και αυτοκινήτου) .Επίσης είναι σφιχτό χωρίς να κοπανάει η να ενοχλεί .Συμπλέκτης θετικός ,κιβώτιο με ελαφρά μακριές διαδρομές αλλά με καλή αίσθηση και κούμπωμα .
Τα φρένα είναι πολύ δυνατά ενώ είναι και ευέλικτο στις στροφές λόγω μειωμένου βάρους .Γενικά δεν το νοιώθεις να προβληματίζεται πουθενά .Όλα αυτά στη ρύθμιση για σπορ οδήγηση γιατί αν θελήσεις να οδηγήσεις έστω σβέλτα στη νορμάλ ρύθμιση απλά δεν μπορείς .Το τιμόνι πέρα από το ότι ελαφρώνει το αισθάνεσαι νευρικό ενώ και το πεντάλ του γκαζιού σκληραίνει σαν να μη θέλει να το πατήσεις .Αυτή η διαπίστωση είναι λίγο απογοητευτική γιατί στις αντιδράσεις του με αυτή τη ρύθμιση θυμίζει ένα απλό 1.4 100 ίππων .
Τέλος η κατανάλωσή του δεν πρέπει να είναι κακή .Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε 950 km(άστρωτο λοιπόν και χωρίς να έχει ανοίξει )και το ξέρω από πρώτο χέρι ότι κινήθηκε σχεδόν αποκλειστικά μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων από τον αντιπρόσωπο για να το μοστράρει και λίγα km έκανε χτες και σήμερα που ήτανε οι πρώτες μέρες test drive .Σε πόλη λοιπόν και σκίσιμο από εμένα και άλλους καυ...όγκαζους έγραψε μέση κατανάλωση 12.8
Άν ξέχασα κάτι θα το συμπληρώσω εν καιρώ -
αντε και μια εμπειρια απο πρωτο χερι
(κουραστηκα να διαβαζω για το ποσο δεν καιει η Mito)
12.8-πολυ καλο νουμερο-τοσο γραφουν κατι 14ρια Ibiza ,εντος πολης
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
αντε και μια εμπειρια απο πρωτο χερι(κουραστηκα να διαβαζω για το ποσο δεν καιει η Mito)
11,3 το ίμπιζα με μποτιλιαρισμένο ποτάμι -1η-νεκρά-στην άνοδο μέχρι φιλαδέλφεια και το κλιμά on, όταν άνοιξε η κίνηση έπεσε κατά πολύ
11,5 με 115+ μέση ταχύτητα ταξιδιού δερβένι-αθήνα, κλιμά πάλι on -
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
αντε και μια εμπειρια απο πρωτο χερι(κουραστηκα να διαβαζω για το ποσο δεν καιει η Mito)
Δες και στην σελίδα 152
Εμένα η μέση κατανάλωση κυμαινόταν στα 11.6 αλλά με αρκετά χιλιόμετρα εθνικής τα οποία δεν ήταν πάντα εντός των ορίων φυσικά. -
πάντως γενικότερα οι ιταλοί σε ότι αφορά την κατανάλωση έχουν θέμα χρόνια τώρα.
σε καμιά κατηγορία, κανένα αυτοκίνητο τους δεν διακρίνεται για την χαμηλή κατανάλωση του, το αντίθετο συνήθως!
Οι 1,6 147 βγάζουν κάτι 12+στα τεστ, το πάντα 9, με άθλιο κινητήρα-επιδόσεις μάλιστα, το μπράβο παντού και πάντα είναι +1 τουλάχιστον σε σχέση με το γκολφ-λεον, ενώ το πούντο 120 δίνεται από το περιοδικο με τα απλά ικανοποιητικά 10 αλλά αλλού με πολύ παραπάνω
υγ μέχρι και τα ιταλικά σκούτερ καίνε πολύ -
Πολλά είναι τα 12+ για την 147. Για 50.000 χιλ. μέ έδρα Αθήνα καθημερινή μετακίνηση η κατανώλωση ήταν 10.7/100 και για 35.000 χιλ με έδρα Χανιά έπεσε στα 10.2/100, πάντα με το πόδι μου βαρύ.
-
Εγώ αυτή τη στιγμή με αρκετά χλμ σε σταμάτα ξεκίνα, φανάρια κλπ και που και που σκισιματάκι είμαι σταθερά στο 9,3.
Η κατανάλωση είναι καθαρά θέμα οδηγού και στυλ οδήγησης. Απλά η 147 επειδή δεν έχει ροπή χαμηλά θέλει λίγο πιο προσεκτικό δεξί πόδι για να μην δεις μεγάλα νούμερα. Το λέω επειδή έχω δει μέση κατανάλωση 8,5 (σε ινδιανική μετάφραση 'ελαφρύ πόδι') και αντίστοιχα 13,2 (Αθήνα-Καλαμάτα σε 2 ώρες με το πόδι συνέχεια στο γκάζι και στροφές όχι κάτω από 4,5-5.000). -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πολλά είναι τα 12+ για την 147. Για 50.000 χιλ. μέ έδρα Αθήνα καθημερινή μετακίνηση η κατανώλωση ήταν 10.7/100 και για 35.000 χιλ με έδρα Χανιά έπεσε στα 10.2/100, πάντα με το πόδι μου βαρύ.τόσο νομίζω ειχε στο τεστ που ήταν μαζί με το φόκους.
http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=348&article=10388
*Όμως, ο Ti-VCT κινητήρας του Focus, από την πλευρά του, έχει να επιδείξει το πλεονέκτημα της μικρότερης κατανάλωσης, που κατά μέσο όρο βρίσκεται στα 1,3 λίτρα/100 χλμ. (12,0 έναντι 10,7 λίτρων/100 χλμ. για την 147 και το Focus, αντίστοιχα). *
Και τα 10.7 είναι πολλά
(τα 9,3 μια χαρά ) -
Η καταναλώση είναι και θέμα ποδιού και πόσο πιέζεις. Επειδή ανέφερες το Panda το έχει φίλος και το χρησιμοποιεί για πόλη ( 70%) και Εθνική (30%) οπου δεν πάει πάνω από 120 και γενικά δεν το πιέζει. Δεν έχει δεί από όσο μου λέει πάνω από 7.5 λίτρα ενω γενικά είναι στο 7 με 7 παρα κάτι.
-
Εμένα η 147 έχει κατανάλωση τον τελευταίο καιρό 15,8.
Βέβαια ο κινητήρας είναι 'επιδιωρθομένος' με κουζινάκια ( ) και το αβάνς είναι ξερυθμισμένο και το αμάξι τραβάει γκαζιές μόνο του στο νεκρό. -
Ο χρήστης paokkerkir έγραψε:
Εμένα η 147 έχει κατανάλωση τον τελευταίο καιρό 15,8.
Βέβαια ο κινητήρας είναι 'επιδιωρθομένος' με κουζινάκια ( ) και το αβάνς είναι ξερυθμισμένο και το αμάξι τραβάει γκαζιές μόνο του στο νεκρό.να παίρνεις το fuego τότε
-
-
Μου αρεσει παντως που απο ολη την οδηγικη εμπειρια με τη Μιτο εστιασατε ολοι στην καταναλωση,φαντασου ποσο ποναει το θεμα!Επι του πρακτεου παντως και μιας και καθομουν διπλα στο φιλο mamia κατα την διαρκεια του test drive και την οδηγησα και εγω εχω να πω τα εξης¨
-Το αμαξι εχει 2 προσωπικοτητες,ειναι πολυ ενδιαφερον στο dynamic mode,με ικανοποιιτικο τιμονι και αρκετο γκαζι,τα ηλεκτρονικα δεν μπαινουν ευκολα και το αμαξι γυριζει ελαφρα οταν το πας με γραμμες σε πολυ κλειστη διαδρομη χωρις ομως να σε τρομαζει,τουλαχιστον απο τη θεση του συνοδηγου αλλα και απο του οδηγου(εγω ειμαι σαφως πιο αργος απο το φιλο mamia οποτε δεν μπορω να μιλησω για τα ορια της στο στροφιλικι),ΟΜΩΣ στο normal mode,το αμαξι ειναι τελειως διαφορετικο,το τιμονι υπερβολικα ελαφρυ και χωρις πληροφορηση,το αμαξι σε κατηφορικη καμπη της Εγνατιας με πολλα δεν ενεπνεε την εμπιστοσυνη που εμπνεει το Clio μου με τα ιδια χιλιομετρα(σε εμενα τουλαχιστον),και το γκαζι πραγματικα σπρωχνει το ποδι σου προς τα εξω
-Επειδη το αμαξι δεν ειχε βενζινη οταν το παραλαβαμε,μετα το βουνο του βαλαμε απλη αμολυβδη,και μετα ειχε σαφως πιο αργες επιδοσεις,να σκεφτειτε οτι στην Εγνατια σε ανηφορικο κομματι με 5η δεν μπορουσε να ανεβασει πανω απο τα 120χλμ την ωρα με τερμα γκαζι
-Στα κομματια που την πηγαμε η αναρτηση εδειξε να ελεγχει καλα το αμαξωμα χωρις να κοπαναει,ειδικα αν τη συγκρινω με το Corsa Sport φιλου που ειναι για να σπας πετρες στα νεφρα
-Η θεση οδηγησης ειναι σχετικα στριμωγμενη,αν καθεσαι τερμα κατω οπως εκατσα στην αρχη,δεν μπορεις να βολεψεις τους αγκωνες σου γιατι η βασικη γραμμη των παραθυρων σου ειναι πανω απο τους ωμους σου,το καθισμα ομως ειναι αρκετα φαρδυ,και δεν θυμιζει buckeτ,του Κορσα πχ ειναι πολυ στενοτερα και εμενα δεν με χωρανε
-Συνολικα το αμαξι ειναι αρκετα καλο οδηγικα και μου αρεσε χωρις ομως να την ερωτευτω κιολας,οπως ο φιλος μου,και εχω να πω οτι εχωντας παει στην ιδια διαδρομη βολτα με Leon 1.8 tsi με χερα οδηγο,οτι απο την πλευρα του επιβατη το Λεον με ειχε εντυπωσιασει πιο πολυ και απο αποψη γκαζιου αλλα και απο αποψη πατηματος στο δρομο και σταθεροτητας(ηταν και πιο παιχνιδιαρικο αλλα αυτο ειναι ΚΑΙ θεμα γνωσης του αυτοκινητου,οποτε δεν συγκρινω τις γωνιες που πηραμε τοτε(με το πλαι) με τις γωνιες τις προχθεσινες στις ιδιες στροφες(με γραμμες))
Υ.Γ.1 Το Κορσα το αναφερω γιατι εχουν το ιδιο πατωμα και ειναι σαφως πιο σκληρο στην εκδοση σπορτ ενω εχει και πιο μικρα ζαντολαστιχα
Υ.Γ2 Συγνωμη για το μεγαλο μεγεθος του ποστ -
Ο χρήστης ioannina27 έγραψε:
-Επειδη το αμαξι δεν ειχε βενζινη οταν το παραλαβαμε,μετα το βουνο του βαλαμε απλη αμολυβδη,και μετα ειχε σαφως πιο αργες επιδοσεις,να σκεφτειτε οτι στην Εγνατια σε ανηφορικο κομματι με 5η δεν μπορουσε να ανεβασει πανω απο τα 120χλμ την ωρα με τερμα γκαζι
Αυτό είναι αδιανόητο για τουρμπομοτέρ με τέτοια ροπή, μήπως είχε πρόβλημα το αμάξι;
Όπως τα περιγράφετε πάντως οι κάτοχοι θα το οδηγούν μόνιμα στο Dynamic για να νιώθουν ότι αξίζει τα λεφτά που δώσανε!
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Αυτό είναι αδιανόητο για τουρμπομοτέρ με τέτοια ροπή, μήπως είχε πρόβλημα το αμάξι;
Όπως τα περιγράφετε πάντως οι κάτοχοι θα το οδηγούν μόνιμα στο Dynamic για να νιώθουν ότι αξίζει τα λεφτά που δώσανε!
Για να ειμαι δικαιος πρεπει να πω οτι το αμαξι ηταν σε νορμαλ mode ,και οτι με 6η και 120 ειχε 2000 στροφες οποτε μαλλον επεφτε κατω απο την εισοδο του τουρμπο,οχι οτι εγω τουλαχιστον θυμαμαι να καταλαβα τη στιγμη που μπαινει το τουρμπο,απλα με το γκαζι στο πατωμα το αυτοκινητο αρνιοταν να επιταχυνει και με 6η και στη συνεχεια με 5η,μολις μπηκε η τεταρτη ανεβασε χιλιομετρα,χωρις ομως να κανει και κατι εντυπωσιακο.Το αστειο ειναι οτι νομιζαμε οτι ειναι σε Dynamic mode και βριζαμε,αλλα μετα ανακαλυψαμε οτι οταν το σβησαμε στο βενζιναδικο πρεπει να επανηλθε στο νορμαλ απο μονο του
-
6η με 120 χλμ και 2000 στροφές; Αν αληθεύει αυτό, με 6η το αμάξι φτάνει μέχρι 3.500 στροφές όπου και τελικιάζει Τόσο μακύ κιβώτιο έχουν κάτι Ferrariκά οπότε μάλλον κάνεις λάθος!
-
Επισημαίνω ότι το αμάξι όχι μόνο δεν έχει στρώσει αλλά είμασταν από τους πρώτους που το οδηγήσανε κατά αυτόν τον τρόπο .Συνοπτικά ισχύει ότι στο νορμάλ είναι σβέλτο αλλά αισθάνεσαι ότι κάτι λείπει (καμιά 20αριά άλογα ) και στο σπορ μόνο καταλαβαίνεις τι είναι το αμάξι .Και πράγματι ισχύει αυτό που γράφτηκε ότι οι κάτοχοί του για να αισθάνονται δικαιωμένοι για την αγορά τους μάλλον θα πρέπει να το έχουν μονίμως στο σπορ .Επίσης αφήνω μια επιφύλαξη για το αν είναι αναγκαία η χρήση 100άρας για να οδηγηθεί όπως του αξίζει .(στέλνω κόσμο για τεστ για να συγκρίνουμε εντυπώσεις οπότε θα υπάρξουν νέα για τη χρήση βενζίνης αλλα και την κατανάλωση) .Για να υπάρχει και ένα μέτρο σύγκρισης μπορώ να πω ότι το mito από άποψη επιτάχυνσης και συμπεριφοράς στις στροφές είναι ένα κλικ καλύτερο από το bravo 150 kai to 207 gt που οδήγησα σχετικά πρόσφατα .Δείχνει ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω σε μια ανάβαση στο βουνό σίγουρα ως αποτελεσματικοτητα αλλά κυρίως ως συμμετοχή και αίσθηση .Στην ίδια όμως διαδρομή το leon 1.8 160 ίππων ήτανε ελαφρά καλύτερο(να είχε και ένα καλύτερο εσωτερικό...)Επίσης από ένα τεστ ντραιβ πιο παλιο με ένα κολτ 150 ίππων έχω να πω 'οτι το mito είναι αρκετά καλύτερο ειδικά στις στροφές .Τέλος σε σχέση με cooper s προηγούμενης γενιάς είναι ένα κλικ κάτω αναφορικά με τη συμπεριφορά του στο όριο κυρίως σε κλειστές στροφές .Δείχνει λοιπόν να βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω σε σχέση με τα άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας του (207 gt ,corsa ,colt ) αλλά να υστερεί λίγο σε σχέση με τα σκληροπυρηνικά(clio rs ,cooper s) οδηγικά και τιμολογιακά και για αυτό θεωρώ έξυπνη την τοποθέτησή του στην αγορά
-
Ο χρήστης mamias έγραψε:
Και πράγματι ισχύει αυτό που γράφτηκε ότι οι κάτοχοί του για να αισθάνονται δικαιωμένοι για την αγορά τους μάλλον θα πρέπει να το έχουν μονίμως στο σπορ .Όχι αν ας πούμε σου κάνει 1lt/100km οικονομία στο N mode. Ή αν 'στρογγυλεύει' τις ανωμαλίες του δρόμου πριν φτάσουν στα χέρια του οδηγού, κάτι που δεν το κάνει στο D mode. Δεν οδηγούμε κάθε μέρα σε στροφιλίκια και τα φλύαρα τιμόνια και γκάζια κάποιες φορές κουράζουν κιόλας.
-
Για να πηγαίνω σπίτι-δουλειά υποθέτω ότι το Normal θα είναι μια χαρά.
Από την άλλη, γρανάζωμα κανείιιιις;