-
Για να επανέρθουμε στο θέμα που είναι η MiTo και όχι η ψυχοσύνθεση του αγοραστικού κοινού και ειδικά των ταλαίπωρων alfisti που είναι 'εξ'απ'ανέκαθεν' κόκκινο πανί και υποτιμητικός όρος σε αυτό το φόρουμ.
Δεν θα σχολιάσω προς το παρόν αν η επιλογή της Alfa Romeo να βγάλει ένα Seg B μοντέλο είναι σωστή ή όχι. Τα 20+ χιλιάρικα όμως που κοστίζει η 155HP έχουν 'κατανεμηθεί' στο χαμηλό βάρος, τις τετραπίστονες φρενάρες (δεν το ανέφερε κανείς), την εξαιρετική ανάρτηση και το DNA, το οποίο καταφέρνει να μεταμορφώνει το τιμόνι από Fiat Punto σε 147 όπως μου αναφέρει επιφανής κάτοχος τελευταίας που οδήγησε την MiTo. Μέχρι και το tramlining της 147 κατάφεραν να αναπαράγουν στο D mode οι κερατάδες, που δεν υπάρχει στα N και A modes.
Μου κάνει αίσθηση που άνθρωποι που δηλώνουν 'car enthusiasts' βρίσκουν επουσιώδη τα παραπάνω προσπερνώντας τα επιδεικτικά και εστιάζονται στην ποιότητα των επενδύσεων των θυρών, των χειριστήριων του κλιματισμού και στο ψηλό κατώφλι του πορτ-μπαγκαζ.
Δείτε το αλλιώς: Πόσα χρήματα θα ξοδεύατε σε aftermarket ανάρτηση και φρένα για να πετύχετε το τελικό αποτέλεσμα που προσφέρει η MiTo; Για αφαιρέστε τα από την τιμή της και πείτε μου μετά αν είναι ακριβή.
Όσο για τους 'alfisti' μπείτε στο ομώνυμο φόρουμ να διαβάσετε τα σχόλιά τους για την MiTo και ίσως εκπλαγείτε για το πόσο πιο αυστηρά και απαιτητικά είναι από τα αντίστοιχα σε αυτό το φόρουμ. Ίσως τότε καταλάβετε ότι δεν είναι τα άβουλα πλάσματα -κάτι σαν ταλιμπάν της αυτοκίνησης- που τους παρουσιάζετε μερικοί συστηματικά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
O μύθος χτίζεται από την αξία των αυτοκινήτων του -εκάστοτε- τώρα. Η αναδρομή στο παρελθόν σαν στοιχείο ενός μοντέλου είναι θεμιτή (ενίοτε) σαν εργαλείο απόδοσης ιστορικής συνέχειας και δημιουργίας μίας προδιάθεσης αλλά δεν είναι αυτοσκοπός.
Απλώς πολλοί μπερδεύουν το κερασάκι της τούρτας με την τούρτα ..
To θεμα ειναι οτι σημερα εχει γινει απομυθοποιηση. Και ετσι ποιος τροπος εμεινε για να ξεχωριζει ο ενας απο τον αλλον? Η αναδρομη στο παρελθον.
Ειτε θελεις(θελετε) να το καταλαβεις ητε οχι, το βιβλιο της αυτοκινητιστικης ιστοριας εχει κλεισει προ πολλου.
Και σιγουρα αυτοι που σημερα 'μεσουρανουν' δεν ειναι γραμμενοι εκει.
Ευτυχως σε αυτο το 'βιβλιο' δεν μπορεις να κανεις edit.....Συγγνώμη, αυτήν την σοφιστεία δεν την κατάλαβα. Η Μi.To δηλαδή έχει απομυθοποιηθεί, και μπορεί να ξεχωρίσει μόνο με την αναδρομή σε παλαιότερες επιτυχίες της AR;
Μαλλον δε με καταλαβες. Εννοω οτι πλεον η αυτοκινητοβιομηχανια δεν εχει σιγουρα τη μορφη που ειχε παλαια. Σημερα ας πουμε δεν υπαρχουν οι καινοτομιες που υπηρχαν πριν 50 χρονια. Ειναι ολα γνωστα και εφηρμοσμενα . Αυτο εννοουσα με την απομυθοποιηση. Καλη και χρυση η ΜιΤο. Σιγουρα ομως δεν ανακαλυφθηκε τωρα ο τροχος.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μου κάνει αίσθηση που άνθρωποι που δηλώνουν 'car enthusiasts' βρίσκουν επουσιώδη τα παραπάνω προσπερνώντας τα επιδεικτικά και εστιάζονται στην ποιότητα των επενδύσεων των θυρών, των χειριστήριων του κλιματισμού και στο ψηλό κατώφλι του πορτ-μπαγκαζ.
Είναι αυτοκίνητο που κοστίζει 20000 ευρώ. Καλώς ή κακώς τα αυτοκίνητα των 20.000 ευρώ έχουμε συνηθίσει να έχουν ποιοτικό εσωτερικό και κάποιους χώρους/ευκολίες. Όσο car enthusiast και να είσαι από τη στιγμή που δεν παίρνεις σκληροπυρηνικό roadster περιμένεις να έχει κάποια πράγματα εκτός της οδικής συμπεριφοράς που να υποδηλώνουν ότι αξίζει τα λεφτά του. Δεν ξέρω (ακόμα) τι εσωτερικό έχει η MiTo, γενικά μιλάω, όταν δίνεις 20000 ευρώ για B-Segment αμάξι περιμένεις να πάρεις αυτό το κάτι παραπάνω.
Δείτε το αλλιώς: Πόσα χρήματα θα ξοδεύατε σε aftermarket ανάρτηση και φρένα για να πετύχετε το τελικό αποτέλεσμα που προσφέρει η MiTo; Για αφαιρέστε τα από την τιμή της και πείτε μου μετά αν είναι ακριβή.
Ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα που προσφέρει η MiTo; Πότε θα δούμε ένα τεστ ή θα δίνεται test drive; Πώς ξέρουμε ακόμα ότι έχει ανάρτηση που για ισάξιά της θα ξοδευόμασταν σε aftermarket λύσεις;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Είναι αυτοκίνητο που κοστίζει 20000 ευρώ. Καλώς ή κακώς τα αυτοκίνητα των 20.000 ευρώ έχουμε συνηθίσει να έχουν ποιοτικό εσωτερικό και κάποιους χώρους/ευκολίες. Όσο car enthusiast και να είσαι από τη στιγμή που δεν παίρνεις σκληροπυρηνικό roadster περιμένεις να έχει κάποια πράγματα εκτός της οδικής συμπεριφοράς που να υποδηλώνουν ότι αξίζει τα λεφτά του. Δεν ξέρω (ακόμα) τι εσωτερικό έχει η MiTo, γενικά μιλάω, όταν δίνεις 20000 ευρώ για B-Segment αμάξι περιμένεις να πάρεις αυτό το κάτι παραπάνω.Σε ένα αυτοκίνητο των 20,000€ (δεν είναι δα και καμμιά αστρονομική τιμή για ένα αυτοκίνητο ελάχιστα μικρότερο από μια 147. Τόσο έκανε μια 147 1.6 με καλό εξοπλισμό και 35 άλογα λιγότερα πριν από αρκετά χρόνια να θυμίσω) είναι μοιραίο να γίνουν κάποιοι μικροσυμβιβασμοί. Δεν μπορείς να απαιτείς και πολύ ποιοτικό εσωτερικό και στημένη ανάρτηση και εξελιγμένα ηλεκτρονικά και φρενάρες απ'τη μάνα του. Ο car enthusiast αποδέχεται κάποιον συμβιβασμό σε 'απτή ποιότητα πλαστικών' αν παίρνει τα λεφτά του πίσω σε επιδόσεις-στρίψιμο-φρενάρισμα. Και δεν είναι και κοτέτσι το εσωτερικό πια.
Ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα που προσφέρει η MiTo; Πότε θα δούμε ένα τεστ ή θα δίνεται test drive; Πώς ξέρουμε ακόμα ότι έχει ανάρτηση που για ισάξιά της θα ξοδευόμασταν σε aftermarket λύσεις;
Γιατί δεν ρωτάτε τον Krusenstern που την έχει οδηγήσει; Αν δεν κάνω λάθος έχει ήδη τοποθετηθεί. Εγώ ακόμα δεν την έχω οδηγήσει και προς το παρόν στηρίζομαι στα σχόλια αυτών που την έχουν οδηγήσει, ειδικά αν έχουν οδηγήσει (και 'τιμήσει') μια 147 ή 156.
-
Η αληθεια ειναι παντα καπου στη μεση.
Το be or not to be?
Σιγουρα η MiTo ειναι,σαν εισοδος και μονο στο B-segment αποτελει καποιου ειδους συμβιβασμο για τη φιρμα,καθως superacars και compact cars δε συναδουν,ή μηπως οχι μιας και υπηρξε καποτε και μια Alfasud(τωρα πια καμμια ,θα εχουν ολες σκουριασει )Εξαλλου το donwsizing ειτε σαν αγνωστη θεωρητικη ποσοτητα ειτε σαν τεχνοκρατικη νομοτελεια θα εσπρωχνε προς τα κει τα πραματα.Σιγουρα δε θα περιμενε κανεις να εθελοτυφλει μπροστα στις πωλησεις των 207,Corsa,Ibiza,ειδικα οταν γνωριζει οτι μπορει να κατασκευασει κατι καλυτερο
Οποτε τα περι 'αναβαθμισης της ηδη υπαρχουσας γκαμας της',κατι που αποτελει ηδη δροκμολογημενη κινηση ειτε με την αναβαθμιση/διορθωση μοντελων που δεν της βγηκαν(π.χ βαρος της 159),ειτε με το σχεδιασμο και την κατασκευη νεων projects,αποτελει ακυρο και ατοπο ισχυρισμο.Η Alfa την χρειαζοταν και την παραχρειαζοταν την MiTo κι αυτο θα γινει περισσοτερο εμφανες με την ελευση των εκδοσεων με τον 14ρι μοτερ των 120 ιππων.Περι Punto,Bravo και αλλων δαιμονιων.
Εκτος κι αν εχει φυγει απο το gruppo η AR με την πλαφορμα του punto επρεπε να δουλεψει καλως ή κακως.Και για μενα καλως διοτι ετσι τουλαχιστον κρατηθηκε το κοστος σε αυτα τα επιπεδα σε σχεση με τον ανταγωνισμο.Διοτι σε σχεση με το punto,ακομα και το ABARTH,υπαρχουν ικανες διαφορες για να δικαιολογησουν τη διαφορα.Απο τα ηλεκτρονικα,τον κινητηρα(&τον ηχο)την αεροδυναμικη,τα φρενα,τις αναρτησεις(ποσο κοστιζει να βαλεις aftermarket coilover,αραγε?) το σχεδιασμο του εσωτερικου κτλ.Ισως θα ηταν πιο τιμιο κι αντρικειο απο την πλευρα της Alfa να εκανε την υπερβαση με ανεξαρτητες πισω αναρτησεις να ανεβαζε 2-3 χιλιαρικα την τιμη και να λεγε τα ιδια που λεει και τωρα ,οτι δλδ μαγκια μου,εγω πουλαω μονο niche προιοντα κι οποιος θελει τα αγοραζει.Ενδεχομενως και να υπηρχε αυτη η σκεψη αλλα φανταζομαι πως οι μηχανολογικοι περιορισμοι στην πλατφορμα του Punto την εσβησαν.
Αυτο που μετραει,παντως ειναι το οτι σημερα που 'ειναι ολα απομυθοποιημενα' ακομα κι ετσι,μεσα στα στενα πλαισια του Gruppo,η alfa τολμαει να κανει επεμβασεις μικρης ή μεγαλης εκτασης οπως τα coilover springs,το επιπεδο πατωμα,την αεροδυναμικη,την ισχυ του κινητηρα(κορυφαια για κινητηρα turbo,αυτη τη στιγμη),την ψευτομπλοκαδουρα,το DNA κτλ.Η μονη ενσταση για μενα εντοπιζεται κυριως στο εσωτερικο οπου καποια εξαρτηματα φαινεται να χουν μεταφερθει αυτουσια απο το G.Punto ενω σε καποια αλλα δεν εχει δοθει η ιδια 'αλφαρομειστικη' (sic) προσοχη.Και καπου εκει χαλαει η συνεχεια και δινει δικαιωμα στον κακοπιστο για κριτικη.Κατι τετοιο π.χ δεν θα γινοταν ποτε στο VAG οπου προτιμουν το παρακανουν στην εξαθλιωση του εσωτερικου,προκειμενου να ναι βεβαιοι πως το Leon δε θα θυμιζει Α3.Επισης για την ωρα,μοιραια η MiTo συγκρινεται με την 147 σε ολους τους τομεις και αδικειται.Ας περιμενουμε την 149, να δουμε τι ψαρια θα πιανει και προπαντων σε τι τιμη και τα ξαναλεμε.
Παντως και τα πολλα 20ρικα αυτοκινητα του segment,ε δεν πιστευω να ειναι και καλυτερα μεσα απο τη MiTo μην τρελαθουμε κιολας...
Μετα τιμης...
Δεχομαι πως τα 18.500 απο τα οποια ξεκιναει η 'ταπεινη' progression για πολυ κοσμο ειναι πολλα.Και για μενα ομως με Budget στα 25-28 η 120i ειναι ακριβη.Αυτο δε με εμποδιζει ομως να δω οτι ειναι 'λογικα' κοστολογημενη κι ακολουθει τη γενικοτερη τιμολογιακη πρακτικη της BMW.Δεν δικαιολογουμαι να γκρινιαζω οτι η BMW πουλαει ακριβα τα μοντελα της.Ομοιως αμα μελετησει καποιος τους τιμοκαταλογους της Alfa Romeo θα δει οτι η MiTo ακολουθει μια 'λογικη'(εστω κι αν σε μερικες περιπτωσεις η 'λογικη' αυτη ειναι εξοφρενικη οπως στην περιπτωση της GT).Αυτο θα γινει ακομα πιο προφανες οταν θα ταιριαξει και το κομματι της 149 στο παζλ.
Σημειωνω ομως οτι ακομα κι ετσι σε σχεση με αλλες χωρες υπαρχει αναλογικα μια διαφορα (π.χ εμεις αγοραζουμε περιπου σε τιμες Ιταλιας) αδικαιολογητη ισως που θα μπορουσε να χαρακτηριστει ακομα και καπελο της ελληνικης αντιπροσωπειας.Αλλα αυτη η διαφορα να παιζει να ειναι γυρω στο 1000ρικο οποτε δεν σε αποτρεπει κιολας απο τη αγορα. -
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
τωρα πια καμμια ,θα εχουν ολες σκουριασειΌχι όλες!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
τωρα πια καμμια ,θα εχουν ολες σκουριασει
Όχι όλες!
Στατιστικό λάθος.
(Κώστα μην εξαφανίζεσαι, βρε. )
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μήπως τελικά η Alfa δεν παράγει πια αυτοκίνητα για αλφίστι και έχουν μείνει οι τίτλοι και τα ταμπελάκια;Ναι ναι,αυτο ειναι, vw uber alles..
Πλακα εχει η συζητηση αυτη παντως..παντα εχει και παντα θα εχει..
-
πάντως αναλογικά να το δει κανείς 155 για 18500 ευρώ είναι 120 ευρώ τον ίππο. Για το GP Dynamic 3θ για 120 άλογα θέλω 15300 δηλαδή 127 ευρώ τον ίππο. Άρα η AR συμφέρει από οικονομοτεχνικής άποψης...
-
Αν το δει κάνεις από οικονομοτεχνική πλευρά με τα ίδια χρήματα αγοράζεις Bravo T-jet, Golf TSI, Leon TSI, που είναι πληρέστερα αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Μήπως τελικά η Alfa δεν παράγει πια αυτοκίνητα για αλφίστι και έχουν μείνει οι τίτλοι και τα ταμπελάκια;
Ναι ναι,αυτο ειναι, vw uber alles..
Πλακα εχει η συζητηση αυτη παντως..παντα εχει και παντα θα εχει..
Που κολλάει αυτό που πέταξες ρε ΠασΚάλη;
Ο Giuseppe Busso υποστηρίζει τη θεωρία περί αλφίστι και όχι εγώ.
-
οπου κολλαει και η χολη (λογω ζηλιας ) που σταζεις για την αλφα ρε βαΤσιλη....
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Για να επανέρθουμε στο θέμα που είναι η MiTo και όχι η ψυχοσύνθεση του αγοραστικού κοινού και ειδικά των ταλαίπωρων alfisti που είναι 'εξ'απ'ανέκαθεν' κόκκινο πανί και υποτιμητικός όρος σε αυτό το φόρουμ.Δεν θα σχολιάσω προς το παρόν αν η επιλογή της Alfa Romeo να βγάλει ένα Seg B μοντέλο είναι σωστή ή όχι. Τα 20+ χιλιάρικα όμως που κοστίζει η 155HP έχουν 'κατανεμηθεί' στο χαμηλό βάρος, τις τετραπίστονες φρενάρες (δεν το ανέφερε κανείς), την εξαιρετική ανάρτηση και το DNA, το οποίο καταφέρνει να μεταμορφώνει το τιμόνι από Fiat Punto σε 147 όπως μου αναφέρει επιφανής κάτοχος τελευταίας που οδήγησε την MiTo. Μέχρι και το tramlining της 147 κατάφεραν να αναπαράγουν στο D mode οι κερατάδες, που δεν υπάρχει στα N και A modes.
Όσο για τους 'alfisti' μπείτε στο ομώνυμο φόρουμ να διαβάσετε τα σχόλιά τους για την MiTo και ίσως εκπλαγείτε για το πόσο πιο αυστηρά και απαιτητικά είναι από τα αντίστοιχα σε αυτό το φόρουμ. Ίσως τότε καταλάβετε ότι δεν είναι τα άβουλα πλάσματα -κάτι σαν ταλιμπάν της αυτοκίνησης- που τους παρουσιάζετε μερικοί συστηματικά.
Eπ, καλως τον!
Καιρο ειχαμε να σε δουμε, ελπιζω να σε βλεπουμε συχνοτερα -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Καταχραζεσε τον όρο 'car enthusiasts' αγαπητε! Car Enthusiasist δεν σημαινει καυλογκαζος! Ειναι πολύπλευρη εννοια και έχει να κάνει με την αγαπη της αυτοκινησης, ειτε αυτη γινεται με Lada Niva, ειτε με Lamborghini Diablo.
Και οταν δινεις καποια χρήματα σεβαστα για την κατηγορια του αυτοκινητου, φυσικα και αρχιζεις να κοιτας και ποιο ψηλα πραγματα, να εχεις και μεγαλυτερες απαιτησεις, να κοιτας και τι δινει ο ανταγωνισμος (μην μας πιασουν και κωτσο...)Ο καθενας έχει τα δικα του γουστα πάντως στο τι ζητα ακριβώς. Τον μέσο αγοραστή δεν νομίζω πως τον καιει αν θα ειναι 8 η 9 τα δευτερα για 0-100 (αφου και τα 2 νουμερα ηδη ειναι σε πολυ καλο επιπεδο), ουτε αν στρίβει λίγο καλυτερα... αρκει να ειναι ολοκληρωμενο... μια ωραια χρυση μετριοτητα ας πουμε! Οπότε αν η Alfa Mito πουλάει στριφτεραδα παραμελωντας αλλους τομεις που φαινονται στην καθημερινοτητα... αυτοματως μικραινει το κοινο στο οποιο και θα εχει απηχηση!
Παντως σε γενικες γραμμες μιλωντας προσωπικα, ίσως την εκρινα λίγο αυστηρα... γιατι σκέφτηκα σημερα πως 20κ πουλάνε και το Opel Corsa GSi.... οπότε γιατι διάολο να μην πουλαει μετα η Alfa 20k την Mito!
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
οπου κολλαει και η χολη (λογω ζηλιας ) που σταζεις για την αλφα ρε βαΤσιλη....Αυτές τις θεωρίες μόνο εσύ θα μπορούσες να τις γράψεις...
Ακού στάζω χολή λόγω .... ζήλιας!
Να ζηλέψω τι; Αν με ενδιέφερε κάποιο μοντέλο της θα μπορούσα κάλλιστα να έχω μια Alfa. Να την ζηλέψω για ποιον λόγο; Ή μήπως ισχυρίζεσαι πως επειδή κάποιος δεν είναι κάτοχος μιας μάρκας δεν έχει το δικαίωμα να σχολιάζει και να ασκεί κριτική στα μοντέλα της;
-
Με κουραζεις... Απλα αναφερεις (νομιζω ) συνεχεια μειονεκτηματα της αλφα ενω για τα μπρικια..σορρυ τα vw σταζεις μελι...λογικο το βρισκω για σενα... Δεν παυεις να μη με κουραζεις ομως...
-
Που και πότε με είδες να στάζω μέλι; Για το Polo GTi εγώ δεν ήμουν αυτός που σου έλεγα να μην το πάρεις;
Να σε ρωτήσω και κάτι έτσι από περιέργεια... Μαζί με το ιταλικό αυτοκίνητο σας δίνουν δώρο τις παρωπίδες;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Με κουραζεις... Απλα αναφερεις (νομιζω ) συνεχεια μειονεκτηματα της αλφα ενω για τα μπρικια..σορρυ τα vw σταζεις μελι...λογικο το βρισκω για σενα... Δεν παυεις να μη με κουραζεις ομως...Μια φορα Πάσχε, επιβεβαιωμενες πληροφοριες είπαν πως και συ σχολιασες σαφως αρνητικα την Mito Εξω απο το φόρουμ λαλιστατος είσαι..., μέσα Fiat Gruppo Uber Alles
Δεν αφηνεις τα σαπια λεω γω...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Παντως σε γενικες γραμμες μιλωντας προσωπικα, ίσως την εκρινα λίγο αυστηρα... γιατι σκέφτηκα σημερα πως 20κ πουλάνε και το Opel Corsa GSi.... οπότε γιατι διάολο να μην πουλαει μετα η Alfa 20k την Mito!Καλα,αυτο κ αν ειναι κουλο(η τιμη του gsi εννοω)!Γι'αυτο ομως κ δεν προκειται να πουλησει το συγκεκριμενο σε αντιθεση με τα 207 gt/rallye που σε μια εξαιρετικη τιμη προσφερουν παρα πολλα...
Επισης,ειναι συνηθες τουλαχιστον στην Ελλαδα(στις αλλες χωρες δεν ξερω αν ισχυει)οσο ανεβαινεις κατηγορια να παιρνεις περισσοτερο αυτοκινητο στα ιδια χρηματα!Κ τι εννοω με αυτο:με τα λεφτα που δινει κανεις για μια mito(ή κ 207gt/rallye,corsa gsi κλπ)μπορει ανετα να παει στην αμεσως επομενη κατηγορια(leon tsi,bravo tjet,golf tsi κλπ)αλλα ακομα κ στην ακομα μεγαλυτερη(οι τιμες των mazda 6,ford mondeo δεν απεχουν κ πολυ)!Οποτε ειναι καθαρα θεμα προτεραιοτητων(θελω μικρο,γρηγορο σπορτιφ χατσμπακ ή ολοκληρωμενο οικογενειακο κλπ)... -
Moυ ήρθε μια φλασιά τώρα.. μιας και η Mi.to βασίζεται στο G.Punto και φοράει το ίδιο μοτέρι με το abarth (ή κάνω λάθος??) θα μπορεί να πάρει τη βελτίωση του SS και να πάει στα 180 αλογα? Και γιατί όχι με εγγύηση abarth??
Alfa Romeo Mi.Τo 2008