-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Car Enthusiasist δεν σημαινει καυλογκαζος!
Φυσικά και όχι αλλά σημαίνει ότι πληρώνει με μεγαλύτερη προθυμία βελτιώσεις ουσίας που αυξάνουν τη χαρά της οδήγησης και την ενεργητική ασφάλεια παρά πρακτικότητα και 'απτή ποιότητα κατασκευής'. Και εξ'ορισμού δέχεται συμβιβασμούς στις δεύτερες υπέρ των πρώτων αν η κατηγορία και το συνεπαγόμενο όριο κόστους τους απαιτεί.
Εγώ προσωπικά διαφωνώ, στο μυαλό μου κάποιος ο οποίος εκτιμά πχ την άνεση της C6 δεν είναι λιγότερο 'car enthusiast' από εμένα που γουστάρω την αλητεία του RS.
Κι εμένα μου αρέσουν οι (πραγματικές) Citroen και αυτό που πρεσβεύουν από τις DS που έβλεπα σαν παιδί αλλά δεν θα αγόραζα μία.
Είναι άλλο όμως το να λες ότι το αυτοκίνητο αξίζει αλλά δεν σου ταιριάζει από το να μεγαλοποιείς τα μειονεκτήματα που εξ'ορισμού είναι πολύ μικρής σημασίας για τον προσανατολισμό του. Φαντάσου να έλεγα εγώ 'η C6 είναι υπερβολικά ακριβή γι'αυτό που προσφέρει επειδή σε ένα στροφιλίκι θα μείνει πολύ πίσω από ένα C2 VTS που κοστίζει και πολύ λιγότερο'.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Φαντάσου να έλεγα εγώ 'η C6 είναι υπερβολικά ακριβή γι'αυτό που προσφέρει επειδή σε ένα στροφιλίκι θα μείνει πολύ πίσω από ένα C2 VTS που κοστίζει και πολύ λιγότερο'.Σιγά μη μείνει πίσω από C2 VTS
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
By the way το πετρέλαιο πέφτει...but that's a whole different story...By the way δες και τι CO2 βγαζει από τον π@πό του το ΡοΧι...
Η οικονομία στη βενζίνη (και οι αντίστοιχες εκπομπές ρύπων) δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα για τους κατασκευαστές και όσοι επιλέγουν να την αγνοούν, είτε προφασιζόμενοι 'σπορ' κινητήρες είτε φτιάχνοντας 2τονα αυτοκίνητα-φακλάνες, θα την φάνε, αργά ή γρήγορα... (προσωπικά με εκνευρίζουν όσοι θεωρούν εαυτούς 'ειδικές περιπτώσεις', ιδίως όταν στο παιχνίδι έχουν μπει εδώ και καιρό καταξιωμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, είτε πολυτελών πχ ΜΒ είτε σπόρ πχ Porsche)Αλήθεια, έχουμε τίποτα επίσημο για τις πραγματικές καταναλώσεις της ΜιΤο; Κρους;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Φαντάσου να έλεγα εγώ 'η C6 είναι υπερβολικά ακριβή γι'αυτό που προσφέρει επειδή σε ένα στροφιλίκι θα μείνει πολύ πίσω από ένα C2 VTS που κοστίζει και πολύ λιγότερο'.
Σιγά μη μείνει πίσω από C2 VTS
θα μεινει....
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Eχει το RX-8 τοσο μεγαλη εκπτωση?
Από 21.990 € το Mazda RX-8
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... gory_id=73' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Ειπαμε,σε λιγο θα το δινουν δωρο με τις μπεντζινες
Απιστευτη τιμη για ενα τρομερο πισωκινητο(και με τεσσερις θεσεις παρακαλω ) με μπλοκε διαφορικο και 192 ιππους!!!Μονο προβλημα ο wankel αλλα τι να κανουμε δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα...
Σιγουρα η διασκεδαση ενος πισωκινητου δεν συγκρινεται με ενος μπροστινοκινητου
το παρα πολυ φθηνο rx-8 δεν εχει κανενα μπλοκε....
επισης θα παρακαλεσω μια ακομα φορα να ξεκολησετε απο το ανουσιο θεμα(ψεμα) περι μολυνσης του περιβαλλοντος εξαιτιας των αυτοκινητων..ενταξει το rx-8 καιει δυσαναλογα βενζινη για την αποδοση που εχει,οπως και πολλα αλλα αυτοκινητα(πχ evo) και σε αυτο τον τομεα ειναι οικονομικα ασυμφορο,αλλα ας σταματησουμε να μιλαμε για εκπομπες CO2 και αλλες τετοιες μπουρδες...το οτι αναγκαζουν τις αυτοκινητοβιομηχανιες να κανουν το αδυνατο(120 gr/km) ειναι πολυ κακο για την αυτοκινηση,με εξαιρεση βεβαια το γεγονος οτι αναπτυχθηκαν τα τουρμπο λογω του downsizing.
αλλα πρεπει να υπαρχουν και οι καταβοθρες βενζινης γιατι αλλιως δε θα υπαρχουν supercars και χωρις αυτα η ζωη δεν ειναι το ιδιο ομορφη.....
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
επισης θα παρακαλεσω μια ακομα φορα να ξεκολησετε απο το ανουσιο θεμα(ψεμα) περι μολυνσης του περιβαλλοντος εξαιτιας των αυτοκινητων..ενταξει το rx-8 καιει δυσαναλογα βενζινη για την αποδοση που εχει,οπως και πολλα αλλα αυτοκινητα(πχ evo) και σε αυτο τον τομεα ειναι οικονομικα ασυμφορο,αλλα ας σταματησουμε να μιλαμε για εκπομπες CO2 και αλλες τετοιες μπουρδες...το οτι αναγκαζουν τις αυτοκινητοβιομηχανιες να κανουν το αδυνατο(120 gr/km) ειναι πολυ κακο για την αυτοκινηση,με εξαιρεση βεβαια το γεγονος οτι αναπτυχθηκαν τα τουρμπο λογω του downsizing.αλλα πρεπει να υπαρχουν και οι καταβοθρες βενζινης γιατι αλλιως δε θα υπαρχουν supercars και χωρις αυτα η ζωη δεν ειναι το ιδιο ομορφη.....
Αν αναφέρεσαι σε εμένα, σε διαβεβαιώνω ότι τις έχω χεσμένες τις (μπούρδες, όπως λες) εκπομπές διοξειδίου, ειδικά σε οχήματα που δεν προορίζονται για συνεχή καθημερινή χρήση. Ο Σουφλιάς και οι φίλοι του, όμως, έχουν άλλη άποψη και από τη στιγμή που δεν υπάρχει ποσοτικοποίηση (με αντίστοιχη κοστολόγηση) της χρήσης των ΙΧ μας ενδιαφέρει και μάλιστα πολύ!
Αν και προσωπικά πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα γίνει εφαρμογή των μέτρων που εξήγγειλαν οι αγαπημένοι μας κοι Υπουργοί (για τεχνικούς λόγους αλλά και για τη διϋπουργική φαγωμάρα που θα ακολουθήσει), ο μπαμπούλας των μέτρων έχει ήδη τσακίσει τις τιμές των μτχ μεγάλων, βρωμιάρικων και βενζινοβόρων αυτοκίνητων και δεν το λέω εγώ, ρίξτε και μια ματιά παραέξω.Διαφωνώ, ωστόσο, για το αν η αυτοκίνηση πηγαίνει πίσω με τον υποχρεωτικό περιορισμό των εκπομπων ρύπων γενικότερα. Υπάρχουν πολλά περιθώρια για βελτιώσεις και εναλλακτικές τεχνολογίες ώστε, αφενός μεν να έχουν μπολικο υλικό για να ασχοληθούν μαζί του οι αυτοκινητοβιομηχανίες τα επόμενα χρόνια και να επιζήσουν μια χαρά (δεν θα σταματήσουμε να μετακινούμαστε άλλωστε), αφετέρου υποτίθεται οτι και η αυτοκίνηση ταξιδεύει και αυτή με τη γενική λογική της εξομάλυνσης των διαταξικών διαφορών που (υποτίθεται ξαναλέω) αποτελεί και τη σημαία του σύγχρονου πολιτισμού. Με άλλα λόγια, χέστηκα αν έχεις φράγκα να πληρώνεις την τριπλή βενζίνη από εμένα με τη τζιπάρα σου αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μολύνεις περισσότερο από εμένα που βγαίνω με το σμάρτ μου στο δρόμο. Και αυτό είναι μια πρώτης τάξεως πρόκληση για την αυτοκίνηση που κάθε άλλο παρά πίσω μπορεί να την πάει.
ΥΓ τα σούπερκαρ πήγαν μπροστά την αυτοκίνηση κατά τη γνώμη σου;;;;
ΥΓ Πόσο καίει η ΜιΤο, γμτ;;; -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Αλήθεια, έχουμε τίποτα επίσημο για τις πραγματικές καταναλώσεις της ΜιΤο; Κρους;ΥΓ Πόσο καίει η ΜιΤο, γμτ;;;
Κάτσε να την οδηγήσουμε στην Ελλάδα ρε, φαγώθηκες
Η λογική λέει ΑΡΚΕΤΑ λιγότερο από Bravo 150, με το παρόμοιο γρανάζωμα και πολύ υψηλότερο βάρος. -
ΟΤ
Καλό θα είναι να αυξηθούν πολύ οι τιμές των αυτοκινήτων πάνω από 80-100 άλογα (άσχετα με το πόσο καίνε) και να ξεσκίσουν τις τιμές των αυτοκινήτων που καίνε πολύ. Όποιος θέλει επιδόσεις να βρει μικρό και ελαφρύ αμάξι - ας μην έχει εκατοντάδες κιλά ηλεκτρικών ευκολιών και ΜΟΝΩΣΗΣ.Νομίζω ότι η ΜιΤο κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση, πιο ελαφριά από τον ανταγωνισμό;
-
Εγώ προτείνω να αυξηθεί η φορολογία των αυτοκινήτων ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ, ώστε να εξαφανιστούν απ' τους δρόμους
-
Σιγα μην ειναι ελαφρια...Κλασσικο Gruppo Fiat ανακοινωνει 150 kg λιγοτερο βαρος απο οτι στην πραγματικοτητα...Μακαρι αυτα που λεω να βγουν λαθος αλλα δεν το βλεπω...
-
Σιγα μην ειναι ελαφρια...Κλασσικο Gruppo Fiat ανακοινωνει 150 kg λιγοτερο βαρος απο οτι στην πραγματικοτητα...Μακαρι αυτα που λεω να βγουν λαθος αλλα δεν το βλεπω...Ούτε το gruppo Fiat, ούτε κανείς κατασκευαστής δεν ανακοινώνει ό,τι του γουστάρει. Οι μετρήσεις βάρους είναι τυποποιημένες. Το kerb weight κατά EU που ανακοινώνουν όλοι σημαίνει: 'Αυτοκίνητο με βασικό εξοπλισμό + 68 κιλά οδηγό + 7 κιλά αποσκευή + 90% καύσιμα'
Τα 1.145 κιλά της MiTo 1.4ΤΒ είναι μετρημένα με αυτό τον τρόπο φυσικά, όπως σε όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα.
-
Γιατι ομως στις μετρησεις εχουν τοσο μεγαλες διαφορες?Παιζει ρολο η ζυγαρια ή η τοποθεσια?
-
Aγαπητε D-Jet,
το ποσο καιει η ΜΙΤΟ δε ξερουμε ακομα,γιατι δεν εχει γινει κανονικη δοκιμη στο πατριδα...
αν θες τη γνωμη μου για το αν τα supercars πηγαν μπροστα την αυτοκινηση,πιστευω πως ναι μιας και πολλες καινοτομιες περνουν σιγα σιγα και στα πιο μικρα μοντελα...
τωρα για το θεμα της μολυνσης ολα τα αυτοκινητα του πλανητη μαζι ειναι υπευθυνα για το 7% των συνολικων εκπομπων co2...ποσοτητα αμελητεα μπροστα στο συνολικο κακο που γινεται...
ενω στα αυτοκινητα γινονται συνεχεις μειωσεις με τα euro στο υπολοιπο 93% δε γινεται ουσιαστικα τιποτα...
απλα θεωρω υπερβολες και λαικισμο(προς τις ταξεις των οικολογων που χουν γινει πολυ trendy τωρα τελευταια) το να την πληρωνουν συνεχεια τα αυτοκινητα,τα οποια περνουν απο χιλιους δυο ελεγχους καθε λιγο και λιγακι για να βρισκουν αφορμη να μας παρουν τα λεφτα...δεν ειδα να γινεται το ιδιο με καποιον εργοστασιαρχη...δεν ειδα να γινεται το ιδιο με τα εγοστασια της ΔΕΗ...
τα αυτοκινητα ειναι πολυ καθαρα,ας στρεψουν λιγο τη προσοχη τους σε κατι πιο ουσιαστικο,γιατι στο τελος ολα αυτα τα κοστη απο τις ερευνες εμεις θα τα επωμιστουμε μαζι με ενδεχομενες μειωσεις σε επιδοσεις...τωρα για το αν θα πρεπει να φορολογουμαστε με βαση τους ρυπους ή τα κυβικα ή ακομα και τα αλογα νομιζω οτι ειναι ηλιθια και χωρις νοημα συζητηση...
Αν θες τη γνωμη μου αν και πώς θα πρεπει να φορολογουμαστε για κατι το οποιο πληρωσαμε φορο τη στιγμη που το αγορασαμε η δικη μου δικαιη απαντηση ειναι** με βαση την αξια και μονο αυτη**
αν εισαι πλουσιος θα παρεις ενα ακριβο αυτοκινητο,αν εισαι φτωχος θα παρεις ενα φθηνο και παει λεγοντας..ολα τα υπολοιπα μετρα ειναι αδικα και αβασιμα..
Αλλα ακομα και αυτο που προτεινω εγω ειναι αδικο(εν μερη),γιατι εγω πχ πλουσιος δεν ειμαι αλλα ηθελα να χω ενα σχετικα ακριβο αμαξι,γιατι πολυ απλα αυτη ειναι η καυλα μου!!!!! και στερουμαι αλλα πραγματα για αυτη τη προσωπικη μου ευχαριστηση,οπως η αδερφη μου ως ανατιστοιχο παραδειγμα στερειται τον καφε για να αγοραζει τσαντες...τωρα στον τομεα ποσο μολυνω εγω και ποσο εσυ,σου θυμιζω οτι η βενζινη φορολογειται,αρα οσο πιο πολλη αγοραζεις,τοσο πιο πολυ πληρωνεις φορο,αρα γιατι να πληρωσω κι αλλο φορο???
Για να ικανοποιηθεις εσυ που θα πληρωσει πιο πολλα ο πλουσιος(που χεστηκε) ή ο υποτιθεμενος πλουσιος(σαν κι εμενα) που ενδεχομενως μισεις επειδη πηρε μια φορα στη ζωη του ενα καλο αυτοκινητο ή για να χαρουν οι gay οικολογοι...ολα αυτα τα μετρα για μενα περιλαμβανονται στα συνηθη 'νταβατζιλικια' του καθυστερημενου κρατους μας,το οποιο μονο μας παιρνει γυρνωντας μας πισω ψιχουλα...να πληρωσω τελη κυκλοφοριας ,ΝΑΙ! και πανακριβα μαλιστα,αλλα για να γινουν δρομοι και οχι για να κλεισουν τις τρυπες της γελοιας οικονομιας μας...
χρησιμοποιουν το 'κοινο αισθημα' για να ανεβασουν τους φορους και να σας κανουν να ξεχνατε και εσεις που εχετε 1400αρια οτι και για σας θα ανεβει το σημα του χρονου και μαλιστα πολυ πιο πανω απο το πληθωρισμοσκεψου το λιγο
-
Γιατι ομως στις μετρησεις εχουν τοσο μεγαλες διαφορες?Παιζει ρολο η ζυγαρια ή η τοποθεσια?Στις μετρήσεις ΠΟΙΟΥ ακριβώς; Στους 4Τ ζυγίζουμε με την ίδια ζυγαριά, στο ίδιο μέρος. Τώρα, από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο θα βγουν διαφορές, ανάλογα τον εξοπλισμό (σκέψου πόσα πράγματα παίζουν ρόλο, ηλιοροφές, ηλεκτρικά, ζαντολάστιχα κλπ.) και βέβαια τον τρόπο που μετράει ο καθένας. Εμείς ζυγίζουμε το αυτοκίνητο όπως μας παραδίδεται από τον αντιπρόσωπο (συνήθως και αναπόφευκτα: φουλ εξτρά), ΧΩΡΙΣ οδηγό, με ΠΛΗΡΕΣ ρεζερβουάρ.
-
Γιατι ομως στις μετρησεις εχουν τοσο μεγαλες διαφορες?Παιζει ρολο η ζυγαρια ή η τοποθεσια?
Στις μετρήσεις ΠΟΙΟΥ ακριβώς; Στους 4Τ ζυγίζουμε με την ίδια ζυγαριά, στο ίδιο μέρος. Τώρα, από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο θα βγουν διαφορές, ανάλογα τον εξοπλισμό (σκέψου πόσα πράγματα παίζουν ρόλο, ηλιοροφές, ηλεκτρικά, ζαντολάστιχα κλπ.) και βέβαια τον τρόπο που μετράει ο καθένας. Εμείς ζυγίζουμε το αυτοκίνητο όπως μας παραδίδεται από τον αντιπρόσωπο (συνήθως και αναπόφευκτα: φουλ εξτρά), ΧΩΡΙΣ οδηγό, με ΠΛΗΡΕΣ ρεζερβουάρ.
Σωστο και αυτο.Μονο η ηλιοροφη πρεπει να ζυγιζει αρκετα οποτε πραγματι η Mito ειναι ελαφρια για την κατηγορια της (αν δεν την φορτωσεις με 200 extra πανω )
-
To κλειδί στις διαφορές είναι ο 'βασικός εξοπλισμός', εαν βάλεις ηλιοροφές κτλ κτλ το βάρος ανοποφευκτά ανεβαίνει...
Υπάρχουν τα κιλά κατά DIN και αυτά κατα EU... αλλά δεν νομίζω οτι ειναι της παρούσης αυτή η συζήτηση
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Υπάρχουν τα κιλά κατά DIN και αυτά κατα EU... αλλά δεν νομίζω οτι ειναι της παρούσης αυτή η συζήτησηOπως τα ειπε ο Krusenstern ειναι το σωστο.
Απλα το κατα EU ειναι:
EU= DIN + 75κιλα(68 οδηγος+7αποσκευες)Οπου DIN kerb weight = το αυτοκινητο με ολα τα υγρα του και 90% καυσιμα αλλα χωρις οδηγο.
Καλο λοιπον θα ειναι στους αναλυτικους πινακες με τα τεχνικα στοιχεια πχ στα περιοδικα
καλο θα ηταν να 'μας' αναφερεται εαν η μετρηση ειναι κατα DIN ή κατα EU(EEC).
Διοτι καποιοι κατασκευαστες μετρουν κατα DIN οπως η BMW.
Καποιος ομως θα οδηγει το αυτοκινητο οποτε και θα το επιβαρυνει. -
Αλήθεια, έχουμε τίποτα επίσημο για τις πραγματικές καταναλώσεις της ΜιΤο; Κρους;
ΥΓ Πόσο καίει η ΜιΤο, γμτ;;;
Κάτσε να την οδηγήσουμε στην Ελλάδα ρε, φαγώθηκες
Η λογική λέει ΑΡΚΕΤΑ λιγότερο από Bravo 150, με το παρόμοιο γρανάζωμα και πολύ υψηλότερο βάρος.ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΕΣΥ!!!
Qsisvts, ηρέμησε αδελφέ...ούτε σε μισώ, ούτε είμαι gay οικολόγος (ούτε gay ούτε οικολόγος δλδ), ούτε πιστεύω οτι πηγή του κακού ειναι το αυτοκίνητο (σε θεματα ενέργειας της βιομηχανίας δουλεύω άλλωστε και ξέρω από πρώτο χέρι), ούτε γουστάρω το κράτος που μου κόβει τα 5λιτρα λιμουζινέ cheap thrills ( ) μου, ούτε είμαι κομπλεξικός φτωχός ( κομπλεξικός σκέτο ίσως αλλά λιγακι... ) ....φευ, εδω δε γουσταρω καν τα καταλυτικα, τι μου λες;
-
ΜΙας και ακούστηκε 'γρανάζωμα', έχει κανείς τις ταχύτητες/1.000 σαλ;
-
Καλά που δεν ακούστηκε 'σύνορα', γιατί μερικοί θα μας ζητούσαν Βουλγάρες κορασίδες!
Alfa Romeo Mi.Τo 2008