-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Tελικά. Αν ένας ομοφυλόφιλος κάνει παιδί, πιστεύεις ότι πρέπει να του το πάρει το κράτος; Αν είναι δικό του, αν δεν το υιοθετήσει.
O oρισμος της αντιφατικης ερωτησης. Συμφωνα με οποιο βιβλιο λογικης και να διαβασεις (απο Αριστοτελη και εντευθεν) ειναι αδυνατη η λογικη απαντηση
ρε μεγάλε.
μπερδεύεις δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Την ομοφυλοφιλία με τη γονιμοποίηση.
Δεν είναι καθόλου αντιφατικό.
Τι αριστοτέληδες κ αρχιμήδηδες μου λες. Εγώ μιλάω συγκεκριμένα.
Αυτό είναι απάντηση κάποιου που αποφεύγει να απαντήσει με επιχειρήματα.
Ερωτώ ξανά:
Αν ο χ gay και η x λεσβία, αποφασίσουν ότι θέλουν παιδιά και το κράτος δεν τους αφήνει να υιοθετήσουν. stop
Αν κάνουν παιδιά (ΟΧΙ ΣΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ, ΑΠΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ) και ο καθένας τους μένει/συζεί με τον ομόφυλο σύντροφό του, κάνουν δύο ( 2 ) παιδιά και τα μοιραστούν, τότε το κράτος πρέπει να παρέμβει για να τα πάρει;
Ή σου λέω το πιο απλό, που τυχαίνει να ξέρω τέτοιο άτομο προσωπικά.
Ο πατέρας μια φίλης μου, μετά τον εγγαμο βίο, αποφάσισε ότι ήταν gay. Η (πρώην ) γυναίκα του πέθανε. Αυτός έμεινε με το γκόμενο. Αυτός ο άνθρωπος, έχει δικαίωμα να μεγαλώσει το παιδί του; ( ή μάλλον είχε; ) ή δε θα έπρεπε να είχε;Δύσκολη η απόφαση;;;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Πρόδος μπορει να γινει ΜΟΝΟ οταν παμε μαζι με τη φυση. Ειναι παντελώς αδύνατον να επιτελεστει πρόοδος κοντρα στη φυση.
Κοίταξε να δεις, εδώ νομίζω πως μπαίνουμε σε κάπως επίκινδυνα χωράφια. Κατά τη γνώμη μου, το τι θεωρείται φυσικό (ως πρωτογενής κατασκευή- αφού μόνο η φύση συνιστά πρωτογενή κατασκευή), είτε ως σύννομο με τη φύση (ανάμεσα στις δευτερογενείς δηλαδή κατασκευές) είναι ΠΟΛΥ μεγάλη συζήτηση, ιδίως ως προς το δεύτερο σκέλος, και δυστυχώς έχει οδηγήσει πολύ κόσμο στην πυρά.
Αφ' ενός, υπάρχει σαφής περιορισμός ως προς τη γνώση μας σχετικά με το τι ακριβώς είναι φυσικό, αφ' ετέρου το να προσδιορίσεις κάτι ως σύννομο με τους κανόνες της φύσης εμπεριέχει σαφέστατη δόση υποκειμενικότητας, γιατί και ο προσδιορισμός αυτός δεν παύει να είναι δευτερογενής κατασκευή, διαμεσολαβημένη από πλείστες όσες επίσης δευτερογενείς κατασκευές (γλώσσα, κοινωνία κ.ο.κ.).
Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος ομοφυλόφιλος να κάνει χρήση της έννοιας του φυσικού, λέγοντας πως αισθάνεται μια φυσική έλξη προς το ίδιο φύλο. Πως δεν είναι κάτι που προκαλείται εκούσια, αλλά πως αποτελεί μέρος της φύσης του. Άντε τώρα να πραγματευτεί κανείς το τι είναι φυσικό, χωρίς να το προσεγγίσει υποκειμενικά.
Θα μπορούσαμε να πούμε πως η ομοφυλοφιλία είναι απορριπτέα γιατί δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Αυτό θα ήταν περισσότερο ειλικρινές.
Αλλά το πως αντιλαμβάνεται κανείς τη φύση του, είναι μεγάλη ιστορία. Θα ακούσει κανείς ανθρώπους να λένε πως η φύση της γυναίκας είναι να κάνει παιδιά, ή πως του άντρα να κάνει οικογένεια, αλλά αυτό και πάλι είναι σχετικό, γιατί το λογικό μας δίνει τη δυνατότητα να κρίνουμε ποια είναι η καλύτερη για τον καθένα μοίρα.
Βέβαια, όπως προείπα στην προηγούμενη δημοσίευση, δε βρίσκω λόγο να μιλάμε για γάμους κτλ στην περίπτωση των ομοφυλοφίλων, για πολύ συγκεκριμένους μάλιστα λόγους, αλλά δε νομίζω πως η φύση και η αξία εν γένει των ανθρώπων εξαντλείται στο σεξ.
Και οφείλω να παραδεχτώ πως το γεγονός πως δεν είμαι εξοικειωμένος με τους ομοφυλόφιλους, δεν έχει να κάνει με το τι είναι φυσικό, αλλά με το γεγονός πως, όπως όλοι, κουβαλώ κάποιες προκαταλήψεις που δεν φεύγουν και τόσο εύκολα...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Έγκλημα, κατά τη γνώμη μου!
Με ποιό δικαίωμα μπορεί το κράτος να χωρίσει ένα παιδί απ' το γονιό του;
Προσοχή, δεν μιλάμε για κάτι νομικά κυρώσιμο (κακοποίηση), αλλά λόγω της ομοφυλοφυλίας του γονιού...Σωστο! Μην τα μπερδευουμε ολα! Αλλο η υιοθεσια απο ομοφιλοφιλους (ζευγαρι) και αλλο ο φυσικος σου γονιος!! Ποιος ειναι ικανος να κρινει αν αυτος ο γονιος ειναι ικανος ή οχι? Και τα τραυματα που θα αφησει στο παιδι!!
-
Δεν ξέρω εάν θυμάστε την σειρά Friends (Tα Φιλαράκια). Εκεί υπήρχε ένα ζευγάρι που αφού έκανε ένα αγοράκι χώρισε γιατί η γυναίκα ήταν λεσβία.
Το αγοράκι (Ben) μεγάλωνε με την μητέρα του και την φίλη-σύντροφό της.Το μήνυμα πέρασε στην Αμερικανική κοινωνία.
-
Τα Φιλαράκια είναι μέρος απο το σχέδιο του Μπούς και των εβράιων να καταστρέψουν την ανθρωπότητα με τους μασώνους, έτσι εξηγείται.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τα Φιλαράκια είναι μέρος απο το σχέδιο του Μπούς και των εβράιων να καταστρέψουν την ανθρωπότητα με τους μασώνους, έτσι εξηγείται.Γνωρίζεις πώς περνούν τα πρότυπα στα παιδιά;
Ανέφερα εγώ τα υπόλοιπα που έγραψες;Μην υποτιμάς την νοημοσύνη μου...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν ξέρω εάν θυμάστε την σειρά Friends (Tα Φιλαράκια). Εκεί υπήρχε ένα ζευγάρι που αφού έκανε ένα αγοράκι χώρισε γιατί η γυναίκα ήταν λεσβία.
Το αγοράκι (Ben) μεγάλωνε με την μητέρα του και την φίλη-σύντροφό της.Το μήνυμα πέρασε στην Αμερικανική κοινωνία.
To μήνυμα πέρασε στην Αμερικανική κοινωνία γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του Αμερικανικού λαού είναι ανόητα ρομποτάκια που χειραγωγούνται-εξουσιάζονται από τους λίγους, που τους περνάνε ό,τι θέλουν από την τηλεόραση
-
American lock alert
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τα Φιλαράκια είναι μέρος απο το σχέδιο του Μπούς και των εβράιων να καταστρέψουν την ανθρωπότητα με τους μασώνους, έτσι εξηγείται.Ειρωνία που δε χρειάζεται.
-
Ο χρήστης manosm3 έγραψε:
Ενα παιδι, οταν ειναι σε μικρη ηλικια και αναπτυσσεται ο χαρακτηρας του, επηρεαζεται σημαντικα απο τον κοινωνικο του περιγυρο. Οι 'πατερες' του τι θα του διδαξουν ως σωστο; Το να γινει γκέϋ; Παει, καταστραφηκαμε ως κοινωνια. Απ' την αλλη αν το διδαξουν να γινει αντρας κανονικος θα τους ρωτησει καποια στιγμη γιατι εκεινοι ειναι αλλιωτικοι. Εκεινοι τι θα πουν; Οτι εχουν ενα ειδος προληματος;Αν το να γίνεις ομοφυλόφιλος εξαρτάται αποκλειστικά από το τι σε δίδαξαν οι γονείς σου, τότε πως έχουμε ομοφυλόφιλους παιδιά ετεροφυλόφυλων ζευγαριών ?
Ούτε ξέρουμε γιατί κάποιος γίνεται ομοφυλόφυλος, ούτε αν είναι αρρώστια ή φυσιολογικό (μη βιαστείτε: ομοφυλοφυλικές συνευρέσεις ζώων σε άγρια κατάσταση έχουν καταγραφεί πάρα πολλές φορές) αλλά έχουμε άποψη για το αν ένα παιδί θα είναι πιο ευτυχισμένο και θα μεγαλώσει σωστά με ένα ζευγάρι ομοφυλόφυλων απ΄ ό,τι με ένα ζευγάρι ετεροφυλόφυλων
Λες και αν δεν έχουν δικαίωμα υιοθεσίας οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να κάνουν παιδί με κάποιο εθελοντή (ιδίως για τις λεσβίες είναι πολύ εύκολο)...
Οσο για το να παντρεύονται οι ομοφυλόφυλοι, με δεδομένο πως ο γάμος είναι ένα ΔΙΚΑΙΩΜΑ, που έχει κάποιος πολίτης και δεν είναι μόνο κληρονομικοί οι λόγοι (λάθος η διατύπωση της ψηφοφορίας) αλλά και άλλοι (πχ. κοινή φορολογική δήλωση, κάλυψη από το ασφαλιστικό ταμείο του συζύγου σε περίπτωση ασθένειας, επίδομα γάμου, άδεια γάμου κτλ. κτλ.), απορώ με ποιό δικαίωμα θα κάνει το κράτος έλεγχο στον πολίτη ποιές είναι οι σεξουαλικές προτιμήσεις του και αν 'δικαιούται το δικαίωμα' του γάμου με το πρόσωπο της αρεσκείας του.
Αρα δηλαδή οι σεξουαλικές προτιμήσεις του ατόμου είναι υπόθεση του κράτους ? Τότε να απαγορευτεί πχ. με νόμο και η 'παρά φύσιν' σεξουαλική πράξη, αφού δεν είναι 'φυσιολογική' Τι λέω ? Να απαγορευτεί και το σεξ χωρίς μέτρα προφύλαξης, αφού το φυσιολογικό είναι το σεξ να καταλήγει σε τεκνοποίηση
Το 'τραβάω' για να καταλήξω στο απλό: ποιοί είμαστε εμείς, όχι μόνο να κρίνουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις των άλλων (αν δεν παραβιάζουν τα δικά μας δικαιώματα και τους νόμους, εννοείται) αλλά και να τις εντάσσουμε στο νομικό μας πλαίσιο...
Ψήφισα 'να έχουν δικαίωμα να παντρευτούν χωρίς δικαίωμα υιοθεσίας' αν και αμφιταλαντευόμουν μεταξύ αυτού και του 'και με δικαίωμα υιοθεσίας'. Αλλά ψήφισα τελικά 'χωρίς υιοθεσία', διότι, σε αντίθεση με το τι κάνεις στο κρεββάτι σου, το τι κάνεις με τα παιδιά σου ΕΙΝΑΙ υπόθεση ΚΑΙ του κράτους.
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
To μήνυμα πέρασε στην Αμερικανική κοινωνία γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του Αμερικανικού λαού είναι ανόητα ρομποτάκια που χειραγωγούνται-εξουσιάζονται από τους λίγους, που τους περνάνε ό,τι θέλουν από την τηλεόραση
ενώ η ελληνική τηλεόραση έχει άλλο επίπεδο όπως και να το κάνουμε
ή και αυτή χειραγωγεί και εξουσιάζει την συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
ή και αυτή χειραγωγεί και εξουσιάζει την συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων;ναι, στέλνει στο ΕΣΡ ένα φιλί μεταξύ αντρών
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Λες και αν δεν έχουν δικαίωμα υιοθεσίας οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να κάνουν παιδί με κάποιο εθελοντή (ιδίως για τις λεσβίες είναι πολύ εύκολο)...
Σωστό αυτό!
Από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί τόση συζητηση και τόσος προβληματισμός για ένα θέμα που έχω την αίσθηση ότι εισβάλλει λίγο ξαφνικά και περίεργα στη ζωή μας.
Ίσως είναι η ίδια η λέξη ''γάμος'' και η σημασία που έχει για τους ανθρώπους,που προκαλεί αντιδράσεις και δικαίως κατα τη γνώμη μου.
Θα μπορούσε αντ'αυτού να προβλέπεται μια άλλη διαδικασία που θα εξασφαλίζει τους ομοφυλόφιλους κοινωνικά,νομικά κλπ χωρίς να προκαλεί.Ο γάμος ανέκαθεν ήταν κάτι παραπάνω από μια νομική κατοχύρωση και νομιμοποίηση της ένωσης δύο ανθρώπων.Με την ίδια λογική πάντως σε λιγο να περιμένουμε άνδρες να θέλουν να τεκνοποιήσουν(κάποιο παραθυράκι θα τους ανοίξει η επιστήμη..)
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ή και αυτή χειραγωγεί και εξουσιάζει την συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων;Ποιός μίλησε για την ποιότητα και το επίπεδο της τηλεόρασης???
Σίγουρα και από τους Έλληνες πολλοί 'τρώνε' ότι τους δίνει η TV αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο οι Αμερικάνοι... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ψήφισα 'να έχουν δικαίωμα να παντρευτούν χωρίς δικαίωμα υιοθεσίας' αν και αμφιταλαντευόμουν μεταξύ αυτού και του 'και με δικαίωμα υιοθεσίας'. Αλλά ψήφισα τελικά 'χωρίς υιοθεσία', διότι, σε αντίθεση με το τι κάνεις στο κρεββάτι σου, το τι κάνεις με τα παιδιά σου ΕΙΝΑΙ υπόθεση ΚΑΙ του κράτους.Επειδη αμφιταλαντεύομαι, δεν έχω ψηφίσει ακόμη. Είμαι φυσικά μεταξύ του 2 και του 3. Ίσως με βοηθήσεις να αποφασίσω, αν μου πεις γιατί το τι κάνεις με τα παιδιά σου ΕΙΝΑΙ τελικά υπόθεση ΚΑΙ του κράτους. Είναι νομικό το θέμα?
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
ή και αυτή χειραγωγεί και εξουσιάζει την συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων;Ποιός μίλησε για την ποιότητα και το επίπεδο της τηλεόρασης???
Σίγουρα και από τους Έλληνες πολλοί 'τρώνε' ότι τους δίνει η TV αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο οι Αμερικάνοι...Μάλιστα. Σεβαστή η άποψή σου, αλλά φαντάζομαι έχεις κάνει έρευνα γι'αυτό που λες και έχεις να παραθέσεις στοιχεία για συγκεκριμένες καταστάσεις, και έχεις πάει και στις ΗΠΑ και έχεις δει πολλά κανάλια..;
Κι έπειτα, το επίπεδο της τηλεόρασης είναι καθρέφτης του πολιτισμού και της κοινωνίας. ( της κάθε κοινωνίας )
Αν κάτι δεν πουλούσε, δε θα το έδειχναν. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σίγουρα και από τους Έλληνες πολλοί 'τρώνε' ότι τους δίνει η TV αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο οι Αμερικάνοι...Μάλιστα. Σεβαστή η άποψή σου, αλλά φαντάζομαι έχεις κάνει έρευνα γι'αυτό που λες και έχεις να παραθέσεις στοιχεία για συγκεκριμένες καταστάσεις, και έχεις πάει και στις ΗΠΑ και έχεις δει πολλά κανάλια..;
Κι έπειτα, το επίπεδο της τηλεόρασης είναι καθρέφτης του πολιτισμού και της κοινωνίας. ( της κάθε κοινωνίας )
Αν κάτι δεν πουλούσε, δε θα το έδειχναν.Σου ξαναλέω ότι δεν μίλησα για το επίπεδο της τηλεόρασης. Μίλησα για το επίπεδο των θεατών της κάθε τηλεόρασης και την ικανότητα τους να φιλτράρουν τις πληροφορίες που παίρνουν. Και δε διαφωνώ, πράγματι μεγάλο μέρος της δικιάς μας τηλεόρασης είναι χαμηλοτάτου επιπέδου.
Προσωπικά δεν έχω πάει στις ΗΠΑ αλλά τυχαίνει πολύ κοντινά μου πρόσωπα, όχι απλώς να έχουν πάει, αλλά είτε να μένουν εκεί είτε να σπούδασαν εκεί....
Υπάρχουν πόλεις οι οποίες είναι 'αποκομένες απο τον πολιτισμό' και οι πηγές ενημέρωσης των πολιτών είναι διάφορα μικρά τοπικά κανάλια που διαστρεβλώνουν την αλήθεια.
Αμφιβάλλεις? Πως είναι δυνατό να επανακλέξουν έναν τόσο μ@λ@κ@ για πρόεδρο τους????? -
OXI βρε παιδιά, μην το γυρίσουμε πάλι εναντίον των ΗΠΑ...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Επειδη αμφιταλαντεύομαι, δεν έχω ψηφίσει ακόμη. Είμαι φυσικά μεταξύ του 2 και του 3. Ίσως με βοηθήσεις να αποφασίσω, αν μου πεις γιατί το τι κάνεις με τα παιδιά σου ΕΙΝΑΙ τελικά υπόθεση ΚΑΙ του κράτους. Είναι νομικό το θέμα?
Αυτό το κράτος... Όπως όλοι γνωρίζουμε αν ένας ενήλικος πάει με μία ανήλικη, ειδικά αν υπάρχει διαφορά ηλικίας, γίνεται αμέσως παιδεραστής.
Αν όμως παντρευτεί τη 14χρονη/16χρονη (και μην μου πείτε πως δεν γίνονται και σήμερα γάμοι σε τέτοιες ηλικίες), με την ΑΔΕΙΑ των γονέων φυσικά, απλώς... νομιμοποιείται Φυσικά δίνει την άδεια και το κράτος και η εκκλησια
Το κράτος απ' ότι φαίνεται θα βγάλει νόμο εναντίον της παιδικής βίας, ακριβώς επειδή δεν μπορείς να κάνεις ότι θέλεις το παιδί σου
(τώρα για το αν είναι προτιμότερο ένα παιδί να το δέρνουν ετερόφυλοι γονείς, από το να ζει πολύ καλύτερα με ομοφυλόφιλους, άλλο θέμα)
-
Εγώ τις τελευταίες μέρες είδα διάφορα που με έκαναν να σκέφτομαι ότι το ποιος θα μεγαλώσει ένα παιδί είναι το λιγότερο, τουλάχιστον από πλευράς τύπων.
Αλλά εν πάση περιπτώσει, θα ήθελα να σχολιάσω την ερώτηση του Σπύρου (Krus) στην παράθεση του lkar:
Η γνώμη μου είναι ότι το τι κάνει κάποιος με τα παιδιά του θα έπρεπε να είναι ΜΕΡΙΜΝΑ του κράτους. Όπως και το πόσα γεννιούνται, από ποιες οικογένειες κτλ. Δηλαδή, ανίκανοι γονείς με διαγνωσμένα ψυχολογικά προβλήματα, οικογένειες όπως τσιγγάνων (που όλοι γνωρίζουμε την κατάληξη των παιδιών), μέθυσων, ναρκομανών κτλ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗΣ!
Πείτε με ρατσιστή, αλλά τα παιδάκια δεν φταίνε σε τίποτα να υφίστανται όλα αυτά!
Ειδικά επί του θέματος τώρα:
Έστω ότι η ομοφυλοφιλία δεν έχει γονιδιακές εξαρτήσεις (που έχει) και δεν έχουμε πέσει σε περίπτωση γέννησης παιδιού με περισσότερες ορμόνες του άλλου φύλου απ' αυτό που 'φαίνεται' στο σώμα του. Δηλαδή μιλάμε για ένα κανονικό παιδί που οι σεξουαλικές του προτιμήσεις θα διαμορφωθούν καθαρά και μόνο απ' το περιβάλλον του.Μέσα στο σπίτι του βλέπει 2 άντρες να φιλιούνται (είναι αγόρι) ή 2 γυναίκες να κάνουν το ίδιο (και είναι κορίτσι)... Γνωρίζετε όλοι το σεξουαλικό πρότυπο των βρεφών και παιδιών, ο γονέας του αντίθετου φύλου. Τι έχουμε σ' αυτή την περίπτωση; Το μικρό αναγκάζεται να υιοθετήσει ως σεξουαλικό πρότυπο έναν άνθρωπο του ίδιου φύλου.
Πάμε παρακάτω, αν θεωρήσουμε ότι το παιδί γλιτώσει την παραπάνω διαδικασία και εξέλθει φυσιολογικό απ' τη βρεφική του ηλικία...
Φτάνουμε στην ηλικία της περιέργειας και της απορίας. Οι γονείς (2 άνδρες ομοφυλόφιλοι) έχουν κάθε καλή διάθεση να διδάξουν στο τέκνο τους τις διαδικασίες τεκνοποίησης. Όμως, είστε βέβαιοι ότι δεν θα προσπαθήσουν να το οδηγήσουν στην -καθόλα φυσιολογική και θεμιτή για αυτούς- ομοφυλοφιλία; Όχι από κακία ή κάτι τέτοιο, αλλά από στοργή και φροντίδα για να γίνει το παιδί τους καλύτερο, όπως δηλαδή έκαναν όλων μας οι γονείς.Να συνεχίσω ή καταλάβατε; Τι πιθανότητες έχει να βγει ένα τέτοιο παιδί ετεροφυλόφιλο;
Γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών