-
Εγώ ούτε το φοράω το καλυμμαύχι ούτε το μαστιγώνω το δελφίνι...
Άρα είμαι οπισθοδρομικός, αντι-trendy και απολίθωμα ενός φαύλου ομοφοβικού παρελθόντος...
ΓΟΥΣΤΑΡΩ που είμαι έτσι.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ ούτε το φοράω το καλυμμαύχι ούτε το μαστιγώνω το δελφίνι...Άρα είμαι οπισθοδρομικός, αντι-trendy και απολίθωμα ενός φαύλου ομοφοβικού παρελθόντος...
ΓΟΥΣΤΑΡΩ που είμαι έτσι.
Είσαι κρυπτό-αδερφή...για αυτούς!
-
Ε, σ'αυτούς τότε ταιριάζει μόνο το...
whatever.gif
-
Τέλος πάντων, γιατί χρησιμοποιείται ο όρος γάμος; Ας προβλεφθεί μια ειδική νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση των περιουσιακών στοιχείων (αν και δε βλέπω εδώ γιατί δεν επαρκεί η διαθήκη) και ορισμένων λοιπών δικαιωμάτων, και ας λήξει το θέμα.
Ο γάμος, υποθέτω, θεσπίστηκε ως ένα μέσο ασφαλούς αναπαραγωγής της βασικής- ιστορικά- κοινωνικής αλλά και οικονομικής πρωτογενούς ομάδας σχεδόν κάθε πολιτισμού- της οικογένειας.
Αναπαραγωγή τόσο του ανθρώπινου δυναμικού, όσο και ορισμένων αρχών θεμελιωδών όχι μόνο για την κοινωνική συνοχή, αλλά και για τη βιωσιμότητα του οικονομικού συστήματος (τι να κάνουμε...!), μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, οριοθετημένο και προστατευμένο. Κάτι που λίγο πολύ συνιστά αναγκαιότητα, πέρα από απαίτηση.
Τα δικαιώματα που σχετίζονται με τις συντάξεις π.χ., δεν παραχωρήθηκαν λόγω της καλής καρδιάς του νομοθέτη, αλλά επειδή ακριβώς συνάδουν με την ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας και της συνέχισης της αναπαραγωγής σε όλα τα επίπεδα.
Στην περίπτωση όμως των ομοφυλοφίλων, τα πράγματα, a priori, είναι διαφορετικά, καθώς ουδέποτε συνέτρεξαν οι άνωθι λόγοι, που κατά τη γνώμη μου οδήγησαν στη θεσμοποίηση της συνύπαρξης των ανθρώπων.
Αναμφισβήτητο δικαίωμα τους η συνύπαρξη, και δε χρειάζεται να δίνουν λόγο σε κανέναν, αλλά στην περίπτωση τους πρέπει να μιλάμε για κάτι διαφορετικό από το γάμο, αφού ο εν λόγω θεσμός αναπτύχθηκε για τελείως διαφορετικούς λόγους.
Βέβαια, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια αναζητούν την ένωση αυτή ως οιονεί δικαίωση, και δη ηθική, αλλά αν μπούμε στα χωράφια της ηθικής όπως νοείται από το σύνολο του πληθυσμού, ούτε τότε συντρέχουν αδιαμφισβήτητοι λόγοι να παραχωρηθεί το δικαίωμα του γάμου.
Τέλος, αναρωτιέμαι που βρίσκονται ΟΛΟΙ αυτοί οι ομοφυλόφιλοι! Στην Ελλάδα πάντα. Ακούω που και που ορισμένους να λένε 'έχω πολλούς φίλους gay' κτλ, αλλά επί της ουσίας δεν έχω δει και κανέναν να αυτο- προσδιορίζεται ως ομοφυλόφιλος. Και μιας που δε μπορώ να σκεφτώ κανέναν που να έχω γνωρίσει και να έχει δώσει τέτοια δείγματα, αναρωτιέμαι τελικά ποια είναι τα πραγματικά νούμερα. Για τί ποσοστά μιλάμε τέλος πάντων;!;
Α, μη νομίζετε πως ζω σε βουνοκορφή... εκτός κι αν όλοι υιοθετούν προσέγγιση κυνηγού αρσενικού, αλλά στην πραγματικότητα...!
-
Δεν ψηφίζω γιατί λείπει η επιλογή που με εκφράζει περισσότερο:
- όχι στον 'γάμο', ναι στην αναγνώριση νομικού δεσμού μεταξύ ομοφυλλοφίλων, ώστε να αντιμετωπίζονται πχ σε κληρονομικά θέματα όπως οι παντρεμένοι ετερόφυλλοι.
Καλά, για υιοθεσία ούτε για πλάκα δεν το συζητώ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
2) στην περίπτωση 1, θα γίνει και αυτό ομοφυλόφιλο; (παιδί καπνιστών πχ θα γίνει καπνιστής, παιδί εγκληματιών θα γίνει εγκληματίας κλπ)Παιδιά αυτό δεν έχει σχέση με τους καπνιστές γονείς.
Ίσως να σχετίζεται λίγο παραπάνω με τους εγκληματίες γονείς. Το γεγονός ότι ένα παιδί θα μεγαλώσει σε περιβάλλον ομοφυλόφιλών, αμέσως δημιουργεί προβλήματα που έχουν σχέση με τον ψυχισμό του.
Εδώ ένα παιδί χάνει τον ένα του γονιό (ατύχημα, χωρίσμός κ.τ.λ.) και είναι πολύ πιθανό να δημιοργηθούν κόμπλεξ, εσωτερικά κενά κ.α. (θέλει από το παιδί πολύ ψυχική δύναμη για να τα ξεπεράσει). Φαντάζεστε τι θα συμβεί αν από την γέννησή του ανατραφεί σε ένα περιβάλλον μη φυσικό! (που δεν απαρτίζεται από άντρα και γυναίκα).
Και δεν μιλάω μόνο για την επιρροή στον ψυχισμό του από τα ερεθίσματα που λαμβάνει μόνος του (παρατηρώντας), αλλά μιλάω και για την επιρροή στον ψυχισμό του, λόγω του εχθρικού (ιδίως σε σχολική ηλικία, όπου ο ανταγωνισμός είναι έντονος) περιβάλλοντος.Νομίζω ότι το θέμα με τους καπνιστές γονείς είναι πολύ πιο επιφανειακό για να συγκριθεί με αυτό.
-
Εσεις που είστε 'προοδευτικοί' και υποστηρίζετε γάμους και ιοθεσίες παιδίων από ομοφυλόφιλους, αμα είχατε έναν γιο / κόρη και σας βγει 'αδερφή/λεσβία' και θα θέλει και να παντρευτει άτομο του ίδιου φύλου πως θα το πέρνατε???
Τα παιδία πρέπει να έχουν σωστά πρότυπα, δυο γονείς που 'μελώνουν τον μπακλαβα' δεν είναι σωστό πρότυπο.... Γιατί να μεγαλώσει ένα παιδάκι με τέτοια κουσούρια???
-
Μα τι καθόμαστε και συζητάμε τώρα;
Είναι αποδεδειγμένο ότι η συμπεριφορά των γονιών επιδρά άμεσα στον ψυχισμό του παιδιού. Τα παιδιά χωρισμένων ζευγαριών αντιμετωπίζουν πολλές φορές σημαντικά ψυχολογικά προβλήματα και έχουν περίεργη συμπεριφορά ζώντας μόνο με τη μητέρα ή τον πατέρα τους. Τα παιδιά αναπτύσσουν την κοινωνικότητα και τη σεξουαλικότητά τους βάσει όσων παρακολουθούν από το άμεσο περιβάλλον τους. Στις περιπτώσεις που ένα παιδί προβληματικής οικογένειας δεν μοιάζει στους γονείς του, αυτό οφείλεται στο ότι είχε την τύχη να αποστασιοποιηθεί από το οικογενειακό περιβάλλον και να στηριχθεί σε άτομα εκτός αυτού, σε φίλους, σε ερωτικούς συντρόφους αργότερα, σε καλό σχολικό περιβάλλον.Είναι δυνατόν να πει κάποιος, για λόγους πολιτικής ορθότητας, ότι ένα παιδί δεν θα επηρρεαστεί αρνητικά όταν βλέπει δυο άντρες ή δυο γυναίκες να χαΐδολογιούνται μπροστά του; Αν ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι επιθυμεί να αποκτήσει παιδί, αυτό το κάνει πρώτιστα για να ικανοποιήσει τη δική του ματαιοδοξία/ανάγκη ανατροφής ενός παιδιού θέτοντας σε κίνδυνο την πνευματική ανάπτυξή του. Η ομοφυλλοφιλία ΔΕΝ είναι φυσιολογική κατάσταση, είναι σεξουαλική εκτροπή. Βεβαίως οι ομοφυλόφιλοι έχουν όλα τα δικαιώματα κάθε πολίτη/ατόμου, πλην εκείνων όμως που σχετίζονται στενά με τρίτα άτομα. Ή αλλιώς: τα παιδιά έχουν ισχυρότερο δικαίωμα σωστής πνευματικής ανάπτυξης από αυτό των ομοφυλοφίλων να αποκτήσουν παιδί.
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Παιδιά αυτό δεν έχει σχέση με τους καπνιστές γονείς.
Ίσως να σχετίζεται λίγο παραπάνω με τους εγκληματίες γονείς. Το γεγονός ότι ένα παιδί θα μεγαλώσει σε περιβάλλον ομοφυλόφιλών, αμέσως δημιουργεί προβλήματα που έχουν σχέση με τον ψυχισμό του.
Εδώ ένα παιδί χάνει τον ένα του γονιό (ατύχημα, χωρίσμός κ.τ.λ.) και είναι πολύ πιθανό να δημιοργηθούν κόμπλεξ, εσωτερικά κενά κ.α. (θέλει από το παιδί πολύ ψυχική δύναμη για να τα ξεπεράσει). Φαντάζεστε τι θα συμβεί αν από την γέννησή του ανατραφεί σε ένα περιβάλλον μη φυσικό! (που δεν απαρτίζεται από άντρα και γυναίκα).
Και δεν μιλάω μόνο για την επιρροή στον ψυχισμό του από τα ερεθίσματα που λαμβάνει μόνος του (παρατηρώντας), αλλά μιλάω και για την επιρροή στον ψυχισμό του, λόγω του εχθρικού (ιδίως σε σχολική ηλικία, όπου ο ανταγωνισμός είναι έντονος) περιβάλλοντος.Νομίζω ότι το θέμα με τους καπνιστές γονείς είναι πολύ πιο επιφανειακό για να συγκριθεί με αυτό.
κατ' αρχήν δεν είπα ότι θα γίνει, ερώτημα ήταν
μπορεί να γινει, μπορεί και να μην γίνει, δεν το ξέρει κανείς. Πιο σημαντικούς θεωρώ τους γονείς που θα μεγαλώσουν ένα παιδί, παρά τους βιολογικούς, σε περίπτωση που δεν είναι ίδιοι. Άλλωστε στη σημερινή εποχή με ποιον περνάνε περισσότερη ώρα τα παιδιά; με τους γονείς ή με γιαγιάδες/παππούδες baby sitter;
@apopol: Με ποιον/α θα πάει το παιδί μου είναι προφανώς δικό του θέμα. Αν περνάει καλά επίσης δικό του θέμα. Αλλά στο ελλάντα έχουν την τάση οι γονείς να επιβάλλονται και να επεμβαίνουν ακόμα και στα προσωπικά των παιδιών μέχρι όσο ζουν.
(Που ήσουν, με ποια πήγες, ποιος ήταν αυτός που έφερες στο σπίτι, πότε θα παντρευτείς) Φυσικά όταν μένεις με τους γονείς -για την πλειοψηφία μιλάω πάντα, γιατί εδώ παρεξηγούνται τα πάντα- μέχρι να παντρευτείς, δεν σου φταίει κανείς άλλος.
Αλλά το 'τι θα πει ο κόσμος' κυριαρχεί ακόμα και σήμερα
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Εσεις που είστε 'προοδευτικοί' και υποστηρίζετε γάμους και ιοθεσίες παιδίων από ομοφυλόφιλους, αμα είχατε έναν γιο / κόρη και σας βγει 'αδερφή/λεσβία' και θα θέλει και να παντρευτει άτομο του ίδιου φύλου πως θα το πέρνατε???Εμένα προσωπικά δεν θα με πείραζε καθόλου, αρκεί να ειναι το παιδί μου (γιος/κόρη) ευτυχισμένο...
-
Ο σοφος ελληνικος λαος εχει δυο σοφες παροιμιες που ταιριαζουν γαντι με την υποθεση:
- Οποιος ειναι εξω απ' το χορο πολλα τραγουδια λεει.
- Μοναχος σου χόρευε, κι οσο θελεις πήδα.
Η νεότερη δε θυμοσοφία εχει μια ακομη καλυτερη εκφραση:
Με ξενο κωλο, όλοι κανουν τον πουστη.
-
..καθως και το πουστ^#ες και παλληκαρια γινανε μαλλια κουβαρια..
-
κι όλοι βλέπουμε καθημερινά το 'επίπεδο' του ελληνικού λαού (μια ματιά στα ζώα αρκεί), όπως επίσης και σε ποια θέση είμαστε στην Ευρώπη σε πολλούς τομείς
Στα τροχαία πχ είμαστε πρώτοι
Με τόσα που έχουν γραφτεί (και) εδώ μην μας κάνει εντύπωση
-
Που να βαλεις και τα μολυσμενα στρωματα. Για ολα αυτα υπαρχει λυση και δεν την βλεπουμε
Ή οπως ειπε καποτε ο μεγας Τζιμης 'Ο Ελτον Τζον εφταρνισθη!'
-
Αραγε εχουμε τετοιους εδω μεσα στο φορουμ;
Βλεπω οτι 9 ατομα υποστηριζουν οτι πρεπει να εχουν δικαιωμα υιοθεσίας.
Αν υποθέσουμε οτι οι 5 χαβαλεδιάσανε,δεν μενουν 4; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αραγε εχουμε ***τετοιους ***εδω μεσα στο φορουμ;
Αν υποθέσουμε οτι οι 5 χαβαλεδιάσανε,δεν μενουν 4;Ποιοί ειναι οι 'τέτοιοι'?
Και εγω αυτό ψήφισα και εξήγησα αναλυτικά στις πρώτες σελίδες του τόπικ αυτού το γιατί.
-
Κι εγώ 'τέτοιος' είμαι, προφανές νομίζω
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ποιοί ειναι οι 'τέτοιοι'?
Λέγονται και 'τοιούτοι'.
Ενδεχομένως να ανήκεις σε αυτους.Οχι οτι αυτο ειναι κακο.
Ας μεινουμε στην ουσια και οχι στην ορθότητα της χρήσης των λέξεων. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ποιοί ειναι οι 'τέτοιοι'?
Λέγονται και 'τοιούτοι'.
Ενδεχομένως να ανήκεις σε αυτους.Οχι οτι αυτο ειναι κακο.
Ας μεινουμε στην ουσια και οχι στην ορθότητα της χρήσης των λέξεων.α μάλιστα, το μάθαμε κι αυτό
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αραγε εχουμε τετοιους εδω μεσα στο φορουμ;
Αν υποθέσουμε οτι οι 5 χαβαλεδιάσανε,δεν μενουν 4;Όποιος δηλαδή δεν έχει πρόβλημα με την υιοθεσία από ομοφυλόφυλα ζευγάρια είναι gay ?
Γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών