-
Θα ήθελα με ενδιαφέρον να δώ ποιές είναι οι απόψεις σας σε αυτό το θέμα. Εγώ είμαι υπερ. Τους λόγους θα τους πω αργότερα γιατί πρέπει να φύγω τώρα...
-
Θα ήθελα με ενδιαφέρον να δώ ποιές είναι οι απόψεις σας σε αυτό το θέμα. Εγώ είμαι υπερ. Τους λόγους θα τους πω αργότερα γιατί πρέπει να φύγω τώρα...
-
-
Ειμαι κατα της νομιμοποιησης, γιατι μετα την κανναβη θα ακολουθησουν κι αλλα μαλακά ή μη ναρκωτικα και θα την χασουμε την μπαλα...
Και μην πει κανεις οτι θα ελεγχεται απο το κρατος..Τοτε να δεις διαφθορα!! -
Σε ένα σοβαρό κράτος ναι, στην Ελλάδα όχι.
-
Ψήφησα ναι, μιας και δεν θεωρώ την κάνναβη ναρκωτικό (αφου δεν ειναι αποτέλεσμα χημείας αλλα προιόν της φύσης). Τα όποια επιχειρήματα κατά της ευφορικής της χρήσης έχουν καταρριφθεί εδώ και καιρό απο τους επιστήμονες.
Γενικά ειμαι υπέρ της νομιμοποίησης κάποιων ναρκωτικών, μιας και πιστεύω πως αρκετό ποσοστό χρηστών το κάνει απλά και μόνο επειδή ειναι παράνομο.
-
NAI στη νομιμοποιηση, ΟΧΙ στη χρηση.
η απαγορευση εχει στοχο μονο να γινει πιο ελκτικο το κουτοχορτο, και πιο σαφως προσοδοφορο και βεβαια ολιγοπωλειο για τους εμπλεκομενους.
οσο για το 'σκαλοπατι' για τα πιο σκληρα ναρκωτικα,
αν εισαι πρεζεμπορας, σιγουρα αυτο ευχεσαι...εδω που εχουμε φτασει σημερα, με τον μισο πλανητη να ψοφαει απο την πεινα την εξαθλοιωση και τις αρρωστιες,
και τον υπολοιπο να ετοιμαζεται να ακολουθησει μια ..παραλληλη πορεια,
το βρισκω τουλαχιστον ηλιθιο να ασχολουμαστε με τοσο ασημαντα πραγματα...
το κατακτημενο αφγανισταν, εγινε στα καπακια απο τους κατακτητες η μεγαλυτερη φυτεια πρεζας στον πλανητη. για νομιμοποιησεις φουντας θα μιλαμε τωρα?? -
ΥΠΕΡ της νομιμοποίησης με 100000000000000
Τα έχω ξαναγράψει..
Όλες οι ναρκωτικές ουσίες θα έπρεπε να χορηγούνται από κρατικούς φορείς, νόμιμα, και ιδιώτες αλλά κάτω από αυστηρούς ελεγχους.
Αλλά βέβαια, όταν το παράνομο εμπόριο είναι full φραγκάτο γιατί να γίνει κάτι τέτοιο; Οι ακριβές τιμές στα ναρκωτικά, στην πλειοψηφία τους, εκτός από συγκεκριμένα ακριβά ναρκωτικά λόγω.. της φύσης τους (δεν είναι το χασις σ'αυτά..), θα μπορούσαν να είναι πολύ φθηνά, αν ήταν νόμιμα.Η απαγορευση θα έπρεπε να περιορίζεται στην οδήγηση (όπως με το αλκοολ) και σε άλλες καταστάσεις που μπορεί να γίνουν επικίνδυνες για τρίτους.
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι καμία απαγόρευση, κανένα μέτρο, κανένας νόμος δε φέρνει αποτελέσματα από μόνος του. Και τότε θα έρθει η σωστή παιδεία στο προσκήνιο, σ'ενα κόσμο που όλοι συμμετέχουν στα κοινά.
Η όλη υπόθεση είναι μια κοροϊδία, μία υποκρισία.
Μου θυμίζει τις κάμερες στους δρόμους.
Η παιδεία είναι αυτή που θα πρέπει να αποτρέπει κάποιον να πάρει ναρκωτικά και όχι η απαγόρευση.
Η ουσία είναι ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τη ΒΛΑΚΕΙΑ ορισμένων, πλουτίζουν καθώς τους ταϊζουν με ναρκωτικά και τους στέλνουν στη φθορά, και βασίζονται εκεί, στην ανικανότητα κάποιων να πείσουν ορισμένους ανήσυχους γιατί τα ναρκωτικά είναι μία φθορά.Μια υποκρισία..
κάθονται και κάνουν κυρηγμα για το εμπόριο και βλέπουν τους εμπορους και δεν τους συλλαμβάνουν. Μοναχα κανα-δυο καρφωτές πιάνουν, και αυτές (λογικά) λόγω ασυμφωνίας στην τιμή του εμπορεύματος. Δε θέλω να γράψω άλλα γι'αυτό, όποιος δεν είναι full τεμπέλης ας βάλει το μυαλό του να δουλέψει, και δεν είναι δύσκολο.Για να κονκλουντάρω (πσσσσσ):
Η νομιμοποίηση όλων των ουσιών θα σημάνει αυτόματα την κατάργηση του παράνομου εμπορίου.
Η χορήγηση ουσιών μέσω του κράτους και όταν αυτές θα ελεγχονται απο το κράτος, θα φέρει ουσίες καλύτερης ποιότητας στους χρήστες, και ταυτόχρονα ένα είδος ελέγχου, υποστήριξης και άμεσης βοήθειας για απεξάρτηση.
Η παιδεία.. είναι το παν. Αν δεν ξέρεις γιατί κάνεις κάτι, ΜΗΝ το κάνεις.
Ο σύγχρονος τρόπος σκέψης μπορεί να σπρώξει τον καθένα μέσω της αναλυτικής σκέψης γιατί να μην πάρει ναρκωτικά.Φούντα, κόκα, πρέζα κι αλκοολ
τα πήρε αυτά η Σούζη και μπήκε αυτογκόλΑυτά για το βιβλιάριο σας
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Ψήφησα ναι, μιας και δεν θεωρώ την κάνναβη ναρκωτικό (αφου δεν ειναι αποτέλεσμα χημείας αλλα προιόν της φύσης)Μια από τις μεγαλύτερες πλάνες... το ότι είναι φυσικό δεν σημαίνει πως είναι ακίνδυνο η ...'υγιεινό'. Σαφέστατα και είναι ναρκωτικό όπως και το όπιο ή η μορφίνη (το κύριο δραστικό συστατικό του οπίου) που βγαίνουν από την παπαρούνα.
Ψήφισα όχι γιατί είχα στο μυαλό μου την ελεύθερη πώληση από τα καταστήματα, κάτι το οπόιο δεν είναι κατ'απόλυτο τρόπο κακό, απλά δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο ως κοινωνία.
Κατά τα άλλα είμαι σαφέστατα υπέρ της ελεγχόμενης από το κράτος διάθεσης των ναρκωτικών δωρεάν σε περίπτωση νομιμοποίησης.
-
Για Άμστερνταμ κανεις; γιατί να μην νομιμοποιηθεί κάτι που βρίσκεις και στο... περίπτερο;
-
αχχχχ
λυσαμε ολα τα προβληματα μας σαν κοινωνια και αυτο που μας λειπει ειναι η απελευθερωση των ναρκωτικων??? -
.
Ό,τι και να γίνει το πρόβλημα με τα ναρκωτικά δε θα εκλείψει.
Αν προσωπικά ήμουν έμπορος και έβλεπα ξαφνικά να αυξάνεται ο ανταγωνισμός (με την είσοδο του κράτους στην αγορά), θα κοιτούσα να πουλήσω προϊόν με πιο 'δυνατό' και γρήγορο αποτέλεσμα...Δεν υπάρχει διέξοδος...
.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.Ό,τι και να γίνει το πρόβλημα με τα ναρκωτικά δε θα εκλείψει.
Αν προσωπικά ήμουν έμπορος και έβλεπα ξαφνικά να αυξάνεται ο ανταγωνισμός (με την είσοδο του κράτους στην αγορά), θα κοιτούσα να πουλήσω προϊόν με πιο 'δυνατό' και γρήγορο αποτέλεσμα...Δεν υπάρχει διέξοδος...
.
H κουβέντα και η πρόταση εισόδου του κράτους στην αγορά όπως καταλαβαίνεις είναι θεωρητική και δεν πρόκειται να συμβεί γιατι ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Τα ποσά που κερδίζουν είναι αστρονομικά και δε δίνουν δεκάρα για ορισμένα ζάκια που πεθαίνουν κάθε μέρα.
Δηλαδή θα πουλαγες ενα άλλο είδος ναρκωτικού;
Και ποιος είπε ότι θα ήταν παράνομο αυτό; -
Είμαι υπέρ και κατά. Πώς το εννοώ;
Εκνευρίζομαι που πλουτίζουν τρελά ορισμένοι από πώληση ενός προϊόντος που σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να ελέγχεται απ' το κράτος! Εκνευρίζομαι που με τον τρόπο αυτό η ποιότητα είναι ανεξέλεγκτη και έτσι μπορεί να περιέχει τα πάντα μέσα! Διαφωνώ κάθετα στο να πιάνουμε τον νεαρό για 5-10 γραμμάρια και να τον χώνουμε μέσα σαν κοινό εγκληματία! Σκυλιάζω που οι γύφτοι το έχουν κάνει μείζονα επιχειρηματική δραστηριότητα και σηκώνουν κεφάλι κιόλας!
Για όλα τα παραπάνω (και σίγουρα αρκετά ακόμα που δεν μου έρχονται) είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης.
Όμως...
Έχω πάει Amsterdam. Όλα καλά αλλά με μέτρο ρε γαμώ το! Δεν μου άρεσε που κυκλοφορούσα σε πεζοδρόμια και πάρκα και από παντού ερχόταν η μυρωδιά του χασίς. Δεν το θεωρώ κακό, αλλά εκτιμώ ότι με την καθημερινή χρήση από συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού (φοιτητές, νέους κτλ) 'νερουλιάζει' το μυαλό ρε αδερφέ! Μπάφος, μπάφος και κόντρα μπάφος! Εϊχα ένα φιλαράκι που σε 4 μέρες που περάσαμε στην πόλη, πρέπει να τον είδα ξενέρωτο 1-2 φορές από μισή ώρα! Ξυπνούσε το πρωί και βγαίνοντας απ' το δωμάτιο, μάτι κατακόκκινο!
Είναι αυτό που λένε οι φίλοι παραπάνω: Η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη για πολλών μορφών απελευθερώσεις!
Οπότε, προς στιγμήν τουλάχιστον, ας αποποινικοποιήσουν τη χρήση αλλά όχι τη διάθεση, γιατί αν το βρίσκουμε κι εμείς στα περίπτερα, κλάφτα Χαράλαμπε!
-
Μπάφο στην Ελλάδα ίσως είναι ότι πιο εύκολο να βρεις..
-
Και εγώ υπέρ είμαι αλλά έχω κάποιες επιφυλάξεις.
Είμαι υπέρ γιατί πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι παράνομο. Τα αλκοολούχα ποτά γιατί είναι νόμιμα δηλαδή; Τα τσιγάρα;
Με άλλα λόγια μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί πρέπει να είναι παράνομο;
Εθιστικό δεν είναι περισσότερο από το αλκοόλ και για να πούμε την αλήθεια ο εθισμός από την κάναβη είναι ψυχολογικος σε σχέση με του οινοπνεύματος που είναι και οργανικός.
Επίσης σίγουρα δεν σκοτώνει όπως σκοτώνει το αλκοόλ (για καταναλώστε ενάμιση μπουκάλι ουίσκι και τα ξαναλέμε) και όποιος υποστηρίζει ότι είναι το ξεκίνημα για τα πιο σκληρά ναρκωτικά τότε να με συγχωρεί αυτός αλλά είναι ανόητος. Με την ιδια λογική και η μπύρα είναι το πρώτο βήμα για τον αλκοολισμό.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι η κοινωνία μας είναι σχετικά ανώριμη για κάτι τέτοιο και δεν ξέρω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει. Εδώ δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τους ανήλικους από το αλκοόλ και το κάπνισμα θα τους αποτρέψουμε από την κάναβη; Και αν ναι πώς; -
.
Ο χρήστης skye έγραψε:
H κουβέντα και η πρόταση εισόδου του κράτους στην αγορά όπως καταλαβαίνεις είναι θεωρητική και δεν πρόκειται να συμβεί γιατι ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Τα ποσά που κερδίζουν είναι αστρονομικά και δε δίνουν δεκάρα για ορισμένα ζάκια που πεθαίνουν κάθε μέρα.Σύμφωνοι.
Δηλαδή θα πουλαγες ενα άλλο είδος ναρκωτικού;
Και ποιος είπε ότι θα ήταν παράνομο αυτό;Όχι άλλο είδος ναρκωτικού, το ίδιο (π.χ. χασίσι) αλλά εμπλουτισμένο με διάφορες ουσίες για το ανάλογο αποτέλεσμα...
.
-
¡LEGA LEGALIZACIÓN!
CANNABIS de calidad y barato.
¡LEGA LEGALIZACIÓN!
CANNABIS basta de prohibición.VAMOS CANNABIS
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Σε ένα σοβαρό κράτος ναι, στην Ελλάδα όχι.Σωστο,συμφωνο απολυτα
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ψήφησα ναι, μιας και δεν θεωρώ την κάνναβη ναρκωτικό (αφου δεν ειναι αποτέλεσμα χημείας αλλα προιόν της φύσης)
Μια από τις μεγαλύτερες πλάνες... το ότι είναι φυσικό δεν σημαίνει πως είναι ακίνδυνο η ...'υγιεινό'. Σαφέστατα και είναι ναρκωτικό όπως και το όπιο ή η μορφίνη (το κύριο δραστικό συστατικό του οπίου) που βγαίνουν από την παπαρούνα.
To χασις δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκρηθεί με άλλα ναρκωτικά! Δεν εθίζει και δεν έχει πεθάνει κανείς απ' αυτό. Αντίθετα πολλοί είναι αυτοί που έχουν πεθάνει απ' το αλκοόλ ή το τσιγάρο. Το κακό που προκαλεί ειναι καταστροφη της μνήμης βραχαίας διάρκειας αλλά για να γίνει κατι τέτοιο πρέπει να το καπνίζεις κάθε μέρα τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα για τουλάχιστον 12 μήνες. Η καφεϊνη επίσης προέρχεται απο φυτά και σε κάνει να την 'ακούς' όταν πίνεις τον καφέ σου και μάλιστα έχει αποδηχτεί επιστημονικά ότι το κάκο που προκαλεί η καφεϊνη στον οργανισμό του ανθρώπου είναι στον ίδιο βαθμό μ' αυτό που κάνει και η Κανναβης παρ'ολ' αυτά δεν είναι παράνομη. Επίσης ένα άλλο κατά που έχει το χασις είναι ότι ψυχολογικά σε εθίζει αλλά εύκολα το ξεπερνάς, βέβαια υπάρχουν και αρκετοί ηλίθιοι χωρίς χαρακτήρα που θα κάνουν όσο θέλουν όσες φορές θέλουν ΑΛΛΑ το να μείνει παράνομο αυτό δε θα τους εμποδίσει. Τώρα επειδή κάποιος άλλος είναι βλάκας δεν θέλω να μου περιορίζεται η ελευθερία. Θα ήθελα να αναφέρω επίσης ότι το χασίς κάνει και κατι καλό, στην καρδιά! Τέλος αν νομιμοποιηθεί (και σε χώρες του εξωτερικου) και επειδή η Ελλάδα φτιαχνεί τα καλύτερα στον κόσμο - Πύργος, Καλαμάτα (ειδικά η Καλαμάτα!), Κρήτη - αυτό θα βοηθήσει ΠΟΛΥ την γεωργία. Βέβαια πρέπει να αποκτήσει και την φήμη.
Υ.Γ. Τουλάχιστον ως πρώτο βήμα να μην αποτελεί αδικημα (ή αποτελεί έγκλιμα; ) το να κουβαλάς κάποια ποσότητα.
Ναι ή Οχι στη νομιμοποίηση της Ινδικής Κάναβης;