-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Με το Ferrari ίσως είμαι πιο γρήγορος στο στεγνό.... αλλά αν είναι να το σπρώχνω στο βρεγμένο.....άσε καλύτερα.......
Θα πάρω ένα Porche ...... να είμαι σίγουρος......
Ποιος τα λέει αυτά ρε παιδιά?
Ο yani, που μετά από μακροχρόνια εμπειρία με Ferrari & Porsche, κατέληξε στο παραπάνω συμπέρασμα.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Με το Ferrari ίσως είμαι πιο γρήγορος στο στεγνό.... αλλά αν είναι να το σπρώχνω στο βρεγμένο.....άσε καλύτερα.......
Ο yani, που μετά από μακροχρόνια εμπειρία με Ferrari & Porsche, κατέληξε στο παραπάνω συμπέρασμα.
υπαρχουν φορες που νιωθω πολυ μικρος και ασημαντος σε αυτο το φορουμ.......
-
Αν κρίνουμε από τη φωτογραφία σου, θα πρέπει να νιώθεις πάντα πολύ μικρός κι ασήμαντος .
-
Εγώ πάντως δεν κατηγορώ την Πόρσε για την επιλογή της να κρεμάσει το μοτέρ στον ...πίσω προφυλακτήρα -όλοι κάνουν λάθη άλλωστε- αλλά στην εμμονή της να πείσει τον κόσμο ότι η επιλογή της δεν είναι λάθος, καλύπτοντας τα αρνητικά της με διάφορα ηλεκτρονικά. Ίσως μετά από τόσες δεκαετίες έχει αρχίσει να αναθεωρεί (Boxster, Cayman).
Θεωρώ πως αυτό το πείσμα να μην παραδέχεσαι τα λάθη σου αλλά να προσπαθείς να τα επιβάλλεις ως σωστά είναι 'φυλετικό' γνώρισμα των γερμανών. Το έχουν κάνει και το κάνουν ακόμα πολλές φορές.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εγώ πάντως δεν κατηγορώ την Πόρσε για την επιλογή της να κρεμάσει το μοτέρ στον ...πίσω προφυλακτήρα -όλοι κάνουν λάθη άλλωστε- αλλά στην εμμονή της να πείσει τον κόσμο ότι η επιλογή της δεν είναι λάθος, καλύπτοντας τα αρνητικά της με διάφορα ηλεκτρονικά. Ίσως μετά από τόσες δεκαετίες έχει αρχίσει να αναθεωρεί (Boxster, Cayman).
.Είναι διαφορετική νοοτροπία.
Δε νομίζω οτι η 911 πρόκειται σύντομα να άλλαξει διάταξη. Όσες φορές χρείαστηκε το έκανε άλλωστε, όταν οι απαιτήσεις ήταν τέτοιες (δες τη GT1). Κεντρομήχανες Porsche πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν. Για 20 έτη, άλλωστε, υπήρχαν και τα 'υδρόψυκτα' με τη συμβατική διάταξη.
Οι γερμανοί σε ότι και αν φτιάχνουν είναι πάντοτε υπερ της εξέλιξης μέσω της βελτιστοποίησης και όχι του πειραματισμού. Ο σκαραβαίος φαινομενικά ήταν ίδιος και απαράλαχτος 55χρόνια τώρα. Στην πραγματικότητα έχει υποστεί 78000 αλλαγές!!! Τα 356, που 'έφτιαξαν' το όνομα της Porsche αυτό που είναι, είναι ιδιαίτερα δύσκολα στην αναπαλαίωσή τους (ειδικά αυτές που είναι πριν το '57) διότι, πρακτικά δύσκολα θα βρεις δυο αυτοκίνητα 'ιδια' μεταξύ τους!
Άλλο παράδειγμα, ένα 911carerra3.0 του '75είναι ιδιο και απαράλαχτο με ένα 3.2 του '89 εξωτερικά αλλά πρακτικά δεν ταιριάζει τίποτα ανάμεσα στα δυο.
Οι Ιταλοί απο την άλλη, ως μεσογειακοί τύποι πάντοτε ήταν πιο τολμηροί και αποφάσιζαν ευκολότερα ριζικές αλλαγές... -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πέρα απο την πλάκα οι Porshe είναι τρομερά αξιόπιστες από όσο έχω ακούσει. Για τις Ferrari δεν ξέρω, αλλά για να μη κυκλοφορούν πολλές μάλλον πως θα έχουν πολλά προβλήματα...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Πέρα απο την πλάκα οι Porshe είναι τρομερά αξιόπιστες από όσο έχω ακούσει.Κάποια μοντέλα είναι. Μια 911SC αν συντηρηθεί σωστά μπορεί εύκολα να βγάλει απροβληματιστα 500.000χιλ. χωρίς ουσιαστικές επισκευές στη μηχανή της ενώ έχουν, κατά καιρούς, ακουστεί και πολλές περιπτώσεις με 750.000χιλ. Τα 944, ειδικά τα 8βάλβιδα είναι τέρατα αξιοπιστίας, όπως και τα 928 που τη 500άρα την έχουν για πλάκα (με προϋπόθεση ότι οι ιμάντες τους αντικαθίστανται τακτικά). Από την άλλη κάτι αμερικάνικες 911 2.7 με το ηλίθιο reactor που είχαν ζεσταίνονταν και 'ρούφαγαν ' τις βαλβίδες εξαγωγής πριν καλά καλά τα 100.000 μίλια... Οι παλιές 911 είχαν αχίλλειο πτέρνα τους μηχανικούς εντατήρες στις καδένες των εκκεντροφόρων, που το '83 αντικαταστάθηκαν από υδραυλικούς. Με την αντικατάσταση αυτών στα παλιά μοτέρ η αξιοπιστία τους είναι αξιοθαύμαστη.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
.Είναι διαφορετική νοοτροπία.
Δε νομίζω οτι η 911 πρόκειται σύντομα να άλλαξει διάταξη. Όσες φορές χρείαστηκε το έκανε άλλωστε, όταν οι απαιτήσεις ήταν τέτοιες (δες τη GT1). Κεντρομήχανες Porsche πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν. Για 20 έτη, άλλωστε, υπήρχαν και τα 'υδρόψυκτα' με τη συμβατική διάταξη.
Οι γερμανοί σε ότι και αν φτιάχνουν είναι πάντοτε υπερ της εξέλιξης μέσω της βελτιστοποίησης και όχι του πειραματισμού. Ο σκαραβαίος φαινομενικά ήταν ίδιος και απαράλαχτος 55χρόνια τώρα. Στην πραγματικότητα έχει υποστεί 78000 αλλαγές!!! Τα 356, που 'έφτιαξαν' το όνομα της Porsche αυτό που είναι, είναι ιδιαίτερα δύσκολα στην αναπαλαίωσή τους (ειδικά αυτές που είναι πριν το '57) διότι, πρακτικά δύσκολα θα βρεις δυο αυτοκίνητα 'ιδια' μεταξύ τους!
Άλλο παράδειγμα, ένα 911carerra3.0 του '75είναι ιδιο και απαράλαχτο με ένα 3.2 του '89 εξωτερικά αλλά πρακτικά δεν ταιριάζει τίποτα ανάμεσα στα δυο.
Οι Ιταλοί απο την άλλη, ως μεσογειακοί τύποι πάντοτε ήταν πιο τολμηροί και αποφάσιζαν ευκολότερα ριζικές αλλαγές...Γερμανική νοοτροπία;Πιθανόν.
Ερχονται στό μυαλό μου καί οι μοτοσυκλέτες τής BMW μέ τούς μπόξερ,οι οποίες τόσα χρόνια ήταν λάθος (νομίζω τό παραδέχτηκε καί η ίδια η εταιρία αυτό) κατασκευασμένες,αλλά η εταιρία επέμενε πάνω στό ίδιο σχέδιο μέ πάρα πολλές βελτιώσεις.
Τελικά έφτιαξαν μοτοσυκλέτα πού άρεσε σέ όλους. -
Αν δεν καταλάβατε φίλοι μου, αναφέρομαι 'ειρωνικά' στα 'παραδοσιακά' αναξιόπιστα ιταλικά ηλεκτρικά....και ΟΧΙ σε συμπεριφορά στο βρεγμένο....
Αμαν πια....σαν πολύ να σοβαρέψαμε στο forum....
Ετσι.....για να εξηγούμαστε.....
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εγώ πάντως δεν κατηγορώ την Πόρσε για την επιλογή της να κρεμάσει το μοτέρ στον ...πίσω προφυλακτήρα -όλοι κάνουν λάθη άλλωστε- αλλά στην εμμονή της να πείσει τον κόσμο ότι η επιλογή της δεν είναι λάθος, καλύπτοντας τα αρνητικά της με διάφορα ηλεκτρονικά. Ίσως μετά από τόσες δεκαετίες έχει αρχίσει να αναθεωρεί (Boxster, Cayman).Θεωρώ πως αυτό το πείσμα να μην παραδέχεσαι τα λάθη σου αλλά να προσπαθείς να τα επιβάλλεις ως σωστά είναι 'φυλετικό' γνώρισμα των γερμανών. Το έχουν κάνει και το κάνουν ακόμα πολλές φορές.
Πολλές φορές άλλωστε, οι Γερμανοί, βγάζουν μια νέα τεχνολογία και μετά προσπαθούν να σε πείσουν οτι τη χρειάζεσαι.
Βέβαια, στην περίπτωση της 911, η 'εμμονή' αυτή έχει κι άλες διαστάσεις-θετικότατες κατά τη γνώμη μου.
-
Ο χρήστης yani έγραψε:
Αν δεν καταλάβατε φίλοι μου, αναφέρομαι 'ειρωνικά' στα 'παραδοσιακά' αναξιόπιστα ιταλικά ηλεκτρικά....και ΟΧΙ σε συμπεριφορά στο βρεγμένο....Αμαν πια....σαν πολύ να σοβαρέψαμε στο forum....
Στο ποστ σου δεν έχεις κάτι που να δείχνει ειρωνεία, κάθε άλλο.
-
cmarin.....θεωρώ ότι είσαι υπερβολικός......
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αν δεν καταλάβατε φίλοι μου, αναφέρομαι 'ειρωνικά' στα 'παραδοσιακά' αναξιόπιστα ιταλικά ηλεκτρικά....και ΟΧΙ σε συμπεριφορά στο βρεγμένο....
Αμαν πια....σαν πολύ να σοβαρέψαμε στο forum....
Στο ποστ σου δεν έχεις κάτι που να δείχνει ειρωνεία, κάθε άλλο.
Χμμμ
Είμαι άραγε ο μόνος που καταλαβαίνει τις ειρωνείες;Έτσι όπως το πάτε καμιά μέρα θα σας εγκαταλείψω και θα μείνετε μόνοι σας!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γερμανική νοοτροπία;Πιθανόν.
Ερχονται στό μυαλό μου καί οι μοτοσυκλέτες τής BMW μέ τούς μπόξερ,οι οποίες τόσα χρόνια ήταν λάθος (νομίζω τό παραδέχτηκε καί η ίδια η εταιρία αυτό) κατασκευασμένες,αλλά η εταιρία επέμενε πάνω στό ίδιο σχέδιο μέ πάρα πολλές βελτιώσεις.
Τελικά έφτιαξαν μοτοσυκλέτα πού άρεσε σέ όλους.Ακριβώς! Βρήκες το καταλληλότερο παράδειγμα... κακή σχεδίαση εξαρχής, πολλοί κραδασμοί, μεγάλος όγκος και απαράδεκτα μεγάλο πλάτος αλλά εν τέλει βγήκαν μηχανές που είχαν χαρακτήρα (ήτοι με παραξενιές αλλά πολύ αξιόπιστες) ενώ σιγά σιγά έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο σημείο που να υπάρχουν και υπερ-μηχανές με τον περίφημο μπόξερ.
Βέβαια...Είναι μια διαφορετική αντίληψη περί παράδοσης σε σχέση με τους Εγγλέζους (δεν τους έχει μείνει και τίποτα άλλο, αλλά μήπως αυτό δεν ήταν και η αιτία; ) η οποία σε μερικούς ανθρώπους έχει πέραση, πως να το κάνουμε. Ο παππούς σου είχε R12, ο μπαμπας σου R65 και εσύ μια R1150GS... η εξέλιξη της ίδιας μηχανής σε μισό αιώνα++...Μια διαφήμιση της 911 έγραφε:
You see it, you like it, you decide to get it. But then you enter the kindergarten! -
άλλωστε η GT2 είχε πάρα πολλά ηλεκτρονικά... όπως και το GT3 RS...
Ante pali me ta ilektronika....loipon gia na to klisoume auto mia ke kali. Sigekrimena i GT2 den exei oute traction control, oute stability program, oute tiptronic semi automatic transimission. To idio isxiei ke gia tin GT3 RS. Opote gia pia ilektronika milame. Auta pu einai pano sti mixani?
http://motortrend.com/roadtests/coupe/112_0106_porsche/
Sto Top Gear otan dokimazane tin GT3 RS me tin Ferrari 360 CS ke kanane to lap (sto bregmeno kiolas) ke ta 2 autokinita kanane ton idio xrono ke oloi psaxnodan pos ginete na to petixe auto i Porsche pou den exei to ena den exei to alo einai ligoteroi oi ipoi einai ke to moter piso apo apo to metaksonio....Alla telika tha sas doso tin apadisi. Ola einai thema sasi. Otan to sasi enos autokinitou einai xalia apo mama i kataskeui bre de pa na tou baleis pano oti ilektroniko ke oti moter theleis to apotelesma tha einai ena. Den tha pigenei opos prepei na pigenei. Apla mathimatika. Ke se ayta ta mathimatika oi germanoi einai brosta. Apo poli palia.....
Ego prosopika apo germania mono Porsche mou aresoun ke den eimai kanas kolimenos germanofilos klp (ksekatharizo ti thesi mou). Apla paradexome oti oi germanoi sta sasi pou ftiaxnoun pernoun arista.
Oi italoi apo tin ali, pada eixan design. Kaneis den prokite na to amfisbitisei auto. Kai akoma exoun kata ti gnomi mou. Etsi paei to prama. Germanoi=mathimatika, Italoi=design.
Ke gia na milisoume ke genika ke enimerotika ligo (off topic) borei kapia atoma na lene na min genikeuoume klp ala auto pou leo apodikniete ke apo ta palia xronia. An paratirisete oloi oi megaloi epistimones klp germanoi itan, ston pagosmio polemo eixan terastia biomixaniki paragogi padou, oi megaliteroi mousikoi sinthetes (gia na kaneis mousiki sinthesi apetite mathimatiko mialo) germanoi itan. Apo tin ali pleura oloi oi megaloi kalitexnes (zografoi kirios klp) itan Italoi...Tixea einai ola ayta? Pisteuo pos oxi.
Signomi gia tin off topic paragrafo. Filika pada mages
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
άλλωστε η GT2 είχε πάρα πολλά ηλεκτρονικά... όπως και το GT3 RS...
Ante pali me ta ilektronika....loipon gia na to klisoume auto mia ke kali. Sigekrimena i GT2 den exei oute traction control, oute stability program, oute tiptronic semi automatic transimission. To idio isxiei ke gia tin GT3 RS. Opote gia pia ilektronika milame. Auta pu einai pano sti mixani?
http://motortrend.com/roadtests/coupe/112_0106_porsche/
Sto Top Gear otan dokimazane tin GT3 RS me tin Ferrari 360 CS ke kanane to lap (sto bregmeno kiolas) ke ta 2 autokinita kanane ton idio xrono ke oloi psaxnodan pos ginete na to petixe auto i Porsche pou den exei to ena den exei to alo einai ligoteroi oi ipoi einai ke to moter piso apo apo to metaksonio....Alla telika tha sas doso tin apadisi. Ola einai thema sasi. Otan to sasi enos autokinitou einai xalia apo mama i kataskeui bre de pa na tou baleis pano oti ilektroniko ke oti moter theleis to apotelesma tha einai ena. Den tha pigenei opos prepei na pigenei. Apla mathimatika. Ke se ayta ta mathimatika oi germanoi einai brosta. Apo poli palia.....
Ego prosopika apo germania mono Porsche mou aresoun ke den eimai kanas kolimenos germanofilos klp (ksekatharizo ti thesi mou). Apla paradexome oti oi germanoi sta sasi pou ftiaxnoun pernoun arista.
Oi italoi apo tin ali, pada eixan design. Kaneis den prokite na to amfisbitisei auto. Kai akoma exoun kata ti gnomi mou. Etsi paei to prama. Germanoi=mathimatika, Italoi=design.
Ke gia na milisoume ke genika ke enimerotika ligo (off topic) borei kapia atoma na lene na min genikeuoume klp ala auto pou leo apodikniete ke apo ta palia xronia. An paratirisete oloi oi megaloi epistimones klp germanoi itan, ston pagosmio polemo eixan terastia biomixaniki paragogi padou, oi megaliteroi mousikoi sinthetes (gia na kaneis mousiki sinthesi apetite mathimatiko mialo) germanoi itan. Apo tin ali pleura oloi oi megaloi kalitexnes (zografoi kirios klp) itan Italoi...Tixea einai ola ayta? Pisteuo pos oxi.
Signomi gia tin off topic paragrafo. Filika pada mages
Mου φαίνετε τα παραλές. Είσαι λίγο απόλυτος. Σίγουρα οι Γερμανοί έχουν Βαρυα βιομηχανία και αναπτυγμένη την Μηχανολογία. Κανείς δεν λέει όχι.
όμως δεν μπορείς να λες ότι οι Ιταλοί έχουν μόνο design. Tουλάχιστον έτσι αφήνεις να εννοηθεί.
Oι αγωνιστικές επιτυχίες των Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Mazerrati έγιναν τον τελευταίο αιώνα από DESIGN έγιναν?
Η Φερραρι με το design κερδίζει σε F1?
H ΜC12 αλλά και η 550 με design κερδίζουν στα GT?Μήπως τον θεσμό τον Super cars δεν τον γέννησαν οι προπολεμικά οι AR, buggatti, mazerrati και μεταμοπλεμικά η Ferrari, Lamborghini.
Στον θεσμό των σούπερκαρς έχουμε μόνο 1 Γερμανική εταιρία και 4 Ιταλικές, χώρια τους niche κατασκευατσές όπως οι DeTomaso, Pagani κλπ.
Και σκέψου πόσες τεχνολογίες εισήγαγαν οι Ιταλοί είτε ως FIAT,LANCIA,ALFAROMEO , δεν μιλάω για Super Cars.
Όλες αυτές από design ήταν?
Αυτά δεν τα λέω για να πω πως οι Ιταλοί είναι ανώτεροι των Γερμανών.
Αλίμονο, οι Γερμανοί έχουν κι αυτοί άπειρες νίκες και τίτλους σε φόρμουλα, gt, wrc κλπ. και έχουν βγάλει και πολύ σπουδαία τεχνολογικά αμάξια ισάξια με τους Ιταλούς.
Και οι Γερμανοί έχουν πάρα πολλες τεχνολογίες που δώρησαν στην ανθρωπότητα
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν μπορεί
οι τεχνολογίες και οι νίκες στους αγώνες των Ιταλών να είναι αποτέλεσμα design ενώ των Γερμανών απότέλεσμα Μαθηματικών.Αν δε σκεφτούμε ότι η τεχνολογία στο απόγειό της είναι στην Φόρμουλα 1 τότε η πλάστιγγα γέρνει υπέρ των Ιταλών δραματικά
Για μένα Τεχνολογικά Ιταλοί-Γερμανοί είναι ισάξιοι με πρόσκαιρες υπεροχές του καθενός!
Οι Ιταλοί υπερέχουν σε design και οι Γερμανοί σε ποιότητα-αντοχή-Αξιοπιστία(εξαιρουμένης της MCLAREN-MERCEDES:lol:).
To ότι η GT3 RS βγήκε ισάξια της 360CS δεν μου λέει κάτι. Μπράβο της που βγήκε, και σιγά μην δεν έβγαινε. Μιλάμε για Porsche!!
Aυτό τι σημαίνει ότι η 430 έχει looks? GT3 RS έχει μαθηματικά και τεχνολογία?
Τότε η enzo & mc12 που κερδίζουν slr & carrera gt τι παίζει? Ξεχάσανε τις εξισώσεις οι Γερμανοί
Αυτά φιλικά
-
Μην μπλέκετε την SLR, καμία σχέση με SuperCar και ας έχει 600 άλογα. Παραμένει Mercedes με touring χαρακτήρα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μην μπλέκετε την SLR, καμία σχέση με SuperCar και ας έχει 600 άλογα. Παραμένει Mercedes με touring χαρακτήρα.Όπα 'μικρέ'
H SL 55/65 AMG είναι η τουριστική Μερσέντα! με μόνο λίγο πάνω από 600 αλογάκια
η SLR είναι by McLaren. Aν τους βγήκε μάπα δεν θα το δικαιολογήσουμε ως τουριστικό αυτοκίνητο
Αν αρχικά θέλανε τουριστικό αμάξι το είχανε. Τι πήγανε στους Άγγλους.
Αν η Mclaren φτιάχνει τουριστικά αμάξια τότε είναι waste of technology [/b]
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μην μπλέκετε την SLR, καμία σχέση με SuperCar και ας έχει 600 άλογα. Παραμένει Mercedes με touring χαρακτήρα.Μήπως είναι πιο ακριβές να πεις ότι είναι straight-line boulevardier;
-
Eγω ψηφισα Porsche γιατι απο μικρος τις γουσταρα περισσοτερο και γιατι μου την εσπαγε που ολοι οι ασχετοι γουσταραν περισσοτερο τις Ferrari.
Eιμαι και fun της τουρμπινας που χρησιμοποιουν ακομα οι γερμανοι στην 911 ενω οι Ιταλοι πουθενα πια. Επισης γουσταρω αφανταστα που οποτε ταπεινωνει σε τεστ μια Porsche την αντιστοιχη Ferrari λενε οι δημοσιογραφοι πως εχει καλυτερη αισθηση η ιταλιδα και ολα αυτα τα χαριτωμενα που λενε οι δευτεροι.Ναι, ειμαι κολλημενος και καθολου αμερολυπτος και ειναι προσωπικη γνωμη και αποψη.Επισης γουσταρω αφανταστα που υπαρχουν οικοι βελτιωσης για Porsche (Techart,Gemballa) που πληρωνεις αλλη μια Porsche αλλα φτανεις 700-800 αλογα με αξιοπιστια εργοστασιου και πατας οποιαδηποτε κατασκευη στο δρομο ή σε πιστα.Ετσι οσοι γουσταρουν τις Ferrari μπορουν να τις εχουν απεναντι τους και να τις θαυμαζουν μιας και ειναι πραγματικα τοσο ομορφες,οταν μια Porsche θα τους περναει απο πανω! Α,ξεχασα εχουν και την αισθηση...
Ferrari VS Porsche