-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Τοτε να σε ρωτησω, ποιοι ειναι αυτοι που ονομασαμε τρομοκρατες και ΔΕΝ ηταν? Για να δουμε εαν παρω απαντηση σε αυτο.
Το όνομα Sadam Husein σου λέει τίποτε?
Οπως αποδείχθηκε (απο τους ίδιους τους δικούς σας απεσταλμένους), δεν είχε ούτε ένα πυρηνικό, ούτε ένα χημικό όπλο και συνεπώς δεν ήταν απειλή για κανέναν. Ετσι δεν είναι?
Και καλά τον Sadam θέλατε να τον βγάλετε απο τη μέση. Δεκτόν (υποθετικά). Ο λαός του Ιράκ τί σας έφταιγε? Μήπως επειδή είναι και ο μαύρος χρυσός στη μέση? -
gavriil1 έγραψε:
Τοτε να σε ρωτησω, ποιοι ειναι αυτοι που ονομασαμε τρομοκρατες και ΔΕΝ ηταν? Για να δουμε εαν παρω απαντηση σε αυτο.
Εχετε ονομασει τρομοκρατες την μιση υφηλιο! Συγχαρητηρια αν βρηκατε καποιον!
Και μια ερωτηση... Πες μας σε παρακαλω τα κριτηρια για να χαρακτηριστει καποιος τρομοκρατης! -
Να το γράφει η Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, την οποία μεταφράζουμε όπως οι Ιεροεξεταστές το Ευαγγέλιο.
-
Ο χρήστης HARRY999 έγραψε:
Οπως αποδείχθηκε (απο τους ίδιους τους δικούς σας απεσταλμένους), δεν είχε ούτε ένα πυρηνικό, ούτε ένα χημικό όπλο και συνεπώς δεν ήταν απειλή για κανέναν. Ετσι δεν είναι?
Και καλά τον Sadam θέλατε να τον βγάλετε απο τη μέση. Δεκτόν (υποθετικά). Ο λαός του Ιράκ τί σας έφταιγε? Μήπως επειδή είναι και ο μαύρος χρυσός στη μέση?Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... sc&start=0 φίλε 'HARRY99' , για να καταλάβεις λίγα πράγματα, σε ότι αφορά το που πας να μπλέξεις.
Στο λέω για να μη ...σπαταλιέσαι αδίκως.
Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις, η Ιατρική κάνει θαύματα σήμερα αλλά εδώ μάλλον είναι ανίατη η περίπτωση. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
..........
Τελος να πω κατι που θα πρεπε να σου δωσει μερικες ιδεες εαν το σκεφτοσουν για μερικα δευτερολεπτα:Οσο ζουσα Ελλαδα, ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια πιστευα και εγω (οχι με τον Κριεζα) αλλα πχ με σενα και τον Ναςς. Αρα, ή πληση εγκεφαλου μου εγινε οταν ειρθα και εζησα εδω, ή πληση εγκεφαλου εχει γινει σε εσας.
Σκεψου ποιο απο τα δυο μπορει να ισχυει.
Ξέρεις, εδω δεν είμαστε ούτε δικαστήριο ούτε βιβλιοθήκη.
Συζήτηση κάνουμε.Συμφωνω 100%. Και γιαυτο δεν ειμαι σαν τους αλλους που ζουν μονο με λινκ πριν πουν κατι. Συζητηση κανουμε. Αλλα οταν φτασουμε σε σημειο να μην ξερουμε τι λεμε (1ο παραδειγμα με τον Ραμσφελντ που βγηκε ο Τσεινι και 2ο που θα δεις μολις πιο κατω), τοτε δεν κουνουμε συζητηση, αλλα προσπαθουμε να επικινωνησουμε με νοηματα, εσυ απο Ελλαδα και εγω απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου. ΔΗλαδη, 'οτι θελουμε λεμε' οπως λετε στην Ελλαδα.
Με το να λες οτι ο Τσεινι ειναι ο Ραμσφελτν ή το αντιθετο, μονο συζητηση δεν γινετε.
Τωρα: Watch this:
Και όσον αφορά τις ερωτήσεις σου...λυπάμαι Γαβριήλ, αλλά θα περιμένω να πεις την άποψή σου (μια φορά) πριν αρχίσεις το παιχνίδι των ερωτήσεων.
Παλι 'βασηλιας εσυ'. Λες κατι, σου λεω κανεις σοβαρο και βασικο λαθος, με μπενιλικονεις πριν και μετα. ΟΚ να φερουμε το επιπεδο σε επιπεδο αλφαβητου τοτε. Αφου δεν θες να κανεις καθολου legwork.
Ξαναρωτώ λοιπόν. Βρίσκεις σωστό να είναι ο Τσέινυ Πρόεδρος σε εταιρεία? (δεν πρόκειται να κάτσω να ψάξω. Ο κόσμος το έχει τούμπανο. Αν το θεωρείς ψέματα, πέστο).
Νικο, αφου ξεξαθαρισαμε λοιπον οτι ο Τσεινι και ο Ραμσφελντ ειναι διαφορετικα προσωπα, τωρα να σε πληροφορησω επισης οτι η απαντηση στην ερωτηση σου:
'Ξαναρωτώ λοιπόν. Βρίσκεις σωστό να είναι ο Τσέινυ Πρόεδρος σε εταιρεία?'
...ειναι:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΩΣΤΟΥ Ή ΛΑΘΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΣΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΤΣΕΙΝΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ!
Simple enough for ya?
Ο Τσεινι ΗΤΑΝ! προεδρος της Χαλιμπερτον μεχρι που ανελαβε αντι-Προεδρος των ΗΠΑ.
Αρα, αφου ο Ραμσφελντ δεν ειναι προεδρος της Χαλιμπερτον και ο Τσεινι δεν ειναι επισης, αρα δεν θα μπορουσε να υπαρξει conflict of interest οπως λεγετε εδω και εννοεις εσυ. Κανεις δεν τα παιρνει απο κανενα οπως το εννοητε στην Ελλαδα.
Let me know if that's not clear to you, cos I cant assume that it will be since we have had such basic, fundamental problems of defining simple facts about simple matters.
Γιαυτο ξεψυριζω καθε προταση. Γιατι υπαρχουν ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ λαθη ακομη και στις ποιο απλες εννοιες για τετοια θεματα απο μερους σας. Και αντε εσυ εισαι λιγο πιο moderate απο κατι αλλους εδω. Φαντασου τι εχω ακουσει απο αλλους που ουτε καν απαντησα...
Και στο τελος, μπενιλικονομαι και απο πανω (οχι οτι με πειραζει οταν αδικα γινετε απο αλλους αλλα οταν αδικα γινετε απο moderate ατομα it's no fun)
Οσον αφορά, τέλος, στην πλύση εγκεφάλου.
Σαφώς και επηρεάζει το μέρος που μένεις τις απόψεις σου.
Σαφως εαν ομως καποιος εχει γενηθει και μεγαλωσει σε ΕΝΑ μερος. Γιαυτο εφερα εμενα ως παραδειγμα οτι σκεφτομουν σαν και σενα ακριβως οταν ζουσα εκει. Οταν ειρθα εδω, ξαφνικα δεν ξεχασα ολα αυτα που ειδα και ειχα ως εμπειριες απο την Ελλαδα (που αυτες οι εμπειριες ακομη προσθετοντε διοτι πηγενοερχομαι και εχω παρε-δωσε με φιλους και συγγενοις - ακομη και εδω με το φορουμ και αυτο μετραει).
ΑΡΑ σου λεω, οτι το μερος σε επηρεαζει εαν εχεις ζησει σε ενα και μονο μερος, ομως γιατι αλλαξα τοσο γνωμη οταν εζησα εδω? Αρα κατι αλλο πρεπει να συμβενει? Καταλαβαινεις? Και αυτο πρεπει να το αλφαβητισω? Jesus!
Αλλά όχι και ότι οι Ελληνες είμαστε όπως μας παρουσιάζεις 'ΟΛΑ ειναι κολπα για εσας, ολοι πανε να σας και τους κανουν κακο, ολοι εκμεταλευοντε, ολοι τα παιρνουν κατω απο το τραπεζι, blah, blah. '.
Εγω οπως σας βλεπω απο εδω τωρα και αφου 'σας εζησα' ΑΛΛΑ ΚΑΙ βλεπω πως σκεφτεσται τωρα, μεσο του φορουμ και τις αλλες εμπειριες που εχω με ΕΛληνες λογο παρε-δωσε, ακριβως ετσι σκεφτεσται. Το πρωτο πραγμα που περναει απο το μυαλο καποιου Ελληνα οταν του εξηγητε μια δουλεια, μια κινηση πολιτικη, κτλ. ειναι το δουλεμα, η καχυποψια. Θα σκεφθει πρωτα οτι καποιος δουλευει καποιον πρωτα πριν σκευθει οτι οι πιθανοτητες ειναι καποιος να ειναι καλοπροεραιτος.
Και ισως να ειναι justified ο Ελληνας που σκεφτεται ετσι. Διοτι ετσι ειναι η κουλτουρα εκει και ηταν χειροτερα στο παρελθον.
Ασχετο: Ο παρπαανω ειναι ο λογος γιατι οι Ελληνες εχουν πολυ πιο κοντινους δεσμους με τους συγγενοις απο αλλα κρατη και κουλτουρες. Διοτι υπαρχει λιγοτερο ρισκο να σε εκμεταλευτει ενας συγγενης σε μια δουλεια, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ. Γιαυτο και βλεπεις τοσα family business στην Ελλαδα, που σε ποσοστο δεν θα βλεπεις εδω π.χ. ή αλλου. Ειναι μερος της κουλτουρας σας να μην εμπιστευεσται καποιον εαν δεν τον ξερετε. Και το 'ξερετε' εννοητε κυριολεκτικα.
Anyway...back to the subject...
Πολύς κόσμος σκέφτεται έτσι. Αμφισβητεί. Δεν καταπίνει ότι του πουν.
Φυσικά υπάρχουν και άλλοι που δεχονται τις επίσημες θέσεις.Οπως εσυ.
Δεν είναι κακό.Μακαρι να ειναι ετσι. Εαν ειναι, αλλαξε η Ελλαδα κατα πολυ απο τον Ιανουαριο του 2005 που την επισκεφθηκα last time I did.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
**Πριν προλλαβει δε να ρωτησει καποιος αν θελουμε να δουμε εισβολη των Αμερικανων στη Σ.Αραβια απαντω ΟΧΙ **
Για τους ιδιους λογους που δε θελω να δω καμμια εισβολη σε καμμια χωρα.
Δε μπορει ομως να εφαρμοζονται δυο μετρα και δυο σταθμα.Συμφωνώ απόλυτα. Βέβαια όμως με το να τους αφήνουμε έτσι, όχι οτι έχουμε υποχρέωση, δεν θα είχε διαφορά με το να γινόταν πόλεμος. Να και σε κάτι καλό που μπορεί να χρησιμεύσει και η CIA...
-
By the way, ως συμπληρωση του παραπανω μυνηματος μου, ο τωρινος προεδρος της Halliburton ειναι ο David J. Lesar.
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
δειτε την επικειμενη εκπομπη του ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ..Εχει τεκμηρια για την ναυλωση αεροπορικου στολου εταιρειας που εχει εδρα τη Στοκχολμη...Τα αεροσκαφη αυτα συνοδεια πολεμικων αμερικανικων αεροσκαφων ειχαν σαν προορισμους χωρες Σαουδ. Αραβιας και Ιρακ και απηγαγαν ολοκληρες οικογενειες των οποιων οι συγγενεις ειχαν (λεω ειχαν) καποια σχεση με τρομοκρατες....Βεβαια το μελλον αυτων των ανθρωπων ηταν ελαχιστο...
Το συμβαν αυτο το ανεφεραν ολα τα καναλια ειδησεων στις απογευματινες ειδησεις..το ολο ζητημα το επιβεβαιωνουν και πρωην πρακτορρες της ΣΙΑ..
Θαυμαστε λοιπον τις ΗΠΑ για αλλη μια φορα στους ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ..να δειτε για τι καθικια μιλαμε...
Γαβριηλ... Σε λυπαμαι γιατι εισαι και εσυ ενα θυμα...
Τωρα μη ρωτησεις περισσοτερα καταλαβα το πνευμα σου και δε θελω να διατυπωσω την αποψη μου περι εσου...Φιλικα..
Ραντομ
Ραντομ, τι εγινε με εκεινο το 'θα με εκανες να φτυσω αιμα'? Διοτι στο στομα μου την Ελλαδα την 'πηρα' πολλες φορες απο τοτε που το εγραψες.
-
Συγχώρα με, αλλα δεν εχω ιδεα τι σημενει 'παραινετικός'. Δεν βλεπεις οτι με το ζορι μιλαω Ελληνικα?
Οκ, σόρι.
Η ακριβής έκφραση φαντάζομαι θα ήταν 'don't patronize us please' ....)
I've never done that.
-
Α, και επιπλέον αν καταλαβαίνω σωστά, καταλογίζεις ευθύνες και στην Ευρώπη (οκ, εκτός Αγγλίας και Ισπανίας φαντάζομαι) για ότι συμβαίνει στις ΗΠΑ? Απο το παρακάτω το συμπεραίνω:
Εαν πηγαιναμε μαζι στο ΙΡΑΚ οπως μπηκαμε το 1991, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ. Τιποτε απο αυτην την διχωνεια δεν θα υπηρχε.
Να είσαι καλά.
Οσον αφορα τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ πολεμο που δεχετε η κυβερνηση Μπους σημερα, ναι. Τελος, την Ισπανια βαλτην μεσα στην αντιπαλη οχθη μετα τις τελευταιες εκλογες. Δεν ξερω εαν παρακολουθεις νεα...
-
Ρε παιδιά, βλέπετε νόημα στη συνέχιση της κουβέντας αυτής? Προσωπικά μετά απο ανάγνωση των πρώτων 15 σελίδων και αφού είδα οτι παίζουμε πλέον μια κολοκυθιά και τίποτε παραπάνω, αδυνατώ να βγάλω νόημα. Εχουμε τον Γαβριήλ που έχει τις απόψεις του (και καλά κάνει) και έχουμε και 10-15 άτομα απο την άλλη που έχουν τις δικές τους απόψεις - τελείως αντίθετες με αυτή του Γαβριήλ. Αν κάποιος δέν θέλει να καταλάβει μερικά πράγματα, έ δεν θα πεθάνω κιόλας. Θα του δείξω την πηγή και αν θέλει ας πιεί. Αλλιώς ας μείνει διψασμένος....
Αποψή μου.... -
Συγχώρα με, αλλα δεν εχω ιδεα τι σημενει 'παραινετικός'. Δεν βλεπεις οτι με το ζορι μιλαω Ελληνικα?
Οκ, σόρι.
Η ακριβής έκφραση φαντάζομαι θα ήταν 'don't patronize us please' ....)
I've never done that.
You do it all the time since the beginning of the topic.
Be well.
Bye. -
Ποτε ονομαστηκε ο Σανταμ τρομοκρατης?
Καθολου δεν ειναι ετσι.
Αλλα να σε ρωτησω. Για σενα επηδει δεν βρηκαμε WMDs στο Ιρακ, αυτο θα πει οτι ο Σανταμ δεν ηταν τρομοκρατης? Οσοι εχουν WMDs ειναι τρομοκρατες?
Ειπαμε, εχουμε προβλημα ακομη και με τον ορισμο του ορου τρομοκρατης στην Ευρωπη.
Και καλά τον Sadam θέλατε να τον βγάλετε απο τη μέση. Δεκτόν (υποθετικά). Ο λαός του Ιράκ τί σας έφταιγε? Μήπως επειδή είναι και ο μαύρος χρυσός στη μέση?
Δεν εχω ΙΔΕΑ τι εννοεις για τον λαο του Ιρακ. Εχεις φερει το επιπεδο ενα χιλιοστο απο τον πατο μετα απο τα τελευταια δυο statements of yours. Sorry to say...
-
Ρε παιδιά, βλέπετε νόημα στη συνέχιση της κουβέντας αυτής? Προσωπικά μετά απο ανάγνωση των πρώτων 15 σελίδων και αφού είδα οτι παίζουμε πλέον μια κολοκυθιά και τίποτε παραπάνω, αδυνατώ να βγάλω νόημα. Εχουμε τον Γαβριήλ που έχει τις απόψεις του (και καλά κάνει) και έχουμε και 10-15 άτομα απο την άλλη που έχουν τις δικές τους απόψεις - τελείως αντίθετες με αυτή του Γαβριήλ. Αν κάποιος δέν θέλει να καταλάβει μερικά πράγματα, έ δεν θα πεθάνω κιόλας. Θα του δείξω την πηγή και αν θέλει ας πιεί. Αλλιώς ας μείνει διψασμένος....
Αποψή μου....Να καταλαβω τι? Οτι ο Ραμσφελντ ειναι ο προεδρος της Χαλι. ή ο Τσεινι?
(σορρυ Κουκ, I had to use this as an example since it's the most recent one)
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
gavriil1 έγραψε:
Εχετε ονομασει τρομοκρατες την μιση υφηλιο! Συγχαρητηρια αν βρηκατε καποιον!
Οριστε?
Και μια ερωτηση... Πες μας σε παρακαλω τα κριτηρια για να χαρακτηριστει καποιος τρομοκρατης!
Αυτα τα κριτηρια και ο απλος και ξεκαθαρος ορισμος που εχει ενα καλο λεξικο. Ανηξε και κανενα.
Αντε να κανω παλι το αλφαβητικο legwork myself ακομη μια φορα:
ter·ror·ist (trr-st) n. =
One that engages in acts or an act of terrorism.ter·ror·ism (tr-rzm) n. =
The unlawful use or threatened use of force or violence by a person or an organized group against people or property with the intention of intimidating or coercing societies or governments, often for ideological or political reasons. -
Ένας άλλος ορισμός της τρομοκρατίας απο εδώ: http://al-islam.org/al-tawhid/definition-terrorism.htm
Terrorism is an act carried out to achieve an inhuman and corrupt (mufsid) objective, and involving threat to security of any kind, and violation of rights acknowledged by religion and mankind.
-
ter·ror·ist (trr-st) n. =
One that engages in acts or an act of terrorism.ter·ror·ism (tr-rzm) n. =
The unlawful use or threatened use of force or violence by a person or an organized group against people or property with the intention of intimidating or coercing societies or governments, often for ideological or political reasons.Ειδικά ο περί τρομοκρατίας (terrorism) είναι ο διαχρονικός ορισμός της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής
-
δειτε την επικειμενη εκπομπη του ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ..
Εχει τεκμηρια για την ναυλωση αεροπορικου στολου εταιρειας που εχει εδρα τη Στοκχολμη...Τα αεροσκαφη αυτα συνοδεια πολεμικων αμερικανικων αεροσκαφων ειχαν σαν προορισμους χωρες Σαουδ. Αραβιας και Ιρακ και απηγαγαν ολοκληρες οικογενειες των οποιων οι συγγενεις ειχαν (λεω ειχαν) καποια σχεση με τρομοκρατες....Βεβαια το μελλον αυτων των ανθρωπων ηταν ελαχιστο...
Το συμβαν αυτο το ανεφεραν ολα τα καναλια ειδησεων στις απογευματινες ειδησεις..το ολο ζητημα το επιβεβαιωνουν και πρωην πρακτορρες της ΣΙΑ..
Θαυμαστε λοιπον τις ΗΠΑ για αλλη μια φορα στους ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ..να δειτε για τι καθικια μιλαμε...
Γαβριηλ... Σε λυπαμαι γιατι εισαι και εσυ ενα θυμα...
Τωρα μη ρωτησεις περισσοτερα καταλαβα το πνευμα σου και δε θελω να διατυπωσω την αποψη μου περι εσου...Φιλικα..
Ραντομ
Ραντομ, τι εγινε με εκεινο το 'θα με εκανες να φτυσω αιμα'? Διοτι στο στομα μου την Ελλαδα την 'πηρα' πολλες φορες απο τοτε που το εγραψες.
ελα αγορινα μου..ποτε και ππου θες να σε ξεπλυνω λιγακι.. Που εισαι να τα πουμε απο κοντα..Και το εννοω αυτο.....Κατι αγορακια σαν εσενα τα τρωω για πρωινο.....Μην κρυφτεις πισω απο το πληκτρολογιο ομως...εκτος αν εισαι στο Ιλλινοις...Αλλιως μαγκακο μην παιξεις μαζι μου...Θα σε κανω να φας δεκα μακμπεργκερ..και μετα θα σου γυαλισω τη μαπα με γυαλοχαρτο και θα σε βαλω να κανεις τον κλοουν των μακντοναλτς....Εχεις pm με το κινητο μου να κανονισουμε ποτε θα σε τακτοποιησω... Αν θες φερε κ φιλαρακια σου..Θα σας βλεψω ολους μαζι...
Και κοιτα...Αυτο ειναι ρε το επιπεδο μου και σαν Ελληνας τα αντιμετωπιζω ολα...Ελα στον παππου να σε σινιαρει....
-
ζητώ συγγνωμη απο τους moderator αλλα ο γαβριηλακος θελει μερικες φαπες..και να τρν μαθω και για το GREEKWAY....
Aν θελετε σβηστε το ποστ μου αλλα εγω αυτον θα τονε μελανιασω... -
ΟΚ παιδιά, φτάνει... Δε βλέπω κανένα νόημα στη συνέχιση του παρόντος, ό,τι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε...
(Moderator nass)
Περί ΗΠΑ... (ξανά...)