Ο χρήστης kouk έγραψε:
..........
Τελος να πω κατι που θα πρεπε να σου δωσει μερικες ιδεες εαν το σκεφτοσουν για μερικα δευτερολεπτα:
Οσο ζουσα Ελλαδα, ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια πιστευα και εγω (οχι με τον Κριεζα) αλλα πχ με σενα και τον Ναςς. Αρα, ή πληση εγκεφαλου μου εγινε οταν ειρθα και εζησα εδω, ή πληση εγκεφαλου εχει γινει σε εσας.
Σκεψου ποιο απο τα δυο μπορει να ισχυει.
Ξέρεις, εδω δεν είμαστε ούτε δικαστήριο ούτε βιβλιοθήκη.
Συζήτηση κάνουμε.
Συμφωνω 100%. Και γιαυτο δεν ειμαι σαν τους αλλους που ζουν μονο με λινκ πριν πουν κατι. Συζητηση κανουμε. Αλλα οταν φτασουμε σε σημειο να μην ξερουμε τι λεμε (1ο παραδειγμα με τον Ραμσφελντ που βγηκε ο Τσεινι και 2ο που θα δεις μολις πιο κατω), τοτε δεν κουνουμε συζητηση, αλλα προσπαθουμε να επικινωνησουμε με νοηματα, εσυ απο Ελλαδα και εγω απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου. ΔΗλαδη, 'οτι θελουμε λεμε' οπως λετε στην Ελλαδα.
Με το να λες οτι ο Τσεινι ειναι ο Ραμσφελτν ή το αντιθετο, μονο συζητηση δεν γινετε.
Τωρα: Watch this:
Και όσον αφορά τις ερωτήσεις σου...λυπάμαι Γαβριήλ, αλλά θα περιμένω να πεις την άποψή σου (μια φορά) πριν αρχίσεις το παιχνίδι των ερωτήσεων.
Παλι 'βασηλιας εσυ'. Λες κατι, σου λεω κανεις σοβαρο και βασικο λαθος, με μπενιλικονεις πριν και μετα. ΟΚ να φερουμε το επιπεδο σε επιπεδο αλφαβητου τοτε. Αφου δεν θες να κανεις καθολου legwork.
Ξαναρωτώ λοιπόν. Βρίσκεις σωστό να είναι ο Τσέινυ Πρόεδρος σε εταιρεία? (δεν πρόκειται να κάτσω να ψάξω. Ο κόσμος το έχει τούμπανο. Αν το θεωρείς ψέματα, πέστο).
Νικο, αφου ξεξαθαρισαμε λοιπον οτι ο Τσεινι και ο Ραμσφελντ ειναι διαφορετικα προσωπα, τωρα να σε πληροφορησω επισης οτι η απαντηση στην ερωτηση σου:
'Ξαναρωτώ λοιπόν. Βρίσκεις σωστό να είναι ο Τσέινυ Πρόεδρος σε εταιρεία?'
...ειναι:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΩΣΤΟΥ Ή ΛΑΘΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΣΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΤΣΕΙΝΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ!
Simple enough for ya?
Ο Τσεινι ΗΤΑΝ! προεδρος της Χαλιμπερτον μεχρι που ανελαβε αντι-Προεδρος των ΗΠΑ.
Αρα, αφου ο Ραμσφελντ δεν ειναι προεδρος της Χαλιμπερτον και ο Τσεινι δεν ειναι επισης, αρα δεν θα μπορουσε να υπαρξει conflict of interest οπως λεγετε εδω και εννοεις εσυ. Κανεις δεν τα παιρνει απο κανενα οπως το εννοητε στην Ελλαδα.
Let me know if that's not clear to you, cos I cant assume that it will be since we have had such basic, fundamental problems of defining simple facts about simple matters.
Γιαυτο ξεψυριζω καθε προταση. Γιατι υπαρχουν ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ λαθη ακομη και στις ποιο απλες εννοιες για τετοια θεματα απο μερους σας. Και αντε εσυ εισαι λιγο πιο moderate απο κατι αλλους εδω. Φαντασου τι εχω ακουσει απο αλλους που ουτε καν απαντησα...
Και στο τελος, μπενιλικονομαι και απο πανω (οχι οτι με πειραζει οταν αδικα γινετε απο αλλους αλλα οταν αδικα γινετε απο moderate ατομα it's no fun)
Οσον αφορά, τέλος, στην πλύση εγκεφάλου.
Σαφώς και επηρεάζει το μέρος που μένεις τις απόψεις σου.
Σαφως εαν ομως καποιος εχει γενηθει και μεγαλωσει σε ΕΝΑ μερος. Γιαυτο εφερα εμενα ως παραδειγμα οτι σκεφτομουν σαν και σενα ακριβως οταν ζουσα εκει. Οταν ειρθα εδω, ξαφνικα δεν ξεχασα ολα αυτα που ειδα και ειχα ως εμπειριες απο την Ελλαδα (που αυτες οι εμπειριες ακομη προσθετοντε διοτι πηγενοερχομαι και εχω παρε-δωσε με φιλους και συγγενοις - ακομη και εδω με το φορουμ και αυτο μετραει).
ΑΡΑ σου λεω, οτι το μερος σε επηρεαζει εαν εχεις ζησει σε ενα και μονο μερος, ομως γιατι αλλαξα τοσο γνωμη οταν εζησα εδω? Αρα κατι αλλο πρεπει να συμβενει? Καταλαβαινεις? Και αυτο πρεπει να το αλφαβητισω? Jesus!
Αλλά όχι και ότι οι Ελληνες είμαστε όπως μας παρουσιάζεις 'ΟΛΑ ειναι κολπα για εσας, ολοι πανε να σας και τους κανουν κακο, ολοι εκμεταλευοντε, ολοι τα παιρνουν κατω απο το τραπεζι, blah, blah. '.
Εγω οπως σας βλεπω απο εδω τωρα και αφου 'σας εζησα' ΑΛΛΑ ΚΑΙ βλεπω πως σκεφτεσται τωρα, μεσο του φορουμ και τις αλλες εμπειριες που εχω με ΕΛληνες λογο παρε-δωσε, ακριβως ετσι σκεφτεσται. Το πρωτο πραγμα που περναει απο το μυαλο καποιου Ελληνα οταν του εξηγητε μια δουλεια, μια κινηση πολιτικη, κτλ. ειναι το δουλεμα, η καχυποψια. Θα σκεφθει πρωτα οτι καποιος δουλευει καποιον πρωτα πριν σκευθει οτι οι πιθανοτητες ειναι καποιος να ειναι καλοπροεραιτος.
Και ισως να ειναι justified ο Ελληνας που σκεφτεται ετσι. Διοτι ετσι ειναι η κουλτουρα εκει και ηταν χειροτερα στο παρελθον.
Ασχετο: Ο παρπαανω ειναι ο λογος γιατι οι Ελληνες εχουν πολυ πιο κοντινους δεσμους με τους συγγενοις απο αλλα κρατη και κουλτουρες. Διοτι υπαρχει λιγοτερο ρισκο να σε εκμεταλευτει ενας συγγενης σε μια δουλεια, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ. Γιαυτο και βλεπεις τοσα family business στην Ελλαδα, που σε ποσοστο δεν θα βλεπεις εδω π.χ. ή αλλου. Ειναι μερος της κουλτουρας σας να μην εμπιστευεσται καποιον εαν δεν τον ξερετε. Και το 'ξερετε' εννοητε κυριολεκτικα.
Anyway...back to the subject...
Πολύς κόσμος σκέφτεται έτσι. Αμφισβητεί. Δεν καταπίνει ότι του πουν.
Φυσικά υπάρχουν και άλλοι που δεχονται τις επίσημες θέσεις.Οπως εσυ.
Δεν είναι κακό.
Μακαρι να ειναι ετσι. Εαν ειναι, αλλαξε η Ελλαδα κατα πολυ απο τον Ιανουαριο του 2005 που την επισκεφθηκα last time I did.