-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Καλά, ό,τι πεις, μάλλον ξέρεις εσύ καλύτερα από μένα τι εκπαίδευση παίρνουν τα παιδιά μου.
(Παρεμπιπτόντως είμαι πολύ ευχαριστημένος, το θέμα είναι αν αντέχεται μια παρέκλιση της μορφής 'για τις επόμενες 4 ώρες θα το πάμε πιο χαλαρά'. Εσυ λες ότι είναι τραγικό και απαράδεκτο, εγώ λέω ότι δεν έγινε και τίποτα)Από την μια λες. Ωραία εκπαιδεύουν το παιδί μου. Από την άλλη λες, σιγά μωρέ την σουπερ-ντουπερ εκπαίδευση. Ότι μας συμφέρει λέμε;
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ οι 8 ώρες σε νηπιαγωγείο δεν ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ από την νηπιαγωγό και δεν οφελούν σχεδόν καθόλου στο παιδί (αν είναι από την ίδια νηπιαγωγό) και εσύ ως nass δεν μπορείς να το καταλάβεις και δεν περιμένω να το καταλάβεις.Οχι, ζητάω να μην ξεβολευτούν 20 άνθρωποι αλλά μόνο η δασκάλα. Αν ήταν για μένα μόνο ούτε που θα το συζητούσα.
Ναι τώρα σε έπιασε ο πόνος για τους άλλους.
Και εγώ θέλω η κοπέλα να μην είναι στην άλλη άκρη της Ελλάδος, να μην την αντιμετωπίζουν με καχυποψία αν λείψει, να μην έχει για 8 ώρες παιδιά πάνω από το κεφάλι της, να μην έχει να κάνει με κάθε γονέα που βρίσκεται στο κόσμο του. Ζητάω πολλά;Μάλλον δεν κατάλαβες
Ίσως
Σε παραπέμπω παραπάνω. Τον κώλο 20 ανθρώπων, όχι μόνο το δικό μου.
Η δασκάλα στα αρχ@@@ μας ε; Αυτή φύτρωσε, δεν έχει οικογένεια και υποχρεώσεις.
ΟΚ αν μου πεις (εμένα και των άλλων 19) 'ελάτε να πάρετε τα παιδιά σας στις 12' μας γαμάς τη δουλειά μας. Συμφωνούμε ?
Εξήγησέ μου τώρα πως γαμιέται η δουλειά της νηπιαγωγού από το να κάτσει 4 ώρες παραπάνω (πληρωμένες εννοείται ως υπερωρία).
Θα κάνει την εκπαίδευση που θα έπρεπε / ήθελε ? Οχι. ΟΚ.
Το ερώτημα είναι η ισορροπία που λες. Από τη μία 20 γαμημένες δουλειές, από την άλλη τι ακριβώς ? Εκπαίδευση όχι στο 90% που γίνεται συνήθως αλλά στο 50% ?Υπερωρίες; Δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα.
Ζητάς ουσιαστικά, για να μην ξεβολευτείς εσύ (και οι άλλοι όποιοι 19) υπό της παρούσες συνθήκες να κάτσει 4 ώρες τζάμπα για να εκπαιδεύει ή να προσέχει το παιδί σου.
Δεν μπορώ να μπω στην λογική του να αντιπαραβάλλεις από την μια τις δουλειές των 19 και από την άλλη την ασήμαντη (αυτό κατάλαβα) δουλειά της νηπιαγωγού.Ουτε λίγη κατανόηση στο πρόβλημα των άλλων βλάπτει.
Ζητάς κατανόηση από την νηπιαγωγό αλλά από την πλευρά σου υπάρχει;
Για τελευταία φορά γιατί το κουράσαμε. Έχεις δίκιο ότι πολλές φορές είναι μ@@κια, πουστ@@ (όπως θες πεστο) να πρέπει να κοιτάξεις το παιδί σου ενώ έχεις δουλειά (και υπό τον κίνδυνο της απόλυσης). Μαζί σου είμαι.
Αλλά είμαι και μαζί με την νηπιαγωγό που δεν φταίει σε τίποτα να αναγκαστεί να κάνει διπλή δουλειά ημερησίως, επειδή αρρώστησε η συνάδελφος και μάλιστα τζάμπα.
Δεν αναφέρομαι ούτε σε περιπτώσεις απεργίας, ούτε σε περιπτώσεις συνεδριάσεων, σεμιναρίων κλπ αλλά σε έκτακτες και απρόβλεπτες περιπτώσεις.
ΜΑΚΑΡΙ να υπήρχε πιο γρήγορη πληροφόρηση στους γονείς, ή αναπλήρωση της θέσης ή κάτι άλλο τελοςπάντων. -
Ο χρήστης Black-eyed έγραψε:
Ναι τώρα σε έπιασε ο πόνος για τους άλλους.Αν αυτό εσύ το λες καλοπροαίρετη συζήτηση εγώ το λέω οπότε ό,τι κατάλαβες κατάλαβες και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
-
Εκφράζεις την άποψη και των άλλων 19;
Αν ναι, λάθος μου.
Αν όχι, -
Εγω ξερω οτι οποιος κανει παιδια αναλαμβανει την ευθυνη τους. Ειναι παραλογο να ζητας απο εναν ξενο να δουλεψει υπερωριακα και τζαμπα μαλιστα για να προσεχει παιδια αλλων οι οποιοι δεν θελουν να ξεβολευτουν για τα ιδια τους τα τεκνα...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Το προηγούμενο ποστ του REALZEUS είναι (στο βαθμο που το καταλαβα ορθα) σωστό.
Επίσης δε γνωρίζω εάν επιτρέπεται «θεσμικά» να μείνει η νηπιαγωγός και να διδάξει και τις επόμενες ώρες. Υπάρχουν κανονισμοί, προφανώς ο καθένας δεν κάνει ο,τι του κατέβει.
Αλλά υπάρχουν και άλλα ζητήματα. Για παράδειγμα, η δεύτερη νηπιαγωγός γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν τα νήπια όταν σχολάσουν (πολύ σημαντική παράμετρος). Ξέρει τους γονείς των παιδιών και ποιος άλλος τα παραλαμβάνει.
Εάν την παράδοση των παιδιών δεν την κάνει η νηπιαγωγός που το κάνει συνήθως (αυτή, δλδ, που κάνει το ωράριο 12-4), μπορεί να υπάρχει πρόβλημα γιατί η αλλη νηπιαγωγός δεν μπορει να γνωριζει ότι αυτός που λεει οτι είναι γονέας, παππούς, κλπ, και ζητάει να πάρει το παιδί, είναι πράγματι αυτός. Δε θελει και πολυ, σε αυτη την περιπτωση, το παιδακι να καταληξει σε λαθος χερια.
Υπάρχουν, δλδ, διάφορα ζητήματα, που κάποιος σαν κι εμάς που δεν τα γνωρίζει από πρώτο χέρι του φαίνονται περίεργα, αλλά δεν είναι υποχρεωτικά ετσι.
Τέλος, γενικά, καλό θα είναι να βλέπουμε τα πράγματα και από τη σκοπιά των άλλων, π.χ. είμαστε 100% σίγουροι οτι η νηπιαγωγός έχοντας κι αυτή το δικό της πρόγραμμα και υποχρεώσεις, δε μπορούσε να παραμείνει περισσότερο χρόνο στο σχολείο, εφόσον κι αυτή προφανως αιφνιδιάστηκε από την απουσία της συνάδελφου?
Jacob
-
Το ρώτησα και χθες αλλά απαντηση δεν έλαβα.
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
... για τους εκπαιδευτικούς ...
Σχετικοάσχετο! 'Υπερωρίες' δεν πληρώνονται?
Και μάλλον ειναι πολύ σχετικό. Εκείνες τις 60 ώρες 'υπερωρίες' που έγιναν πέρσι 40 και τώρα είναι 20 ώρες οι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ τις παίρνουν όπως ο υπολοιπος Δημόσιος Τομέας σε ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και ορισμένα ΝΠΙΔ?
-
@Jacob
Οι νηπιαγωγοί εναλλάσσονται ανά εβδομάδα στις βάρδιες οπότε και οι 2 γνωρίζουν ποιοί παραλαμβάνουν τα παιδιά το μεσημέρι.@REALZEUS
Νταξ είσαι τελείως άκυρος. Η πρώτη σου φράση για τελείως άσχετη με τη δεύτερη και με την όλη συζήτηση. Απ΄όσα διάβασες αυτό κατάλαβες, ότι ζήτησα από άλλον να αναλάβει την ευθύνη των παιδιών μου ?@Black-eyed
Ναι εκφράζω την άποψη τουλάχιστον άλλων 10 ατόμων (όλοι μαζί την ίδια ώρα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο) που όλοι διαμαρτυρηθήκαμε 'ρε παιδιά, δεν μπορεί τουλάχιστον για σήμερα (ΟΚ για αύριο θα είμαστε προειδοποιημένοι) να μείνει η πρωινή δασκάλα, θα πρέπει όλοι να παρατήσουμε τις δουλειές μας για να μην ξεβολευτεί η πρωινή δασκάλα'.
Οπότε είσαι λάθος. Εσύ μίλησες σωστά για ισορροπία και γω σου βάζω στη ζυγαριά τις δουλειές (και το βόλεμα, αν θέλεις) 10+ ατόμων και από την άλλη τις δουλειές (ποιές ? αυτή είναι η δουλειά της...) και το βόλεμα 1 ατόμου. Και συ βρίσκεις ότι η ισορροπία είναι από την πλευρά του ενός. ΟΚ.Αλήθεια είσαι νηπιαγωγός ή εκπαιδευτικός γενικά ?
Για να κλείσουμε, το νόημα και το λόγο που ανέφερα την όλη ιστορία τα έγραψα και ΔΕΝ είναι η φύλαξη των παιδιών. Οποιος το κατάλαβε, το κατάλαβε.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
'
Για να γίνει αυτό εδώ θα πρέπει να γίνουν πρώτα ένα σκασμό συγχωνεύσεις σχολείων, και μετά ένα σκασμό νέοι διορισμοί, και τότε θα πέσει να μας φάει η κάθε Μέρκελ, άσχετα αν αυτή κάνει αυτό που εμάς δεν μας αφήνει.Ενω πριν 20 ή 10 ή και 5 χρονια πριν που δεν ειχαμε τη Μερκελ πανω απο το κεφαλι μας τα καναμε αυτα και φτιαξαμε το τελειο συστημα εκπαιδευσης??
-
Τι ακριβως υπερωριες ειναι αυτες, και για ποιο λογο ειναι μεσα σε παρενθεση η λεξη?
Jacob
-
Ενω πριν 20 ή 10 ή και 5 χρονια πριν που δεν ειχαμε τη Μερκελ πανω απο το κεφαλι μας τα καναμε αυτα και φτιαξαμε το τελειο συστημα εκπαιδευσης??
Ακολουθεί πραγματικό παράδειγμα
Πριν από 5-6 χρόνια σε νηπιαγωγείο προαστείου της Αθήνας και το οποίο τότε δεν ήταν ολοήμερο, απασχολούντο δύο νηπιαγωγοί και μία τραπεζοκόμος-καθαρίστρια, σύνολο τρεις νοματαίοι για καμμιά 50αριά παιδιά. Η μία εκ των νηπιαγωγών, κατά κανόνα η αρχαιότερη, είχε και ρόλο διευθύντριας, με έξτρα απολαβές στην περιοχή των 150-200 ευρώ το μήνα.
Ταυτόχρονα, αντίστοιχο νηπιαγωγείο γειτονικής χώρας με ίδια δύναμη παιδιών, είχε δύο νηπιαγωγούς, δύο βοηθούς διδασκαλίας, μία διευθύντρια, μία τραπεζοκόμο, μία καθαρίστρια, διπλάσιο εμβαδό και εγκαταστάσεις, και ξεχωριστά γραφεία για επισκέπτες εργαζόμενους, ήγουν γιατρό, ψυχολόγο και προιστάμενο εκπαίδευσης, που επισκέπτονταν τον χώρο μια στις τόσες (πήγαιναν και σε άλλα σχολεία στο εν τω μεταξύ). Επτά μόνιμοι εργαζόμενοι χώρια τους επισκέπτες δηλαδή. Για την ιστορία, οι βοηθοί διδασκαλίας είχαν πτυχίο βρεφονηπιοκόμου επιπέδου ΙΕΚ, και ήταν πάντα παρούσες στο μάθημα, άρα δύο διδάσκουσες στην αίθουσα ταυτόχρονα, η δε διευθύντρια παρείχε αποκλειστικά διοικητικό έργο και όχι διδακτικό, μπορούσε όμως να αναπληρώσει κάποια από τις διδάσκουσες αν υπήρχε έκτακτο πρόβλημα (πένθος, ασθένεια, ατύχημα, κ.α.) αφού και αυτή ήταν νηπιαγωγός τριτοβάθμιας.Ποιός δεν θά'θελε κάτι τέτοιο και εδώ? Κανένας, η εύλογη απάντηση. Το θέμα είναι κατά βάση οικονομικό. Το νηπιαγωγείο της β περίπτωσης είχε 3 φορές και βάλε την μισθοδοσία ενός αντίστοιχου τυπικού ελληνικού νηπαγωγείου.
Και στην περίπτωσή μας για να εφαρμοστεί αυτό το μοντέλο παντού, και στα νηπιαγωγεία της επαρχίας δηλαδή, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ελάχιστα παιδιά, είναι σε λοκωνήσια ή άλλες δυσπρόσιτες περιοχές, και παράλληλα πρέπει να είναι και ολοήμερα σύμφωνα με τα σημερινά στάνταρντς, οι έξτρα διορισμοί που πρέπει να γίνουν είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες. -
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Τι ακριβως υπερωριες ειναι αυτες, και για ποιο λογο ειναι μεσα σε παρενθεση η λεξη?Jacob
Οι υπερωρίες του ΔΤ. Επιπλέον του κυρίως μισθού και του 8ώρου.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ενω πριν 20 ή 10 ή και 5 χρονια πριν που δεν ειχαμε τη Μερκελ πανω απο το κεφαλι μας τα καναμε αυτα και φτιαξαμε το τελειο συστημα εκπαιδευσης??
Ακολουθεί πραγματικό παράδειγμα
Πριν από 5-6 χρόνια σε νηπιαγωγείο προαστείου της Αθήνας και το οποίο τότε δεν ήταν ολοήμερο, απασχολούντο δύο νηπιαγωγοί και μία τραπεζοκόμος-καθαρίστρια, σύνολο τρεις νοματαίοι για καμμιά 50αριά παιδιά. Η μία εκ των νηπιαγωγών, κατά κανόνα η αρχαιότερη, είχε και ρόλο διευθύντριας, με έξτρα απολαβές στην περιοχή των 150-200 ευρώ το μήνα.
Ταυτόχρονα, αντίστοιχο νηπιαγωγείο γειτονικής χώρας με ίδια δύναμη παιδιών, είχε δύο νηπιαγωγούς, δύο βοηθούς διδασκαλίας, μία διευθύντρια, μία τραπεζοκόμο, μία καθαρίστρια, διπλάσιο εμβαδό και εγκαταστάσεις, και ξεχωριστά γραφεία για επισκέπτες εργαζόμενους, ήγουν γιατρό, ψυχολόγο και προιστάμενο εκπαίδευσης, που επισκέπτονταν τον χώρο μια στις τόσες (πήγαιναν και σε άλλα σχολεία στο εν τω μεταξύ). Επτά μόνιμοι εργαζόμενοι χώρια τους επισκέπτες δηλαδή. Για την ιστορία, οι βοηθοί διδασκαλίας είχαν πτυχίο βρεφονηπιοκόμου επιπέδου ΙΕΚ, και ήταν πάντα παρούσες στο μάθημα, άρα δύο διδάσκουσες στην αίθουσα ταυτόχρονα, η δε διευθύντρια παρείχε αποκλειστικά διοικητικό έργο και όχι διδακτικό, μπορούσε όμως να αναπληρώσει κάποια από τις διδάσκουσες αν υπήρχε έκτακτο πρόβλημα (πένθος, ασθένεια, ατύχημα, κ.α.) αφού και αυτή ήταν νηπιαγωγός τριτοβάθμιας.Ποιός δεν θά'θελε κάτι τέτοιο και εδώ? Κανένας, η εύλογη απάντηση. Το θέμα είναι κατά βάση οικονομικό. Το νηπιαγωγείο της β περίπτωσης είχε 3 φορές και βάλε την μισθοδοσία ενός αντίστοιχου τυπικού ελληνικού νηπαγωγείου.
Και στην περίπτωσή μας για να εφαρμοστεί αυτό το μοντέλο παντού, και στα νηπιαγωγεία της επαρχίας δηλαδή, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ελάχιστα παιδιά, είναι σε λοκωνήσια ή άλλες δυσπρόσιτες περιοχές, και παράλληλα πρέπει να είναι και ολοήμερα σύμφωνα με τα σημερινά στάνταρντς, οι έξτρα διορισμοί που πρέπει να γίνουν είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες.Εξακολουθω να μη καταλαβαινω που φταιει η Μερκελ?
Σε ξαναρωταω ευθεως, πριν 10 ή 5 χρονια που δεν ειχαμε τη Μερκελ καναμε τιποτα για την εκπαιδευση? -
Είναι χιουμοριστική η αναφορά αλλά δεν την κατάλαβες. Δεν υπάρχουν τα λεφτά για να γίνουν αυτά τα πράγματα, και το κυριώτερο να συντηρηθούν, και αυτό είναι το σημαντικότερο εμπόδιο. Και να υπήρχαν ΤΩΡΑ, η τρόικα που εντέλεται από την κάθε Μέρκελ θα θελήσει να τα 'αξιοποιήσει' αλλιώς.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Είναι χιουμοριστική η αναφορά αλλά δεν την κατάλαβες. Δεν υπάρχουν τα λεφτά για να γίνουν αυτά τα πράγματα, και το κυριώτερο να συντηρηθούν, και αυτό είναι το σημαντικότερο εμπόδιο. Και να υπήρχαν ΤΩΡΑ, η τρόικα που εντέλεται από την κάθε Μέρκελ θα θελήσει να τα 'αξιοποιήσει' αλλιώς.Α οκ
Συμφωνούμε λοιπόν... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
@HighFidelity
Κοίτα αν είναι να πετάξουμε χαρταετό ΟΚ (με το συμπάθειο). Εφερα εντελώς συγκεκριμένο παράδειγμα και συ πετάς τη μπάλα στην εξέδρα Η λύση είναι να κάτσει η νηπιαγωγός 8 ώρες και να της πληρώσει υπερωρία (όπως κάνει (και αν δεν κάνει κακώς...) ο ιδιώτης), το να αποδεχόμαστε ως λύση το 'δε γαμιούνται οι γονείς' είναι κλασσική ελληνική αντιμετώπιση δημοσίου.@asimov
Οχι μόνο δεν υπάρχει αναπληρώτρια stand-by αλλά δε βρέθηκε καμία τις 3 μέρες που αρρώστησε η απογευματινή δασκάλα. Τουλάχιστον τις άλλες μέρες υπήρχε προειδοποίηση, το σοκ ήταν το 'ελάτε να πάρετε το παιδί σας στις 12' την ίδια μέρα. Ακόμα και το να έλεγαν 'σήμερα θα κάτσω 8 ώρες επειδή δεν έχετε προειδοποιηθεί έγκαιρα αλλά από αύριο παρακαλούμε ελάτε στις 12' το καταλαβαίνω περισσότερο από το 'στα @@ μας τι θα κάνετε'.Φίλε nass, δεν πέταξα καμία μπάλα στην εξέδρα. Απλώς έχω σιχαθεί το πόσο 'γαμάτα' δουλεύει ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα ειδικά. Γιατί απλούστατα εγώ μπαίνω στην θέση της νηπιαγωγού και όχι στην δική σου και να με συμπαθάς. Η νηπιαγωγός και ο καθένας ΔΕΝ οφείλει να δουλέψει παραπάνω από αυτό που πληρώνεται. Το ότι το υφιστάμεθα εμείς (εσύ και εγώ) δεν σημαίνει πως είναι καλό...
Εγώ φεύγω για ταξίδι την Παρασκευή και η εξήγηση του CEO είναι πως από παραπάνω χρήματα θα έχω να περιμένω τα @@ του. Κι εντάξει, επειδή είναι σύντομο και επειδή θέλω να δω την Ιορδανία λέω να πάω...Και ταυτόχρονα δεν θέλω ν' απολυθώ τώρα...
Όταν θα μου πει πήγαινε ζήσε σε μια βραχονησίδα για 1-2 μήνες και θα πάρεις πάλι τ' @@ μου, να του πω ναι;
Και γιατί μετά να μην πω ναι και στην περίπτωση της πιάτσας στη Συγγρού;Πού ακριβώς πρέπει να πω το όχι; Για να ξέρω δηλαδή... Θα μου πεις, αν έχεις ανάγκη τα λεφτά, θα κάνεις και πιάτσα, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή...
Λοιπόν, εγώ δεν θέλω ΚΑΜΙΑ νηπιαγωγό να καθίσει παραπάνω. Το παιδί είναι ΔΙΚΟ μου πρόβλημα, δεν είναι δικό της. Το πρόβλημα δεν θα το ρίξουμε πάνω της. Το ότι στον ΙΤ θα το φάει κάποια άλλη κακομοίρα, ΔΕΝ το επικροτώ, το καταδικάζω, πώς το λένε;
Αυτό λέω. Δεν γίνεται τα στραβά του ΙΤ να θέλουμε να τα κάνουμε και στο ΔΤ. Τα καλά ναι, τα στραβά ΟΧΙ. Έχουμε φτάσει να δουλεύουμε όλη μέρα, να μας στίβουν κυριολεκτικά και να θέλουν και να τους φιλάμε και τα πόδια στο τέλος;Εγώ είμαι με την νηπιαγωγό.
-
o HiFi δεν θέλει να πηδιέται στη δουλειά η νηπιαγωγός, γιατί θέλει να την πηδάει ο ίδιος
Όλα τ' άλλα είναι -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
o HiFi δεν θέλει να πηδιέται στη δουλειά η νηπιαγωγός, γιατί θέλει να την πηδάει ο ίδιος
Όλα τ' άλλα είναιΕίσαι αχρείος.
Το πήδημα από εμένα δεν θα το γλίτωνε σε κάθε περίπτωση, οπότε άλλο είναι το θέμα! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Απλώς έχω σιχαθεί το πόσο 'γαμάτα' δουλεύει ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα ειδικά.Δε νομίζω ότι έγραψα ή υπαινίχθηκα κάτι τέτοιο (ποτέ... όχι μόνο στο παρόν θέμα). Οπότε άκυρη η υπόλοιπη συζήτηση και σαφώς πέταγμα της μπάλας έξω από το γήπεδο (ιδίως με τις μπούρδες για Συγγρού κτλ.)
(Εννοείται βέβαια ότι η όλη συστηματική προσπάθεια συμψηφισμού 'ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια ιδιωτικός και δημόσιος τομέας ' είναι για αλλά τέλος πάντων, είναι εκτός θέματος)
Και ταυτόχρονα δεν θέλω ν' απολυθώ τώρα...
Ούτε εγώ θέλω να απολυθώ επειδή ο δάσκαλος του παιδιού μου είναι φιλάσθενος ή κοπανατζής και λείπει 5 μέρες το μήνα (χωρίς πρακτικά να ελέγχεται από κανέναν ) οπότε πρέπει να λείπω από τη δουλειά μου 5 μέρες το μήνα.
Εχεις κάποια λύση να μου προτείνεις εκτός από το να πάω το παιδί μου σε ιδιωτικό σχολείο ?Λοιπόν, εγώ δεν θέλω ΚΑΜΙΑ νηπιαγωγό να καθίσει παραπάνω. Το παιδί είναι ΔΙΚΟ μου πρόβλημα, δεν είναι δικό της.
Αυτό να το ξαναπείς όταν θα πας σε μια δημόσια υπηρεσία, θα περιμένεις 3 ώρες και θα σου κλείσουν το γκισέ στα μούτρα επειδή 'τέλειωσε το ωράριο συναλλαγής'. ΔΙΚΟ ΣΟΥ πρόβλημα είναι, όχι δικό τους
-
Αν η δασκάλα του παιδιού σου δεν κάνει καλά την δουλειά της, την καταγγέλεις στην πρωτοβάθμια και θα ασχοληθούν. Παλιότερα τουλάχιστον ίσχυε κάτι τέτοιο (το έχει κάνει ο πατέρας μου λόγω... θεούσας δασκάλας).
Κατά τ' άλλα, δεν βλέπω τι ακριβώς προτείνεις. Αν θεωρείς πως το πρόβλημα λύνεται με το να πας το παιδί σου σε ιδιωτικό σχολείο, πήγαινέ το.Εγώ ξαναλέω, δεν μπορώ να απαιτώ από τους άλλους, αυτά που δεν θέλω να μου κάνουν και εμένα. Είναι τόσο απλό. Το ότι εγώ αναγκάζομαι στην παρούσα φάση να κάνω 'εκπτώσεις' δεν σημαίνει πως θα το απαιτήσω από τον οποιονδήποτε άλλο. Αυτό λέω. Και ναι, αρκετές φορές μου έχει συμβεί να μην με εξυπηρετήσουν λόγω παρέλευσης ωραρίου, άλλες πάλι με εξυπηρέτησαν κι ας ήμουν εκπρόθεσμος.
Αν σου φαίνομαι τόσο παράλογος, ΟΚ, τι να πω.
-
Σου ζήτησα να προτείνεις κάτι και τι μου προτείνεις, να καταγγείλω το δάσκαλο ότι τι ? Οτι 'λείπει πολλές μέρες' ? Και μέχρι να ευδοκιμήσει η καταγγελία εγώ να παίρνω άδειες ε ?
Επειδή συμφωνώ ότι ό,τι περιμένω από τους άλλους το περιμένω πρώτα από μένα, έχω ήδη απαντήσει, ότι παρότι είναι θεωρητική συζήτηση, αν ήμουν νηπιαγωγός και συνέβαινε αυτό, θα έκανα τουλάχιστον 1 μέρα την καρδιά μου πέτρα (ξέρω, είναι τόσο τραγικά δύσκολο ) να μείνω μέχρι τις 4 για να βοηθήσω 20 γονείς να βρουν μια λύση για τις επόμενες μέρες.
Αν σου φαίνομαι τόσο παράλογος, ΟΚ, τι να πω.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....