-
δεν μπορουν να δουλεψουν πανω απο 4ωρες/μερα. Ενω πχ ενας χειρουργος σε δημοσιο νοσοκομειο μπορει.
-
Ναι μεχρι 36 ωρες!Μαλλον ειναι υπερανθρωποι... Δεν εξηγείται αλλιως.
-
Το ωράριο διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας είναι 21-24 ώρες την εβδομάδα ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας. Για τους εκπ/κους δευτεροβάθμιας είναι από 16-21 ώρες. Αυτό είναι το ωράριο διδασκαλίας (μάλλον +2 ώρες από την επόμενη σχ. χρονιά).
Δεν περιλαμβάνεται, δηλαδή, ο χρόνος που απαιτείται για τις «γραφειοκρατικές» εργασίες του σχολείου, οι επιπλέον δραστηριότητες (π.χ. περιβαλλοντικά προγράμματα), η προετοιμασία για το μάθημα, οι διορθώσεις γραπτών, κλπ.
Βέβαια, το πόσο «εύκολη» η «δύσκολη» είναι κάποια εργασία δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τις ώρες εργασίας.
Jacob
-
γνωριζει κανεις αν δουλευουνε ακομα τα ελληνοφωνα σχολεια σε Φρανκφουρτη, Μοναχο κτλ?
ειχα ακουσει οτι λογω κρισης σταματησε να τα χρηματοδοτει το κρατοςψαχνω google αλλα δεν μπορω να βρω κατι αξιοπιστο
-
Δεν νομίζω να υπάρχει πιό αξιόπιστη απάντηση, απο αυτή που θα πάρεις απο εδώ .
Αν περιμένεις προκοπή απο πληροφορίες που δίνει ο χ-ψ 'γνωστός', που τελικά αποδεικνύεται ότι 'έτσι του είχε πεί ο κυρ- Λάμπρος, ο ξάδελφός του, η θεία του', τότε... ότι σε βρεί-σε βρήκε!
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Το ωράριο διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας είναι 21-24 ώρες την εβδομάδα ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας. Για τους εκπ/κους δευτεροβάθμιας είναι από 16-21 ώρες. Αυτό είναι το ωράριο διδασκαλίας (μάλλον +2 ώρες από την επόμενη σχ. χρονιά).Δεν περιλαμβάνεται, δηλαδή, ο χρόνος που απαιτείται για τις «γραφειοκρατικές» εργασίες του σχολείου, οι επιπλέον δραστηριότητες (π.χ. περιβαλλοντικά προγράμματα), η προετοιμασία για το μάθημα, οι διορθώσεις γραπτών, κλπ.
Βέβαια, το πόσο «εύκολη» η «δύσκολη» είναι κάποια εργασία δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τις ώρες εργασίας.
Jacob
Σχετικοάσχετο! 'Υπερωρίες' δεν πληρώνονται?
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Το ωράριο διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας είναι 21-24 ώρες την εβδομάδα ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας. Για τους εκπ/κους δευτεροβάθμιας είναι από 16-21 ώρες. Αυτό είναι το ωράριο διδασκαλίας (μάλλον +2 ώρες από την επόμενη σχ. χρονιά).Δεν περιλαμβάνεται, δηλαδή, ο χρόνος που απαιτείται για τις «γραφειοκρατικές» εργασίες του σχολείου, οι επιπλέον δραστηριότητες (π.χ. περιβαλλοντικά προγράμματα), η προετοιμασία για το μάθημα, οι διορθώσεις γραπτών, κλπ.
Jacob
Οι νηπιαγωγοι τι διορθωσεις γραπτων να κανουν?
Εμενα κατι κοπελες που γνωρισα χθες ,ετσι εμαθα ποσες ωρες δουλευουν, μου ειπαν οτι στο τετραωρο 8-12 πανε σπιτι τους.Αν το νηπιαγωγειο εχει και απογευματινη βαρδια 12-4 ερχεται αλλος νηπιαγωγος.
Τωρα ποσο δυσκολη ειναι η δουλεια του νηπιαγωγου και πρεπει να δουλευει μονο 4 ωρες δε ξερω...
Ποιο δυσκολη απο εναν ελεγκτη εναεριας κυκλοφοριας ας πουμε? -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εμενα κατι κοπελες που γνωρισα χθες ,ετσι εμαθα ποσες ωρες δουλευουν, μου ειπαν οτι στο τετραωρο 8-12 πανε σπιτι τους.Αν το νηπιαγωγειο εχει και απογευματινη βαρδια 12-4 ερχεται αλλος νηπιαγωγος.
Τωρα ποσο δυσκολη ειναι η δουλεια του νηπιαγωγου και πρεπει να δουλευει μονο 4 ωρες δε ξερω...
Ποιο δυσκολη απο εναν ελεγκτη εναεριας κυκλοφοριας ας πουμε?Να σου πω εγώ; Μιας και η κοπέλα μου είναι νηπιαγωγός (αναπληρώτρια δυστυχώς).
Ναι δουλεύουν 8-12 ή 12-4 (αν το σχολείο είναι ολοήμερο). Βέβαια στις 12 (ή 4 αντίστοιχα) είναι η ώρα που φεύγουν τα παιδιά. Αν έχει δουλειά η νηπιαγωγός παραμένει στο σχολείο.
Από την άλλη έχει άπειρη δουλειά για το σπίτι καθώς ετοιμάζει για το τι θα κάνει την επόμενη ημέρα (ετοιμάζει χειροτεχνίες, ψάχνει για καινούριες ιδέες, και πολλά πολλά άλλα που δεν ξέρω κιόλας).Μην ξεχνάμε βέβαια ότι το 4ωρο έχει πάνω από το κέφαλι της τουλάχιστον 15 παιδιά να διαχειριστεί και πίστεψε με ακόμα και 4 ώρες είναι πολλές.
Κάθε επάγγελμα έχει τις δυσκολίες του.
-
Διπλο ποστ, συγνωμη.
Jacob -
Συχνα δε γνωρίζουμε κάτι, αλλά ακούσαμε κάποια πράγματα από φίλους και (πιστεύουμε ότι) έχουμε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη άποψη... Και φυσικά κάθε επάγγελμα έχει τις δυσκολίες του, πολυ περισσοτερες εαν θελεις να εισαι σωστος στην εργασια σου. Μια πραγματική ιστορία προς επίρρωση.
Αρκετα χρονια πριν, φίλος εργάζεται σε εργαστήριο πανεπιστήμιου για το διδακτορικό του αρχικά, και αργότερα ως μεταδιδάκτορας. Εργασία από τις 9 το πρωί έως αργα το απόγευμα. Εκφράζει τις γνωστές απόψεις περί ωραρίου εκπαιδευτικών, εύκολη εργασία, κλπ. Δυστυχώς η έρευνα στην Ελλάδα δεν μέλλον, και αναγκάζεται να εργαστεί στο αντικείμενο του ως αναπληρωτής σε λύκειο. Με το «ευνοϊκό» ωράριο κατά την άποψη του.
Σύμφωνα με αυτά που μετέφερε ο ίδιος η κούραση ήταν η ίδια, με μπονους τον πονοκέφαλο από το σχολείο. Τα απογεύματα στο σπίτι προετοιμασία για το μάθημα. Ηταν, βεβαια, και νέος και δεν ήξερε καλά τα βιβλία, ειχε περισσότερο ζήλο, κλπ, και μάλλον δαπανούσε περισσότερο χρόνο από το κανονικό.Υ.Γ. Αν θυμάμαι καλά (δεν μπορω να θυμηθω που το διαβασα) επειδή το επάγγελμα του/της νηπιαγωγού είναι 'εύκολο', σε κάποιες χώρες υπάρχουν δυο σε κάθε τάξη, ο «κανονικός», και ο/η “assistant” (που συνηθως εχει λιγοτερα qualifications), με καθήκοντα όχι τόσο διδακτικά, αλλά σχετικά με την προσωπική φροντίδα των νηπίων .
Jacob
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Δεν νομίζω να υπάρχει πιό αξιόπιστη απάντηση, απο αυτή που θα πάρεις απο εδώ .Αν περιμένεις προκοπή απο πληροφορίες που δίνει ο χ-ψ 'γνωστός', που τελικά αποδεικνύεται ότι 'έτσι του είχε πεί ο κυρ- Λάμπρος, ο ξάδελφός του, η θεία του', τότε... ότι σε βρεί-σε βρήκε!
Ευχαριστώ!!
-
Ο χρήστης Black-eyed έγραψε:
Ποιο δυσκολη απο εναν ελεγκτη εναεριας κυκλοφοριας ας πουμε?Να σου πω εγώ; Μιας και η κοπέλα μου είναι νηπιαγωγός (αναπληρώτρια δυστυχώς).
Ναι δουλεύουν 8-12 ή 12-4 (αν το σχολείο είναι ολοήμερο). Βέβαια στις 12 (ή 4 αντίστοιχα) είναι η ώρα που φεύγουν τα παιδιά. Αν έχει δουλειά η νηπιαγωγός παραμένει στο σχολείο.
Από την άλλη έχει άπειρη δουλειά για το σπίτι καθώς ετοιμάζει για το τι θα κάνει την επόμενη ημέρα (ετοιμάζει χειροτεχνίες, ψάχνει για καινούριες ιδέες, και πολλά πολλά άλλα που δεν ξέρω κιόλας).Μην ξεχνάμε βέβαια ότι το 4ωρο έχει πάνω από το κέφαλι της τουλάχιστον 15 παιδιά να διαχειριστεί και πίστεψε με ακόμα και 4 ώρες είναι πολλές.
Κάθε επάγγελμα έχει τις δυσκολίες του.
Ναι δε διαφωνω,αλλα για το συγκεκριμενο επαγγελμα εξακολουθουν και μου φαινονται υπερβολικα λιγες οι 4 ωρες.Δουλεια για το σπιτι με τον ενα ή τον αλλο τροπο εχουν πολλα επαγγελματα.
Επισης δε θεωρω οτι να διαχειριστεις 15 παιδια για 4 ωρες ειναι τοσο δυσκολο.Υπαρχουν πολλοι πιο απαιτητικά επαγγελματα που δουλευουν κανονικο 8ωρο ,για να μην επεκταθω τωρα σε γιατρους με 24ωρες και βαλε εφημεριες.
Στον ιδιωτικό τομέα ξέρουμε τι ισχύει για του νηπιαγωγούς; -
O/H νηπιαγωγός δε 'διαχειρίζεται' απλά 15 νήπια για 4 ώρες κάθε ημέρα. Δεν τα φυλάει απλά μέχρι να τα πάρουν οι γονείς τους. Εφαρμόζει το πρόγραμμα σπουδών, το οποίο μπορεί να το 'κατεβάσει' κανείς εδώ: http://digitalschool.minedu.gov.gr/info/newps.php.
Αν το διαβάσει κανείς και θεωρήσει ότι είναι εύκολο το έργο του/της, οκ,..
Το ωράριο διδασκαλιας των εκπ/κων στα ιδιωτικά σχολεία είναι το ίδιο με το δημόσιο.
Μην ξεχνάμε πως στις περισσότερες χώρες οι εκπαιδευτικοί έχουν μικρότερο διδακτικό ωράριο (νομίζω οτι σε καμία χώρα δεν είναι οκτάωρο, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της εργασίας αυτής) από τους γιατρούς στα νοσοκομεία, δεν αποτελεί ελληνική «πατέντα».Jacob
-
Ναι δε διαφωνω,αλλα για το συγκεκριμενο επαγγελμα εξακολουθουν και μου φαινονται υπερβολικα λιγες οι 4 ωρες.
Χωρίς να έχεις δουλέψεις ο ίδιος ως νηπιαγωγός δεν μπορείς να γνωρίζεις αν οι 4 ώρες είναι λίγες οι πολλές. Φυσικό είναι να σου φαίνονται λίγες αλλά δεν μπορείς να κρίνεις σωστά όταν είσαι έξω από το 'χορό'.
Δουλεια για το σπιτι με τον ενα ή τον αλλο τροπο εχουν πολλα επαγγελματα.
Μα δεν διαφωνεί κανείς με αυτό. Το κακό είναι ότι συγκρίνουμε μεταξύ τους τα επαγγέλματα στο ποιό είναι το πιο δύσκολο. Σου είπα το κάθε επάγγελμα έχει τις δυσκολίες του. Όσο για τις δουλειές στο σπίτι τις ανέφερα για να σου εξηγήσω ότι ουσιαστικά δεν δουλεύουν μόνο 4 ώρες την ημέρα αλλά παραπάνω.
Επισης δε θεωρω οτι να διαχειριστεις 15 παιδια για 4 ωρες ειναι τοσο δυσκολο.Υπαρχουν πολλοι πιο απαιτητικά επαγγελματα που δουλευουν κανονικο 8ωρο ,για να μην επεκταθω τωρα σε γιατρους με 24ωρες και βαλε εφημεριες.
Χωρίς να γνωρίζεις κρίνεις. Αυτό είναι το συνηθέστερο λάθος που κάνουν όλοι. Ειδικά όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς είναι η κλασσική 'καραμέλα' στο πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς ένα συγκεκριμένο αριθμό παιδιών.
Τώρα αυτό που συγκρίνεις με τον χειρούργο σου τα είπα και παραπάνω.Στον ιδιωτικό τομέα ξέρουμε τι ισχύει για του νηπιαγωγούς;
Για τον ιδιωτ. τομέα το μόνο που ξέρω ότι σπανίζουν οι νηπιαγωγοί που δουλεύουν σε νηπιαγωγείο (παίρνουν δηλαδή ελάχιστους καινούριους). Οι περισσότερες δουλεύουν σε παιδικούς σταθμούς με αρμοδιότητες άσχετες με το επάγγελμα τους.
-
Βασικα δε νομιζω οτι ειναι τοσο εξωπραγματικο να κανω συγκρισεις μεταξυ δημοσιων υπαλληλων ,ειδικα σημερα στην Ελλαδα της κρισης και με τους μισθους πολλων ανθρωπων που κανουν πολυ δυσκολες και πολυωρες δουλειες να εχουν μειωθει δραματικα και να εχουν εξισωθει με αλλα επαγγελματα τα οποια ή το θέλουμε ειτε οχι δεν ειναι το ιδιο δυσκολα .
Γιατι σας φαινεται τοσο περιεργο ? Αναποφευκτα συγκρινουν και οι ιδιοι οι εργαζομενοι.
Οσο για το αν κρινω χωρις να ξερω ,νομιζω οτι λιγη κοινη λογικη αρκει για να σχηματισει καποιος μια αποψη. -
Μια και μιλάμε για νηπιαγωγούς! Και τα δυο παιδιά μου πήγαν σε ολοήμερο με τις δασκάλες να αλλάζουν ανά τετράωρο. Συχνά αναρωτιόμουν γιατί δεν είναι και οι δυο ταυτόχρονα στην τάξη. Τι κάνουν τα παιδιά όταν η μια και μοναδική απασχολείται για να βοηθήσει ένα παιδί στη τουαλέτα ή όταν συμβεί κάτι απρόοπτο όπως ένας μικροτραυματισμό κλπ. Πολλές δουλειές είναι δύσκολος και απαιτητικές αλλά λίγες πληρώνονται κανονικά κάνοντας ημιαπασχόληση!!! Για το θέμα της παιδιάς και της εργασίας και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μας μπορούμε να μιλάμε μέρες συμφωνώντας ή όχι. Το αποτέλεσμα που δεν είναι καθόλου κολακευτικό για το σύστημα παιδείας μας είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους μας.
-
Α να σου πω εγώ τι γίνεται: πας το πρωί το παιδί σου στο ολοήμερο νηπιαγωγείο και σου λένε 'ξέρετε αρρώστησε η δασκάλα του 12-4 οπότε να έρθετε στις 12 να πάρετε το παιδί σας'
-
Βασικα δε νομιζω οτι ειναι τοσο εξωπραγματικο να κανω συγκρισεις μεταξυ δημοσιων υπαλληλων ,ειδικα σημερα στην Ελλαδα της κρισης και με τους μισθους πολλων ανθρωπων που κανουν πολυ δυσκολες και πολυωρες δουλειες να εχουν μειωθει δραματικα και να εχουν εξισωθει με αλλα επαγγελματα τα οποια ή το θέλουμε ειτε οχι δεν ειναι το ιδιο δυσκολα.
Γιατι σας φαινεται τοσο περιεργο ? Αναποφευκτα συγκρινουν και οι ιδιοι οι εργαζομενοι.
Οσο για το αν κρινω χωρις να ξερω ,νομιζω οτι λιγη κοινη λογικη αρκει για να σχηματισει καποιος μια αποψη.Καταλαβαίνω ότι στην περίοδο που βρισκόμαστε με την ανεργία στα ύψη και τους μισθούς στα τάρταρα το επάγγελμα του νηπιαγωγού με τις 4 ώρες εργασία (που δεν ισχύει όμως, τα είπα και παραπάνω) αποτελεί ύβρις. Το 4ωρο για κάποιο λόγο όμως θεσπίστηκε. Δεν είναι απλά τα πράγματα παιδιά. Εδώ έχουν γίνει μελέτες, έρευνες εδώ και χρόνια για το πόσο σημαντική είναι η δουλειά της νηπιαγωγού (αλλά και πολλών άλλων εκπαιδευτικών) ως προς το παιδί. Εκτός αν νομίζετε ότι το παιδί που πάει στο νηπιαγωγείο παίζει όλη μέρα και δεν μαθαίνει τίποτα. Γνώμη μου είναι πάντως πως η κοινή λογική δεν αρκεί για να σχηματίσει κάποιος άποψη εφόσον δεν γνωρίζει καλύτερα το θέμα. Ως προς τα άλλα επαγγέλματα εννοείται ότι δεν συγκρίνω με την δουλειά πχ ενός μεταλλωρύχου ή ενός χειρούργου. ΚΑΘΕ επάγγελμα έχει τις δυσκολίες του και αν από την άλλη το επάγγελμα του νηπιαγωγού ήταν τόσο εύκολο θα χρειάζονταν ένα 19,5 για να περάσεις από την υψηλή ζήτηση.
EMMANOYHL το θέμα της αξιολόγησης είναι ένα μεγάλο θέμα και πολύ σημαντικό όσον αφορά την εκπαίδευση. Όσον αφορά το θέμα του μισθού μια πρωτοδιοριζόμενη παίρνει γύρω στα 600€ (και εννοείται δεν είναι σπίτι της αλλά στην άλλη άκρη της Ελλάδος). Πάντως μην αρχίσουμε το θέμα με τους μισθούς. Εννοείται ότι οι ΙΥ (όσοι έμειναν) θα βγουν αδικημένοι σε σχέση με τους ΔΥ.
Nass δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Ούτε να κρατήσει τα παιδιά για 8 ώρες (μην βαράτε μερικοί) ούτε μπορεί να ειδοποιήσει πιο πριν. Ανθρώπινα είναι αυτά.
-
Δεν πληρωνονται καλα οι νηπιαγωγοι σε σχεση με την σημασια του εργου τους και την ευθυνη τους,αυτο ειναι σαφες,
Ο λογος ειναι οτι ειναι αντιπαραγωγικοι που θα ελεγε και ο υπερ-παραγωγικος Παγκαλος:
Ενας νηπιαγωγος στο τελος της ημερας δεν εχει αυγατισει τα λεφτα της επιχειρησης οπως μπορει να κανει ενας γιατρος,ενας χρηματιστης,ενας μηχανικος κτλ
Εχουν ομως το πλεονεκτημα της ανυπαρκτης αξιολογησης.Αρκει απλως να βρισκονται στον χωρο εργασιας και να μην τραυματιστει σοβαρά κανα παιδι. -
Ο χρήστης Black-eyed έγραψε:
Nass δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Ούτε να κρατήσει τα παιδιά για 8 ώρες (μην βαράτε μερικοί) ούτε μπορεί να ειδοποιήσει πιο πριν. Ανθρώπινα είναι αυτά.Από το να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους 20 άνθρωποι (διότι για να το πηγαίνουν στο ολοήμερο μάλλον θα εργάζονται και οι δύο γονείς) σαφώς και είναι καλύτερο (και, θα μου επιτρέψεις, κατ΄εξαίρεση μπορεί ) να κρατήσει τα παιδιά 8 ώρες.
Αναρωτιέμαι αν σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο συμβεί το ίδιο τι θα πουν, 'ελάτε στις 12 να πάρετε τα παιδιά σας' ? Ούτε μία στο εκατομμύριο...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....