-
Οκ, ως newbie στον στοιβο της βιοπαλης, το βιογραφικο μου ηταν αλλιως δομημενο
Ενα template παντως που μου ζητησαν να συμπληρωσω σε ενα γραφειο που εκανε outsourcing σε προτζεκτ ηταν αρκετα πιο εκτεταμενο.
-
Άλλο να σου ζητάνε συγκεκριμένο template, αυτό είναι δικό τους θέμα. Η κάθε εταιρία ή εταιρία εύρεσης εργασίας μπορεί να θέλει κάποια συγκεκριμένα πράγματα, για αυτό και σε οδηγούν σε δικό τους κατασκευαστικό προγραμματάκι CV (στο οποίο μπορεί να σε ρωτούν αν θα προτιμούσες Σταματέρη ή Μπακοδήμου, άσχετα με τη φύση της δουλειάς).
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
To cedefop template είναι no-go για τους Ηuman Resources Officers από ό,τι φαίνεται παντού. Και εγώ το άκουσα στην Unique (δεν είμαι του ΙΤ) και από τότε διεκόπη η χρήση του για μένα.Εγώ έχω πάρει το template αυτό, αλλά το έχω κάνει ουσιαστικά αγνώριστο, μονο τη γραμματοσειρά και αυτή τη λεπτή κάθετη γραμμή έχω κρατήσει και το έχω κάνει μία σελίδα. Θα έχω πάλι πρόβλημα?
Δηλαδή θέλω να πώ, το πρόβλημα είναι οτι δέν τους αρέσει η δομή του template ή η εμφάνιση?
-
Ρε παιδιά, λέμε ότι σκοπός του βιογραφικού είναι να ξεχωρίζει εντός 15'' από το σωρό και εσείς ακόμα ασχολείστε με templates που κάνουν όλα τα βιογραφικά ίδια ?
-
Πάντως το παρακάτω απέσπασε θετικότατα σχόλια από partner και HR manager μεγάλης πολυεθνικής στο τελευταίο μου interview. Με ρωτούσαν αν το έφτιαξα μόνος ή το έδωσα έξω να μου το κάνουν. Επίσης από τότε που άρχισα να το χρησιμοποιώ αυξήθηκαν τα τηλέφωνα για συνεντεύξεις.
Η σειρά εκπαίδευση-εμπειρία είναι έτσι γιατί είχα μόνο 3-4 χρόνια προϋπηρεσίας.
Στο work experience χρησιμοποιήθηκαν ρήματα (όπως σωστά προαναφέρθηκε) περιγράφοντας τα σημαντικότερα projects-'κατορθώματα' και στα key skills τι μπορώ να κάνω και τι εργαλεία να χρησιμοποιήσω.
-
Για οποιον κοιταει δουλειες εξω, ενα χρησιμο link
http://www.moneytoolshed.com/taxcalculatorresult.php
υπολογιζει χοντρικα το φορο ανα χωρα(περιττο να πω οτι ξενερωσα με το φορο στη Δανια.. και πεταω μεθαυριο για το interview ...)
-
Ποτε δεν καταλαβα γιατι σε ενα βιογραφικο να θες να δεις τα ενδιαφεροντα καποιου:
Σχεδιαζω μπανιερες στον ελευθερο χρονο μου,μου αρεσει ο σαδομαζοχισμος,κανω ορειβασια γυμνος στο Εβερεστ,who gives a shit -
@ mjacob
συμφωνω απολυτα με την περιγραφη του cvΟ χρήστης Tiger έγραψε:
Ποτε δεν καταλαβα γιατι σε ενα βιογραφικο να θες να δεις τα ενδιαφεροντα καποιου:
Σχεδιαζω μπανιερες στον ελευθερο χρονο μου,μου αρεσει ο σαδομαζοχισμος,κανω ορειβασια γυμνος στο Εβερεστ,who gives a shitκι ομως τα ενδιαφεροντα φανερωνουν την εικονα του καθε ανθρωπου και εις την αλλοδαπη μετραει παρα μα παρα πολυ...
Για οποιον κοιταει δουλειες εξω, ενα χρησιμο link
http://www.moneytoolshed.com/taxcalculatorresult.php
υπολογιζει χοντρικα το φορο ανα χωρα(περιττο να πω οτι** ξενερωσα με το φορο στη Δανια**.. και πεταω μεθαυριο για το interview ...)
σου ευχομαι απο καρδιας καλη τυχη στις επιλογες σου....
μη βγαζεις τον ελληνα ακομη δεν πηγες...
-
Αυτο ελειπε να καταλαβαινες
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
To cedefop template είναι no-go για τους Ηuman Resources Officers από ό,τι φαίνεται παντού. Και εγώ το άκουσα στην Unique (δεν είμαι του ΙΤ) και από τότε διεκόπη η χρήση του για μένα.
Εγώ έχω πάρει το template αυτό, αλλά το έχω κάνει ουσιαστικά αγνώριστο, μονο τη γραμματοσειρά και αυτή τη λεπτή κάθετη γραμμή έχω κρατήσει και το έχω κάνει μία σελίδα. Θα έχω πάλι πρόβλημα?
Δηλαδή θέλω να πώ, το πρόβλημα είναι οτι δέν τους αρέσει η δομή του template ή η εμφάνιση?
Επίσημη απάντηση από γνωστή εταιρία του χώρου (HR): 'Ακόμα και από το σχεδιασμό και το πώς το έχει στήσει, βρίσκουμε ενδιαφέρον στον υποψήφιο.'
Ανεπίσημα, νομίζω ότι ο nass και νομίζω ο mjacob έχουν δίκιο. Η ομοιομορφία είναι πρόβλημα όταν πρέπει να ξεχωρίσεις 10 στα 500 βιογραφικά, ξοδεύει χρόνο και ενέργεια. Συγκεκριμένα όμως το cedefop template γεμίζει σελίδες με αρκετή σαβούρα. Το ακαδημαϊκό cv είναι άρδην διαφορετικό όπως αναφέρθηκε. Οι γλώσσες επίσης είναι λιγότερο κριτικό σημείο και χειρίζονται διαφορετικά από όσο νομίζουμε στην Ελλάδα, που δεν τις χρησιμοποιούμε κιόλας.
@tiger
Το υπάρχον ρεύμα στα θέματα hr υπαγορεύει την εξασφάλιση της καλής ζωής του ανθρώπου και όχι μόνο του εργαζομένου. Τα χόμπι δείχνουν αν περνάς καλά, αν έχεις ενδιαφέροντα και δεν κλαις στο ντους τις ώρες που δεν είσαι στη δουλειά. Κάποια χομπι μπορεί επίσης να σου ασκούν ικανότητες (π.χ. Το s/m που ανέφερες είναι top για εργασία σαν διοικητικός) -
Εναλλακτικές μορφές απασχόλησης από τη Vodafone
Τις σημερινές ανάγκες των εργαζόμενων της επικαλείται η διοίκηση της Vodafone Ελλάδος που ανακοίνωσε τρία –προαιρετικά όπως τονίζεται- νέα προγράμματα μακροχρόνιας απουσίας και εναλλακτικών μορφών απασχόλησης.
Αναλυτικά τα προγράμματα αφορούν σε:
Α) χορήγηση μακροχρόνιας άδειας που μπορεί να φθάσει μέχρι και τα δύο χρόνια και απευθύνεται σε εργαζόμενους -πλην των Διοικητικών στελεχών, όπως οι νέοι γονείς που επιθυμούν να αφοσιωθούν στην ανατροφή του παιδιού τους, όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους για την απόκτηση τίτλου σπουδών (πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο), όσοι αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ή εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας τους πρόβλημα υγείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε περιορισμένη κλίμακα και μόνο για έκτακτες περιπτώσεις και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα και στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών. Όσοι θελήσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, θα λαμβάνουν για το 1ο έτος το 45% του μικτού μισθού και για το για το 2ο έτος το 55% του μικτού μισθού, ενώ όλες οι υπόλοιπες παροχές, όπως π.χ. η ιδιωτική ασφάλιση, θα παραμένουν σε πλήρη ισχύ.
Β) Άδεια άνευ αποδοχών, σε εργαζόμενους που επιθυμούν να επιμηκύνουν την κανονική τους άδεια για διάστημα έως και 8 εβδομάδες.
Γ) Μειωμένο και Ευέλικτο ωράριο εργασίας. Η διάρκεια του προγράμματος αυτού είναι 1 – 2 χρόνια με εργασιακή εβδομάδα μικρότερη των 40 ωρών και αφορά όσους επιθυμούν να έχουν μικρότερη εργασιακή εβδομάδα, προσαρμοσμένη στις προσωπικές τους ανάγκες. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
σωστή η διάκριση μεταξύ applicants για ακαδημαϊκές θέσεις και μη
Αλλά αρκετά με τις συμφωνίες μας, έχουμε και ένα προφίλ να υποστηρίξουμεΤον ενδιαφέρει το ποιο παν/μιο έχεις τελειώσει. Όπως και να το κάνεις, άλλο το ΤΕΙ, άλλο το Πολυτεχνείο ιν γκρις, άλλο το columbia και το ΜΙΤ.
Το αν θα γράψεις τι έκανες στο παν/μιο έχει να κάνει και με τα χρόνια της προϋπηρεσίας. Αν είσαι 23, για το τι εργασίες/ειδικά μαθήματα θα γράψεις. Αφού δεν έχεις (σοβαρή) προϋπηρεσία.
Όπως γράφτηκε, δεν μπορεί κάποιος να τα μάθει ΟΛΑ από ένα CV. Από αυτό θέλει να δει που έχεις φτάσει και κάποιες ενδείξεις για το ποιόν σου. Key achievements και qualities. Και το να ξέρεις να τα διαλέγεις -για εμένα- είναι πολύ σημαντικό.
Αν εγώ έχω φτάσει CTO, δεν θα κάτσω να γράψω ότι σαν junior developer έκανα ένα super γαμάτο project που το έκανα καταπληκτικά, όσο περήφανος κι αν είμαι γι' αυτό. Πολλώ δε μάλλον γα τη φοβερή και τρομερή διπλωματική μου εργασία στο παν/μιο. Αφενός εννοείται, αφετέρου δεν ενδιαφέρει κανέναν. Μπορεί να το πω στο interview βέβαια.
Όπως και το άλλο classic fail, που βλέπεις ανθρώπους να κάνουν apply για s/w engineer και γράφουν ότι ξέρουν word, excel και έχουν MS certification.Για το 'κάθε 10 χρόνια μια σελίδα', θα συμφωνήσω εν μέρει. Κυρίως γιατί κάθε 10 χρόνια γράφεις για τα τελευταία 10 χρόνια οπότε η 'ποσότητα' είναι σταθερή, και είναι μάλλον αδύνατο να είσαι επί 10 χρόνια στην ίδια θέση -> προκαλεί το ερώτημα γιατί έμεινες στάσιμος.
Από την άλλη πρέπει να δείξεις μια πορεία χωρίς κενά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Αν έχεις ας πούμε 1990-1998 Α, 1998-2013 Β, 2018- Γ, τότε τι έκανες μεταξύ 2013-2018 ?
Η απραξία είναι μέγιστο turn-off. Αν έχεις μείνει άνεργος, βαρέθηκες, whatever, καλύτερα να πεις ότι πήγες 5 χρόνια το γύρο του κόσμου για να γνωρίσεις τον Άνθρωπο και να βοηθήσεις παιδάκια.Η ευφυΐα είναι δραστήρια και δεν κάθεται ποτέ.
Η ευφυΐα εξελίσσεται και δεν μένει στάσιμη ποτέ.
No matter what.
Έμεινες άνεργος στην ελλάδα του 2013? -> Προσπαθείς να κάνεις ένα startup, κάνεις κοινωνική εργασία σε γηροκομεία, εθελοντική εργασία στους γιατρούς του κόσμου, ταξίδια στα άκρα του κόσμου να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, ΚΑΤΙ.Από την άλλη και το άλλο άκρο χτυπάει άσχημα. Αν αλλάζεις δουλειές κάθε 6 μήνες, υπάρχει πρόβλημα. Ή είσαι αρκετά χαζός και δεν ξέρεις να επιλέγεις, ή δυσλειτουργικός και δεν συνεργάζεσαι, ή 'προβληματικός' και δεν μπορείς να κάτσεις σε ένα μέρος. Σε κάθε περίπτωση μάλλον θα το επαναλάβεις.
Τέσπα, έχει βέβαια σαφώς να κάνει και με την κουλτούρα.
Όσο πιο ΗΠΑμερικάνικη, τόσο πιο λιτό, μεγαλύτερη έμφαση σε 'εξωεργασιακά'. Ας πούμε σε έναν ΗΠΑμερικάνο, αν ήσουν ΔΕΑ στο στρατό μετράει πάρα πολύ. Αγαπάνε στρατό, αγαπάνε αξιωματικούς, τους δείχνει πάρα πολλά μαζεμένα καλά χαρακτηριστικά ανθρώπου. Πειθαρχία, οργάνωση, leadership, κακουχίες. Άριστο σημείο κουβεντούλας στο interview.Στην ευρώπη μας αρέσει να είμαστε λίγο πιο φαφλατάδες. Μας αρέσουν οι τίτλοι.
Για το στρατό δεν νομίζω ότι μας ενδιαφέρει και τόσο. Για εντός ελλάδας δεν το συζητάμε, δεν το γράφεις καθόλου+oo
Το +1 σελίδα ανα 10 χρόνια μου φαίνεται εξαρτάται απο τον κλάδο ή τεσπα αρκετά αυστηρό, ίσως να κάνω και λάθοςΣε επόμενο στάδιο, κάτι σημαντικό είναι να δείχνεις οτι είσαι ευκολο άτομο, συνεργασιμός, ότι ταιριάζεις με την κουλτούρα της εταιρείας ή ομάδας. Ειδικά αυτη την εποχή που υπάρχει πολλη περισσότερη προσφορά απο ζήτηση, αυτή η λεπτομερεια (δεν ειναι ΙΜΟ) μπορει να παίξει καταλυτικό ρόλο στην επιλογή του candidate.
-
Πολλες πληροφοριες μαζεμενες για portals κλπ ανα χωρα
http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/36276
Για ολλανδια που εχω εικονα ειναι υπερπληρες, πολλα δεν τα ηξερα
-
Προς το τελος της εβδομαδας θα σας πω εντυπωσεις απο Δανια
Wish me luck -
Καλη τυχη Kilomeater,
get the job. -
Καλή επιτυχία!!!
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Wish me luckΜην πας,εμαθα οτι εχουν ακριβά τα λαστιχα αυτοκινητου
-
kiloMeater καλή τύχη
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Wish me luckΜην πας,εμαθα οτι εχουν ακριβά τα λαστιχα αυτοκινητου
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Σε επόμενο στάδιο, κάτι σημαντικό είναι να δείχνεις οτι είσαι ευκολο άτομο, συνεργασιμός, ότι ταιριάζεις με την κουλτούρα της εταιρείας ή ομάδας. Ειδικά αυτη την εποχή που υπάρχει πολλη περισσότερη προσφορά απο ζήτηση, αυτή η λεπτομερεια (δεν ειναι ΙΜΟ) μπορει να παίξει καταλυτικό ρόλο στην επιλογή του candidate.Εξαιρετικά σημαντικό επίσης, μπράβο Pathos! Όταν γίνεται η συνέντευξη από τον HR και όχι από το στέλεχος της εταιρίας ή τον άμεσο προϊστάμενο, ρίχνετε μια ματιά στο όραμα και την αποστολή της εταιρίας (στο site το γράφει συνήθως) και κεντράρετε λέξεις κλειδιά για να τις αναφέρετε αν το θέλετε σαν στοιχείο του χαρακτήρα.
Π.χ. εταιρία που μιλάει για growth σημαίνει 'κόπος και ώρες έξτρα, ανήσυχα μυαλά, αυστηρές αξιολογήσεις και υψηλοί στόχοι, επίσης θέλω να δουλέψεις ΣΗΜΕΡΑ και όχι να σε εκπαιδεύσω για να διαμορφωθείς όπως ακριβώς θέλω'. Εταιρία που μιλάει για work/life balance σημαίνει 'συναισθηματική σταθερότητα, καλές εργασιακές σχέσεις, αναγνώριση αναγκών όσον αφορά την οικογένεια και τον ελεύθερο χρόνο κλπ.' και ούτω καθ'εξής για τις λοιπές πιθανές περιπτώσεις. Δεν είναι πανάκεια και πολλές φορές φαίνονται ανέφικτα, αλλά καλό είναι να είστε κοντά σε αυτά που λέτε με αυτά που λέει η εταιρία.
Για το 'εύκολο άτομο κλπ.' θεωρώ ότι εννοείται, εκτός και αν σας προσεγγίζουν κεφαλοκυνηγοί και δεν ψάχνετε για δουλειά από αγγελίες.
@kilomeater
Εύχομαι επιτυχία και να ευχαριστηθείς με το αποτέλεσμα και μην ασχοληθείς με τις τιμές ελαστικών εκεί πέρα. In bocca al lupo! -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Αστεία- αστεία με την αλλαγή της μηνιαίας παρακράτησης έπειτα από 2 χρόνια μειώσεων επιτέλους είδα αύξηση στο μισθό(+18€)Τόσα είδα και εγώ (ΟΚ 21€) σήμερα με την άνοδο του κλιμακίου μου κάπου αναμεσα στους 'μόνιμους' αντιλογισμούς της μισθοδοσίας μου εδω και 2 χρόνια! Μου το γνωστοποίησαν και γραπτώς! Πάλι καλά που δεν έβγαλαν και ΦΕΚ!
Καλοφάγωτα Βασίλη!!!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....