-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
(βεβαια συνεχως μου ελεγε ότι είναι πολύ open τυπος και γουσταρει ευθυτητα.. αλλα τελωςπαντων..Αυτό μου λέει συνέχεια και η γυναίκα μου όμως εγώ ακόμα πονάω απο την τελευταία φορά που ήμουν ευθύς μαζί της
Μάλλον δέν έπρεπε να της πώ οτι η αδελφή της είναι καλύτερη στο κρεβάτι.
Το ίδιο θα γίνει και αν πείς οτι η διοίκηση είναι ένα μάτσο βλάκες και οι ανταγωνιστές θα μας πάνε πίπα-κώλο. Μπορεί να είναι 100% αλήθεια αλλα ο άλλος δέν θελει να το ακούσει, όσο και αν προσπαθεί να σε πείσει για το αντίθετο.
Οπότε με μέτρο η ευθύτητα για να μήν καταλήξετε δαρμένοι σαν εμένα
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
(βεβαια συνεχως μου ελεγε ότι είναι πολύ open τυπος και γουσταρει ευθυτητα.. αλλα τελωςπαντων..
Αυτό μου λέει συνέχεια και η γυναίκα μου όμως εγώ ακόμα πονάω απο την τελευταία φορά που ήμουν ευθύς μαζί της
Η αφέλεια τιμωρείται
Σε κανέναν δεν αρεσουν οι κακές ειδήσεις/κριτικές.
Επισης κανεις δεν εδιωξε καποιον μονο και μονο επειδη ειναι κόλακας,αντιθετα πολλοι εδιώχθησαν μονο και μονο γιατι υπηρξαν δυσάρεστοι.
Τελος,οπως και η διοικηση πολυ συχνα δεν ειναι δεκτικη στο να ακουσει οτι δεν εχει το αλαθητο του Πάπα,και ο εργαζομενος που ασκει κριτικη δεν ειναι δεκτικος στο να ακουσει οτι ισως λεει παπαριες και δεν ειναι τοσο μαματος οσο νομιζει. -
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Πιστεύω ότι αυτός που περιέγραψες απλά έπαιζε τον ρόλο του 'στριμένου'. Ήθελαν να δουν πως χειρίζεσαι & αντιδρας όταν κάποιος σε προκαλεί, πικάρει συνέχεια.
+1.
Stress interviews are still in common use. One type of stress interview is where the employer uses a succession of interviewers (one at a time or en masse) whose mission is to intimidate the candidate and keep him/her off-balance. The ostensible purpose of this interview: to find out how the candidate handles stress. Stress interviews might involve testing an applicant's behavior in a busy environment. Questions about handling work overload, dealing with multiple projects, and handling conflict are typical.[56]
Another type of stress interview may involve only a single interviewer who behaves in an uninterested or hostile manner. For example, the interviewer may not make eye contact, may roll his eyes or sigh at the candidate's answers, interrupt, turn his back, take phone calls during the interview, or ask questions in a demeaning or challenging style. The goal is to assess how the interviewee handles pressure or to purposely evoke emotional responses. This technique was also used in research protocols studying stress and type A (coronary-prone) behavior because it would evoke hostility and even changes in blood pressure and heart rate in study subjects. The key to success for the candidate is to de-personalize the process. The interviewer is acting a role, deliberately and calculatedly trying to 'rattle the cage'. Once the candidate realizes that there is nothing personal behind the interviewer's approach, it is easier to handle the questions with aplomb.
Example stress interview questions:
- Sticky situation: 'If you caught a colleague cheating on his expenses, what would you do?'
- Putting you on the spot: 'How do you feel this interview is going?'
- Popping the balloon: (deep sigh) 'Well, if that's the best answer you can give ... ' (shakes head) 'Okay, what about this one ...?'
- Oddball question: 'What would you change about the design of the hockey stick?'
- Doubting your veracity: 'I don't feel like we're getting to the heart of the matter here. Start again – tell me what really makes you tick.'
Candidates may also be asked to deliver a presentation as part of the selection process. The 'Platform Test' method involves having the candidate make a presentation to both the selection panel and other candidates for the same job. This is obviously highly stressful and is therefore useful as a predictor of how the candidate will perform under similar circumstances on the job. Selection processes in academic, training, airline, legal and teaching circles frequently involve presentations of this sort.
-
δεν ξερω αν ειναι τυχαιο αλλα τις περισσοτερες ερωτησεις απο αυτες που αναφερεις παραπανω μου τις εκανε αυτολεξει και γενικα το στυλακι του ηταν ακριβως αυτο.
Να σημειωσω οτι ο ιδιος μου ειχε παρει το τηλεφωνικο interview (45 minutes) και ηταν πολυ πιο cool τοτε και γενικα ειχαμε καλη χημεια.. τωρα ηταν αλλος ανθρωπος. Εγω παντως το απεδωσα στο οτι ηταν ο προισταμενος του παρων, δεν πηγε το μυαλο μου εκει (οτι το κανει επιτηδες) καθολου.. το ανεφερα εκ των υστερων απλα ως παρατηρηση.
Κατα τη διαρκεια της κουβεντας δε το σκεφτηκα καν , και γενικοτερα δε μου λενε μια τετοιες αντιδρασεις ωστε να παρω καποια ιδιαιτερη θεση, εχω φαει τετοιους στη δουλεια ατελειωτους και για πολυ πιο σημαντικα πραγματα απο ενα interview (σημαντικα εννοω περιπτωσεις που να διακεβεβωνται αρκετα $$, συμβολαια κτλ..) που απλα το θεωρω business as usual.Κοντη γιορτη... αυτη τη βδομαδα θα μαθω, αν μου πουνε 'thanks but no thanks' μαλλον το στραβωμα θα ηταν επι της ουσιας
-
Ισως να μην του εκανες κλικ οταν σε ειδε απο κοντα. Δεν ξερω τι ακριβως δουλεια κανεις αλλα στις περισσοτερες δουλιες ειναι θεμα να σε πανε σαν ατομο.
-
Το αλλο που εκανε δε σας το εγραψα
Μου στελνει mail το προηγουμενο βραδυ (η συνεντευξη ηταν 10.30 το πρωι αι ενω ειχαμε επικοινωνια 2-3 εβδομαδες και δεν ειχε πει τιποτα σχετικο) και μου λεει ουτε λιγο πολυ οτι κοιτα να δεις, αυριο θα ειναι και my boss present και ειναι παρα πολυ απαιτητικος και θα σε σκισουμε.... κανονισε να δειξεις deep understanding κτλ κτλ... και μου αμολαει μια λιστα απο θεματα οπως:
Realistic Schedules, Manging resources, Managing project Risk, Project KPIs, Configuration/Change management, Managing scope and stakeholders, Very strong leadership and the ability to get things done, Ability to plan, Customer comminication κ.α.Απο εκει μου σχηματιστηκε η εντυπωση οτι αγχωθηκε λογω παρουσιας του αφεντικου του
Ομως τελικα ισως και να ηταν στημενο.. ο προισταμενος του ηταν πολυ cool τυπος, ο δικος μου τα ρωτησε τελικα ολα αυτα και μαλιστα με υφος... -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ισως να μην του εκανες κλικ οταν σε ειδε απο κοντα. Δεν ξερω τι ακριβως δουλεια κανεις αλλα στις περισσοτερες δουλιες ειναι θεμα να σε πανε σαν ατομο.αυτο παιζει... μου εχει τυχει και εμενα απο την αναποδη
tough luck, shit happens κτλ... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Επισης κανεις δεν εδιωξε καποιον μονο και μονο επειδη ειναι κόλακας,αντιθετα πολλοι εδιώχθησαν μονο και μονο γιατι υπηρξαν δυσάρεστοι.
Μετα απο 13+ χρονια εργασιας μπορω να το επιβεβαιωσω αυτο. Το πιο σημαντικο ειναι να εισαι ευχαριστος τυπος και να μην γκρινιαζεις.
-
Αυτό που μας αποκάλυψες τώρα, είναι κανονικά το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να μας πεις. Ο άνθρωπος πήγε να σε βοηθήσει τελικά αποκαλύπτοντάς σου ένα μεγάλο τμήμα της αυριανής του παράστασης.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αυτό που μας αποκάλυψες τώρα, είναι κανονικά το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να μας πεις. Ο άνθρωπος πήγε να σε βοηθήσει τελικά αποκαλύπτοντάς σου ένα μεγάλο τμήμα της αυριανής του παράστασης.Αρχικα εκεινο το βραδυ και εγω ετσι το πηρα. Μαλιστα του ειχα απαντησει στο καπακι και του λεω οκ ευχαριστω για τα tisps αλλα μη χαλιεσαι, I expect nothing less κα typical bullshit.
Οσο το κουβεντιαζουμε τωρα εδω ανακαλυπτω οτι μπορει να υπηρξα λιγο αφελης / υπερβολικα καλοπιστος.
Επι της ουσιας βεβαια δεν αλλαζει απολυτως τιποτα, ολα αυτα τα θεματα ηταν δεδομενα στη συζητηση οπως και σε καθε interview τουλαχιστον στο ειδος της δουλειας μου, περιμενα οτι θα μου τα ζητησουνε και τα απαντησα οπως γνωριζω οποτε... -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αυτό που μας αποκάλυψες τώρα, είναι κανονικά το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να μας πεις. Ο άνθρωπος πήγε να σε βοηθήσει τελικά αποκαλύπτοντάς σου ένα μεγάλο τμήμα της αυριανής του παράστασης.Απο οτι φαινεται θα επρεπε να δικαιολογησει την αποφαση του και τα εξοδα να σε φερει εκει περα. Εγω παντως δεν μπορω να καταλαβω γιατι να θελουν να παρουν καποιον απο Ελλαδα για μια θεση PM που δεν νομιζω οτι εχει ιδιαιτερες απαιτησεις οπως καποια θεση προγραμματιστη. Απο αυτην την πλευρα και μονο αυτος που εκανε την επιλογη να σε φερει εκει ισως να μην αισθανεται και πολυ ανετα...
-
[...]
Κοντη γιορτη... αυτη τη βδομαδα θα μαθω, αν μου πουνε 'thanks but no thanks' μαλλον το στραβωμα θα ηταν επι της ουσιαςΔεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Σίγουρα, αυτό που ήθελαν να μάθουν είναι αν ταιριάζεις με την κουλτούρα τους (σημαντικότατο θέμα) και αυτό εξαρτάται από τις απαντήσεις που έδωσες.
Πάντως, εύχομαι όλα να πάνε καλά.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Πιστεύω ότι αυτός που περιέγραψες απλά έπαιζε τον ρόλο του 'στριμένου'. Ήθελαν να δουν πως χειρίζεσαι & αντιδρας όταν κάποιος σε προκαλεί, πικάρει συνέχεια.
+1.
Stress interviews are still in common use. One type of stress interview is where the employer uses a succession of interviewers (one at a time or en masse) whose mission is to intimidate the candidate and keep him/her off-balance. The ostensible purpose of this interview: to find out how the candidate handles stress. Stress interviews might involve testing an applicant's behavior in a busy environment. Questions about handling work overload, dealing with multiple projects, and handling conflict are typical.[56]
Another type of stress interview may involve only a single interviewer who behaves in an uninterested or hostile manner. For example, the interviewer may not make eye contact, may roll his eyes or sigh at the candidate's answers, interrupt, turn his back, take phone calls during the interview, or ask questions in a demeaning or challenging style. The goal is to assess how the interviewee handles pressure or to purposely evoke emotional responses. This technique was also used in research protocols studying stress and type A (coronary-prone) behavior because it would evoke hostility and even changes in blood pressure and heart rate in study subjects. The key to success for the candidate is to de-personalize the process. The interviewer is acting a role, deliberately and calculatedly trying to 'rattle the cage'. Once the candidate realizes that there is nothing personal behind the interviewer's approach, it is easier to handle the questions with aplomb.
Example stress interview questions:
- Sticky situation: 'If you caught a colleague cheating on his expenses, what would you do?'
- Putting you on the spot: 'How do you feel this interview is going?'
- Popping the balloon: (deep sigh) 'Well, if that's the best answer you can give ... ' (shakes head) 'Okay, what about this one ...?'
- Oddball question: 'What would you change about the design of the hockey stick?'
- Doubting your veracity: 'I don't feel like we're getting to the heart of the matter here. Start again – tell me what really makes you tick.'
Candidates may also be asked to deliver a presentation as part of the selection process. The 'Platform Test' method involves having the candidate make a presentation to both the selection panel and other candidates for the same job. This is obviously highly stressful and is therefore useful as a predictor of how the candidate will perform under similar circumstances on the job. Selection processes in academic, training, airline, legal and teaching circles frequently involve presentations of this sort.
+1 επίσης παίζουν ερωτήσεις που θέλουν να δουν πώς σκέφτεσαι στα 'ποδια σου'. Συνήθως είναι λίγο πολύ αόριστες μαθηματικές ερωτήσεις/quiz που πρέπει να απαντήσεις επι τόπου. Αυτό που θέλουν να τσεκαρουν κυρίως είναι ο τρόπος σκέψης σου, δεν πειράζει τόσο αν το αποτέλεσμα είναι λάθος.
-
Το αλλο που εκανε δε σας το εγραψα
Μου στελνει mail το προηγουμενο βραδυ (η συνεντευξη ηταν 10.30 το πρωι αι ενω ειχαμε επικοινωνια 2-3 εβδομαδες και δεν ειχε πει τιποτα σχετικο) και μου λεει ουτε λιγο πολυ οτι κοιτα να δεις, αυριο θα ειναι και my boss present και ειναι παρα πολυ απαιτητικος και θα σε σκισουμε.... κανονισε να δειξεις deep understanding κτλ κτλ... και μου αμολαει μια λιστα απο θεματα οπως:
Realistic Schedules, Manging resources, Managing project Risk, Project KPIs, Configuration/Change management, Managing scope and stakeholders, Very strong leadership and the ability to get things done, Ability to plan, Customer comminication κ.α.Απο εκει μου σχηματιστηκε η εντυπωση οτι αγχωθηκε λογω παρουσιας του αφεντικου του
Ομως τελικα ισως και να ηταν στημενο.. ο προισταμενος του ηταν πολυ cool τυπος, ο δικος μου τα ρωτησε τελικα ολα αυτα και μαλιστα με υφος...Λίγο speculation:
Είτε μπήκε στον ρόλο του 'στριμένου' απο πολύ νωρίς και τον πήρε πολύ στα σοβαρά
ή
ό,τι είπε ο wannabe και'συ
ή
(wild guess) Μπορει να ήταν αυτός που σε πρωτοέκανε recommend στο αφεντικό του αλλά παραλληλα δεν θέλει να εκτεθεί αρκετά (για διάφορους λόγους) φτάνοντας στο αντίθετο άκρο. -
@kiloMeater : πες μου ότι σου έβαλαν και αυτά τα ξερατα jungian personality test... Τα συνάντησα σε μερικά interviews, στο ένα το έφερε ο head hunter όλο χαρά, ότι ήταν τόσο σημαντικό κτλ. Τον κοίταξα, του είπα ότι είναι κουταμαρες, ήταν και λίγες ερωτήσεις, όλες σε μια σελίδα, οπότε easy too manipulate. Του είπα, 'τι θες να βγαλει', λογικά πρέπει να το πέτυχα, όπως και το interview άλλωστε
Σε ένα άλλο, το ζήτησε ο HR του πελάτη του head hunter, το έτρεξα online σε secure connection, σελίδα και ερώτηση. Λίγο ποιο δύσκολο, αλλά.... Έτρεξα μερικά online tests από αλλά sites, 2 outcomes έβγαζε, διάβασα και λίγο κάποια άρθρα για τα αποτελέσματα των τεστ μπαρουφας, με ψήγματα σοφιας teasers για reverse engineering και τελικά κατάφερα πάλι αυτό που ήθελα. Στο interview, ο HR , μου μιλάει για το αποτέλεσμα, και πριν το ξεστομισει, τον εκπλησω ευχάριστα.... Ε, όπως και στην περίπτωση του KiloMeater, υπήρξε και ο bad cop, που τακτοποίησα με ευθεία αντεπίθεση εντός 3λεπτου (ζήτησε συγνώμη) κτλ κτλ. Καταντουν προβλεψιμοι -
Report μετα το προσφατο job interview στη Δανια : εντυπωσεις ανάμεικτεςΗ ζωη είναι πολύ διαφορετικη από τα ως τωρα βιωματα μου (μιλαμε για επαρχια Δανια, όχι μεγαλο αστικο κεντρο).
Οι πολεις μικρες, για διασκεδαση κτλ (καφετεριες εστιατορια τιποτα) πολύ λιγα πραγματα, γενικοτερα νεκρα.. κινηση ελαχιστη..
Από την άλλη, στο πουθενα λεμε, να εχουν κατι εγκαταστασεις απιστευτες (δημοτικο κλειστο κολυμβητηριο με τζαμαριες γυρω γυρω θερμαινομενο με κατι τεραστιες νεροτσουληθρες, στο ιδιο συγκροτημα καμια 10αρια γηπεδα τενις , μπασκετ.. όλα κλειστα-σκεπαστα)
Ο κοσμος , μου φανηκε πολύ καλλιεργημενος.. από τους ταξιτζηδες μεχρι την καθαριστρια του ξενοδοχειου, τα αγγλικα τους ηταν απταιστα, πολύ ευγενικοι, ανοικτοι (πιανανε κουβεντα ευκολα) κτλ κτλ.. Ακριβεια όμως ρε παιδι μου.. ο ταξιτζης για να με παει σε μια πολη διπλα που ελεγα μπας και παω να δω, 20 λεπτα δρομος ηθελε ~110 ευρω round trip..
Στο σουπερ μαρκετ.. μερικα βασικα ηταν πιο φτηνα (πχ γαλα ~0.8 το lt) αλλα τα περισσοτερα ηταν πανακριβα.. ψωμι ~2.5 με 3 το καρβελι, η κοκα κολα το μισολιτρο παλι τα ιδια, κτλ κτλ…
Ενταξει, από ότι καταλαβα περα από το φαγητο δεν ξοδευεις τιποτα άλλο (που να πας?) αλλα και παλι…
Συνολικα η ζωη μου φανηκε απλη.. τη δουλεια σου, αρμονια με τη φυση, το ποδηλατακι σου, με την οικογενεια σου και that’s it..
Δεν ξερω αν μπορω να κανω τετοια μεταβαση ευκολα, δεν είναι μονο αλλαγη χωρας-πολιτισμού, είναι και η μεταβαση στο πουθενα (μη αστικο τοπιο)
Και αν εγω μπορω, η συζηγος θα κοψει φλεβες…
Τελως παντων, όλα ανοικτα μενουν, δεν απορρίπτω τιποτα.Και με τη δουλεια δεν καταληξαμε οριστικα. Αυτό από μονο του δεν λεει τιποτα, μου το ειχανε πει από την αρχη ότι θα καναμε focus μονο στα τεχνικα και next steps (offer & life in Denmark) σε επομενη φαση….. .. σε καμια εβδομαδα follow up
Μιαμιση ωρα κουβεντα, πολύ απαιτητική (καλο αυτό), με αρκετη θεωρια, πολλα παραδειγματα, ερωτησεις εμπειριας κτλ..
Το θεμα είναι ενας στο panel ηταν πολύ aggressive και σκαλωνε συνεχως σε διαφορα θεματα τα οποια αποπροσανατόλιζαν τη συζήτηση.
Μαλιστα πηγαινε τη συζητηση μερικες φορες ετσι που να φτανω να απολογουμαι για διαφορες παθογενειες που εχει ο τωρινος οργανισμος στον οποιο εργαζομαι (fail).
Του εξηγουσα ποιο είναι το σωστο, πως πρεπει να γινεται, τι κανω εγω με τις δεδομενες συνθηκες (closes possible) … αυτος εκει, και γιατι δεν το κανεις όπως πρεπει.
Οι αλλοι ητανε cool, ερωτησεις καλες επι του θεματος…
Μου δειξανε και τα αποτελεσματα των τεστ μου: στο ένα ειχα σκορ ~75%, το οποιο είναι οκ , το άλλο ηταν DISC assessment
οπου παλι εδωσε negative vibe o Αγγλος, πχ καπου λεγαμε ότι δεν εγκαταλείπω ευκολα , ε ναι μου λεει αλλα ξερεις αυτό μπορει να δουλεψει και αναποδα κτλ κτλ.. και εβγαλε ένα λογιδριο σχετικο… που ενταξει τι να του πεις τωρα, όλα μπορουν να δουλεψουν και ετσι και αλλιως (του το ειπα βεβαια αλλα αυτος ηθελε να ακουσει τον εαυτο του).
Ή πχ περι leadership αφου ειπαμε τοσα και για αυτό, μου λεει αααα δεν ειμαι 100% convinced, θελω να μπεις μεσα και να τους σκισεις ολους, θα γινει αυτό αυτό και αυτό κτλ..
Ε καπου εκει του λεω πχ I’m very confident about my leadership skills , they’re more than enough to get the job done’, δεν κατεβαίνω και για Political office όμως… Ειχαμε κατι τετοιους διαλογους εντονους.. (βεβαια συνεχως μου ελεγε ότι είναι πολύ open τυπος και γουσταρει ευθυτητα.. αλλα τελωςπαντων..)
Η πχ μου ελεγε για escalations , του λεω δεν είναι ανάμεσα στις πρώτες μου επιλογες, ότι δουλευω αυτοομα και προσπαθυω να λυνω τα προβληματα στο level μου και όχι να τα κανω shift στους απο πανω… αα μου λεει.. δεν πρεπει να φοβασαι το executive management και θελλει θαρρος κτλ κτλ.. (bullshit..)Τελως παντων , θα μου πουνε σε λιγο καιρο αν τελικα θελανε καποιον με περισσοτερη εμπειρια ακριβως στο transformation που θελουνε να κανουνε (να φτιαξουνε έναν οργανισμο πρωτυπο by the book σε θεματα project management) .. if so..καλη τυχη (στο να βρουνε)
Αν μου πουνε παμε παρακατω, παλι δεν ξερω τι να πω.. εχω πολλα ερωτηματικα με τη ζωη εκει.. αναλογα τις απαντησεις που θα παρω το βλεπουμε…Παντως το (πληρωμενο) ταξιδι Δανια και το interview ηταν μεγαλη εμπειρια...
thanks but no thanks τελικα, δεν ειχαμε τη σωστη χημεια
Μεγαλη εμπειρια ηταν αυτο το interview, θα στειλω και ενα ευχαριστηριο στους τυπους (γιατι εμενα με ενημερωσε το HR τους) .
Ενταξει προφανως δε μαρεσε το 'νο' γιατι θελω να 'κερδιζω' παντα αλλα κατα τα αλλα η εξελιξη δε με στεναχωρει, ειχα πολλα ανοικτα μετωπα για το αν με επαιρνε (οικονομικα) να παωΓια οποιον ενδιαφερεται για Δανια υπαρχει ενα φορυμ greeksdk.com που μπορειτε να παρετε απαντησεις
Μερικα ιδιαιτερα που εμαθα:
-πανω απο 60Κ εχει φορολογια 75% ( )
-κανεις δε φερνει αμαξι μεσα... δεν αξιζει, αγοραζεις απο εκει
-υπαρχουν διαφορα επιδοματα βοηθητικα που δεν τα βρισκεις ευκολα με την πρωτη (τεκνων, μεταβασης εργασιας >25χλμ κτλ..)
-ξεχνας τα λαχανικα... το γαλα ειναι αρκετα φτηνο, το κρεας στα ιδια, αλλα τα λαχανικα που εδω ειναι αρκετα φτηνα εκει ειναι delicatessen -
Για οποιον ενδιαφερεται για Δανια υπαρχει ενα φορυμ greeksdk.com που μπορειτε να παρετε απαντησεις
Μερικα ιδιαιτερα που εμαθα:
-πανω απο 60Κ εχει φορολογια 75% ( )Ο (δανός) Σύριζας φταίει
-
Οταν λες 60Κ και πανω εννοεις φορολογητεο η μικτο...?? δεν ξερω αν υπαρχει αυτη η λεπτομερια εκει..με τη δικη μας ορολογια των ορων αυτων και γενικα τι αποταμιευση κανεις με 60Κ οπως λες.. στο περιπου φυσικα.. δεν λεω αν χρειαζεται να κανεις αν ομως καποιος θελει τι ποσο βαζει το μηνα σαν αποταμιαευση....γιατι εκει φαινεται η αγοραστικη δυναμη.
-
Δεν ξερω τις λεπτομερειες..
αυτο που εμαθα ειναι οτι αν βγαζεις τελικα 80Κ μικτα , εχει κλιμακοτη φορολογικη κλιμακα με υψηλους συντελεστες , με το μεγαλυτερο να ξεκιναει απο τα 60Κ στο 75%
Αφορολογητο 12Καπο οτι μου ειπανε, θες 3-4 ευρω καθαρα στο χερι για να ζησεις ανετα
(με μια δουλεια δε βγανουν ευκολα μετα τις φορολογισεις, θες 2 ατομα να εργαζονται στην οικεγενεια, ετσι παει εκει το μοντελο) -
Ναι καταλαβα.. ακριβο επιπεδο ζωης τσιμα τσιμα αλλα αξιοπρεπως... οπως λες αλλος τροπος διαβιωσις με εξασφαλιση του μελοντος της οικογενειας και υγειας...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....