-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Ολοι εξόφλησαν τα χρέη τους ...
Και μην το ξεχνάμε, πήδηξε κι ο χοντρέμπορος!
Αυτό λέγεται 'ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο'.
Εντάξει κλαίω. Δεν το είχα δει αυτό. Πως μου ξέφυγε?
Ο χοντρέμπορος δεν πήδηξε απλά. Πήδηξε δωρεάν!!
-
Ο χρήστης 250 ce έγραψε:
Καλησπερα.
Απασχολουσα για λιγες μερες εργατες σε μαζεμα ελιων.Φυσικα ηθελαν πληρωμη με μετρητα,χωρις εργοσημο.
Το θεμα ειναι οτι ενω συμφωνησαμε στο ποσο που ζητησαν , στο τελος απαιτησαν μεγαλυτερο ποσο.
Μαλιστα ειναι εργατες τους οποιους απασχολω αρκετα χρονια ,μονο στο μαζεμα ελιων,χωρις να εχουν δειξει ποτε τετοια συμπεριφορα...
Οπως ειναι φυσικο δε δεχθηκα να τους δωσω το επιπλεον ποσο και τωρα με απειλει οτι θα με καταγγειλει( ο 'πρωτεργατης') (προφανως στην επιθεωρηση εργασιας).
Να σημειωθει οτι πηρε τα χρηματα που συμφωνησαμε και μετα με απειλησε.
Μπορει να απαντησει καποιος,τι μπορει να κανει εκ των υστερων?Πολύ περίεργοαυτό. Άνθρωπος που λες ότι τον γνωρίζεις αρκετό καιρό να έχει τέτοια συμπεριφορά. Κι εγώ απασχολώ εργάτες που ξέρω, δεν μου έχει τύχει κι ούτε έχω ακούσει παρόμοιο περιστατικό. Αυτός ο εργάτης είναι νόμιμος στη χώρα μας? Αυτό με το εργόσημο δεν το καταλαβαίνω. Όποιος είναι νόμιμος εργάτης από οποιαδήποτε χώρα κι αν είναι, εφόσον έχει ασφάλεια ΟΓΑ δεν χρειάζεται εργόσημο, πληρώνει ο ίδιος την εισφορά του στο ταμείο. Αν είναι παράνομος πρέπει να τον νομιμοποιήσεις και να του βάλεις ΟΓΑ? Μήπως να μην τον πάρεις καθόλου στην δούλεψή σου τελικά? Δεν ξέρω τί μπορεί να πάθεις. Εαν είναι νόμιμος έχει ΟΓΑ? Αν είναι παράνομος τί καταγγελεία να κάνει? Θα φέρει 5, 10, 100 μάρτυρες ότι σου δούλεψε, φέρε κι εσύ άλλους τόσους να πεις ότι δεν δούλεψε.
Τι να πω καλά ξεμπερδέματα... -
Απ' οτι ξερω υποχρεωτικά οι εργάτες γης είναι με εργοσημο είτε από ΙΚΑ είτε από ΟΓΑ.
Μπορούν να κάνουν καταγγελία στο ΣΕΠΕ και στο ΙΚΑ και ... μάλλον θα πληρώσεις και το εργοσημο τους πέρα από τα μαύρα που έδωσες. -
αν τους πλήρωσε μαύρα, με ποιον τρόπο θα αποδείξουν ότι δούλεψαν εκεί και δεν τους πλήρωσε το εργοσημο?
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Καλησπερα.
Απασχολουσα για λιγες μερες εργατες σε μαζεμα ελιων.Φυσικα ηθελαν πληρωμη με μετρητα,χωρις εργοσημο.
Το θεμα ειναι οτι ενω συμφωνησαμε στο ποσο που ζητησαν , στο τελος απαιτησαν μεγαλυτερο ποσο.
Μαλιστα ειναι εργατες τους οποιους απασχολω αρκετα χρονια ,μονο στο μαζεμα ελιων,χωρις να εχουν δειξει ποτε τετοια συμπεριφορα...
Οπως ειναι φυσικο δε δεχθηκα να τους δωσω το επιπλεον ποσο και τωρα με απειλει οτι θα με καταγγειλει( ο 'πρωτεργατης') (προφανως στην επιθεωρηση εργασιας).
Να σημειωθει οτι πηρε τα χρηματα που συμφωνησαμε και μετα με απειλησε.
Μπορει να απαντησει καποιος,τι μπορει να κανει εκ των υστερων?Πολύ περίεργοαυτό. Άνθρωπος που λες ότι τον γνωρίζεις αρκετό καιρό να έχει τέτοια συμπεριφορά. Κι εγώ απασχολώ εργάτες που ξέρω, δεν μου έχει τύχει κι ούτε έχω ακούσει παρόμοιο περιστατικό. Αυτός ο εργάτης είναι νόμιμος στη χώρα μας? Αυτό με το εργόσημο δεν το καταλαβαίνω. Όποιος είναι νόμιμος εργάτης από οποιαδήποτε χώρα κι αν είναι, εφόσον έχει ασφάλεια ΟΓΑ δεν χρειάζεται εργόσημο, πληρώνει ο ίδιος την εισφορά του στο ταμείο. Αν είναι παράνομος πρέπει να τον νομιμοποιήσεις και να του βάλεις ΟΓΑ? Μήπως να μην τον πάρεις καθόλου στην δούλεψή σου τελικά? Δεν ξέρω τί μπορεί να πάθεις. Εαν είναι νόμιμος έχει ΟΓΑ? Αν είναι παράνομος τί καταγγελεία να κάνει? Θα φέρει 5, 10, 100 μάρτυρες ότι σου δούλεψε, φέρε κι εσύ άλλους τόσους να πεις ότι δεν δούλεψε.
Τι να πω καλά ξεμπερδέματα...Ευλογη η απορια σου...
Εχει ασφαλιση ΟΓΑ αυτος,το εψαξα αμεσα,οι υπολοιποι απο το συνεργειο ειναι 'εποχιακοι' και δεν εχουν τιποτα.
Απλως το σκαρφιστηκε ολο αυτο,ωστε να βουτηξει κι αλλα χρηματα,σου λεει μπορει να τσιμπησει.
Μην το ψαχνεις,οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι φιδια κολοβά δυστυχως...
Απλως δεν περιμενα ποτε τετοια πουστιά,το θεμα παντως εχει ληξει,συνετιστηκε μια χαρα -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Απ' οτι ξερω υποχρεωτικά οι εργάτες γης είναι με εργοσημο είτε από ΙΚΑ είτε από ΟΓΑ.
Μπορούν να κάνουν καταγγελία στο ΣΕΠΕ και στο ΙΚΑ και ... μάλλον θα πληρώσεις και το εργοσημο τους πέρα από τα μαύρα που έδωσες.Ναι,σωστα,ομως λιγοι ζητουν εργοσημο,ακομα και οι νομιμοι στη χωρα μας,τα θελουν μαυρα τα λεφτα.
'Αν τους υποχρεωσεις να πληρωθουν με εργοσημο,πανε αλλου για ελιες... -
Ναι,σωστα,ομως λιγοι ζητουν εργοσημο,ακομα και οι νομιμοι στη χωρα μας,τα θελουν μαυρα τα λεφτα.
'Αν τους υποχρεωσεις να πληρωθουν με εργοσημο,πανε αλλου για ελιες...+1 και για άλλες αντίστοιχες δουλειές, από εμπειρία συγγενή μου.
Δεν μου κάνει εντύπωση πάντως ότι 'ξαφνικά' το θυμήθηκαν. Κάποιος του είπε ότι είναι εύκολος τρόπος εκβιασμού. Το έχω ακούσει και από άλλους. -
Αυτό το σκηνικό είναι κλασσική ιστορία δεκαετιών και τους έχουν διδάξει οι δικοί μας . Ξεκίνησε από τα αυθαίρετα που οι μαστόροι έπαιρναν διπλές τιμές επειδή ήταν αυθαίρετο , έπαιρναν και τα ένσημα στο χέρι και μετά έκαναν και καταγγελία στο ΙΚΑ ώστε να τα πάρουν και από εκεί .
Η πλάκα είναι ότι κάποιες φορές η καταγγελία δεν ενοχλούσε και τον ιδιοκτήτη αν δεν τους είχε πληρώσει στο χέρι τα ένσημα γιατί έτσι έπαιρνε το αυθαίρετο βέβαια ημερομηνία κατασκευής και έτσι μπορούσε να νομιμοποιηθεί με εκείνους τους παλιούς νόμους του 68 , του 77 και του 83 .Αλλη βερσιόν ήταν σε ιδιώτες σε νόμιμες οικοδομές , όπου τους έλεγαν μια τιμή ΜΕ τα ένσημα μέσα , τους τα έπαιρναν και μετά τους έκαναν καταγγελία , επειδή οι ιδιοκτήτες μια φορά θα έκαναν οικοδομή , άρα δεν έχαναν και τίποτα .
Στην γη δεν έπαιζε εύκολα αυτό γιατί οι συμφωνίες ήταν διαφορετικές , έπαιζαν και άλλου είδους συμμορφώσεις , όπως μάθαμε και τώρα και βέβαια εδώ είχαμε δουλειές που γίνονταν κάθε χρόνο , οπότε όποιος έκανε τον έξυπνο , δεν ξαναδούλευε .
Η δουλειά με τα ένσημα ήταν επικερδής για πολλούς , ενίοτε και για δικηγόρους που ήταν σε κυκλώματα , ακόμα και πολύ επίσημα .
Στις μεγάλες οικοδομές , τα ένσημα ήταν προκαθορισμένα και αν δεν τα πλήρωνες δεν μπορούσες να πουλήσεις , οπότε εκεί δεν έπαιζε μεγάλη ιστορία , σχεδόν μηδενική , στα δημόσια έργα όμως υπήρχε χώρος , αλλά δεν ξέρω περισσότερα αφού δεν έχω κάνει ποτέ δημόσια έργα .
Πριν 10-15 χρόνια έπαιξε μια άλλη ιστορία . Εργάτες που δούλευαν σε εταιρείες κυρίως δημοσίων , αλλά και κάποιων ιδιωτικών , προερχόμενοι ΟΛΟΙ από συγκεκριμένη χώρα που δεν είχε πολλούς στις οικοδομές , με την συνεργασία ατόμων της πρεσβείας τους , έκαναν φάμπρικα καταγγελιών , ότι τάχα δούλευαν Σ-Κ και υπερωρίες και με τυποποιημένη καταγγελία από συγκεκριμένα γραφεία , πήγαν να πάρουν εύκολα λεφτά . Τελικά δούλεψε ελάχιστα , αλλά όλοι οι προερχόμενοι από εκεί εργάτες δεν ξαναπάτησαν σε γιαπί , είτε δημόσιο , είτε ιδιωτικό και γενικά κάποιος μάζεψε όσους είχαν ξεφύγει .
Για όλα αυτά φταίει η νομοθεσία που επιτρέπει στον καθένα να κάνει καταγγελία χωρίς να έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο και κατά 99 % το ΙΚΑ την έκανε δεκτή αφού είχε όφελος το ίδιο .
-
Οσοι ειστε και δουλευετε σεκιουριταδες,ποιες εταιριες πληρωνουν δωρα και επιδοματα?
-
Λογικά αυτές που έκλεισαν...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα δωρα των εταιριων, και οι μισθοι εκπιπτουν ως δαπανες μισθοδοσιας απο τα ακαθαριστα εσοδα διοτι γινονται προς το συμφερον της επιχειρησης.
Για ποιο λογο να κλεισουν;
-
Βασικά όλες οι εταιρείες φύλαξης που έχουν δουλειά με το δημόσιο δίνουν κανονικά όλα τα νόμιμα, γιατί για να πληρωθούν τα τιμολόγια τους κάθε μήνα πρέπει να υποβάλουν και καταστάσεις μισθοδοσίας, ΑΠΔ, κλπ. Βέβαια μπορεί μετά να τα παίρνουν πίσω από τους υπαλλήλους τους, αλλά αυτό δεν το γνωρίζεις.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Τα δωρα των εταιριων, και οι μισθοι εκπιπτουν ως δαπανες μισθοδοσιας απο τα ακαθαριστα εσοδα διοτι γινονται προς το συμφερον της επιχειρησης.Για ποιο λογο να κλεισουν;
Και επειδή εκπίπτουν ως δαπάνες μισθοδοσίας τι?
Η επιχείρηση δεν δαπανά το πόσο για την κάλυψη των δώρων κλπ του προσωπικού ?
-
- λαπ, εισαι εξαιρετικος στα τεχνικα. τα εργατικα ομως...
- αραγε ποιες οι αμοιβες επαγγελματιων φιλοζωων?
https://www.protothema.gr/greece/articl ... -tzagouar/
-
Οταν η εταιρια εισπραττει εχει συγκεκριμενα τιμολογια τα οποια περιλαμβανουν στην τιμη ολα τα εξοδα και την μισθοδοσια συν τα δωρα κτλ.
Αυτα οταν τα δινει ως δωρα κτλ εκπιπτουν, αν τα κρατησει για αλλο σκοπο τα φορολογηται.
Γιατι να μην δωσει δωρα;
-
λαπ-η μου, αστο σε λεγω...
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Οταν η εταιρια εισπραττει εχει συγκεκριμενα τιμολογια τα οποια περιλαμβανουν στην τιμη ολα τα εξοδα και την μισθοδοσια συν τα δωρα κτλ.Αυτα οταν τα δινει ως δωρα κτλ εκπιπτουν, αν τα κρατησει για αλλο σκοπο τα φορολογηται.
Γιατι να μην δωσει δωρα;
Προφανώς και δεν το συζητάμε ότι πρέπει να πληρώνονται τα δώρα και όλα τα νόμιμα. Τα τιμολόγια όμως δεν περιλαμβάνουν ούτε δώρα, ούτε τίποτα. Πρέπει να είναι ανταγωνιστικά, αλλιώς δεν παίρνεις δουλειές και κλείνεις. Πολλές φορές απλά δεν τα βγάζεις πέρα, ακόμα και με ανταγωνιστικές τιμές, και πάλι κλείνεις!
-
Οταν λεω τιμολογια, εννοω την οικονομοτεχνικη μελετη που εχει γινει η οποια παρουσιαζει μια αλφα τελικη τιμη στον πελατη.
Αυτη η μελετη περιλαμβανει και εχει υπολογισει παρα πολλα πραγματα συν φυσικα τα δωρα του προσωπικου.Εχοντας ως δεδομενο την ποινικοποιηση της μη καταβολης του δωρου, και θεωρητικα παιζοντας ολοι υπο ισους ορους, το προβλημα δεν ειναι στα δωρα.
Αν δεν μπορει να ειναι ανταγωνιστικη η τιμη σημαινει οτι η οικονομοτεχνικη μελετη ειναι λαθος. Οτι οι συντελεστες που ειχαν υπολογισθει ειναι λαθος. Οτι εγιναν λαθη εξ αρχης, οτι επεκταθηκε η εταιρια οταν δεν επρεπε κτλ.
Αν μου πειτε για τεμπεληδες υπαλληλους και χαζους, εκει θα φανω κακουλης, καθως υπαρχει και η αποδεσμευση απο την εταιρια (σικ)
-
λαπ-η,
δεν ειναι ολα θεωρια...
υπαρχει κατι βασικοτατο στο χελλάς κάουντυ, η ρευστοτητα και οι λαμογκ που πρεπει να ανταγωνισθεις με τα τιμολογια που περιγραφεις - υποθετω εννοεις κοστολογια και τελικη προσφορα προϊοντος-υπηρεσιας. διας εγραψε σου αυτο αν και με ευγενεια.κατι βασικον: ακομη και αν εισαι ο διας και καμεις τον υπερτατο υπολογισμο των κατα λαπ τιμολογιων.
γιου φοργκετ το υπεροχον της επιθυμιας σχηματισμου κυβερνησεως απο τον καθε ασχετο.
που μπορει να σου ανατρεψει τα σχεδια περα απο καθε δυνατο συνδυασμο που μπορει να παραγει η καλυτερη γεννητρια τυχαιων αριθμων.φυσικως, να αναφερουμε και ολιγον μερικη νομολογια. σημειωσις σοβαρη: υποχρεωση αποδοσης φορων-εισφορων προς το χελλάς δημουργειται με την εκδοση τιμολογιου - απο τα κανονικα ουχι τα λαπ-ισια. και ειναι ασχετη της εξοφλησεως!
- αν δεν αποδωσεις ΕΓΚΑΙΡΩΣ το δωρο εργαζομενων, διωκεσαι και ποινικα
- αν δεν αποδοσεις φπα-φορο κλπ εγκαιρως, τιμωρεισαι αστικα και πιθανως και ποινικα
- αν σου αυξησουν τη προκαταβολη φορου στο 100% και αναδρομικα μαλιστα, αν δεν πλερω, τον πουλο
- αν δεν πλερωθεις εγκαιρως, ακομη και απο το κρατος, στους ορχεις του συστηματος
- αν φας κανονι, επισης
- πλερω λοιπον δωρο και ασφαλιστικαι εισφοραι δωρου. εισαι οκ. χμμμ. οτε και εαν παρει συνταξη ο εργαζομενος θα παρει και επιπλεον 13η/14η συνταξη?
- αν εισαι εξαγωγεας και ζητησεις επιστροφη φπα, θα φας ελεγχο και θα σου γυρισουν επισης ορχεις.
- δις ιζ υπεροχον: σου ζητα ο εργαζομενος προκαταβολη 5 μισθους γιατι εχει το παιδι του στο νοσοκομειο. δεν ημπορεις να τα δωκεις γιατι θα εκδιωχθεις για τοκογλυφια και ως φοροφυγας. τωρα αν δεν βγαζεις ευρω και απλα εξυπηρετεις τον εργαζομενο, αυτο ειναι ασχετο. αλλωστε θα εχει και αυτος φορολογικο θεμα!
- κουιζ. ενας εργαζομενος κοστιζει σε μια επιχειρηση το χρονο - μονο μισθολογικο+μη μισθολογικο κοστος - 40000 ευρω. ποσα θα λαβει ο εργαζομενος εις χειρας?
-
Αρα, εστιαζεις στα μεϊντ ιν γκρις.
Εγω εστιασα πως ενα μισθολογικο κοστος δεν μπορει να κλεισει μια εταιρια.
Η φραση ηταν στο αν υπαρχει καποια εταιρεια που να δινει δωρο και οτι υπαρχουν μονο αυτες που εκλεισαν.
Οι εταιριες δεν προσλαμβανουν αβερτα. Εχει κοστολογηθει ο εργαζομενος και η θεση εργασιας του, το τι τζηρο θα παραξει και ποιες δαπανες εχει, κτλ
Δεν θελω να φανω κουραστικος και επιμονος απεναντι σε ανθρωπους που το βιωνουν στις επιχειρησεις τους αλλα τα δωρα ρε παιδια δεν κλεινουν μια εταιρια.
Η συστηματικη μη επιστροφη του φπα επι του τζιρου ομως κλεινει μια εταιρια, αυτο ναι συμφωνω και ολα τα αλλα που αναφερθηκαν. Οπως επισης οι τυχον αλλαγες στο φορολογικο συστημα κλεινουν μια εταιρια
Παρα πολυ σημαντικη δε, η παρατηρηση της 13 και 14 συνταξης και η αναντιστοιχια με τα δωρα.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....