-
Ο χρήστης malsot έγραψε:
(...) το Aygo δεν πάει, δεν στρίβει και δεν φρενάρει σαν EVO ! Αλλά για κατηγορία αυτοκινήτου πόλης έχει καλές διαστάσεις (φαρδύ) στρίβει σαν μία κατηγορία πάνω (βλέπε σούπερ μίνι όπου 106, C2 κλπ) ε'ιναι ευρύχωρο, φρενάρει μια χαρά εως παραπάνω απότι πάει και το σημαντικότερο απ'όλα (για μένα) ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΤΙΠΟΤΑ όπως το smart !Φιλε malsot καλοταξιδο κι απο εμενα! Και στον eye το smart, οταν το παρει.
Ειναι πολυ ευχαριστο να σου 'βγαινει' η αγορα οπως την περιμενες. Για τα φρενα παντως, το aygo εχει στις μετρησεις των 4Τ μια απο τις χειροτερες επιδοσεις τα τελευταια χρονια, ανεξαρτητως κατηγοριας αυτοκινητου, στο φρεναρισμα 120-0 (περιπου 68 μ., αν θυμαμαι καλα, αν οχι ας με διορθωσει καποιος). Δεν αναφερομαι στην αισθηση (δεν το εχω οδηγησει) αλλα στην αποτελεσματικοτητα. Αυτο ειναι αντικειμενικο γεγονος, που σιγουρα προβληματιζει. Αστειευομενος θα ελεγα οτι αν 'φρεναρει παραπανω απ'οτι παει', οπως γραφεις, δεν θα πρεπει να 'πηγαινει' και πολυ καλα...
Καποιες φορες οι γνωμες των περιοδικων ειναι χρησιμες, γιατι η δικη μας εμπειρια/παραστασεις/ικανοτητα συγκρισης ειναι περιορισμενη σε σχεση με αυτη των επαγγελματιων δοκιμαστων/δημοσιογραφων, που εχουν πιο πληρη εικονα. -
παιδια εχει κανεις ρποσωπικη εμπειρια απο το mmt??
σκεφτομαι για να το παρω αυτοματο... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
σκεφτομαι για να το παρω αυτοματο...Δεν το εχω οδηγησει. Οι 4Τ στο τευχος Ιανουαριου εχουν συντομη δοκιμη. Εκει γραφουν οτι για εκκινηση στην ανηφορα χρειαζεται χειροφρενο ενω γενικα κατα την εκκινηση η εμπλοκη της 1ης αργει. Κατα τα αλλα το κιβωτιο το βρισκουν αρκετα καλο.
-
Θα ήθελα να παραθέσω την εμπειρία μου από το Αυτόματο κιβώτιο του Aygo....Μιας και δεν έχω βρει μέχρι τώρα κάποιο αναλυτικό κείμενο για το συγκεκριμένο θέμα.....Κατ' αρχήν να σημειωθεί ότι έχω στην κατοχή μου και ένα SMART με επίσης αυτόματο κιβώτιο και ότι το AYGO το έχω 2 μέρες μόνο, οπότε ίσως με τον καιρό (και αφού στρωθεί ο κινητήρας) να αλλάξουν μερικά δεδομένα.
Ξεκινάω λοιπόν λέγοντας ότι το κιβώτιο του AYGO είναι ΜΑΚΡΑΝ καλύτερο από το αντίστοιχο στο SMART και φυσικά αυτό ήταν ψιλοαναμενόμενο διότι το δεύτερο μετράει ήδη αρκετά χρόνια από τότε που σχεδιάστηκε.....Ειδικότερα οι αλλαγές γίνονται πολύ πιο ομαλά χωρίς το γονάτισμα που παρατηρείται στο μικρό διθέσιο. Βέβαια, στην θέση της εντελώς αυτόματης λειτουργίας το μικρό της ΤΟΥΟΤΑ κινείται με αργούς ρυθμούς (έτσι εξηγείται η χαμηλή κατανάλωση) με τους οποίους εκτός και αν είσαι σε κίνηση στην πόλη, οποιοσδήποτε κάτω από 80 χρονών δυσανασχετεί......(Θα επαναλάβω ότι το αυτοκίνητο έχει κάνει μόλις 70 χιλιόμετρα!!!!) Στην σειριακή όμως λειτουργία του τα πράγματα έρχονται στα ίσια τους.....οι επιδόσεις εκτοξεύονται και εκει πραγματικά.....δικαιολογείς τα 700 Ευρώ παραπάνω που έδωσες!!!! Ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο και επειδή η χρήση για την οποία προορίζεται είναι κυρίως σαν όχημα πόλης, συνιστώ ανεπιφύλακτα το MMT.
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
σκεφτομαι για να το παρω αυτοματο...Δεν το εχω οδηγησει. Οι 4Τ στο τευχος Ιανουαριου εχουν συντομη δοκιμη. Εκει γραφουν οτι για εκκινηση στην ανηφορα χρειαζεται χειροφρενο ενω γενικα κατα την εκκινηση η εμπλοκη της 1ης αργει. Κατα τα αλλα το κιβωτιο το βρισκουν αρκετα καλο.
-
Ευχαριστούμε Mike77gr για το review σου που είναι πολύ χρήσιμο για μας που προβληματιζόμαστε για την αγορά του MMT.
Αλήθεια πόσο σου στοίχισε με το κλειδί στο χέρι; Τίποτε δώρα; Πώς σου φαίνεται η ποιότητα των πλαστικών του και η συναρμολόγηση/ποιότητα κατασκευής; Τα φρένα πώς τα βλέπεις (και σχετικά με το Smart);
Αν έχεις χρόνο και μπορέσεις να μας πεις τα νέα σου και μετά από μεγαλύτερη συμβίωσή σου με το Aygo θα ήταν σημαντικό για μας!
-
+1
-
Τώρα που έχουμε και τις τιμές του τρίτου (107) της παρέας, πιό από όλα θεωρήται καλύτερη αγόρα και τί διαφορές έχουν στον εξοπλισμό ?
-
Καθ' ότι έχω καταλήξει τριδυμολόγος θα σου πω.
Οι εκδόσεις Αygo plus,C1 style,107 trendy έχουν ακριβώς τον ίδιο εξοπλισμό και κοστίζουν στην 5θ έκδοση 10820,10230,10430 ευρώ αντίστοιχα.(Οι τρίθυρες είναι περίπου 300 ευρώ κάτω)
Εχουν ABS,ένα σύστημα που το ονομάζουν ''σύστημα ευστάθειας στις στροφές'' δεν είναι όμως ESP,4 αερόσακκους,Α/C,ραδιο CD,ηλ. καθρέπτες μπροστά(ο οδηγός δεν έχει για του συνοδηγού!!!) και τα υπόλοιπα κλασσικά.(διαιρούμενα πίσω καθίσματα κλπ)
Τα αυτοκίνητα ως γνωστό είναι πανομοιότυπα σε μηχανικά μέρη και στο εσωτερικό(μόνο το τιμόνι και οι επενδύσεις των καθισμάτων αλλάζουν) και η μόνη διαφοροποίηση είναι στο εξωτερικό τους.
Οπότε τελικα διαλέγεις
α)Σύμφωνα με την εξωτερική εμφάνιση(υποκειμενικό)
β)Σύμφωνα με το χρηματοδοτικό(Peugeot)
γ)Σύμφωνα με την απόλυτη τιμή αγοράς(C1)
δ)Σύμφωνα με την εγγύηση και το aftersales(Τoyota)
ε)Σύμφωνα με το συναίσθημα (συμπάθεια σε μια απ' τις τρεις εταιρείες.) -
Εξαιρετική ανάλυση φίλε μου athanasie!
Να τα αναλύσεις ακόμα περισσότερο και στις υπόλοιπες εκδόσεις, ώστε να ετοιμάσουμε οδηγό για τρίδυμα!
Εγώ πάντως, μάλλον Aygo θα διάλεγα.
Α, ηλεκτρικούς καθρέπτες μπροστά γράφεις και με καταμπέρδεψες!
-
Ωπ μ'έπιασες Ηλεκτρικά παράθυρα ενοούσα,οι καθρέπτες είναι χειροκίνητοι
Οι φθηνότερες εκδόσεις δεν έχουν A/C οπότε δεν τις αναφέρω καν. -
Στην αναζήτηση για μικρό, το C1 και το Aygo ήταν υποψήφια μαζί με το Atos
και το Picanto (πρίν καταλήξω στο Picanto).Το Atos ήταν απίστευτα φθηνότερο και δεν το αναφέρω καν...
Είχα συγκρίνει τις εκδόσεις C1/Aygo 1lt των 11.000E με το κλειδί στο χέρι που
με το Picanto 1.1 Εx full (10.000Ε με το κλειδί στο χέρι + δέρμα/συναγερμό).**Πλεονεκτήματα C1, Aygo σε σχέση με Picanto **
- Προφανώς οι χώρες προέλευσης
- Αερόσακος συνοδηγού που απενεργοποιείται (στο picanto δεν απενεργοποιείται)
- 4 αστέρια EuroNCAP αντί για 3
- Πλευρικοί αερόσακοι
- Είναι 7 πόντους... μικρότερα
- CFC
- Υποδοχή mp3 player
- 5 χρόνια (toyota) εγγύηση αντί για 3 (kia) - citroen 2 δεν έβαλαν μυαλό...
- C1 καλύτερη επιτάχυνση
- Μεγαλύτερη τελική C1 ακόμη και στο 1lt
- Καλύτερη αξία μεταπώλησης (αν και τα μικρά ξεφτιλίζονται στα 3 χρόνια χρήσης)
Μειονεκτήματα (στις εκδόσεις που αναφέρουμε)
- 800-1.000Ε ακριβότερα
- Ημιανοιγόμενα πίσω παράθυρα (μέγα λάθος), ούτε ηλεκτρικά
- Δεν έχουν 3η ζώνη πίσω (είναι πρακτικά 4θέσια)
- Δεν έχουν προβολείς ομίχλης (στην έκδοση)
- Δεν έχουν δισκόφρενα πίσω (γενικώς)
- Τα μπροστινά προσκέφαλα είναι σταθερά στο κάθισμα!
- Τα πίσω καθίσματα είναι διαιρούμενα 50/50 (αντί για 60/40)
- Δεν έχουν μετρητή θερμοκρασίας νερού!
- Μηχανική ρύθμιση ύψους φώτων.
Βασικά η τελική απόφαση βγήκε γιατί στην ΚΙΑ έδιναν δώρο το δερμάτινο σαλόνι
και το συναγερμό, και έκανε και 1.000E λιγότερα.Αν όμως δεν μετρούσα την τιμή, μάλλον θα έπαιρνα το Aygo με αυτόματο
-
Καταναλώσεις κανείς; Κάνουμε μια έρευνα...!
-
Aygo manual με 15αρες και 185/55 λάστιχα: 35 περίπου ευρώ γέμισμα αυτονομία 500 + με μεικτή χρήση!
-
Αυτό σημαίνει λίγο κάτω από 7 lt/100km
Αν σου είναι εύκολο μπορείς να προσδιορίσεις τα ποσοστά στην μικτή χρήση;Γιατί αν πρόκειται για ένα 80-20 πόλη-δρόμος μου φαίνεται super.Aν είναι ένα 50-50 με προβληματίζει. -
σημερα εκλεισα το aygo με το σειριακο,αλλα θελει υπομονη γιατι δεν ειχε το χρωμα που ηθελα(ανθρακι) και θα κανει 1 μηνα να ερθει!!!
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Αυτό σημαίνει λίγο κάτω από 7 lt/100km
Αν σου είναι εύκολο μπορείς να προσδιορίσεις τα ποσοστά στην μικτή χρήση;Γιατί αν πρόκειται για ένα 80-20 πόλη-δρόμος μου φαίνεται super.Aν είναι ένα 50-50 με προβληματίζει.Δεν πολυαλλάζει η κατανάλωση λόγω των πολύ μακριών σχέσεων του κιβωτίου.Σκέψου ότι με τρίτη και τέρμα το στροφόμετρο (6500 στρ/λ.)δείχνει στο κοντέρ 150 χλμ.!!! Αυτό που πρέπει να λάβεις υπ'όψιν σου είναι ότι με τις 15άρες που έχω βάλει καίει σαφώς περισσότερο !
-
Ο.k ευχαριστώ.Όσο για τις 15άρες,νομίζω ότι δείχνουν πιό αρμονικές με το αμάξωμα με τίμημα βέβαια την λίγο αυξημένη κατανάλωση και τον ελαφρώς μεγαλύτερο κύκλο στροφής.
-
Σωστός! Έχει πολύ μεγάλους θόλους και τώρα ψιλογέμισαν.Αυτό που άλλαξε σημαντικά όμως είναι η σταθερότητα στα πολλά χλμ καθώς και οι κλήσεις στις στροφές.Επ'ευκαιρία,δείτε κι αυτο!
http://www.tte.de/cm_aygo.htm -
Ο χρήστης borbos έγραψε:
σημερα εκλεισα το aygo με το σειριακο,αλλα θελει υπομονη γιατι δεν ειχε το χρωμα που ηθελα(ανθρακι) και θα κανει 1 μηνα να ερθει!!!σορρυ κιολας, αλλα πολλα χρηματα χωρις αντικρισμα......
-
Eξαρτάται από το λόγο που το θες.Από άποψη διαστάσεων και άρα ευελιξίας και ευκολίας στο παρκάρισμα,κατανάλωσης και κόστους συντήρησης υπάρχει αντίκρισμα.Θα μου πείς τα παραπάνω μπορούν να στα προσφέρουν και φθηνότερα μοντέλα(Picanto,Matiz,C1) αλλά εκεί πλέον μπαίνει το θέμα 6 χρόνια εγγύηση Toyota που για πολλούς είναι σημαντικός παράγοντας.
TOYOTA AYGO