-
Ο χρήστης eye έγραψε:
ΕΤΥΧΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ : ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΓΗ ΠΟΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο.Κ. ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΘΕΣ ΠΙΟ ΤΑΧΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙ ΓΚΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΙΡΙΑΚΟ ΣΥΤΣΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ.Μα δεν ειναι ΟΛΑ αυτοματα;
Εγω το οδηγησα για λιγο εντος πολης και οι αλλαγες μου φανηκαν ενοχλητικα αργες, σε βαθμο να αποτελουν λογο απορριψης του αυτοκινητου.
Επισης σκεψου το εξης: Ειναι 90 cm πιο κοντο απο το Aygo. Αυτο ειναι πολυ σημαντικο στην πολη. Δεν θα χρειαστεις ομως ποτε τις πισω θεσεις; Δεν θα πας για νυχτερινη εξοδο/βολτα/μπανιο/εκδρομη με 3 φιλους/φιλες; Αξιζει να πληρωσεις σχεδον τα ιδια [;] για ενα αυτοκινητο ΜΟΝΟ για την πολη;
Ολα φυσικα ειναι θεμα των ΔΙΚΩΝ σου προτεραιοτητων και οχι των υπολοιπων. Με το δικο μου παντως σκεπτικο το Σμαρτ δεν ειναι λυση, παρα μονο για 2ο αυτοκινητο (ρολος για τον οποιο μπορει να ειναι κορυφαιο). -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
ΕΤΥΧΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ : ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΡΓΗ ΠΟΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο.Κ. ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΘΕΣ ΠΙΟ ΤΑΧΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙ ΓΚΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΙΡΙΑΚΟ ΣΥΤΣΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ.
Μα δεν ειναι ΟΛΑ αυτοματα;
Εγω το οδηγησα για λιγο εντος πολης και οι αλλαγες μου φανηκαν ενοχλητικα αργες, σε βαθμο να αποτελουν λογο απορριψης του αυτοκινητου.
Επισης σκεψου το εξης: Ειναι 90 cm πιο κοντο απο το Aygo. Αυτο ειναι πολυ σημαντικο στην πολη. Δεν θα χρειαστεις ομως ποτε τις πισω θεσεις; Δεν θα πας για νυχτερινη εξοδο/βολτα/μπανιο/εκδρομη με 3 φιλους/φιλες; Αξιζει να πληρωσεις σχεδον τα ιδια [;] για ενα αυτοκινητο ΜΟΝΟ για την πολη;
Ολα φυσικα ειναι θεμα των ΔΙΚΩΝ σου προτεραιοτητων και οχι των υπολοιπων. Με το δικο μου παντως σκεπτικο το Σμαρτ δεν ειναι λυση, παρα μονο για 2ο αυτοκινητο (ρολος για τον οποιο μπορει να ειναι κορυφαιο).ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ SOFTIP ΠOY EINAI SEIRIAKO ( ALLAZEIS ESY TIS TAXYTHTES ΧΩΡΙΣ ΑΜΠΡΑΓΙΑΖ ΞΜΕ ΤΟ ΛΕΒΙΕ ΤΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ) ΚΑΙ ΤΟ SOFTOUCH ΠΟΥ ΥΠΑΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΣΕΙΡΙΑΚΟ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟ (ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ) ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ , ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΟΥΜΠΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΕΒΙΕ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΚΙΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΤΟ ΣΜΑΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΜΑΡΤ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ 4 ΑΤΟΜΑ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ!! -
Ο χρήστης eye έγραψε:
Ο Scotch ΤΙ ΛΕΕΙ ?Εγώ λέω πως το καλύτερο μέρος να λυθούν όλες σου οι απορίες για το smart είναι ΕΔΩ.
Ακόμη κι αν λυθούν όμως οι απορίες σου, εσύ θα πάρεις την απόφαση αν 'σου κάνει' ή όχι. Το ότι είναι αργό το κιβώτιο, συγκριτικά με τα καλύτερα αυτόματα-σειριακά (όπως του jazz για παράδειγμα) είναι δεδομένο και μακάρι το smart να είχε το κιβώτιο του jazz. Το αργό (συγκριτικά πάντα) κιβώτιο όμως ή ακόμα και η αρκετά σκληρή ανάρτηση δεν είναι ικανά να του στερήσουν τον τίτλο του βασιλιά της πόλης με το 1 μέτρο διαφορά απ' όλα τα άλλα 'μικρά' (εκτός κι αν έχεις τη δυνατότητα όπου πας να παρκάρεις σε γκαράζ...τότε αλλάζει).
Για μέσα στην πόλη εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω σε manual κιβώτιο ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να μείνω με το 'αργό' κιβώτιο του smart. Όσο για το μέγεθος, θα σου πω μόνο πως τους τελευταίους μήνες παρκάρω καθημερινά στον Πειραιά ενώ πριν πάρω το smart δεν πέρναγε καν από το μυαλό μου να το τολμήσω. -
Θα ψηφίσω και εγώ το Panda παιδιά
Ο λόγος είναι ότι μου κάνει (όπως έχει ειπωθεί) πιο ολοκληρομένο τουτού από τα υπόλοιπα που παρατέθησαν παραπάνω....Είναι και πιο όμορφο! -
Περί ορέξεως...
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ο Scotch ΤΙ ΛΕΕΙ ?
Εγώ λέω πως το καλύτερο μέρος να λυθούν όλες σου οι απορίες για το smart είναι ΕΔΩ.
Ακόμη κι αν λυθούν όμως οι απορίες σου, εσύ θα πάρεις την απόφαση αν 'σου κάνει' ή όχι. Το ότι είναι αργό το κιβώτιο, συγκριτικά με τα καλύτερα αυτόματα-σειριακά (όπως του jazz για παράδειγμα) είναι δεδομένο και μακάρι το smart να είχε το κιβώτιο του jazz. Το αργό (συγκριτικά πάντα) κιβώτιο όμως ή ακόμα και η αρκετά σκληρή ανάρτηση δεν είναι ικανά να του στερήσουν τον τίτλο του βασιλιά της πόλης με το 1 μέτρο διαφορά απ' όλα τα άλλα 'μικρά' (εκτός κι αν έχεις τη δυνατότητα όπου πας να παρκάρεις σε γκαράζ...τότε αλλάζει).
Για μέσα στην πόλη εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω σε manual κιβώτιο ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να μείνω με το 'αργό' κιβώτιο του smart. Όσο για το μέγεθος, θα σου πω μόνο πως τους τελευταίους μήνες παρκάρω καθημερινά στον Πειραιά ενώ πριν πάρω το smart δεν πέρναγε καν από το μυαλό μου να το τολμήσω.ΤΟ ΞΕΡΩ ΤΟ SITE ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ . THX
-
Παρελείφθη το Aygo και ευτυχώς μόνο θετικά τα σχόλια: Κατ'αρχήν με ένα ντεπόζιτο κάνει τολάχιστον 450 χλμ με 35 ευρώ! εγώ με το πρώτο κιόλας έκανα 500! Επίσης τα φρένα είναι από μια χαρά εως και γ..ώ ! Άξιο λόγου ότι με 5η στο κιβώτιο και περί τις 4500 στροφές το αυτοκίνητο έχει 160 χλμ κοντέρ ενώτο τελειώνει άνετα εξαιτίας της ελαστικότητας του κινητήρα αλλά και της μακριάς κλιμάκωσης του κιβωτίου. Πολύ ευχαριστο εσωτερικό ενώ σε χώρους και οδική συμπεριφορά θυμιζει εύκολα C2 που επίσης υπάρχει στην οικογένεια ! Μελανά σημεία: τα καθίσματα δεν κρατούν μνήμη όταν αναδιπλώνονται για να περάσουν οι πίσω επιβάτες (3θυρο) και η 'βραχύτητα' του 3κύλινδρου που είναι θέμα συνήθειας !
Μεγαλύτερη εντύπωση : το ότι έστριβα με 130 + κατεβαίνοντας από περιφερειακή Υμητού προς Αττική οδο ΑΝΕΤΑ ενώ για τους πιο ενθουσιώδης πλασάρεται τόσο ωραία που έτσι και είχε λίγο περισσότερη δύναμη θα θύμιζε σαξόραλλο ! Το ξέρατε ότι με χρονομίσθωση δεν ισχύει η έξτρα έγγύηση της ελληνικής αντιπροσωπίας; -
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Μεγαλύτερη εντύπωση : το ότι έστριβα με 130 + κατεβαίνοντας από περιφερειακή Υμητού προς Αττική οδο ΑΝΕΤΑ ενώ για τους πιο ενθουσιώδης πλασάρεται τόσο ωραία που έτσι και είχε λίγο περισσότερη δύναμη θα θύμιζε σαξόραλλο ! Το ξέρατε ότι με χρονομίσθωση δεν ισχύει η έξτρα έγγύηση της ελληνικής αντιπροσωπίας;
Καταρχήν ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!
Τα σχόλια περι Σαξόραλλου τα είχαν γράψει και στο Drive,τώρα θέλω ακόμη περισσότερο να οδηγήσω ένα
Σχετικά με την εγγύηση,δηλαδή ισχύει μονάχα για 3 χρόνια; Η αιτιολογία ποιά είναι; -
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Μεγαλύτερη εντύπωση : το ότι έστριβα με 130 + κατεβαίνοντας από περιφερειακή Υμητού προς Αττική οδο ΑΝΕΤΑ ενώ για τους πιο ενθουσιώδης πλασάρεται τόσο ωραία που έτσι και είχε λίγο περισσότερη δύναμη θα θύμιζε σαξόραλλο ! Το ξέρατε ότι με χρονομίσθωση δεν ισχύει η έξτρα έγγύηση της ελληνικής αντιπροσωπίας;
Καταρχήν ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!
Τα σχόλια περι Σαξόραλλου τα είχαν γράψει και στο Drive,τώρα θέλω ακόμη περισσότερο να οδηγήσω ένα
Σχετικά με την εγγύηση,δηλαδή ισχύει μονάχα για 3 χρόνια; Η αιτιολογία ποιά είναι;ότι η εταιρεία leasing μπορεί να το αγόρασε σε χαμηλότερη τιμή, χωρίς να πληρώσει το ποσό της επιπλέον εγγύησης
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ότι η εταιρεία leasing μπορεί να το αγόρασε σε χαμηλότερη τιμή, χωρίς να πληρώσει το ποσό της επιπλέον εγγύησηςΑυτό γίνεται με ΚΙΑ και Ηyundai,δεν ήξερα οτι μπορεί να γίνει και με την Toyota
-
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Παρελείφθη το Aygo και ευτυχώς μόνο θετικά τα σχόλια: Κατ'αρχήν με ένα ντεπόζιτο κάνει τολάχιστον 450 χλμ με 35 ευρώ! εγώ με το πρώτο κιόλας έκανα 500! Επίσης τα φρένα είναι από μια χαρά εως και γ..ώ ! Άξιο λόγου ότι με 5η στο κιβώτιο και περί τις 4500 στροφές το αυτοκίνητο έχει 160 χλμ κοντέρ ενώτο τελειώνει άνετα εξαιτίας της ελαστικότητας του κινητήρα αλλά και της μακριάς κλιμάκωσης του κιβωτίου. Πολύ ευχαριστο εσωτερικό ενώ σε χώρους και οδική συμπεριφορά θυμιζει εύκολα C2 που επίσης υπάρχει στην οικογένεια ! Μελανά σημεία: τα καθίσματα δεν κρατούν μνήμη όταν αναδιπλώνονται για να περάσουν οι πίσω επιβάτες (3θυρο) και η 'βραχύτητα' του 3κύλινδρου που είναι θέμα συνήθειας !
Μεγαλύτερη εντύπωση : το ότι έστριβα με 130 + κατεβαίνοντας από περιφερειακή Υμητού προς Αττική οδο ΑΝΕΤΑ ενώ για τους πιο ενθουσιώδης πλασάρεται τόσο ωραία που έτσι και είχε λίγο περισσότερη δύναμη θα θύμιζε σαξόραλλο ! Το ξέρατε ότι με χρονομίσθωση δεν ισχύει η έξτρα έγγύηση της ελληνικής αντιπροσωπίας;Καλοτάξιδο το Aygo!!! Πολλές και ευχάριστες βόλτες να έχεις!!!
Πήρες το απλό ή το plus, πόσο πήγε με το κλειδί στο χέρι;
Όποτε μπορείς να μας κρατάς ενήμερους για τη 'συμεριφορά' του! -
Καλημέρα, πήρα το Aygo+ μιας και το 'μηνιαίο' παράβολο αυξήθηκε κατά....τίποτα και γιατί το απλό δε έχει στροφόμετρο!
Και ένα tip : όποιος ψάχνει για ζαντολάστιχα after market η λύση προέρχεται από IGNIS sport ! To aygo φοράει ζάντες 5Χ14 με ελαστικά 155/65/14 ενώ του IGNIS είναι 5!!Χ15 με 185/55/15 ! Και του πάνε!!!!Και δεν επηρεάζεται και η κατανάλωση ! Σημειώστε ότι το Αygo μου είναι 3θυρο κόκκινο! Παρόλα αυτά για τους σκληροπυρηνικούς και μόνο χωράνε και 17άρια !!!! Η κατανάλωση και οι επιδόσεις όμως πάνε περίπατο!
Η τιμή τώρα επειδή πρόκειται για χρονομίσθωση είναι περίπου η τιμή μετρητίς συμπεριλαμβανομένων της ασφάλειας (μεικτής) και των τελών κυκλοφορίας μιας και ανά τρίμηνο έχεις επιστροφή ΦΠΑ ! το μόνο έξτρα που πληρώνω είναι η συντήρηση και η βενζίνη! -
Toyota Aygo Car of the year ( μαζί με την Veyron ) από το περιοδικό Top Gear
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Καταρχήν ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!
Σχετικά με την εγγύηση,δηλαδή ισχύει μονάχα για 3 χρόνια; Η αιτιολογία ποιά είναι;Απλά η έξτρα εγγύηση δίνεται μέσω ασφαλιστικής που χρησιμοποιεί η αντιπροσωπεία και όχι η εταιρεία χρονομίσθωσης-ενοικίασης η οποία ούτως ή άλλως είναι μεικτή!
-
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Καλημέρα, πήρα το Aygo+ μιας και το 'μηνιαίο' παράβολο αυξήθηκε κατά....τίποτα και γιατί το απλό δε έχει στροφόμετρο!
Και ένα tip : όποιος ψάχνει για ζαντολάστιχα after market η λύση προέρχεται από IGNIS sport ! To aygo φοράει ζάντες 5Χ14 με ελαστικά 155/65/14 ενώ του IGNIS είναι 5!!Χ15 με 185/55/15 ! Και του πάνε!!!!Και δεν επηρεάζεται και η κατανάλωση ! Σημειώστε ότι το Αygo μου είναι 3θυρο κόκκινο!** Παρόλα αυτά για τους σκληροπυρηνικούς και μόνο χωράνε και 17άρια !!!! Η κατανάλωση και οι επιδόσεις όμως πάνε περίπατο! **
Η τιμή τώρα επειδή πρόκειται για χρονομίσθωση είναι περίπου η τιμή μετρητίς συμπεριλαμβανομένων της ασφάλειας (μεικτής) και των τελών κυκλοφορίας μιας και ανά τρίμηνο έχεις επιστροφή ΦΠΑ ! το μόνο έξτρα που πληρώνω είναι η συντήρηση και η βενζίνη!Καλά το φαντάζεσαι με 17άρες....σαν να φορά παιδάκι 5 ετών παπούτσι 50 νούμερο!
-
Ο χρήστης malsot έγραψε:
και η 'βραχύτητα' του 3κύλινδρου που είναι θέμα συνήθειας !Με μπέρδεψες,μάλλον τραχύτητα εννοείς;
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
και η 'βραχύτητα' του 3κύλινδρου που είναι θέμα συνήθειας !
Με μπέρδεψες,μάλλον τραχύτητα εννοείς;
CORRECT
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλά το φαντάζεσαι με 17άρες....σαν να φορά παιδάκι 5 ετών παπούτσι 50 νούμερο!
Το πρωτότυπο καθώς και το Aygo που έπαιζε μουσική στην διεθνής έκθεση φόραγαν 17άρες!
-
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Μεγαλύτερη εντύπωση : το ότι έστριβα με 130 + κατεβαίνοντας από περιφερειακή Υμητού προς Αττική οδο ΑΝΕΤΑ ενώ για τους πιο ενθουσιώδης πλασάρεται τόσο ωραία που έτσι και είχε λίγο περισσότερη δύναμη θα θύμιζε σαξόραλλο ! Το ξέρατε ότι με χρονομίσθωση δεν ισχύει η έξτρα έγγύηση της ελληνικής αντιπροσωπίας;Με Γειά και καλοτάξιδο κι από μένα !
Γράφεις πολύ θετικά σχόλια για το Aygo και χαίρομαι που τα διαβάζω 'από πρώτο χέρι ' αλλα με κάνει να απορώ οτι ίσως πολλά απο αυτά που γράφουν διάφορα έντυπα ειναι μα....ίες. Εγώ έχω παραγγείλει το Σμαρτ τελικά για τους λόγους μου το οποίο , δυστυχώς έχει αρκετό χρόνο αναμονής παράδοσης (μιάς και το ζήτησα με κάποια εργοστασιακά πραγματάκια ). -
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου ! Το πρόβλημα με τα περιδικά είναι ότι πολλές φορές ξεχνούν το καταναλωτικό κοινό του αυτοκινήτου που δοκιμάζουν καθώς και την σχέση αξίας/τιμής , όπως και την κατηγορία στην οποία υπάγονται ! Συνεπώς το Aygo δεν πάει, δεν στρίβει και δεν φρενάρει σαν EVO ! Αλλά για κατηγορία αυτοκινήτου πόλης έχει καλές διαστάσεις (φαρδύ) στρίβει σαν μία κατηγορία πάνω (βλέπε σούπερ μίνι όπου 106, C2 κλπ) ε'ιναι ευρύχωρο, φρενάρει μια χαρά εως παραπάνω απότι πάει και το σημαντικότερο απ'όλα (για μένα) ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΤΙΠΟΤΑ όπως το smart ! To αξιοπερίεργο΄είναι ότι τραβάει τα βλέματα ! Και μιας και το θυμήθηκα το 1998 ήμουν πάλι από τους πρώτους κατόχους seicento sporting και η έκδοση abarth που είχα πάρει κόστιζε 3.200.000 δρχ τότε !
TOYOTA AYGO