-
Οι πρωτες απο Λαμια εως Δομοκο ας πουμε παλευονται,οι μετα το Δομοκο ειναι πιο ζορικες και αυτες ειναι που παρακαμπτονται σε πρωτη φαση με το νεο δρομο.
+1 για Καλαμπακα-Τρικαλα-Λαμια....ή εμεις μεγαλωσαμε ή οι στροφες... -
Εγώ πάντως όταν πήγαινα Γιάννενα πριν την Ιονία , πάντα από Καλαμπάκα πήγαινα . Διότι το Αντίρριο-Αρτα ήταν πολύ κουραστικό με κίνηση , μπλόκα , όρια , χωριά , διπλές διαχωριστικές κλπ .
Ενώ από πάνω ακόμα και στην Κατάρα . τις νταλίκες τις πέρναγες σε ευθείες ακόμα και 100 μ. αφού πήγαιναν με 20 χαω . Από την στιγμή που έγινε η Εγνατία οι στροφές πλέον περιορίστηκαν σε μόλις 30 χλμ και ο χρόνος Γιάννενα-Καλαμπάκα από 2.10 που ήταν σε 1.10 .
Μετά την Καλαμπάκα είχες κατά τμήματα 2+2 , είχες καθυστερήσεις στους περιφερειακούς , ενώ το κομμάτι Λαμία-Ξυνιάδα είχε 2 λωρίδες ο ανερχόμενος και ήταν σχετικά άνετο .
Ακόμα έγινε κόμβος η διασταύρωση με την Στυλίδα που είχε φανάρι και έχανες 5-10 λεπτά .
Με τον νέο δρόμο μόλις ανέβεις στην Ξυνιάδα , έχει 8 χλμ συνδετήριο και μπαίνεις στον αυτοκινητόδρομο και παρακάμπτεις Δομοκό , Σοφάδες , Καρδίτσα και πέφτεις στον περιφερειακό Τρικάλων προς το τέλος του .
Προφανώς μιλάμε για 30-40 λεπτά κέρδος χρόνου , οπότε Αθήνα-Καλαμπάκα , λίγο πάνω από 2.30 ώρες και Γιάννενα λίγο κάτω από 4 ώρες .
Από Ιονία θα είναι 20 λεπτά λιγότερο , αλλά το κόστος διοδίων και γέφυρας είναι μεγάλο .
Το πρόβλημα βέβαια είναι η Πίνδος αν έχει χιόνια .
-
Γιάννενα μέσω του νέου δρόμου προφανώς ακόμα. Αν τελειώσει ο ε65 το βλέπουμε ξανά.
Μαρούσι -έξοδος εγνατιας στα Γιάννενα σε 3,5 ώρες μόνο με ταχυτητες μέχρι 130. -
Ναι η Ιόνια είναι πολύ ευχάριστη αλλά εμάς μας τρώει ώρα το Λιβαδειά-Ιτέα-Ναύπακτος
-
Πέρα από ωραία η Ιόνια είναι πλέον και υποχρεωτική για το ταξίδι Αντίρριο - Αμφιλοχία. Η παλιά εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή λόγω κατολισθήσεων για τους ερχόμενους μήνες στην θέση Κλεισούρα Αιτωλοακαρνανίας κοντά στο Μεσολόγγι και η παράκαμψη 25χλμ γίνεται από κάκιστους επαρχιακούς δρόμους. Μην κάνει κάποιος το λάθος να προτιμήσει αυτή την διαδρομή στην χριστουγεννιάτικη έξοδο γιατί θα τον βρουν τα Φώτα στον δρόμο!
-
Αν ο καιρός είναι καλός , τότε θα είναι ωραία να πας Γιάννενα από τον ένα δρόμο και να κατέβεις από τον άλλο .
-
Χθες στα διόδια του αγγελοκάστρου(Ιόνια)μας είπε η υπάλληλος να προσεχουμε γιατί κυκλοφορεί σκύλος στον δρόμο.Μας είπε συγκεκριμένα ότι συνεργειο της νεας οδου τον ψάχνει για να τον απομακρύνει,αλλά να έχουμε 'το νού μας'.Πράγματι τον σκυλάκο τον συναντησαμε λίγο πιο κάτω,ήθελε να διασχισει τον δρομο,αλλά με κόρνες σταμάταγε....ενημερωσα την 'οδό' σε πιο χιλ.τον είδαμε....τελικά δεν ξέρω αν την γλύτωσε ο σκυλάκος....
Ερώτηση:αν γινόταν ατύχημα λόγο σκύλου θα είχε την ευθύνη η νεα οδος σαν 'διαχειριστρια'του συγκεκριμένου δρόμου; -
Καμία περίπτωση αποζημίωσης. Έπαθα ζημιά 1700 ευρώ στην Εγνατία και άκρη δεν έβγαλα. Μάλιστα χθες το βράδυ στην παρέα μας ήταν και μια εκ των νομικών συμβούλων της Εγνατίας και συζητήσαμε το δικό μου συμβάν....απέκλεισε οποιαδήποτε διεκδίκηση.
-
Κριμα για την περιπτωση σου...εκανες δηλαδη καποιες ενεργειες ή στο απεκλεισε κατευθειαν;
-
Η εξήγηση είναι απλή. Ο αυτοκινητόδρομος είναι θεωρητικά κλειστός καθώς έχουν μείνει κάποια ανοίγματα που ίσως δεν έπρεπε. Εγώ το έπαθα στην έξοδο 2 της Αλεξανδρούπολης και το σκυλί βρέθηκε εκεί προφανώς από τον κόμβο. Απλά δεν υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθείς.
-
Μου έχει τύχει περίπου στον Άγιο Κωνσταντίνο(στον καινούργιο δρόμο) να ταξιδεύω νύχτα με περίπου140 χιλιόμετρα με bmw 116d και λίγο μόλις έχω προσπεράσει νταλίκα, να υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ σκύλος τουλάχιστον 50 κιλά στην αριστερή. Τιμονιά αφρενάριστος αλλαγή λωρίδας σχεδόν τελευταία στιγμή γιατί ήταν σκοτάδι και τον είδα πολύ κοντά μου, γλίστρημα με τα 4 και 2-3 μεγάλες διορθώσεις για να μην κάνω σβούρες με την ταχύτητα που είχα.
Ευτυχώς όλα καλά, δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γινόταν αν τον πετύχαινα την ώρα που προσπέρναγα την νταλίκα 5-10 Sec πριν δλδ.Μια άλλη φορά έξω από την Λαμία πέτυχα ένα αντίστοιχα τεράστιο σκύλο να είναι καβάλα στο τσιμεντένιο διάζωμα και να χαζεύει το πότε θα πάει να περάσει το δρόμο.
-
Σοβαρό άρθρο από "έγκυρο" μέσο τής χώρας που ζούμε...
https://www.carandmotor.gr/nea/mikres-prasines-pinakides-ethniki-odo-den-agnooyme
Το Ε94 αγαπητοί στις μικρές πλευρικες πινακίδες δεξιά των στηθαιων δεν αναφέρεται στην ονομασία του άξονα στο διευρωπαικο δίκτυό...αλλά στην χιλιομετρική θέση που βρισκόμαστε Ε ίσον ρεύμα προς Ελευσίνα 94 ίσον 94χλμ.
Στο απέναντί ρεύμα που έχει Τ94 που κολλάει το Τ τότε...γίδια???
Μήπως στο ρευμα προς Τσακωνα χιλ 94 ?
Η ονομασία του ευρωπαϊκού δικτύου αυτοκινητοδρομων αναφέρεται σε μεγαλύτερες πλευρικες πινακίδες
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
Καμία περίπτωση αποζημίωσης. Έπαθα ζημιά 1700 ευρώ στην Εγνατία και άκρη δεν έβγαλα. Μάλιστα χθες το βράδυ στην παρέα μας ήταν και μια εκ των νομικών συμβούλων της Εγνατίας και συζητήσαμε το δικό μου συμβάν....απέκλεισε οποιαδήποτε διεκδίκηση.
Φυσικά, αφού έχει ταμπέλα ότι υπάρχουν άγρια ζώα για τα επόμενα -ας πούμε- 12km.
-
@tgd said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
Φυσικά, αφού έχει ταμπέλα ότι υπάρχουν άγρια ζώα για τα επόμενα -ας πούμε- 12km.
Δεν υπήρχε πουθενά ταμπέλα τότε.
-
Στην Εγνατία έχω πολλά χρόνια να περάσω, θυμάμαι μόνο τις τεράστιες ταμπέλες για τις αρκούδες. Στην ΠΑΘΕ όμως έχει πολλά τέτοια "ζωά για τα επόμενα 12km", "ομίχλη για τα επόμενα 5km", κοκ.
-
@madman77 said in ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...:
Κανα σχολιο για το 'δρομο' απο τα Σπατα ως την Λουτσα?
(Αυτο με τις φοβερες στροφες -αναποδες- και τα απειρα μπαλωματα μεχρι Λουτσα.....Εδω και καμια 20τια που τον θυμαμαι το ιδιο αισχος ειναι......
Φυσικα το ιδιο απο τον κομβο 'Παιανια-Σπατα' της ΑΟ μεχρι τα Σπατα...
Ανάποδες στροφές, μάλλον εννοεί ο φίλος, τον «καινούργιο» δρόμο που περνάει έξω από τα Σπάτα.
Τραγικός είναι και ο κεντρικός που περνάει από μέσα, επισκευασμένος (της πλάκας..) πριν 2-3 χρόνια, και αναγκάζεσαι να κάνεις σλάλομ για να αποφύγεις τα φρεάτια και τις λακούβες.
Δεν πειράζει όμως, τώρα που θα έχουν και πίστα καρτ διεθνών προδιαγραφών, ποιός τους πιάνει.
Άει σιχτίρ. -
-
Είναι φυσιολογικό, όταν θες να μπεις στην Αττική Οδό, να περιμένεις σε φανάρι;
Πόσο μαλάκας ή.. δωρολήπτης (υπόθεση Μαραθώνος) πρέπει να είναι αυτός που σχεδίασε το έργο; -
Δεν καταλαβαίνω τι λες.
Σε κάθε κόμβο πριν μπεις στην ράμπα καθόδου στην Α.Ο. έχει φανάρι.Πως αλλιώς θα ήταν ?
Επίσης στην Μαραθώνος και γενικά στην Παλλήνη, υπάρχουν άπειρα κτίσματα που έχουν μειώσει τις λωρίδες από 3+3 σε 2+2, ενώ και ο κόμβος έχει δυσκολίες και όχι όλες τις λειτουργίες.
-
Μα γιατί να περιμένεις σε φανάρι, ώστε να μπεις στην ΑΟ?
Μην τυχόν και αναπτύξεις ταχύτητα και τρακάρεις στην είσοδο;
Το ίδιο και στο Χαλάνδρι.
Συγγνώμη, αλλά αυτά είναι γελοιότητες.Στην Μαραθώνος, είχε παιχτεί ιστορία με το κτίριο δεξιά, αλλιώς θα ήταν χωρίς φανάρι, αλλά κάποιος είχε μεγάλο μέσον...δεν θυμάμαι ακριβώς την ιστορία.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...