-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Focus ST, Honda TypeR, Renault Megane RS, SUBARU Impreza WRX, σε ποια δυναμικα χαρακτηριστικα υστερουν ακριβως?
Το παραπάνω post μου θα έπρεπε να σε καλύπτει. Άλλωστε όλα τα παραπάνω αυτοκίνητα έχουν συγκριθεί με το Golf Gti κατά καιρούς με νικητή πάντα το Golf.
Ας εξηγήσω όμως αφού μου το ζητάς.
Επιδόσεις, κρατήματα, αίσθηση και παράγοντας fun to drive. Αυτά για το Gti. Φαντάζεσαι πόσο περισσότερο θα υστερούν τα παραπάνω αυτοκίνητα σε σχέση με το scirocco που θα είναι λιγάκι πιο γρήγορο από το Gti καθώς και με ακόμα καλύτερα κρατήματα εξαιτίας των μεγαλύτερων μετατροχίων και του χαμηλότερου κέντρου βάρους?
32Κ εμένα δε μου φαίνονται πολλά πάντως για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Σε τι θα υστερεί για παράδειγμα από μία 120i ΒΜW η οποία πλησιάζει τα 40Κ€???συμφωνα με το top gear όχι
-
Εψαξα στο 'αρχειο' μα δε βρηκα πουθενα το Golf να στεφεται νικητης...
Αν εχεις καποιο λινκ, θα βοηθουσε να πιστεψω πως το Golf ειναι οπως λες... 'Επιδόσεις, κρατήματα, αίσθηση και παράγοντας fun to drive'Megane Sport Astra OPC Golf GTi Focus ST
Γύρος πίστας 1:39:00 1:40:30 1:40:45 1:41:70
Μέγιστη ταχύτητα 184,1 184,8 179,1 178,6
Μέγιστη επιβράδυνση 1,26 1,2 1,16 1,17(4T, Τευχος 426)
'Τέλος, για τους λάτρεις των συγκρίσεων υπενθυμίζουμε ότι στην πίστα των Μεγάρων το «κανονικό» Golf GTI έχει σημειώσει 1:15.50, το Astra OPC με τον Μανουέλ Ρόιτερ στα πηδάλια 1:13.55, το Focus ST 1:16.50, το Clio RS με το Νίκο Γκίκα 1:15.3, ενώ με την τελευταία γενιά του προηγούμενου Type-R το χρονόμετρο είχε σταματήσει στο* 1:14.1***'
(4T, Τευχος 439)
Το Subaru, τουλαχιστον απο πλευρας επιδοσεων δεν νομιζω να υστερει πουθενα...
Αν και δε βρηκα καποια δοκιμη...Αλλα επειδη δεν παιζουν ρολο μονο οι επιδοσεις οπως εγραψα και παραπανω, πιστευω πως τα 30000-32000€ για το Scirocco ειναι πολλα λεφτα... Ιδιαιτερα αν αναλογιστεις πως χρησιμοποιει κινητηρα που ηδη παραγεται, πλαισιο που εξελιχθηκε πανω σε καποιο ηδη υπαρχον κτλ.
Προσωπικα μου αρεσει το αυτοκινητο παρα πολυ , αλλα...ειπαμε: Πολλα τα λεφτα...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Προσωπικα μου αρεσει το αυτοκινητο παρα πολυ , αλλα...ειπαμε: Πολλα τα λεφτα...Το megane όπως και το OPC υστερούν στον πραγματικό δρόμο εξαιτίας του πίσω άκαμπτου άξονα. Στην πίστα οι παραπάνω ιπποδυνάμεις τους βοηθούν τα αυτοκίνητα να πάρουν κεφάλι στις ευθείες αλλά πέρα από αυτό η αίσθηση τόσο από τα χειριστήρια και το πλαίσιο υστερούν σε σχέση με ένα GTi.
To focus είναι για μένα πολύ κοντά στο GTi, όμως θεωρώ ότι η κατανάλωσή του αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα. Κάποιοι θεωρούν οτι δεν ειναι και τόσο σπορ όσο το Golf.
WRX και Golf GTi E30 συγκρίθηκαν πρόσφατα από τους 4Τροχούς. To περιοδικό έγραψε ΚΑΘΑΡΑ ότι είναι πολύ πιο fun to drive το Golf.
Αν σου φαίνονται πολλά τα λεφτά πάρε αυτό με τα 160 άλογα. Μια χαρά έπιδόσεις θα έχει και αυτό. Σίγουρα καλύτερες από την 120i που όπως έμαθα είναι αισθητά πιο αργή από το Α3 με τα 125. -
αποσο θυμαμαι υστερουν καπως στον ελληνικο πραγματικο δρομο τα 2 που λες...και τιμολογιακα το μεγκαν...
τεσπα, το σιροκο σιγουρα ειναι μια καλη επιλογη απο τη vw, πιστευω θα μαζεψει και μη γερμανοφιλους οσο αργησει πχ η ρενω και αλλες εταιρειες...
προσωπικα μαρεσει..
-
Αλλα επειδη δεν παιζουν ρολο μονο οι επιδοσεις οπως εγραψα και παραπανω, πιστευω πως τα 30000-32000€ για το Scirocco ειναι πολλα λεφτα... Ιδιαιτερα αν αναλογιστεις πως χρησιμοποιει κινητηρα που ηδη παραγεται, πλαισιο που εξελιχθηκε πανω σε καποιο ηδη υπαρχον κτλ.
Εγω στο scirocco βλέπω ενα TT κατα 15.000 ευρώ φτηνότερο και με χώρους για 4 άτομα.
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Αλλα επειδη δεν παιζουν ρολο μονο οι επιδοσεις οπως εγραψα και παραπανω, πιστευω πως τα 30000-32000€ για το Scirocco ειναι πολλα λεφτα... Ιδιαιτερα αν αναλογιστεις πως χρησιμοποιει κινητηρα που ηδη παραγεται, πλαισιο που εξελιχθηκε πανω σε καποιο ηδη υπαρχον κτλ.
Εγω στο scirocco βλέπω ενα TT κατα 15.000 ευρώ φτηνότερο και με χώρους για 4 άτομα.
Εγω θα ελεγα πως αν θελεις ΤΤ και δε σου φτανουν τα €, ψαξε βρες ενα καλομεταχειρισμενο ΤΤ.
Με αυτη τη λογικη , εγω βλεπω ενα πατικωμενο (και ακριβοτερο) Golf... .
Το αμαξι μπορει να ειναι καλο, πολυ καλο (αλλωστε εξεφρασα πως και εμενα μου αρεσει) αλλα υπερτιμημενο, οπως ολα τα VW.
-
Εγω θα ελεγα πως αν θελεις ΤΤ και δε σου φτανουν τα €, ψαξε βρες ενα καλομεταχειρισμενο ΤΤ.
Το αμαξι μπορει να ειναι καλο, πολυ καλο (αλλωστε εξεφρασα πως και εμενα μου αρεσει) αλλα υπερτιμημενο, οπως ολα τα VW.
Το Scirocco είναι ίσως ένα από τα λίγα VW που δεν είναι υπερτιμημένα. Με τα ίδια λεφτά, πάνω κάτω, που παίρνει κανείς το Golf θα παίρνει το Scirocco οπότε μάλλον ως ευκαιρία ακούγεται.
Με την ίδια λογική και το TT δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πατικωμένο Golf με χώρους για δυο. Φαντάζομαι θα γνωρίζεις πως τα μηχανικά μέρη του TT είναι τα ίδια με του Golf με μόνη εξαίρεση τη συμπλήρωση αλουμινίου στο σασί... Α... στο TT πρώτης γενιάς δεν υπήρχε καν το αλουμίνιο οπότε μιλάμε για Golf 100 % με άλλη σχεδίαση...
Γι αυτό μην κοιτάζεις το κόστος εξέλιξης ενός αυτοκινήτου εκτός και αν έχεις μετοχές στην εταιρεία. Σημασία έχει το αποτέλεσμα, πόσο καλό είναι το αυτοκίνητο, και το Scirocco είναι κορυφή σε καλή τιμή.
-
Πως γίνεται δυο αυτοκίνητα να έχουν τα ίδια μηχανικά μέρη και το κατά 15.000 φτηνότερο να είναι το υπερτιμημένο;
-
To κόστος εξέλιξης είναι σίγουρα και αυτό που προσδιορίζει σε ένα μεγάλο βαθμό την τελική αξία του αυτοκινήτου! Η VW τι έκανε? Πήρε τα μηχανικά συνολα του Golf μαζί με τα σασμάν, το πλαίσιο ελαφρώς τροποποιημένο, τον πίσω άξονα του Passat και το μπροστικό σύστημα του Golf, το εσωτερικό του Eos και έφτιαξε ένα αυτοκίνητο! Eάν έμπαινε στη διαδικασία να φτιάξει ένα απο την αρχή νέο αυτοκίνητο θα ξεφευγε τιμολογιακά και σίγουρα θα αγγιζε τιμές ΤΤ!!! Οπότε εγώ κρίνω σωστή την επιλογή της VW να δημιουργήσει ένα σχεδιαστικά ενδιαφέρον αυτοκίνητο με μηχανικά μέρη δοκιμασμένα στο χρόνο και στο δρόμο! Δεν θεωρώ ότι είναι ακριβό αλλά για να μην υπερβάλλουμε δεν είναι και ευκαιρία! Επιτυχώς θεωρώ η VW προσπαθεί να καλύψει ένα market niche που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια παράγοντας ένα ανταγωνιστικότατο τιμολογιακά αυτοκίνητο το οποίο επιτελους προκαλέι και σχεδιαστικά (μας κούρασε με τα Golf oφείλω να συμπληρώσω)!
-
Σωστός !το scirocco είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά όχι ευκαιρία με την έννοια ότι έτσι και αλλιώς οι ευκαιρίες έχουν πάψει προ πολλού να υπάρχουν σε αυτή την κατηγορία όπου οι εταιρείες γνωρίζουν πως απευθύνονται σε ένα πιο ειδικό κοινό έτοιμο να δώσει το κάτι παραπάνω για να αποκτήσει αυτό που θέλει
Και στην τελική αν το καλοσκεφτούμε όλα τα αυτοκίνητα μπορούμε να τα βρούμε υπερτιμημένα ,το θέμα είναι αν ο κάθε υποψήφιος αγοραστής θεωρεί ένα αυτοκίνητο καλύτερο από τον ανταγωνισμό του και αν αξίζει να δώσει το παραπάνω αντίτιμο και στην περίπτωση του scirocco πιστεύω ότι αξίζει
-
VW Scirocco 1.4TSI 160 Vs Audi TT 1.8 TFSI 160:
http://www.auto-motor-und-sport.de/test ... te.hbs#ank' target='_blank
(Το link οδηγεί απευθείας στις μετρήσεις)
Τιμές Scirocco στη Γαλλία (η λυπητερή έρχεται):
1.4 122: 21950
1.4 160: 24100
1.4 160 Sportline: 25250
1.4 160 Carat: 27000
2.0 200 Sportline: 27700
2.0 200 Carat: 29450Για συγκρίσεις τιμές Golf V 3d:
1.4 122 GT Sport: 21650
1.4 170 GT Sport: 23850
2.0 GTI: 27100Η πρόβλεψη μου ότι στην Ελλάδα το 1.4 160 αποκλείεται να είναι κάτω από τα 24.000 είναι μάλλον σωστή. Με επίπεδο αντίστοιχο του Golf Sportline υπολογίστε γύρω στα 24.000-25.000 ευρώ. Το επίπεδο 'Sportline' του Scirocco στη Γαλλία αν δεν κάνω λάθος περιλαμβάνει 18αρες, clima, πολυλειτουργικό τιμόνι κ.α. και δεν έχει σχέση με το Sportline του Golf.
-
afto to scirocco einai paro oreo..exei o pateras mou Mercends C180 ton psino na tin poulisoume na to paroume..akousa oti erxete to neombrio.... eimai se dilima 1.4 160hp i to 2.0.. to 1.4 kalo einai.. etsi opos ta ekane k to alogoskoyfis... ksexname to 2.0 alla 200bhp den einai liga...panw apo 30.000 den dino.. :S
-
Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με πεζούς ελληνικούς χαρακτήρες, όπως επιβάλει και ο κανονισμός.
Ευχαριστώ. -
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews ... ivals.html
'Άντε γεια' είπε το νέο scirocco απέναντι στον ανταγωνισμό..
-
Καλά γιατί το συγκρίνουν με Brera, δεν είναι στην ίδια κατηγορία. Άσε που το scirocco βασίζεται στο golf που σημαίνει πως έπρεπε να κοστίζει 10 ευρώ το πολύ (όσο μια μπάλα του golf για την ακρίβεια).
It's ON!
-
Βγαίνοντας δεύτερο μετά το ΤΤ που είναι και 5.000 λίρες ακριβότερο;
@νδρέας
-
Εσυ τι πετάγεσαι, έχεις οδηγήσει Alfa 33 Stradale? ε? εεε?
-
Λάθος ερώτηση, η σωστή είναι η εξής:
Εσύ τι αμάξι οδηγάς φιλαράκι;
-
Να ρωτήσω κάτι, το Σιρόκο είναι αυτοκίνητο;
Γιατί το άλλο δεν είναι, είναι Γκολφ.
-
ή όπως λέει και ο Φουσέκης
Πολλά λες και δεν ξέρεις καθόλου ποιος είμαι.
Θα σας έκανα μύνηση και θα σας έστελνα στο Guantanamo αλλά βαριέμαι.
(εντάξει, σταματάω το trolling )
VW Scirocco