-
Ο χρήστης noble έγραψε:
οι δυο τελευταιες ειναι κατα σειρα : οπισθεν , τελικη σχεδη μεταδοσηςΤην τετάρτη την έχεις πιό μακρυά απο την πέμπτη.
-
Γνωρίζει κανείς πόσο κοστίζει:
- Το RCD 510.
- Το Media In για το RCD 510.
- Το πακέτο Bluetooth για το RCD 510.
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Γνωρίζει κανείς πόσο κοστίζει:- Το RCD 510.
- Το Media In για το RCD 510.
- Το πακέτο Bluetooth για το RCD 510.
_
1)rcd510 240 ευρώ
2)media in 155ευρώ
3)bluetooth 465ευρώ -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Στο Drive πάντως διάβασα ότι οι πιο δυνατές εκδόσεις (160, 200) θέλουν μπλοκέ για όποιον θέλει να ζορίσει αρκετά το αμάξι.Εννοεις οτι θα πρεπει να βαλουν aftermarket μηχανικο τυπου τορσεν(?) π.χ, γιατι τα
scirocco εχουν μεσα απο το ESP το ΕDL, ηλεκτρονικο προγραμμα προσομειωσης μπλοκε διαφορικου.
Μπορεις να αναφερθεις λιγο πιο συγκεκριμενα? -
Ο χρήστης inimic έγραψε:
οι δυο τελευταιες ειναι κατα σειρα : οπισθεν , τελικη σχεδη μεταδοσης
Την τετάρτη την έχεις πιό μακρυά απο την πέμπτη.
ετσι το δημοσιευει η VW.... τα παραπονα σε εκεινη παρακαλω
-
Ο χρήστης tassos_th έγραψε:
Πάνω απ' όλα προσοχή...
Το αυτοκίνητο αυτό είναι ελληνικό;Πάντως από όπου και αν είναι αυτός το έκανε μάλλον είναι και ο πρώτος που που το διέλυσε!!!!
H φωτογραφία είναι από το γνωστό γαλλικό forum.
Όπως πολύ καλά είπε και ο Corsa OPC, μπορεί το αμάξι να έχει εξαιρετικό κράτημα (το διαπίστωσα στο test drive), όμως παρόλα αυτά οι νόμοι της φυσικής είναι αυτοί που έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο. Αν τους παραβιάσεις την έβαψες. Γι' αυτό χρειάζεται πάντα αυτοσυγκράτηση και σύνεση. Σας το λέει αυτό κάποιος που έχει βγει από το δρόμο (με Golf II βέβαια, αλλά δεν έχει σημασία)...
Πάντως, το crash test ήταν άκρως επιτυχημένο, όπως βλέπω, από παθητική ασφάλεια τα πάει μια χαρά...
Όσοι ενδιαφέρεστε να πάρετε ένα Scirocco κοψωχρονιά (έστω και τρακαρισμένο), κάντε κλικ εδώ:
http://cgi.ebay.co.uk/2008-VOLKSWAGEN-SCIROCCO-GT-BLUE-DAMAGED-SALVAGE-CAT-D_W0QQitemZ260315527846QQcmdZViewItem?hash=item260315527846&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1345|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318' target='_blank' target='_blank -
Ο χρήστης tassos_th έγραψε:
1)rcd510 240 ευρώ
2)media in 155ευρώ
3)bluetooth 465ευρώΕυχαριστώ...
_
-
Σκέφτεσαι να πάρεις σιρκόκκο;
-
Καλημέρα....
Μόλις με ενημέρωσαν απ την αντιπροσωπεία ότι το Scirocco εμπίπτει στην κατηγορία του Passat σε ότι αφορά την επέκταση εγγύησης και αντι για 354 είναι 473 αν συγκράτησα σωστά το νούμερο. Πάντως πάνω από 400.... αυτά τα ολίγον δυσάρεστα από μένα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σκέφτεσαι να πάρεις σιρκόκκο;Όχι, γιατί όσο και να μου αρέσει δε θα έπαιρνα ποτέ τρίπορτο αυτοκίνητο με πάνω από δύο θέσεις...
Ρωτάω κυρίως από ενδιαφέρον αλλά και γιατί πιθανότατα θα αντικαταστήσω το Golf IV με το VI...
Όχι βέβαια άμεσα αλλά δεν παύω να ενημερώνομαι σχετικά με τα των VW..._
-
Ο χρήστης noble έγραψε:
Γνωρίζει κανείς σχέσεις κιβωτίου για το dsg 7τάχυτο και το 6αρι χειροκίνητο?
DSG : 3.765:1 2.273:1 1.531:1 1.122:1 1.176:1 0.951:1 0.795:1 4.170:1 3.227:1
6αρι : 3.780:1 2.120:1 1.360:1 1.030:1 0.860:1 0.730:1 3.600:1 3.650:1αυτα ειναι για το TSI 160....
Ευχαριστώ
-
Λίγο offtopic, αλλά πώς βγάζουμε την ταχύτητα κάθε σχέσης στις 1000rpm, έχοντας όλα τα παραπάνω δεδομένα?
-
Αν δεν έχω κάνει λάθος για λάστιχο 215/70/16 (μήπως είναι πολύ μεγάλο?)
στο 7άρι άλλαξα την 4η/5η γιατί δεν ταίριαζαν.11,0 9,7
18,2 17,2
27,0 26,8
35,1 35,4
40,4 42,5
43,4 50,0
51,9 -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν δεν έχω κάνει λάθος για λάστιχο 215/70/16 (μήπως είναι πολύ μεγάλο?)Μεγάλο είναι, βάλε ποδηλάτου.
-
-
Ειχα κι εγω μια γιαλαντζι οδηγικη εμπειρια με το νεο Scirocco 1.4(υπο την εννοια οτι απολαυσα την διαδρομη απο τη θεση του συνοδηγου) και αποκομισα πολλες εντυπωσεις.
Εξωτερικα ειναι πολυ καλυτερο απο οτι θα μπορουσα να περιμενω(εγω και οποιοσδηποτε εδω που τα λεμε)Το πρωτο πραγματικα ομορφο VW εδω και χρονια(μαζι με το Passat CC και το EOS)Κι ενω αρχικα ειχα ενστασεις για την ανακολουθια εμπρος-πισω μερους τελικα το 'live' αποτελεσμα ειναι περαν κριτικης.Οι φωτογραφιες το αδικουν λιγο δειχνοντας το πιο μυτερο και πιο οξυ απο ειναι στην πραγματικοτητα.Ο μπροστα προβολος,τα φωτιστικα σωματα,τα φτερα πισω,το ζουμερο booty,τα παντα ολα ξεχωριζουν.Δυσκολευεσαι να αποδεχτεις πως προκειται για ενα 'κατα τα αλλα συντηρητικο' VW.
Σε 3 (κωμο)πολεις που κινηθηκαμε ο κοσμος σταματουσε και το κοιταζε,ειτε το αναγνωριζε ειτε οχι.
Προσωπικα ξεχωρισα τις μαυρες λεπτομερειες της μασκας,τις frameless πορτες (αλλη αισθηση) και την 3η πορτα με το πανω χειλος που κρυβει εξυπνα τον αρμο και κανει το αμαξωμα να φαινεται μονοκομματο απο πισω.Παραδοξως η πισω πορτα δεν εχει διακοπτη ή υποδοχη κλειδαρειας κι ανοιγει μονο με τηλεχειρισμο ή μεσα απο την καμπινα.
Μεσα το ταμπλω μου φανηκε σαν να καναν copy & paste το εσωτερικο του Eos,ποιοτικο με μαλακα πλαστικα μεν,μουντο και βαρετο δε,σε ανθρακι αποχρωσεις με ασημι φινιρισματα και φιλετα να σπανε την μονοτονια.Διαθετει ραδιο-cd με οθονη αφης και cool ambient φωτισμο οροφης.Δεν ξετρελαθηκα κιολας-κι ισως θα περιμενε κανεις περισσοτερα.Ομως ειναι καλα συναρμολογημενο-π.χ. οι rock solid χειρολαβες του συνοδηγου σου δινουν την βεβαιοτητα οτι δε θα παρουσιασουν ποτε τριγμους.Οι θεσεις ειναι χαμηλα,οσο πρεπει.Πισω αποκλειστικα για δυο ατομα,με τους χωρους που περιμενεις απο ενα shooting brake,και με περιορισμενη ορατοτητα.
Οδηγικα δεν μπορω να πω πολλα,απο τη θεση του συνοδηγου, παντως μπαινοντας με γραμμες σε στροφιλικια,φορτωμενο με χλμ φαινοταν να κραταει καλα.Με λιγα χλμ αν ηθελες πετουσε κωλο(ελεγχομενα),και γενικα ηταν ουδετερο & ρυθμισιμο.Η ανεση ηταν σε υψηλα επιπεδα για σπορ οχημα,οποτε συνολικα ακουμπαει τη χρυση τομη ανεσης-κρατηματων.Ο κινητηρας ειναι γραμμικος χωρις 'σπορτιφ' ξεσπασματα(κατι που αλλους θα ευχαριστησει κι αλλους οχι)και παντα διψασμενος.Απο ηχο μετρια πραγματα,τουλαχιστον μεσα στην καμπινα η ηχομονωση δεν αφηνε να περασει αρκετος(κι αυτο σ'αλλους θ'αρεσει και σ'αλλους οχι)Για συγκριση,ο ηχος απο το μοτερ της MiTo μου ειχε αρεσει περισσοτερο.Tελος να γραψω οτι μου φανηκε πως τα εργοστασιακα φρενα ηταν λιγα για το 14ρι,αν και η εμπειρια μου δεν ειναι αρκετη για να βγαλω τελικα συμπερασματα.
Τι συγκρατω μεχρι να το οδηγησω?Ενα ξεχωριστο μοντελο με συγχρονο δυναμικο σχεδιο(απο εξω τουλ),που συγκεντρωνει τις παραδοσιακες αξιες της φιρμας,και συγχρονες τεχνολογικες λυσεις(tsi,dsg).Η τιμη για το 14αρι+DSG,συμπεριλαμβανομενων και καποιων extras ισως φανει αλμυρη σε ορισμενους,αλλα κι εδω ισχυει το ο,τι πληρωνεις-παιρνεις.
P.S.Μεγαλη ξενερα η καθυστερηση που πρεπει να υποστει καποιος για καποια εξτρα που φτανει τους 3-4 μηνες για ηλιοροφη,DCC+1-2 μηνες για xenon(αυτα για το διλιτρο τουλαχιστον)...
-
Μιας και το περιεργάστηκα λίγο σήμερα, μου έκαναν εντύπωση:
- Το αυτόματο ανασήκωμα/κούμπωμα των τζαμιών των πορτών μόλις κλείνουν οι πόρτες και αντίστοιχα το αυτόματο κατέβασμα/ξεκούμπωμα μόλις ανοίγουν... Ίσως να επέλεξαν αυτή τη λύση λόγω έλλειψης πλαισίου στα παράθυρα.
- Έψαξα λίγο αλλά δρήκα το διακόπτη για την τάπα του δοχείου της βενζίνης... Τόσο απρόσεκτός είμαι;
_
-
Σε πολλά κουπέ αν όχι σε όλα επειδή δεν έχουν πλαίσιο οι πόρτες γίνεται αυτό με τα παράθυρα για να φεύγει ο αέρας με το απότομο κλείσιμο της πόρτας νομίζω.
-
Γινετε σχεδον σε ολα τα αυτοκινητα που δεν εχουν πλαισιο στις πορτες.Το θυμαμαι απο την εποχη της BMW E36 coupe.
Απλα για πιο καλη μονωση ,απο αερα και νερο γινετε.Το οριζοντιο λαστιχο εχει μια εσοχη και το τζαμι μπαινει εκει μεσα.Ετσι αντιμετωπιζεται η απουσια πλαισιου. -
Ειχα κι εγω μια γιαλαντζι οδηγικη εμπειρια με το νεο Scirocco 1.4(υπο την εννοια οτι απολαυσα την διαδρομη απο τη θεση του συνοδηγου) και αποκομισα πολλες εντυπωσεις.
Εξωτερικα ειναι πολυ καλυτερο απο οτι θα μπορουσα να περιμενω(εγω και οποιοσδηποτε εδω που τα λεμε)Το πρωτο πραγματικα ομορφο VW εδω και χρονια(μαζι με το Passat CC και το EOS)Κι ενω αρχικα ειχα ενστασεις για την ανακολουθια εμπρος-πισω μερους τελικα το 'live' αποτελεσμα ειναι περαν κριτικης.Οι φωτογραφιες το αδικουν λιγο δειχνοντας το πιο μυτερο και πιο οξυ απο ειναι στην πραγματικοτητα.Ο μπροστα προβολος,τα φωτιστικα σωματα,τα φτερα πισω,το ζουμερο booty,τα παντα ολα ξεχωριζουν.Δυσκολευεσαι να αποδεχτεις πως προκειται για ενα 'κατα τα αλλα συντηρητικο' VW.
Σε 3 (κωμο)πολεις που κινηθηκαμε ο κοσμος σταματουσε και το κοιταζε,ειτε το αναγνωριζε ειτε οχι.
Προσωπικα ξεχωρισα τις μαυρες λεπτομερειες της μασκας,τις frameless πορτες (αλλη αισθηση) και την 3η πορτα με το πανω χειλος που κρυβει εξυπνα τον αρμο και κανει το αμαξωμα να φαινεται μονοκομματο απο πισω.Παραδοξως η πισω πορτα δεν εχει διακοπτη ή υποδοχη κλειδαρειας κι ανοιγει μονο με τηλεχειρισμο ή μεσα απο την καμπινα.
Μεσα το ταμπλω μου φανηκε σαν να καναν copy & paste το εσωτερικο του Eos,ποιοτικο με μαλακα πλαστικα μεν,μουντο και βαρετο δε,σε ανθρακι αποχρωσεις με ασημι φινιρισματα και φιλετα να σπανε την μονοτονια.Διαθετει ραδιο-cd με οθονη αφης και cool ambient φωτισμο οροφης.Δεν ξετρελαθηκα κιολας-κι ισως θα περιμενε κανεις περισσοτερα.Ομως ειναι καλα συναρμολογημενο-π.χ. οι rock solid χειρολαβες του συνοδηγου σου δινουν την βεβαιοτητα οτι δε θα παρουσιασουν ποτε τριγμους.Οι θεσεις ειναι χαμηλα,οσο πρεπει.Πισω αποκλειστικα για δυο ατομα,με τους χωρους που περιμενεις απο ενα shooting brake,και με περιορισμενη ορατοτητα.
Οδηγικα δεν μπορω να πω πολλα,απο τη θεση του συνοδηγου, παντως μπαινοντας με γραμμες σε στροφιλικια,φορτωμενο με χλμ φαινοταν να κραταει καλα.Με λιγα χλμ αν ηθελες πετουσε κωλο(ελεγχομενα),και γενικα ηταν ουδετερο & ρυθμισιμο.Η ανεση ηταν σε υψηλα επιπεδα για σπορ οχημα,οποτε συνολικα ακουμπαει τη χρυση τομη ανεσης-κρατηματων.Ο κινητηρας ειναι γραμμικος χωρις 'σπορτιφ' ξεσπασματα(κατι που αλλους θα ευχαριστησει κι αλλους οχι)και παντα διψασμενος.Απο ηχο μετρια πραγματα,τουλαχιστον μεσα στην καμπινα η ηχομονωση δεν αφηνε να περασει αρκετος(κι αυτο σ'αλλους θ'αρεσει και σ'αλλους οχι)Για συγκριση,ο ηχος απο το μοτερ της MiTo μου ειχε αρεσει περισσοτερο.Tελος να γραψω οτι μου φανηκε πως τα εργοστασιακα φρενα ηταν λιγα για το 14ρι,αν και η εμπειρια μου δεν ειναι αρκετη για να βγαλω τελικα συμπερασματα.
Τι συγκρατω μεχρι να το οδηγησω?Ενα ξεχωριστο μοντελο με συγχρονο δυναμικο σχεδιο(απο εξω τουλ),που συγκεντρωνει τις παραδοσιακες αξιες της φιρμας,και συγχρονες τεχνολογικες λυσεις(tsi,dsg).Η τιμη για το 14αρι+DSG,συμπεριλαμβανομενων και καποιων extras ισως φανει αλμυρη σε ορισμενους,αλλα κι εδω ισχυει το ο,τι πληρωνεις-παιρνεις.
P.S.Μεγαλη ξενερα η καθυστερηση που πρεπει να υποστει καποιος για καποια εξτρα που φτανει τους 3-4 μηνες για ηλιοροφη,DCC+1-2 μηνες για xenon(αυτα για το διλιτρο τουλαχιστον)...
Είχε DCC το συγκεκριμένο; DSG φαντάζομαι όχι, εφόσον δεν έχει μπει ακόμη στο 160άρι.
VW Scirocco