-
Μπορείς να το πλύνεις με το πιεστικό αλλά κάποια σημεία θέλουν προσοχή:
α)Αν έχεις ανάρτηση (που υποθέτω θα έχει) προσπάθησε να μην ρίξεις νερό με πίεση προς τις μπουκάλες
β)Παρόμοια στα κέντρα και τη μεσαία τριβή μην ρίχνεις με πολύ πίεση και με κατεύθυνση προς τα ρουλεμάν-τσιμούχες των κέντρων.
Γενικά σημεία που λιπαίνονται και δεν συμπαθούν την υγρασία, προσπάθησε να τα καθαρίσεις με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα νερού και πίεσης. Προσοχή θέλει και η πίεση που θα χρησιμοποιήθει γιατί είναι αρκετά 'βίαιος' τρόπος.
Μετά από ένα τέτοιο πλύσιμο η λίπανση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στα περισσότερα κινούμενα μέρη. -
Πρωτο ποστ στο συγκεκριμενο θεμα, με αφορμη την αγορα νεου ποδηλατου.
Αν και μικρος εκανα μανιωδως Bmx και ειχα στην κατοχη μου 3 Bmxαδικα , πλεον εχοντας πατησει τα 27 αποφασισα και προχωρησα στην αγορα ενος MTB για τις βολτες μου. Επελεξα και αγορασα εδω και ενα μηνα το mongoose tyax comp 08. Εχοντας κανει ηδη καμια 50αρια χιλιομετρα, μπορω να πω πως ειμαι αρκετα ευχαριστημενος, μου κανει τρομερη εντυπωση ποσο εχουν προχωρησει τεχνολογικα πλεον τα ποδηλατα (ειχα μεινει στον ροτορα εγω).
Ομορφο ποδηλατο, ελαφρυ και ικανο για καθε ειδους αλματα που εχω δοκιμασει (το Bmx δυσκολα φευγει απο μεσα μου).
Ηδη ψαχνομαι για καποιου ειδους βελτιωσεις οπως φωτα για να με βλεπουν την νυχτα, ενω εχω ηδη βαλει παγουροθηκη. Εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο ?
Δεκτά κάθε ειδους σχολια για το ποδηλατακι μου. Τελικα εκανα καλη επιλογη?
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Αρα θέλεις κάποιο 28αρι. Ενημερωτικά τα 28άρια είναι μια χαρά για ελαφρύ χώμα αλλά όχι για μονοπάτια και τέτοια.Λοιπόν πες μας και το ύψος σου να έχουμε το νού μας.
Πήρα ένα μεταχειρο Scott Elite Racing 2004 με επιπλέον ζάντες/λάστιχα δρόμου και πολλά ακόμη αξεσουάρ.
Το ποδήλατο είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ. Ψάχνω παρέα για βόλτες προς Πεντέλη.!
-
Εγώ παίζω άλσος Συγγρού ... το σάββατο έκανα 3 γύρους
ελπίζω δύντομα να πάω στους 5
-
Aκούω προτάσεις για ποδήλατο για χρήση κατα βάση αστική και με δυνατότητες για χώμα. Κατα το δυνατόν φτηνό για να μην δίνει στόχο παρκαρισμένο.
-
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
Ηδη ψαχνομαι για καποιου ειδους βελτιωσεις οπως φωτα για να με βλεπουν την νυχτα, ενω εχω ηδη βαλει παγουροθηκη. Εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο ?Κοντέρ/υπολογιστής για απλή παρατήρηση μέχρι χρήσιμα στατιστικά. Τσαντάκι σέλας για τα απαραίτητα. Πολυεργαλείο, τρόμπα, έξτρα σαμπρέλα. 'Κέρατα' για καλύτερο grip στο όρθιο πενταλάρισμα
-
Ποιοι θα έρθουν στην ποδηλατοπορεία στις 6 Απριλίου;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Aκούω προτάσεις για ποδήλατο για χρήση κατα βάση αστική και με δυνατότητες για χώμα. Κατα το δυνατόν φτηνό για να μην δίνει στόχο παρκαρισμένο.H περιγραφή που δίνεις μάλλον ταιριάζει γάντι στα 28αρια ποδήλατα. Μιας και θες φτηνό θα σου πρότεινα κάποιο από τη σειρά της ideal (εδώ) με τιμές από 300-700ευρώ περίπου.
-
Ο χρήστης potge2 έγραψε:
Aκούω προτάσεις για ποδήλατο για χρήση κατα βάση αστική και με δυνατότητες για χώμα. Κατα το δυνατόν φτηνό για να μην δίνει στόχο παρκαρισμένο.
H περιγραφή που δίνεις μάλλον ταιριάζει γάντι στα 28αρια ποδήλατα. Μιας και θες φτηνό θα σου πρότεινα κάποιο από τη σειρά της ideal (εδώ) με τιμές από 300-700ευρώ περίπου.
Ποδήλατο 300ων ευρώ στο Στρασβούργο θέλει κλειδαριές συνολικής αξίας 400 ευρώ Πάντως κι εγώ σε τέτοιο τύπο ποδηλάτου προσανατολίζομαι.
-
το θες για να πας στο Στρασβούργο με αυτό;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
το θες για να πας στο Στρασβούργο με αυτό;Το θέλω για να κυκλοφορώ στο Στρασβούργο με αυτό. Προς στιγμή είμαι με νοικιασμένο ποδήλατο αλλά δεν συμφέρει για μεγαλύτερο διάστημα από τρείς μήνες κάτι τέτοιο. Οπότε ψάχνομαι γενικότερα
-
Ο χρήστης potge2 έγραψε:
Μπορείς να το πλύνεις με το πιεστικό αλλά κάποια σημεία θέλουν προσοχή:
α)Αν έχεις ανάρτηση (που υποθέτω θα έχει) προσπάθησε να μην ρίξεις νερό με πίεση προς τις μπουκάλες
β)Παρόμοια στα κέντρα και τη μεσαία τριβή μην ρίχνεις με πολύ πίεση και με κατεύθυνση προς τα ρουλεμάν-τσιμούχες των κέντρων.
Γενικά σημεία που λιπαίνονται και δεν συμπαθούν την υγρασία, προσπάθησε να τα καθαρίσεις με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα νερού και πίεσης. Προσοχή θέλει και η πίεση που θα χρησιμοποιήθει γιατί είναι αρκετά 'βίαιος' τρόπος.
Μετά από ένα τέτοιο πλύσιμο η λίπανση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στα περισσότερα κινούμενα μέρη.ΠΟΤΕ ΠΙΕΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ... Ακόμα και αν προσέξεις, φεύγει το γρασσο και το λιπαντικό από ζωτικά μέρη (ρουλεμάν τροχών, άκρα ανάρτησης).
Καλύτερα να αφιερώσεις περισσότερη ώρα και τα κατάλληλα εργαλεία (σφουγγάρι, οδοντόβουρτσα και πινέλο). Με ενα degreaser βγάζεις τα λάδια από την αλυσίδα, με ένα πινέλο και AVa βγάζεις σκόνες και βρωμα από δύσκολα σημεία (ντεραγιέ, αρθρώσεις, ξύστρα ανάρτησης). Ξεβγάζεις με άφθονο νερό, αφήνεις το ποδήλατο να στεγνώσει καλά (κυρίως τα κινούμενα μέρη) και λαδώνεις με σωστό λαδάκι αλυσίδα, και ελατήρια σαζμάν.
Προσοχή με τα λάδια σε μορφή σπρέυ γιατί αν πέσει έστω και λίγο στα δισκόφρενα ποτίζουν τα τακάκια και στην επόμενη βόλτα καταλήγουμε στο ΚΑΤ για ακτινογραφίες.
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Ποιοι θα έρθουν στην ποδηλατοπορεία στις 6 Απριλίου;Εγω θα παω μαζι με αλλους 6 φιλους ποδηλατες!!
-
Ο χρήστης akaliptosZR έγραψε:
Πρωτο ποστ στο συγκεκριμενο θεμα, με αφορμη την αγορα νεου ποδηλατου.Αν και μικρος εκανα μανιωδως Bmx και ειχα στην κατοχη μου 3 Bmxαδικα , πλεον εχοντας πατησει τα 27 αποφασισα και προχωρησα στην αγορα ενος MTB για τις βολτες μου. Επελεξα και αγορασα εδω και ενα μηνα το mongoose tyax comp 08. Εχοντας κανει ηδη καμια 50αρια χιλιομετρα, μπορω να πω πως ειμαι αρκετα ευχαριστημενος, μου κανει τρομερη εντυπωση ποσο εχουν προχωρησει τεχνολογικα πλεον τα ποδηλατα (ειχα μεινει στον ροτορα εγω).
Ομορφο ποδηλατο, ελαφρυ και ικανο για καθε ειδους αλματα που εχω δοκιμασει (το Bmx δυσκολα φευγει απο μεσα μου).
Ηδη ψαχνομαι για καποιου ειδους βελτιωσεις οπως φωτα για να με βλεπουν την νυχτα, ενω εχω ηδη βαλει παγουροθηκη. Εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο ?
Δεκτά κάθε ειδους σχολια για το ποδηλατακι μου. Τελικα εκανα καλη επιλογη?
Εγω αρχηζω το ψαξιμο για ποδηλατο.
Μετα απο αρκετα χρονια Καρελια Χρυση Κασετινα και ξενυχτια, λεω να φτιαξω λιγο την υγεια μου.
Οχι οτι κοβω καπνησμα και τα σχετικα....Εχω σκελετο απο ενα ideal με αναρτιση μπρος πισω, αλλα ειναι τουλ. 5 ετων και θελουν αλλαγη ολα τα κινουμενα μερη, γιατι τα εχει σακατεψει ο αδερφος μου....
Αυτο που μου αρεσε...μεχρι να δω την τιμη του.... ηταν το Ideal VSR Team 08
*FRAME-SIZES
HODAKA SUPER-LITE #7005 T4/T6 4-BAR ALL-MOUNTAIN, 53cmFORK-SHOCK
ROCK SHOX REBA-SL 100mm DISC, POPLOC REMOTE - ROCK SHOX ARIO AIR SPRING, HYDRAULIC DAMPING, POPLOC REMOTERD-FD-SHIFTERS
XT-M772-SHADOW RD, XT-M770 FDCRANKSET-BB
LX-M582 HOLLOWTECH-II FC w/BB, LX-M580 SLs, DEORE-HG50 CASSETTE, DEORE-HG53 CHAINBRAKES
LX-M585 HYDRO DBs, RT53 F180/R160mm CL ROTORSWHEELS
LX-M585 CL DISC HUBS, DT STAINLESS SPOKES, MAVIC XM-317 RIMS, SCHWALBE 26*2.25 EVOLUTION FOLDING F-NOBBY-NIC/R-RACING-RALPH TIRES *Αλλα εχει κοντα στα 2 χιλιαρικα.... και πανω απο 500~600 αντε 700 δεν θελω να δωσω. Οποτε ανακατασκευη
-
πολύ όμορφο !
σκέφτομαι κι εγώ να αγοράσω ΜΤΒ αλλά ακόμα δεν έχω ελεύθερο χρόνο!δυστυχώς -
Ο χρήστης x-origin έγραψε:
:inlove: πολύ όμορφο !
σκέφτομαι κι εγώ να αγοράσω ΜΤΒ αλλά ακόμα δεν έχω ελεύθερο χρόνο!δυστυχώς...Και πανακριβο!!!!!
-
Το πρωτο ποδηλατο που αγοραζω ως ενηλικας (τα μεχρι τωρα ηταν 'κληρονομιες' απο συγγενεις και φιλους) και επιτελους ειναι στο μεγεθος μου. Το χαρηκα σαν παιδακι.
Αλουμινιου, 28'', με ανετη σελα , αξιοπρεπη περιφερειακα και τιμη 250 Ε. Στο δρομο παει σφαιρα σε σχεση με το αρχαιο σιδερενιο μαουντεν, που πηρε δυσμενη μεταθεση στη Χαλκιδικη. Υποφερει ομως στα πεζοδρομια (θελει ανεβα-κατεβα με πολυ μικρη ταχυτητα). Επισης επαθε ηδη το πρωτο 'λαστιχο' (φουιτ σε λεω ειναι το σωστοοο ), λογω λεπτων τροχων, με αποτελεσμα να το παρατησω σε ενα μαγαζι στο δρομο επιστροφης απο το γραφειο και να επιστρεψω αργοτερα να το παρω με το αυτοκινητο.
Απο πισω βλεπετε και τη συλλογη των κοριτσιων. Η μικρη (5,5) ηδη κανει με το μικρο χωρις βοηθητικες, αλλα αρνειται να τις βγαλει απο το 'μεγαλο', το οποιο της ειναι ψηλο και δεν το ελεγχει καλα.
-
Έχουμε παρόμοιους τροχούς, εμένα φοράει τα κατευθυντικά λάστιχα Michelin City.
Έχω τρυπήσει 4 - ΤΕΣΣΕΡΙΣ, 3 μπροστά και 1 πίσω - σαμπρέλες μέχρι να βάλω και στις δύο ρόδες ταινία που προστατεύει τη σαμπρέλα από το άνοιγμα της ζάντας για τις ακτίνες. Κολλητική ταινία (μαύρη, για ηλεκτρικά) δεν κάνει, το δοκίμασα.
Επίσης, αν χρησιμοποιούν σαμπρέλες για χοντρά λάστιχα mountain (μπορεί να μην έχουν στενές σαμπρέλες) τρυπάνε γιατί τσαλακώνονται.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Aν σας πώ τις τιμές που αγοράζουμε ποδήλατα εδώ θα φρικάρετε...
Δεν έχω πρόχειρη φωτό του ποδηλάτου, αλλά είναι ένα bull χωρίς δισκόφρενα, με μπουκάλα μπροστα (μη με ρωτάτε πολλά γιατί δεν τα ξέρω αυτά τα ποδηλατικά ) που είχε κανονική τιμή 800- το ότι αγοράζουν κάτι άθλια city bike (τελείως αδερφίστικα ) που οι τιμές τους είναι εξωφρενικές
Τα city bikes στην υβριδική τους μορφή όμως, είναι κορυφαία επιλογή για κάποιον που θέλει να κινείται στην πόλη. Κρατήματα ευελιξία και ταχύτητα είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με ένα mtb και το βάρος κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με ενα mtb.
Αν με τον όρο city bike εννοείς τα κλασσικά χαριτωμένα ποδήλατα με τα φτερά και τα καλαθάκια τότε έχεις δίκιο στο χαρακτηρισμό σου. -
Αυτά εννοεί αλλά ακόμα κι αυτά μέσα στην πόλη ( στη σύγχρονη μορφή τους με ταχύτητες V brakes κτλ ) είναι μια χαρά για την χρήση που προορίζονται και για πολλά παραπάνω.
Και επειδή σε αυτές τις χώρες τα ποδήλατα κυκλοφορούν και με βροχή τα φτερά μπρός-πίσω είναι απαραίτητα ενώ και τα καλαθάκια, σχάρες, βαλιτσούλες κλπ αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμα για να κάνεις τα ψώνια σου από τα μαγαζιά και να τα μεταφέρεις με άνεση αφού το ποδήλατο είναι μέσο μεταφοράς και όχι διασκέδασης-βόλτας.
Προσωπικά προτιμώ αυτά
από τα κλασσικά city bikes ( νομίζω αυτά εννοείς λέγοντας υβριδικά ) γιατί πολύ απλά δεν με βολεύει το σχήμα του τιμονιού του κλασσικού city bike.
Η ζωή...ποδήλατο!