-
Και εγώ έχω αραιώσει τις διαδρομές μου κυρίως λόγω μέσης που με ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό και την βγάζω με μυοχαλαρωτικά. Πάντως κάτω από 20 χιλιόμετρα δεν πέφτω χωρίς όμως μεγάλες υψομετρικές διαφορές (παραλιακή οδό Ηρακλείου).
-
- το ότι δεν έχω και παρέα χειρότερη από εμένα (πολύ σημαντικός παράγων απόλαυσης στα αθλήματα αντοχής).
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Λοιπόν, motobecane βγαίνουν ακόμα και είναι
Βρήκα μόνο στην Αμερική όμως, ξέρει κανείς αν έρχονται Ευρώπη;Βρήκα ένα, μούρλια:
http://motoren.tweedehands.net/brommers/motobecane.html' target='_blankEδώ μόνο σε μεταχειρισμένα βρήκα κάποια
http://www.2dehands.nl/motobecane-mbk-s ... 56737.html -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Λοιπόν, motobecane βγαίνουν ακόμα και είναι
Βρήκα μόνο στην Αμερική όμως, ξέρει κανείς αν έρχονται Ευρώπη;Trekking. Πιο ψηλή θέση οδήγησης, 28'' τροχοί. Με το τρεκινγκ μπορείς να πας και σε ένα βατό δασικό. Με το city οχι. Στο τρέκινγκ προσαρμόζονται τα πάντα πάνω, από φωτάκια μέχρι καλαθάκια. Πιο κοντά σε ποδήλατο κατά τη γνώμη μου από ένα σιτι.
Δες τα Ideal. Είναι ότι καλύτερο σε value for money. Εχουν την καλύτερη σειρά περιφερειακών σε κάθε κατηγορία τιμής. Υστερούν σε σκελετό, αλλά δεν θα το δείς ποτέ αυτό.
Ιδανικό για μένα το Megisto.Προσοχή στο μέγεθος Σπύρο, και αν θελήσεις κάτι πες.
-
Τελικά το IDEAL TRAVELLER που έχω δεν είναι City αλλά Trekking.
Όντως πολύ βολικά και δεν καταλαβαίνεις κάποια υστέρηση σε σχέση με τον σκελετό!!!
-
Υστερα απο καιρό, έκανα 90 περίπου χιλιομετρα, με χαλαρό ρυθμό. Παλλήνη - Γλυφάδα - Παλλήνη μέσω Βάρης Κορωπίου.. Καταραμένος στρατός...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
μέσω Βάρης Κορωπίου..είναι καλή επιλογή διαδρομης αυτή?
πρόσεχε γιατί ακούω αυξανόμενα ατυχήματα με ποδηλάτες. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
μέσω Βάρης Κορωπίου..
είναι καλή επιλογή διαδρομης αυτή?
πρόσεχε γιατί ακούω αυξανόμενα ατυχήματα με ποδηλάτες.έχεις δίκιο. αλλά να μην κάνω ποδήλατο; Που είναι καλό να κάνεις ποδήλατο στην Αθήνα;
-
Και εγώ με ενα Ideal Testek βολτάρω. Έχει και λαστιχακι δρόμου με πλαϊνά τρακτερωτά (κάτι σαν 50-50 θα το έλεγα αν ήταν λάστιχο αυτοκινήτου).
Τα έχω πάρει στο κρανίο όμως γιατι λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς το σαββατοκύριακο το Άλσος Συγγρού ήταν κλειστό, λές και θα το κάψουμε εμείς που το προσέχουμε και το βολτάρουμε!!!
ΕΛΕΟΣ!!
Ήμασταν ποδηλατες και άνθρωποι που τρέχουν στο Άλσος, να προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη με τους φύλακες
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Και εγώ με ενα Ideal Testek βολτάρω. Έχει και λαστιχακι δρόμου με πλαϊνά τρακτερωτά (κάτι σαν 50-50 θα το έλεγα αν ήταν λάστιχο αυτοκινήτου).Τα έχω πάρει στο κρανίο όμως γιατι λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς το σαββατοκύριακο το Άλσος Συγγρού ήταν κλειστό, λές και θα το κάψουμε εμείς που το προσέχουμε και το βολτάρουμε!!!
ΕΛΕΟΣ!!
Ήμασταν ποδηλατες και άνθρωποι που τρέχουν στο Άλσος, να προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη με τους φύλακες
Τώρα το είδα αυτό!
Παλαιότερα πήγαινα κι εγώ καθότι είναι μόλις 10 λεπτά μακριά από τη γειτονιά μου. Έλεγα να ξαναπάω αυτές τις μέρες... -
λέω να πάρω ένα Ideal Ezigo..
-
ερωτηση προς σχετικους:
οταν ρυθμιζεις το συρμα στις ταχυτητες εχει δυο βιδες,hi και low,πως μεταφραζονται αυτα?πχ το hi ρυθμιζει το μεγαλο γραναζι η το μικρο? -
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
ερωτηση προς σχετικους:
οταν ρυθμιζεις το συρμα στις ταχυτητες εχει δυο βιδες,hi και low,πως μεταφραζονται αυτα?πχ το hi ρυθμιζει το μεγαλο γραναζι η το μικρο?Σωστα τα λες, παρε και ενα λινκ μηπως και σε βοηθησει περισσοτερο : http://www.bikewebsite.com/rearder.htm' target='_blank
Εφαγα γλιστρα τρελη χτες
3 η ωρα το πρωι ερχομουνα σπιτι απο μεγαλο ride, αρκετα γρηγορα και σε μια κατηφορικη δεξια στροφη για να μπω σε under bridge tunnel το ποδηλατο γλιστρησε στο πλαι ναουμ (βασικα δεν θυμαμαι, δεν πολυκαταλαβα πως επεσα αλλα το υποθετω οτι ετσι εγινε ). Ευτυχως φοραω γαντια με ζελε στο εσωτερικο του χεριου αλλιως θα ειχα παθει τρελο γδαρσιμο στα χερια, μιας και το εδαφος ηταν με ταπητα λογω ειδικου section για ποδηλατες στο πεζοδρομιο που ειναι χωρισμενο. Τα γαντια μαμηθηκαν απο μεσα, μιλαμε το ενα εχει σκιστει πολυ βαθια, και εχω και ενα γδαρσιμο στο γονατο οχι κατι ιδιατερο.
Υποθετω γλιστρησα λογω υγρασιας δεν ξερω πραγματικα εμεινα εκπληκτος, μιλαμε εχω να πεσω απο ποδηλατο απο τα σχολικα χρονια...αλλα οκ συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειεςΤο ποδηλατο τωρα χτες που το μαζεψα διαπιστωσα οτι στραβωσε αρκετα η μπροστινη ζαντα, λιγο η πισω, στραβωσε προς τα μεσα και το ρουλεμαν αλλα ευτυχως δεν επαθε τπτ ο σκελετος (μια γρατζουνια μονο) και τα πιρουνια οποτε ολα τα υπολοιπα ειναι αναλωσιμα.
Σημερα μολις πριν κανα διωρο το πηγα για service και επισκευη, θα το εχω ετοιμο και full inspected/serviced την ερχομενη τεταρτη
Και ειδου και η λιστα με του τι χρειαζεται αλλαγμα και το κοστος:Z15 Labour x2 = 20.00 λιρες
WMD025 HANG WMfg dropout-25 = 16.99
RDM531SGSL RD Deore M531 9 speed B = 31.00
WH115 WHL XC26 SHIM DEOR/MACH = 100.00 (κανονικα εκαναν 200 αλλα μου εκοψαν μιση τιμη το πακετο και τις 2 επειδη με ηξεραν Ωραια ζαντα, μαυρη και καλυτερη και πιο στιβαρη απο αυτη που ειχε πριν)Συνολο - 168.98 λιρες δλδ με την υπαρχων ισοτιμια ειναι 213 ευρω. Αντε να επισκευαστει το Μονικακι και να επανερθει δριμυτερο
-
Βγήκαν τα καινούργια μοντέλα (2009) και έχω αρρωστήσει. Επίσης, τελειώνω το φανταριλίκι, από δουλειά έχω μερικά ιδιαίτερα αλλά όχι κάτι σοβαρό και θέλω 2.000-2.500 χιλιάρικα άμεσα να πάω να πάρω μια λασπερή κούκλα που έω δεί...
-
Βγήκαν τα καινούργια μοντέλα (2009) και έχω αρρωστήσει. Επίσης, τελειώνω το φανταριλίκι, από δουλειά έχω μερικά ιδιαίτερα αλλά όχι κάτι σοβαρό και θέλω 2.000-2.500 χιλιάρικα άμεσα να πάω να πάρω μια λασπερή κούκλα που έω δεί...Υπαρχει καποιο link? Ειναι αρκετα λεφτα 2-2.5 χιλιαρικα (παιρνεις φοβερο εργαλειο βεβαια) αλλα για την καβλα μας δεν λογαριαζουμε τπτ
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Βγήκαν τα καινούργια μοντέλα (2009) και έχω αρρωστήσει. Επίσης, τελειώνω το φανταριλίκι, από δουλειά έχω μερικά ιδιαίτερα αλλά όχι κάτι σοβαρό και θέλω 2.000-2.500 χιλιάρικα άμεσα να πάω να πάρω μια λασπερή κούκλα που έω δεί...
Υπαρχει καποιο link? Ειναι αρκετα λεφτα 2-2.5 χιλιαρικα (παιρνεις φοβερο εργαλειο βεβαια) αλλα για την καβλα μας δεν λογαριαζουμε τπτ
Θα ήθελα πολύ να πάρω κάποιο XC ΦΣ Trek αλλά το budget ξεφεύγει πολύ. Δες τους cyclist. Οπότε κοιτάω πολύ σοβαρά για Canyon Nerve XC 6.0 ή κάποιο Giant Anthem 2. Πέρα από το γεγονός ότι τώρα δεν τα΄εχω τα χρήματα, δεν τα θεωρώ υπερβολικά για ένα καλό Mtb που θα το κρατήσω μια 5ετία. Τα τελευταία χρόνια κάνω αλλαγές ανά 2 έτη, και παίρνω λειτουργικές μετριότητες.
Κάτσε να δούμε και τις προσφορές του εξωτερικού από Internet για τα μοντέλα 07.
-
τα fidusa τι λενε ρε παιδια?
-
citastak, μιας και ασχολείσαι με το άθλημα:
κινείται η αγορά μεταχειρισμένων; -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
citastak, μιας και ασχολείσαι με το άθλημα:
κινείται η αγορά μεταχειρισμένων;Εξαρτάται. Είναι κλασσικά, λαχείο. Φίλος που κάνει περισσότερο από μένα, και ακολουθεί το πρωτάθλημα ΜΤΒ έχει αγοράσει και τα 2 του ποδήλατα μεταχειρισμένα, από χρήστες του καναπέ. Δηλαδή από αυτούς που το πήραν, δεν έκαναν χιλιόμετρα και είπαν να το πουλήσουν μιας και δεν έκαναν.
Σημασία έχει να μην έχει καταπονηθεί σκελετός, τροχοί, αναρτήσεις καθώς τα υπόλοιπα κάποια στιγμή θα αλλαχτούν στο πλαίσιο των αναλωσίμων. Σίγουρα το βάρος του αναβάτη, καθως και το προφίλ του (XC, Downhill, σπάστης κτλ) είναι αυτά που καθιστούν μια αγορά μεταχειρισμένου ελκυστική ή όχι.
Πρέπει όμως να βρεις το μέγεθός σου και κάτι που να σου ταιριάζει. Ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο; Πουλάει ο ξάδερφος το εργαλείο του, και εγώ σκέφτομαι να δώσω το δικό μου προς αγορά άλλου.
Παρόλα αυτά ότι χρειαστείς γράψε να σου πώ την άποψή μου
Σχετικά με τα **Fidusa **δεν ξέρω πολλά, παρά του ότι κατασκευάζεται ο σκελετός στην Ελλάδα (Ρόδο) και είναι χειροποίητος με όλα τα συν και πλην. Αν έχεις χρήμα αξίζει νομίζω να το δείς και να στηρίξεις την ντόπια αγορά. Α!, Ξέρω ότι θα έχεις πολύ καλή κάλυψη από τον κατασκευαστή.
-
Πρέπει όμως να βρεις το μέγεθός σου και κάτι που να σου ταιριάζει. Ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο; Πουλάει ο ξάδερφος το εργαλείο του, και εγώ σκέφτομαι να δώσω το δικό μου προς αγορά άλλου.
Παρόλα αυτά ότι χρειαστείς γράψε να σου πώ την άποψή μου
Kάτι σε trekking ψάχνω (μάλλον). Επειδή δεν έχω εμπειρία με το θέμα, θέλω και γω να αποφύγω να δώσω λεφτά και να μου μείνει. Οπότε ψάχνω κάτι φτηνό.
Για το μέγεθος σκελετού, ισχύει αυτό που βρήκα;*
ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΚΕΛΕΤΟΥ
Κάθε σκελετός χαρακτηρίζεται από το μήκος του κάθετου σωλήνα , το οποίο συνήθως λαμβάνεται από το κέντρο της μεσαίας τριβής μέχρι το σημείο τομής με το κέντρο του οριζόντιου σωλήνα (frame size center to center). Ισχύει η σχέση :
frame size center to center = 0.65 x inseam length.
όπου inseam length είναι το μήκος του καβάλου του υποψήφιου αναβάτη δηλαδή η απόσταση που απέχει ο καβάλος από το έδαφος. Η μέτρηση αυτού του μήκους γίνεται όπως δείχνει το διπλανό σχήμα..Κατά την διάρκεια της μέτρησης θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να μην φορά παπούτσια .*
http://www.geocities.com/nkar_web/bikefit.htm' target='_blankΑν όντως ισχύει, σε μέν βγαίνει 55,25, άρα πάω για 56αρι, σωστά;
Η ζωή...ποδήλατο!